Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Аз съм резервирал и при четирите си полета между София и Доха без да е имало проблем.

Нама логика Букурещ да пречи с нещо .

Какво ти излиза в menage booking в сайта на Qatar ?

Би трябвало да показва местата които си селектирал ?

Връзка към коментар

Аз съм резервирал и при четирите си полета между София и Доха без да е имало проблем.

Нама логика Букурещ да пречи с нещо .

Какво ти излиза в menage booking в сайта на Qatar ?

Би трябвало да показва местата които си селектирал ?

Показва местата, които съм селектрирал, но на другите отсечки. На София - Доха и Доха - София на seat number показва "None specified". Интересното е, че като кликна да го принтирам и го покаже на pdf файл, поне на София - Доха отсечката ми дава номера на седалки, които не са топа, които искам, но пак са добри. Утре ще говоря с агентката ми да погледне в нейната система (Амадеус сигурно) и да види дали не може да ги резервира от там.

Не знам дали пък няма някакъв проблем с браузера, ще пробвам и с друг браузер, но едва ли е това.

Връзка към коментар

Може да се свържеш и с офиса на Qatar в София. Младежите са много отзивчиви.

На два пъти ми се налагаше да правя разни корекции и всичко беше ОК.

Address Qatar Airways (Q.C.S.C.)

Prestige Business Center

49, Patriarch Evtimii Blvd., fl. 5

Sofia

Other Telephone: + 359 2 405 33 55

Fax: + 359 2 405 16 18

Връзка към коментар

FlyTraveler, ще следя с интерес случката. Моят пресен опит е следния - даде ми да си избера местата за София - Доха, Доха - Катманду и Катманду - Доха. За последния Доха - София се случваше същото - не ми реагираше по никакъв начин като цъкам на седалките и го зарязах. Сега ще опитам пак, но може и да ги потормозя и аз, явно има някакъв проблем с тая отсечка. 

За София - Доха просто отне повечко време да им даде статус confirmed (в checkmytrip гледам), но са ОК, дало си ми е местата, които избрах. Браузъра не промени с нищо нещата, между другото - Chrome и Мозила пробвах.

Миналото лято се наложи да връщаме едни билети до Пакистан (заради атентата на базов лагер на Нанга се отказахме от едно изкачване в Каракорум, а и най-вероятно нямаше да ни дадат и визи след тая история) пак от тях, нямахме никакви проблеми, много са отзивчиви, наистина :)

Относно хотела - хотел дават само ако няма по-ранен полет. Така гонейки евтиното ще имаме 14 часа престой на отиване без хотел и 8 часа на връщане, ама с хотел. 

п.с.

Това ли им е адреса - на П. Евтимий? Че гледам в офис сградата, в която работя, има табела на катарците (Regus Sofia West е сградата, на Тотлебен). Може би тук са само офиси и не работят с клиенти. Иначе би ми било много удобно да се кача на горния етаж и да ги питам що така не дават места за София - Доха. 

Редактирано от Gamina
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

FlyTraveler, ще следя с интерес случката. Моят пресен опит е следния - даде ми да си избера местата за София - Доха, Доха - Катманду и Катманду - Доха. За последния Доха - София се случваше същото - не ми реагираше по никакъв начин като цъкам на седалките и го зарязах. Сега ще опитам пак, но може и да ги потормозя и аз, явно има някакъв проблем с тая отсечка. 

За София - Доха просто отне повечко време да им даде статус confirmed (в checkmytrip гледам), но са ОК, дало си ми е местата, които избрах. Браузъра не промени с нищо нещата, между другото - Chrome и Мозила пробвах.

Мерси за отговора, @Gamina,

София - Доха на отиване са ми дали места - тези, които избрах най-първият път и не са лоши. Интересното е, че не излизат на сайта на катарците, но излизат на checkmytrip и на сайта на Бритиш Еъруейс (предполагам защото една от отсечките се изпълнява от тях).

За връщането Доха - София, просто не могат да се селектират седалките на сайта на катарците и наистина проблема не е в браузера - пробвах три. Звънях им сега в офиса им в София (02 405 33 55), там никой не го вдига, ще пробвам пак по-късно.

Връзка към коментар

Агентката ми ги резервира седалките за Доха - София отсечката на връщане, веднага излязоха на checkmytrip.com Остана ми една отсечка само, но тя се изпълнява от Comair (дъщерна на Бритиш), и в ba.com се изписва, че седалки се резервират при чек ин.

Връзка към коментар

Това ли им е адреса - на П. Евтимий? Че гледам в офис сградата, в която работя, има табела на катарците (Regus Sofia West е сградата, на Тотлебен). Може би тук са само офиси и не работят с клиенти. Иначе би ми било много удобно да се кача на горния етаж и да ги питам що така не дават места за София - Доха. 

Да, за клиенти вече е на П. Евтимий. Сградата е в след кръстовощето на т.нар "Аптека" (в началото на пешеходната вече Витошка), отляво, 50 -метра в посока "Петте кьошета". Качваш се на 4-или или 5-ти етаж.

Бил съм и до офиса на бул. Тотлебен, но не знам дали го напускат окончателно или само обслужването на клиенти е пренесено на П. Евтимий.

Връзка към коментар

Ми табелата им си седи тук. Ще питам девойките на рецепция  :)

Агентката ми ги резервира седалките за Доха - София отсечката на връщане, веднага излязоха на checkmytrip.com.

Ясно, ще говоря с агенцията ми и аз. 

Редактирано от Gamina
Връзка към коментар

Покрай опита, именно да си запазя места с техен полет бях им звънял първо по телефона, откъдето служителката ми каза да отида на горепосочения адрес на П. Евтимий. Та, бях там и си има служителка ....

Иначе за новото летище - сега набързо минах, но ми направи впечатление, че обиконовените седалки са с такива преградки, че човек да не може да се излегне спокойно на 2-3-4 от тях. За салоните за спане за няколко часа още нищо не знам ...

Връзка към коментар

Преди наистина всичко беше в Regus центъра.Аз съм ходил там , но явно са вече на Патриарха. То там е още по-удобно де.

Офтопик : Иберия за месец и половина правят четвърта промяна в разписанието си и ми писна да коригирам места , а летя чак в края на февруари...

Qatar с мед да ги мажеш :)

Връзка към коментар

Бърз въпрос - на билетите на катарците пише Baggage allowance 30kg - това включва и ръчния, нали?

И става 23 чекиран + 7 ръчен. 

Не, 30кг чекиран и 7кг ръчен :)

Връзка към коментар

ихаааааа  :O  не че имам намерения да повлека 30 кила, ма все пак. Кой знае къде съм гледала   :blush:

Мерси :)

http://www.qatarairways.com/global/en/baggage.page Ето го, ако някой друг се чуди :) Принципно никъде не съм срещал да се обявява общото тегло на чекиран + ръчен, така че ако намираш някъде само 30кг, става въпрос най-вероятно само за куфара. 

Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Малко лаишки въпрос, но все пак: задавам дати, да речем 10-20.03. Отиването е ясно - следобед, но връщането е в 01:30ч. Това рано сутринта на 20.03 ли е или 21.03 ?

Връзка към коментар

Тегава работа. Някой знае ли защо катарците ми държаха 24ч. резервацията 'on hold',а след това я отмениха? Изкараха ми 6-цифреният код и до там. Картата е мастер на УниК и пари си има. Any suggestions? Please!

Връзка към коментар

Обади им се най-добре. Отзивчиви са: 02 405 33 55

Аз не съм купувала от тях билети с моя карта директно от сайта им - веднъж от офиса им в София и веднъж през posoka. Познати обаче са ми казвали, че са имали проблем при плащане с карта, та май им бяха превеждали по банков път. Ще ги питам с каква карта са пробвали тогава.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Картата е  на твое име, нали? Аз съм плащала без проблем на няколко пъти с дебитна карта, никакъв проблем. Но е задължително да е на името на пътуващия.

Връзка към коментар

Картата е на твое име, нали? Аз съм плащала без проблем на няколко пъти с дебитна карта, никакъв проблем. Но е задължително да е на името на пътуващия.

На мое име си е. Купувал съм и друг път билети с нея, но до сега никога от QA. Ще пробвам пак и ще им звънна.

Връзка към коментар

Моите хора отговориха, че са искали да купят с карта на трето лице и затова не им се е получило. На мен ми прилича на някакъв бъг в сайта. Ще следя с интерес развитието :)

п.с. Както се видя в другата тема за източената карта - понякога и това с името на картодържателя може да се заобиколи.

Връзка към коментар

Когато аз купувах с нормална българска Visa Electron, билетите ми също бяха on hold доста време и непотвърдени. Писах им едно писмо в стил "или потвърдете плащането или да купувам от другаде" и скоро след това ми изпратиха e-ticket номерата. Явно понякога плащането при тях не минава автоматично.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.