Брани Публикувано: 1 септември, 2021 Сподели Публикувано: 1 септември, 2021 Чудни кадри 🙂 1 Връзка към коментар
Брани Публикувано: 6 септември, 2021 Сподели Публикувано: 6 септември, 2021 100-ният самолет на WizzAir - Airbus A321-231 на WizzAir, кацащ от Тел Авив ATR 72-600 на Tarom, кацащ от Букурещ Boeing 737-8LJ на Аерофлот, кацащ от Москва Boeing 767-336(ER) на Eastern Airlines, излитащ за Шанън Boeing 777-2UB(ER) на Omni Air International ATR 72-600 на GullivAir, излитащ за Бургас Cessna 680A Citation Latitude на Netjets Europe, излитащ за Даламан Boeing 737-8AS на Ryanair, излитащ за Меминген Boeing 737-8F2 на AnadoluJet, излитащ за Анталия Airbus A320-232 на Aegean Airlines, кацащ от Атина Learjet 60 на Air Volta, кацащ от Превеза Boeing 767-36N(ER) на Omni Air International, кацащ от Кувейт Cessna 560XL Citation XLS на Netjets Europe, кацащ от Атина Gulfstream G150 на Panaviatic, кацащ от Тбилиси Airbus A320-232 на Qatar Airways, кацащ от Букурещ Airbus A320-214 на Lufthansa, кацащ от Франкфурт Boeing 747-446(BCF) на Kalitta Air, кацащ от Дувър McDonnel Douglas MD-82 на European Air Charter, кацащ от Невшехир Airbus A320-214 на Lufthansa, идващ от Мюнхен 15 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 12 септември, 2021 Сподели Публикувано: 12 септември, 2021 Малко самолети на летище София. Снимал съм от А320 на Луфтханза на път за Франкфурт. Windrose Airlines - Embraer ERJ-145LR: VistaJet, Malta - Bombardier Global 7500: Gullivair - A330-200: 7 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 28 септември, 2021 Сподели Публикувано: 28 септември, 2021 Докато снимам диви животни, понякога хващам и някой самолет, като този доста рядък DHC-7 на AirKenya Express над национален резерват Масай Мара. Успял съм да го хвана с достатъчно ниска скорост на затвора, за да не изглеждат двигателите спрели (витлата замръзнали). 9 5 Връзка към коментар
Брани Публикувано: 2 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 2 октомври, 2021 McDonnell Douglas MD-82 на European Air Charter от Енфида, Тунис Gulfstream C-37A на Американските ВВС от Берн McDonnell Douglas MD-82 на ALK Airlines, идващ от Бодрум 9 1 1 Връзка към коментар
randi Публикувано: 4 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 4 октомври, 2021 An 225 ще посети Букурещ на 7,8 и 10 - ти октомври! 8 Връзка към коментар
crazyhorse Публикувано: 5 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2021 преди 4 часа, randi каза: An 225 ще посети Букурещ на 7,8 и 10 - ти октомври! С коя АК? 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 5 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2021 Той е на Antonov Airlines 2 Връзка към коментар
Capitan Morgan Публикувано: 15 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 15 октомври, 2021 Няколко кадъра от излитане на един EasyJet на пистата в Гибралтар. Разпънаха и малко телчица за всеки случай 😄 9 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 18 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 18 октомври, 2021 Малко спотинг от Схипхол, повечето птички са на KLM, естествено. Embraer ERJ-190 Boeing 737-800 Boeing 777-200in 0 Boeing 777-300ER А320-200 на EasyJet Boeing 737-700 Boeing 737-800 на Transavia 8 2 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 21 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2021 Аз бих път чак до Дрезден да хвана полет на Аерофлот със Сухой, пък те взели, че ги пуснали и до София. Отмъщението срещу Запада - да се разчете KH.TSKHOVREBOV 9 1 1 1 Връзка към коментар
Брани Публикувано: 25 октомври, 2021 Сподели Публикувано: 25 октомври, 2021 Малко снимки от тия дни: Embraer E190LR на German Airlines от Будьо Boeing 737-3H4 на ALK Airlines от Милано И от днес: Sukhoi Superjet 100-95B ("Дмитрий Барилов") на Аерофлот от Москва Airbus A320-321 на Electra Airways от Ротердам Mitsubishi Challenger 850 на Air X Charter от Пафос 6 3 Връзка към коментар
sndos Публикувано: 1 ноември, 2021 Сподели Публикувано: 1 ноември, 2021 Здравейте преди около седмица излитах от летище София и мернах пред хангарите на Луфтханза техник 3 жълти спасителни хеликоптера, каквито съм виждал в Австрия и Унгария. Ако не се лъжа тези хеликоптери бяха с български знаменца върху тях. За съжаление не успях да направя снимка. Някой нещо знае ли по темата? 1 Връзка към коментар
Брани Публикувано: 1 ноември, 2021 Сподели Публикувано: 1 ноември, 2021 преди 3 часа, sndos каза: Здравейте преди около седмица излитах от летище София и мернах пред хангарите на Луфтханза техник 3 жълти спасителни хеликоптера, каквито съм виждал в Австрия и Унгария. Ако не се лъжа тези хеликоптери бяха с български знаменца върху тях. За съжаление не успях да направя снимка. Някой нещо знае ли по темата? Да не би най-накрая ... Връзка към коментар
дядо Пепи Публикувано: 1 ноември, 2021 Сподели Публикувано: 1 ноември, 2021 Да си говорим за работи, които няма да станат. Или поне няма да станат скоро. От къде ще ги купят? Кой ще ги кара? Кой ще ги поддържа? Къде ще са базирани? Кой ще има право да ги задейства? Къде ще кацат? Личен състав - екипажи, техн. състав, мед. състав. Оповестяване, ръководство. И най-вече кинти. Много, много кинти. Така стигаме до големия въпрос: за лапаницата. Кой ще обира мазното на цялата тази работа? Знам, че много хора ще ме помислят за черногледец. След като някъде го има и работи, значи и тук може да стане. Но прекарано през балканската призма ( разбирай българската) нещата не са толкова лесни и розови. Още повече, че имаше създадена някаква що-годе организация, но бавно и полека угасна. 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 16 ноември, 2021 Сподели Публикувано: 16 ноември, 2021 ATR 72-600 "Tsodilo" на Air Botswana при кацане и при излитане в Касане, Ботсвана. Снимките съм ги правил по време на сафари в национален парк Чобе. Нямал съм време да сменя настройките на апарата и не съм спазил правилата за снимки на витлови самолети и хеликоптери - да се снимат на скорост 1/60 от секундата и надолу, съответно витлата са замръзнали, все едно двигателите са спрели. 8 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 24 ноември, 2021 Сподели Публикувано: 24 ноември, 2021 Mack Air Gippsland GA8 Airvan над делтата на Окаванго в Ботсвана. Летял съм на 3 различни модела Cessna на Mack Air точно над делтата, но на този самолет до момента не съм. Снимката съм я правил по време на сафари с моторна лодка някъде около "Острова на вожда" (Chief's Island), в по-достъпната в ценово отношение концесия NG-32. 5 Връзка към коментар
randi Публикувано: 11 януари, 2022 Сподели Публикувано: 11 януари, 2022 Малко снимки от последните две - три седмици. C130 на Египетските военновъздушни сили. A330 цистерна на Netherlands - Royal Air Force, която направи touch and go. Интересно бе за наблюдение и слушане. 🙂 Един от редовните 767 на Атлас. Чартъри от Анталия и Египет прибиращи туристите след нова година. Този А320 направи доста късно опиране. Пациент на Луфтханза техник. Fly2Sky излитащ за Дубай. И малко от редовния трафик. 15 3 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 19 януари, 2022 Сподели Публикувано: 19 януари, 2022 Няколко снимки от Бостън от борда на Чесна 402 , за Половинката и малкият първи полет на въпросното самолетче , аз имам над 100 полети с Чесната… 12 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 2 февруари, 2022 Сподели Публикувано: 2 февруари, 2022 Добавям едно ново от любимият ми тип "летища" - пистата Мтемере в национален парк Ниерере (бивш национален резерват Селу), Танзания. Cessna 208 на Coastal Aviation. Повечето пилоти на малки самолети в Танзания са индийци (най-вероятно местни такива). Coastal е един от двата традиционни превозвачи в района на Южният кръг паркове в Танзания (другият е Safari Air Link), и двете компании притежават и лоджи: Unity Air Zanzibar Embraer EMB 120ER Brasilia (самолетът на горната снимка между двете Cessna 208 е същия). Тези са нови за мен. Видях ги и на пистата в национален резерват Микуми. Сутрин водят плажуващи от Занзибар, които правят еднодневно сафари и в късен следобяд ги връщат обратно. Слава Богу, национален парк Руаха им идва далечко и там не оперират. Ниерере е достатъчно голям парк, за да се разпръснат и почти да не се срещат, но в Микуми са си напаст (то там си е така по принцип, но тези го правят съвсем като увеселителен парк). 7 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 5 февруари, 2022 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2022 Bombardier Dash 8-311 на EastAfrican на регионалното летище Уилсън в Найроби. Близо 9 години не бях кацал и излитал от това летище. 6 1 Връзка към коментар
дядо Пепи Публикувано: 5 февруари, 2022 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2022 Много добра машина за регионални линии. Жалко, че няма БГ компания, която да ги експлоатира. А такива самолети до голяма степен покриват мераците на новия транспортен министър. 4 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 5 февруари, 2022 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2022 преди 1 час, дядо Пепи каза: Много добра машина за регионални линии. Жалко, че няма БГ компания, която да ги експлоатира. А такива самолети до голяма степен покриват мераците на новия транспортен министър. Супер са, особено по-новите Q-400 модификации. Те и повече пътници вземат, ама и старите са си добре. Аз много повече харесвам Dash 8 от европейската им конкуренция ATR. 2 1 Връзка към коментар
Климент Публикувано: 5 февруари, 2022 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2022 Защо предпочиташ даш-овете пред АТР-ите ? Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 5 февруари, 2022 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2022 преди 5 часа, Климент каза: Защо предпочиташ даш-овете пред АТР-ите ? Аз по принцип си харесвам Dash-овете, 6-ците и 7-ците (на последния не съм летял), освен 8-ците. Повече ми харесва формата им, отвътре как изглеждат... Канада не ми е чужда държава също... Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега