Георги Матеев Публикувано: 30 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 30 октомври, 2020 Летище Текирдаг / Чорлу (TEQ), Турция. 17 1 Връзка към коментар
cck Публикувано: 30 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 30 октомври, 2020 Sky Express и Olympic на JNX и от Атина: 7 1 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 8 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 8 ноември, 2020 Интересна гледка на летище Терсейра (TER), Азорски острови 18 Връзка към коментар
дядо Пепи Публикувано: 8 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 8 ноември, 2020 преди 2 часа, Георги Матеев каза: летище Терсейра (TER), Азорски острови На това летище преди доста години ( 4 февруари 1998 ) при излитане се разби самолет Ан-12 на АК "AIR SOFIA". Загинаха прекрасни хора. Вечна им памет!!! 5 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 8 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 8 ноември, 2020 преди 1 час, дядо Пепи каза: На това летище преди доста години ( 4 февруари 1998 ) при излитане се разби самолет Ан-12 на АК "AIR SOFIA". Загинаха прекрасни хора. Вечна им памет!!! Мир на праха им! @дядо Пепи, разбра ли се причината, за катастрофата и с какъв товар са били? 1 Връзка към коментар
дядо Пепи Публикувано: 8 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 8 ноември, 2020 преди 3 часа, AlexandraKo каза: разбра ли се причината, за катастрофата и с какъв товар са били Да, всичко се знае. Каргото не е било нищо особено. Причините за катастрофата........... Бордният инжинер не е включил горивните помпи за подкачване на гориво от резервоарите към двигателите. И при наличния остатък гориво след излитане и създаване наклон двигателите започват да спират един след друг от ляво на дясно и ............... Лека им пръст на колегите!!! 2 5 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 8 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 8 ноември, 2020 преди 10 часа, Георги Матеев каза: Интересна гледка на летище Терсейра (TER), Азорски острови Много танкер, много нещо (DC-10 и 707)... 🙂 Осигурили са си презареждане по средата на Атлантика. 1 Връзка към коментар
randi Публикувано: 8 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 8 ноември, 2020 преди 14 часа, Георги Матеев каза: Интересна гледка на летище Терсейра Определено! KC 10 ми е мечта да снимам! KC135 съм виждал доста пъти. 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 8 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 8 ноември, 2020 преди 24 минути , randi каза: Определено! KC 10 ми е мечта да снимам! KC135 съм виждал доста пъти. На КС-10 съм влизал в пилотската кабина - на авиошоуто в Отава през 1992 година. Трябва да поровя из дълбоките архиви за снимки. Имаше и други интересни експонати. 2 Връзка към коментар
randi Публикувано: 9 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 9 ноември, 2020 Качи снимки, ако имаш време. 🙂 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 10 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2020 преди 7 часа, randi каза: Качи снимки, ако имаш време. 🙂 То намирането е проблема, не качването. 🙂🙂 Вече направих лесното търсене - по албумите с хартиени снимки, няма ги там. Трябва да започна да ровя по кутиите и в краен случай - по негативите, за което не съм сигурен дали ще мога да отделя "ресурс". 🙂 Ако ги открия, ще има и други интересни самолети - F-117, който тогава беше голям хит и пр. По това време нито съм се занимавал с фотография, нито съм имал добър фотоапарат, та биха имали само сантиментална и документална стойност кадрите. 2 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 14 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 14 ноември, 2020 На 27.02.2019 г. в 8:29, домосед каза: Embraer 190 на Airlink. Новини от Южна Африка. Airlink са се преоблекли! От това (моя снимка) На това (https://www.flyairlink.com/news/161) Очевидната причина е, че искат да се дистанцират от South African Airways, с които работиха дълги години като регионален франчайз, докато онези не потънаха в блатото на (меко казано) неефективно управление. @домосед харесва това 9 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 15 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 15 ноември, 2020 преди 10 часа, домосед каза: Новини от Южна Африка. Airlink са се преоблекли! От това (моя снимка) На това (https://www.flyairlink.com/news/161) Очевидната причина е, че искат да се дистанцират от South African Airways, с които работиха дълги години като регионален франчайз, докато онези не потънаха в блатото на (меко казано) неефективно управление. @домосед харесва това SAA си продаваха техни билети, както и на SA Express, полетите им бяха инкорпорирани в системата на SAA и дестинациите разпределени между трите бранда. Какво е положението сега след като SA Express дадоха фира покрай пандемията? Връзка към коментар
Niceday Публикувано: 28 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 28 ноември, 2020 Имам нужда от помощ - какъв е този самолет? Понеже снимката е ЗЛЕ, е достатъчно да науча дали е граждански или военен. Небето над Плевен, не съвсем скоро. * като си седят хората вкъщи, за какви ли не неща спорят онлайн 🙂 1 Връзка към коментар
randi Публикувано: 1 декември, 2020 Сподели Публикувано: 1 декември, 2020 Малко се понасъбра материал от последно време, та да го пусна. Станаха много снимки..... Това е Омнито, което аварира и строши колесник на Букурещ. Вече си лети. 747 излита за САЩ. 767 версия 200, доста рядка машина. Колегата в действие. Малко и от Варна. 10 2 Връзка към коментар
Ivaylo A. Публикувано: 1 декември, 2020 Сподели Публикувано: 1 декември, 2020 На 28.11.2020 г. в 11:35, Niceday каза: Имам нужда от помощ - какъв е този самолет? Понеже снимката е ЗЛЕ, е достатъчно да науча дали е граждански или военен. Небето над Плевен, не съвсем скоро. * като си седят хората вкъщи, за какви ли не неща спорят онлайн 🙂 Не е възможно да се отговори на въпроса и всеки който ти каже различно, ще те излъже. Най -вероятно е пътнически , но може и да е военен - има много нации които имат А320, Б737 във военни варианти. Както си го снимал с телефон , без да се вижда добре е невъзмоно да се каже. Ако имаш такива чуденки, по добре вместо да снимаш, веднага отваряш https://www.flightradar24.com и виждаш какво хвърка отгоре. Аз понякога като съм в някой парк и видя някой интересен самолет, разбирай 3 или 4 - двигателен , си записвам точен час и после го проверявам в сайта (има опция) 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 1 декември, 2020 Сподели Публикувано: 1 декември, 2020 На 1.12.2020 г. в 23:28, Ivaylo A. каза: си записвам точен час и после го проверявам в сайта A вместо да си записваш точен час и да търсиш на сайта, си инсталираш приложението на flightradar24 с augmented reality, насочваш телефона си към самолета, за който искаш да видиш информация и я виждаш в реално време: 5 2 1 Връзка към коментар
Ivaylo A. Публикувано: 2 декември, 2020 Сподели Публикувано: 2 декември, 2020 найс, не знаех за него, слагам го 🙂 2 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 2 декември, 2020 Сподели Публикувано: 2 декември, 2020 преди 12 часа, chandni каза: искаш да видиш информация и я виждаш в реално време На моя телефон е толкова бавен апът, че докато загрее, самолетът вече е кацнал в Букурещ 3 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 2 декември, 2020 Сподели Публикувано: 2 декември, 2020 преди 36 минути , домосед каза: На моя телефон е толкова бавен апът, че докато загрее, самолетът вече е кацнал в Букурещ Значи ти е време за ъБгрейТ! Връзка към коментар
Niceday Публикувано: 2 декември, 2020 Сподели Публикувано: 2 декември, 2020 преди 14 часа, Ivaylo A. каза: Не е възможно да се отговори на въпроса и всеки който ти каже различно, ще те излъже. Вероятно съм изтрила оригиналната снимка с висока резолюция, ама откъде да знам, че ще ми спорят, точно за самолети...🙂 Хоризонтът е на долната линия на снимката, сигурна съм. И понеже няма гражданско летище наблизо, леко ме съмнява да е граждански с този наклон като при излитане. Снимано от терасата - докато си изпуша цигарата, не само би кацнал в Букурещ, както казва Домосед, ами и по-натам би отишъл 😄 Благодаря ти за включването 🙂 Проверявам и аз, ама нощните полети предимно 🙂 Понякога се чува преди да се види и ми предизвиква интереса веднага 🙂 Абе забава е с радара, стига да има време човек 😄 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 2 декември, 2020 Сподели Публикувано: 2 декември, 2020 На мен от снимката не ми изглежда като да излита стръмно, по-скоро да е граждански на cruising altitude. Но всичко може да бъде 2 Връзка към коментар
randi Публикувано: 2 декември, 2020 Сподели Публикувано: 2 декември, 2020 преди 11 часа, Niceday каза: И понеже няма гражданско летище наблизо, леко ме съмнява да е граждански с този наклон като при излитане Това със сигурност е на круизна височина, в това спор и загадка няма. 1 Връзка към коментар
Брани Публикувано: 30 декември, 2020 Сподели Публикувано: 30 декември, 2020 Малко ноемврийски ... Boeing 737-8KN на FlyDubai, идващ от Дубай Airbus A319-114 на Lufthansa, идващ от Мюнхен Embraer E170STD на Полските Авиолинии, идващ от Варшава И малко от днес: Boeing 737-86Q на Sky Airline, идващ от Киев Boeing 777-236(ER) на British Airways, идващ от Лондон 9 Връзка към коментар
randi Публикувано: 7 януари, 2021 Сподели Публикувано: 7 януари, 2021 Да наспамя малко. Ил 76 Jazeera Airways пристигна за чек в Луфтханза техник. Рядка птица, даже мисля, че това е първо посещение на София. 767 на Атлас, а на заден план връх Етрополска Баба. Невероятна видимост и чиста атмосфера имаше през този ден, но и вятъра бе сносен. Една от новите машини за Bulgaria Air, все още в цветовете на Interjet. 15 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега