Прескочи до съдържание

Тайланд - военен преврат


Препоръчани мнения

Темата си е сериозна. Предишния път при въвеждането на извънредно положение имахме "кореспонденти" на живо или почти на живо, които да предадат малко информация от първа ръка, вън от снимките на въоръжени с автомати войници. И се оказа, че като цяло е спокойно за посещение, ако не се навираме сами в шамарите. 

 

Дано да има някой посетил Тайланд в последно време да каже няколко думи. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Това, което прочетох:

 

-Нищо ново като явление. Разни протестиращи са в ареста и напрежението е ескалирало.

 

-Не може да се излиза от 22 до 05. Спазва се в Пукет, значи е за цялата държава по-скоро.

 

-нощно време се чуват изстрели, "но слава богу са срещу местните само".

 

-Ако ще се ходи, препоръката е да се прочетат ограниченията и да се спазват. Незаконни прояви, дори леки, могат да те вкарат в проблем.

 

Източник: reddit.com/r/worldnews + коментарите. Има изключително ценни.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Понеже през последните 4 години там караме НГ празници, моите впечатления са, че го правят това нещо всяка година.

Обикновено обаче, започват около септември, т.е. когато е супер слаб туристическия сезон и винаги приключват в началото на декември. Но в нито един случай не съм чул за проблеми с почиващите или нарушаване на спокойствието им. В Бангкок например, ескалациите се правят в райони с малко туристи и обикновено в мъртвата за туристи часова зона - рано сутрин. 

Тази година малко ме изненадват с ранното начало и особено новината за Пукет...Ще следя с интерес, защото в тази страна е крайно належащо за промени...инак ще тръгнат по нашия път - и в политиката, и в мутренско-мафиотските среди. Наченки вече има, в други постове съм го писал, да не се повтарям.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Току-що  ми писа приятел, който живее в центъра на Банкок и където бяхме през януари. Пише, че наистина има вечерен час от 10 до 5 часа, но от днес се очаква да го намалят 12-4 часа. Споделя, че за обикновения човек няма особена разлика и дори във вечерния час може да се излиза. Пише, че не е особено строго и за сега няма пряка опасност за хората. Дано нещата да се върнат в нормалния им ритъм. Помня протестите през януари там..денонощни...

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Да, изглежда нормално. Преврата е приключил, вечерните часове са премахнати. Ето това е текущата препоръка от Великобритания: https://www.gov.uk/foreign-travel-advice/thailand

 

Цялата карта е зелена с изключение на юг до границата с Малайзия, където има опасност от терористични атаки, както и традиционната нервна зона с Камбоджа покрай 1-2 храма. Всичко друго е ОК. Подобни са препоръките и от САЩ, да се избягват протести и т.н. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.