Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Здравейте, купих билет на сина ми София -Париж и обратно с Ер Франс -за края на юни. Той е на 17 г. , но ще пътува сам и ще има  пълномощно от двамата родители. Въпросът е , необходимо ли е родител да го изпраща на летището, защото аз няма да съм в БГ по това време. Също така изисва ли се , да имам име и адрес на човек, който ще го посрещне там?

 

Връзка към коментар

До колкото знам, няма изискване да има задължителни изпращачи и посрещачи. 

 

Иначе за по-малки деца е необходим придружител по време на полета. Авиокомпаниите предлагат тази услуга срещу заплащане като някой от екипажа става придружител. Но за 17 годишните услугата не е задължителна, ако беше под 15 щеше да е. 

 

http://www.airfrance.us/US/en/common/guidevoyageur/assistance/bleue_enfant_seul_airfrance.htm

 

 

15 to 17 years of age
Adolescents from 15 to 17 years of age who are traveling alone can receive Air France assistance upon request. This service is optional and subject to an extra fee. Depending on the distance traveled, the guardian service fee can range from €50 to €90 per flight.
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Много благодаря за отговора. Четох из сайтовете за проблеми на нашето летище, но зависи явно от годините  на непълнолетния, а и от авиокомпанията.

 

Да, зависи от авиокомпанията, това забравих да отбележа, че посоченото от мен е конкретно за Air France. 

 

Защо не се обадиш на летище София и да попиташ? Аз изхождам само от логиката, че нищо не пречи 17 годишен да си отиде сам чекиран онлайн директно на проверката за сигурност, а там хора които не са пътници няма да допуснат така и така, от където изхождам, че не е необходимо въобще да има придружител. Но е просто размишление на глас и може да бъркам. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз се обадих на  тел. на Ер Франс и ми казаха, че придружител/посрещач не е необходим. Но ,за да съм сигурна ще се обадя и на летище София.  За това не се бях сетила.

Връзка към коментар

Те правилата варират за различните компании (т.е. варира възрастта, от която се счита възрастен и може да пътува сам). Иначе на българската граница ако не пътува с двамата родители (или с никой от двамата) трябва декларация заверена при нотариус.

Иначе не съм сигурен дали изобщо се доказва кой е придружител, като купуваш детски билет трябва да има възрастен с него, на чекина също, предполагам това е достатъчно.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Здрасти и от мен, аз лично на 17 години съм пътувал с Еър Франс от София до Барселона с прекачване на Де Гол и нямало никакви проблеми. Само с пълномощно от родителите ми. Моето беше испанско така, че имах и легализиран превод и това е.

Брат ми миналото лято на 13 години пътува сам от София до Барселона с Буелинг. На летището в София са се видели в чудо малко на граничната проверка, защото брат ми им е дал документите и те като видели на 13 взели да го разпитват, той си отговарял и така. Стигнало се до там да викнат най-високия по ранг на летището от гранична полиция, той го питал какво прави в Испания и му казал, че родителите му имат много голямо доверие да го пуснат сам да пътува. И са го пснали, така си дойде сам даже е ходил тук на летището да се разправя със служители защото на някакво момиче багажа го нямало май. :lol:  :lol:  :lol:

  • Харесвам 6
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.