Vanko Публикувано: 22 май, 2014 Сподели Публикувано: 22 май, 2014 Здравейте! Ще бъда в Северна Италия за 3 дни (кацам в Бергамо) и ми се иска да обиколя 3 града - Венеция, Милано и Генуа. Малко повече път ще е, но се надявам да се получи. Идеята ми е след като кацнем (трима сме) в Бергамо, да си хванем кола под наем и да пътуваме до Венеция. Там ще ни бъде едната нощувка. На сутринта да тръгнем обратно към Милано, където ще ни бъдат останалите две. И така между другото, ако може да се пуснем лееко надолу към Генуа за през деня. С публичния транспорт май ще излезе доста по-скъпо. Та, искам да попитам, как стоят нещата с паркирането, пътищата по горепосочените маршрути и други детайли, които касаят car rentals услугите. Връзка към коментар
БраниB Публикувано: 22 май, 2014 Сподели Публикувано: 22 май, 2014 (редактирано) Аз лично бих пропуснала Венеция с кола, последния път платихме за паркинг за 1 нощ-50€. За другите градове, знам 4е имат синя, жълта маркировка. Жълтата маркировкае за таксита, автобуси. Преди около година можеше да паркираш в синята зона за около 8-10€ на денонощие, т.е. 2 нощувки, трябва да се плати за 3 дни. Самите билети за паркиране в синята зона ги купихме от хотела. Където има бяла маркировка е безплатно, но това е по крайните квартали, в центъра трудно да се намери. За Милано знам за огромни задръствания, лично аз не съм хващала, но не са за подценяване.Магистралите в Италия се плащат, това също е разход. Аз бих посетила Верона, защото ви е на път, вместо Генуа. Колкото до колите под наем, аз непременно бих си направила пълна застраховка, в Италия карат като в България, дори и понякога по-зле . Не знам кога пътувате, но колата е хубаво да се резервира по-рано, особено в летния сезон. С влаковете имат разни промоции, особено ако пътуваш с група и вземеш билетите от Инет, поразгледайте www.trenitalia.com. Весело изкарване! Редактирано 22 май, 2014 от БраниB Връзка към коментар
Vanko Публикувано: 22 май, 2014 Автор Сподели Публикувано: 22 май, 2014 А в крайна сметка, кое от двете излиза по-евтино за транспорт ? Връзка към коментар
БраниB Публикувано: 22 май, 2014 Сподели Публикувано: 22 май, 2014 Ако няма глоби, горе-долу еднакво, да не кажа с влака е по-евтино. Но с колата е по-удобно, не гониш разписания. Предполагам, че с колата за 3 дни-наемът е около 100-120, такси за магистрали около 40, паркинг около 50 с Венеция и трябва да се зареди колата при вращане-80€, грубо казано около 300€. С влака ако не пътувате с EuroCity, а с нормалния бърз влак за 3ма ще платите около 100€ до Венеция. Просто зависи кога пътувате, колкото по-рано вземете билети толкова по-евтино. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 22 май, 2014 Сподели Публикувано: 22 май, 2014 Аз лично бих взел кола ако обикалям извън големите градове, само Венеция и Милано ако ще е, най-лесно с влака. Трябва да включиш в сметката паркиране навсякъде, цял ден за Венеция. В краен случай с влака до Венеция и после с кола. Ако се вземе кола от офиса в града, а не от летището излиза по-евтино. Зависи колко хора сте, едно време смятах, че за двама е маалко по-евтино с влака (евтините влакове, спрямо бензина и таксите за магистралата, без наем на колата), но нещата може да са се променили. Връзка към коментар
Duke Публикувано: 23 май, 2014 Сподели Публикувано: 23 май, 2014 Абсурдно е да се разгледат тези три града в рамките на три дни с пътуване между тях. Препоръчвам оптимизация на програмата. Не разбирам (всъщност имам някаква представа) защо от програмата е пропуснат Бергамо? 1 Връзка към коментар
Vanko Публикувано: 23 май, 2014 Автор Сподели Публикувано: 23 май, 2014 Милано по подразбиране ще бъде посетено, Венеция - заради роднина, а за третия град трябва да избирам между Бергамо и Генуа. Мисля, че Генуа ще ми хареса повече. На мен цялата работа с колата ми се струва прекалено сложна (такси за магистрали, паркинг, зареждане). Замислям се дали да не букна билети за влак и това е. Лошото е, че не намирам удобно разписание от Бергамо до Венеция (18.07 сутринта). Връзка към коментар
mililia Публикувано: 23 май, 2014 Сподели Публикувано: 23 май, 2014 Милано по подразбиране ще бъде посетено, Венеция - заради роднина, а за третия град трябва да избирам между Бергамо и Генуа. Мисля, че Генуа ще ми хареса повече. На мен цялата работа с колата ми се струва прекалено сложна (такси за магистрали, паркинг, зареждане). Замислям се дали да не букна билети за влак и това е. Лошото е, че не намирам удобно разписание от Бергамо до Венеция (18.07 сутринта). На твое място бих забравила за Генуа. Безмислен път, загубено време в преход и абсолютно недостатъчно за усещане на града. Три дни са твърде кратки за пътуване в Италия, включващо 3 града, но ако сте решили да го правите Бергамо е удачния избор. Със сигурност ще ти хареса повече от Генуа, имайки пред вид краткото време. Генуа е град с доста емигранти покрай пристанището. Като значително по-голям град генуа си има и своите неприятни страни и ако попаднете поради объркване или недостиг на време на тях ще съжалявате. От друго страна Бергамо може да бъде разгледано спокойно за един ден, като съчетаете дето се вика полезното с приятното или иначе казано разглеждането с удоволствието от храната. Не търси влакове между Бергамо и Венеция, а между Милано и Венеция. Превозът между Милано и Бергамо е добре уреден и ще можете да го напаснете, та дори и да е необходимо да минавате през летището Орио. Ако изберете и тези три града въобще нямате нужда от кола. 3 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 23 май, 2014 Сподели Публикувано: 23 май, 2014 (редактирано) Може би е твърде рано за юли и не показва влаковете, но има много, с едно прекачване. Виж по-близки дати за разписанието. Ако пътуваш с по-бавните влакове, няма нужда да купуваш билета предварително. Ако ще са 3 града, Милано, Венеция и Бергамо са добър избор от гледна точка на пътя. един вариант е от летището до гарата в Бергамо с рейс, после влак до Венеция с едно прекачване, другия е от летишето до гарата в Милано с рейс и после директен влак до Венеция Редактирано 23 май, 2014 от neuromancer Връзка към коментар
Vanko Публикувано: 23 май, 2014 Автор Сподели Публикувано: 23 май, 2014 Не знам защо, но нещо все ме тегли към Генуа. Сигурно е от морето. А има ли опция да хвана някакъв влак-стрела до някой по-далечен град? До Рим за трима души излиза 200 долара, което не ми се струва много. До Торино също не изглежда зле - 90 долара за трима души. Връзка към коментар
thumper Публикувано: 26 май, 2014 Сподели Публикувано: 26 май, 2014 От Венеция за Бергамо през Верона - зимата така го пътувах. Избрах така влаковете, че имах 3 часа във Верона, с идеята да разгледам града. 3 часа не стигат до никъде, но помисли за идеята. п.п. Бергамо също много си заслужава - старият град е доста красив. Връзка към коментар
doni92 Публикувано: 26 май, 2014 Сподели Публикувано: 26 май, 2014 (редактирано) Аз лично бих взел кола ако обикалям извън големите градове, само Венеция и Милано ако ще е, най-лесно с влака. Трябва да включиш в сметката паркиране навсякъде, цял ден за Венеция. В краен случай с влака до Венеция и после с кола. Ако се вземе кола от офиса в града, а не от летището излиза по-евтино. Зависи колко хора сте, едно време смятах, че за двама е маалко по-евтино с влака (евтините влакове, спрямо бензина и таксите за магистралата, без наем на колата), но нещата може да са се променили. нека изкажа и аз моето мнение.надълго и нашироко преди обсъждахме точно някаква такава програма с кола под наем до венеция.искам да ви уверя че с кола под наем и в италиа не е толкова сложно от гледна точка на шофиране и паркиране.и паркинга да 50 евро е но има външен и за 12евро на кея за 12 часа. но с влак едва ли таксите не си ги включват.та това е Венеция.но там с колата няма да гониш часове и разписания.да .претоварена е програмата за с влакове и прекачвания.но с кола удоволствието е петкратно.и на всяка магистрала там има алтернативен безплатен път по хубав от нашите магистрали. темата преди беше"болоня и околностите за три дни с кола под наем". Редактирано 26 май, 2014 от doni92 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега