mu_ry Публикувано: 6 юни, 2014 Публикувано: 6 юни, 2014 (редактирано) Здравейте, идвам като пълен лаик с най-глупавите въпроси Колко пари биха ми трябвали за 8- 10 дневно пътуване до Пекин и Xi an, как си извадихте виза, как си резервирахте билети за влак и колко струваха ... Също ми е интересно нормални ли за входовете за най-големите забележителности, цените на храна са ми особено важни До сега винаги сме пътували самостоятелно, хич не обичам агенции да ме влачат по някакви обекти и да не мога да се разходя дори за 5 минути настрани ... Но много страшен ми се струва тоя Китай Благодаря на всеки, който се включи Редактирано 6 юни, 2014 от Пожето премахнат линк към тур. агенция 2
Tedy Публикувано: 6 юни, 2014 Публикувано: 6 юни, 2014 Това е въпрос, на който трудно може да се отговори. Зависи как пътуваш. Имам предвид нискобюджетно или не, или комбинация от двете. Входовете им не са никак евтини. Нашата екскурзия за 1 месец излезе към 6000/човек, от тях 1000 беше двупосочния полет до Пекин. Погледни и тези 2 теми. http://magelanci.com/topic/316-%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%B9/?hl=%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%B9 http://magelanci.com/topic/590-%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%B9-%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82-%D0%B8-%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8/?hl=%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%B9 3
krasen_denev Публикувано: 7 юни, 2014 Публикувано: 7 юни, 2014 Но много страшен ми се струва тоя Китай На мен,Китай ми бе първата изцяло самостоятелно организирана екскурзия,така,че давай смело.Много лесна за организация дестинация.Ще помагаме с каквото можем.На мен лично бюджета ми бе 5500 лв за двама човека,но накрая като приключи всичко се оказа,че са останали пари за още една кратка екскурзия. За десет дена тотала на разходи(самолетни билети,визи,застраховки,трансфери от и до летището,забележителности и всичко друго) бе 4300 лв 3
mu_ry Публикувано: 7 юни, 2014 Автор Публикувано: 7 юни, 2014 На мен,Китай ми бе първата изцяло самостоятелно организирана екскурзия,така,че давай смело.Много лесна за организация дестинация.Ще помагаме с каквото можем.На мен лично бюджета ми бе 5500 лв за двама човека,но накрая като приключи всичко се оказа,че са останали пари за още една кратка екскурзия. За десет дена тотала на разходи(самолетни билети,визи,застраховки,трансфери от и до летището,забележителности и всичко друго) бе 4300 лв Уау, товами звучи повече от прекрасно Навихте ме сами да се пробваме, сега само да съберем парите, аз го виждам април догодина, дали времето е подходящо , обаче Имам и друг въпрос - с градски транспорт ли се движехте и как се оправяхте, има ли табели на английски и колко струва ? Също въпроса с визите ми е малко неясен, но ще прочета и другите теми и там ще си задавам въпросите 1
vlady Публикувано: 8 юни, 2014 Публикувано: 8 юни, 2014 За английски забрави! Ползавхме гугъл преводач на телефона/таблета. За транспорт пробвахме от всичко - полет, влак стрела, обикновен влак, междуградски автобус, междуселски автобус, такси, тук-тук Визите са малко трудни, но с пари стават по-бързо. 1
mu_ry Публикувано: 8 юни, 2014 Автор Публикувано: 8 юни, 2014 И аз си мисля, че за виза е най- добре да пробвсм с някоя фирма, че хич не ми се иска да изгоря с 2000 за самолетни билети А въпроса с нета също ми е малко мътен ... С моя план на Глобул нямам никакъв шанс да ползвам нет там ... Вие как се оправихте с тоя въпрос
Tedy Публикувано: 8 юни, 2014 Публикувано: 8 юни, 2014 (редактирано) Прегледай темите за Китай. В тях има доста полезно инфо, а и снимки. За Пекин и Сиан едва ли ще имаш голям проблем с английския. И какво толкова те плаши Китай, държава като всяка друга. На нас към края на месеца вече взе да ни става леко тегаво с езика, но ние пътувахме почти изцяло в провинцията, където бели туристи не виждахме с дни. В хостелите, с едно изключение, което наистина беше на супер забито място, говорят английски. Редактирано 8 юни, 2014 от Tedy 4
stanimir Публикувано: 8 юни, 2014 Публикувано: 8 юни, 2014 То човек трябва да е наистина луд за да ползва нет в роуминг. Или разчиташ единствено на безплатен / платен WiFi или запознатите да кажат може ли да си купиш местна предплатена СИМ карта. 3
Гост Публикувано: 8 юни, 2014 Публикувано: 8 юни, 2014 (редактирано) То човек трябва да е наистина луд за да ползва нет в роуминг. Или разчиташ единствено на безплатен / платен WiFi или запознатите да кажат може ли да си купиш местна предплатена СИМ карта. Една такава луда стои пред теб... Свикнала на сравнително евтиния интернет в Европа - операторът ми има специална програма, в Индия си играх като за световно с телефона. Имах безплатен интернет в хотела, ама сакън коконата да не пропусне докато е навън също Vodafone ми пуска, пуска предупреждения, накрая ги изключих. Когато получих сметката си, просто седнах и почнах да преглъщам на сухо, после си платих като поп Е, първото нещо, което ще направя, като тръгна за Йордания и Индонезия, е да си изключа обмена на данни Наоплаквах се, млъквам По темата - за Китай специално ми казаха опцията за VPN мрежи като начин за свързване с разни обществени мрежи, иначе достъпът им е забранен. А за самия интернет - в самите хотели, иначе поне аз няма да посмея да го пипна, когато се запътя нататък... Редактирано 8 юни, 2014 от Гост
stanimir Публикувано: 8 юни, 2014 Публикувано: 8 юни, 2014 Не знам твоята сметка . но на американско момче което срещнах Хонконг видях как за минути му потъват гемиите. Всяка вечер в хостела гледах все нещо си цъка на лаптопа и на четвъртата вечер се оказа , че има трафик за 1100 долара. Неговият американски оператор има безплатен телефон за клиенти в Хонконг и слушах как се разправя повече от час , като настояваше да говори с разни мениджъри , прехвърляха го от един на друг оператор , ама се оказа , че май няма прошка. Същото и с кредитната му компания , където се опита да оспори чаржда на картата . Без майтап човека се съсипа пред очите ми ... каза , че толкова са му стрували полетите до САЩ. Първо и основно правило в роуминг е да забраниш data трафика в настройките на телефона си или ако ползваш 3G с лаптоп/таблет. Ако не го направиш дори в хотела/хостела да има безплатен Wi-Fi като нищо ще се нахендриш на мобилен трафик и после жална ти майка.. 1
Гост Публикувано: 8 юни, 2014 Публикувано: 8 юни, 2014 Моята сметка беше 310 паунда. Не съм се съсипала заради нея, пари се печелят, просто си теглих сочни, дълги, яки, ужасни, аагрххххх... сотичковими на степен Н майни. Проблемът е, бе досега по такива дестинации бях ползвала служебни телефони, този беше личен. Ми за следващия път ще знам... Хак ми е. Можех да оцелея без да го ползвам. Платих си за суетата да се кефя мобилно на връзка с приятели и да споделям емоции. Здрави да сме! За Китай специално - не съм била, но знам от колеги и приятели, че са проблем социалните мрежи, та затова споменах VPN. Поздрави
Djgeorgie Публикувано: 8 юни, 2014 Публикувано: 8 юни, 2014 За VPN-а в Китай, може да се ползва Hotspot Shield VPN на телефона, а на компютъра избора е от две програми - Hotspot Shield VPN отново, със сървъри в US и Expad Shield VPN, със сървъри в UK. Що за телефона програмата е една, а за компютър са две отделни, да им се чуди човек на тези от AnchorFree. Има и още стотици платени решения, но на мен лично, софтуера на AnchorFree ми е удобен, поради факта, че не иска регистрация.
mu_ry Публикувано: 9 юни, 2014 Автор Публикувано: 9 юни, 2014 Благодаря много,аз никога не ползвам нет през роуминг навън,ама знае ли човек Това , което ме е спясавало в критични моменти е , че имам от старите модели на Киндъл с безплатен 3G навсякъде Явно пак до него ще опирам,ако не намеря wi- fi
Георги Публикувано: 9 юни, 2014 Публикувано: 9 юни, 2014 Да ти дам и аз една отправна груба точка Полет, може да го комбинираш София - Пекин, Шанхай - София - ако го хванеш в промоция полета не трябва да надвишава 500 евро, може и под 400 да падне, ако си късметлийка! Нощувки: за 10 дни в бюджетна-средна класа западна верига тип ibis, holiday inn express мисля, че 50 евро е двойната стая на вечер. Влаковете, броим Пекин - Сиан, Сиан - Шанхай: под 100 евро, може и да е още по-евтино, ако не хващаш бързите влакове, а нощните например. Вътрешни полети между тези точки са безсмислени поради ред причини, това като го казвам като супер фен на летенето Повече информация в този сайт, прекрасно е организирана информацията за влаковия транспорт в целия свят: http://seat61.com/China.htm Храна: тук естествено може да варира много, но да речем че храната е на български цени, мисля че 50 евро на ден ще ви оправят спокойно двамата. Виза: около 60 евро на човек. Като теглим чертата се получава към 2200-2300 евро за двамата. Естествено ще имате допълнителни разходи, входове по забележителности, евентуално целодневно такси ако хванете за китайската стена...но да речем 1500 евро на човек според мен е напълно постижимо. За визата има един тънък момент и той е с поканата, която е необходима от китайска страна. Агенциите предлагат услугата срещу заплщане, но има вариант и да се избегне изискването за покана. Направо прочети ей този пост на Meidj, доста е детайлен и обяснява цялата процедура: http://magelanci.com/topic/801-туристическа-виза-китай/?p=34309 Няма да спестиш кой знае колко пари по тоя начин в целия общ бюджет, ти си знаеш дали ти се занимава сама, но според мен няма от какво да се притесняваш. Аз съм все пак малко чешит в подобни ситуации и не обичам да давам пари за нещо, което мога да си свърша добре и сам За интернет, когато аз бях си имах достъп до фейсбук, но може да са затегнали режима. Тогава блокажи се избягваха с елементарна смяна на DNS сървъри. Но ако искаш да си съвсем спокойна, то споменатите VPN услуги ще свършат работа. Много от тях имат 30 дневни trial версии, така че дори няма да ти струват нищо. 4
Tedy Публикувано: 9 юни, 2014 Публикувано: 9 юни, 2014 Миналата година със сигурност нямаше фейс от Китай. Не сме търсили вариант за достъп, защото в чужбина обикновено не губя време в нета. Или спя, или нещо разглеждам, или снимам, та не знам. В началото ползвахме нет в хостелите на таблета, после Влади си купи телефон и му го дадоха с местна СИМ карта, та имаше и нет. 1
mu_ry Публикувано: 9 юни, 2014 Автор Публикувано: 9 юни, 2014 Тъй като сега се разравям много сериозно, мислите че можем да пропуснем Шанхай ... не ни се гледат небостъргачи, предпочитаме по-традиционно нещо ... Като го гледам по снимките май няма да ни хареса много там . Дайте съвети 1
Георги Публикувано: 9 юни, 2014 Публикувано: 9 юни, 2014 Тъй като сега се разравям много сериозно, мислите че можем да пропуснем Шанхай ... не ни се гледат небостъргачи, предпочитаме по-традиционно нещо ... Като го гледам по снимките май няма да ни хареса много там . Дайте съвети Ами ако не те интересува растежа на града буквално от нищото, то наистина изглежда че няма какво да правиш там. Дано не ми се карат, но аз пак ще препоръчам Hangzhou, където е едно от най-поетичните езера в Китай, в смисъл поетите много пишат за него Близо е до Шанхай, с добри връзки с влакове към цял Китай. Всяка вечер има и шоу със светлини на езерото - Impressions on west lake, за мен лично си беше от най-добрите преживявания в Китай. Пуснал съм трейлъра на шоуто във видео секцията: [sharedmedia=videos:videos:389] Ето и малко снимки от западното езеро, не улучихме перфектно време: Дали си заслужава обаче да прекосиш половин Китай само за това, при положение че Шанхай не те влече не съм особено сигурен. Аз и за Сиан си имам резерви, не съм сигурен че и там има много какво да се прави извън теракотената армия. Ако целта ти е природа Tedy е човека, но може да се наложи да се отклониш малко от утъпканите пътеки. Hangzhou мисля, че се връзва перфектно като лесен достъп и красива природа покрай езерото. 2
Бръмбар Публикувано: 9 юни, 2014 Публикувано: 9 юни, 2014 Аз не бих го пропуснала Шанхай - при все, че е доста различен от останалата част и не е показателен за Китай, той все пак е емблематичен. Има стар град, градините Yuyuan, the Bund, френската концесия, има и 2-3 храма, съчетано с новите сгради и небостъргачи, освен това ще смекчи малко културния шок от Китай :-). Близо е и Suzhou, който също е интересен. 1
stanimir Публикувано: 9 юни, 2014 Публикувано: 9 юни, 2014 (редактирано) Аз съм все пак малко чешит в подобни ситуации и не обичам да давам пари за нещо, което мога да си свърша добре и сам Да бе малко ... цял форум създаде заради това и му викаш малко !? Редактирано 9 юни, 2014 от stenk 5 1
Гост Публикувано: 9 юни, 2014 Публикувано: 9 юни, 2014 Ако целта ти е природа Tedy е човека, но може да се наложи да се отклониш малко от утъпканите пътеки... Да помоля за някакви линкове, ако има? В пътеписите няма авторски на Теди, освен Жълтата планина от друга мацка, на което тоже се изкефих. Ама искам провинция и природа, моля! С извинение към авторката на темата, но и за нея може да е интересно...
Sun4o Публикувано: 9 юни, 2014 Публикувано: 9 юни, 2014 Моят съвет е да си организирате всичко сами, без агенции и т.н. Ще ви излезе в пъти по-евтино, а конкретно в Китай всичко, което свършиш сам е голямо постижение. Не говорят никакви езици и си е невероятен кеф сам да откриеш и посетиш набелязаните места. А малки екстри като да се качиш на метрото...да не говоря. Ние бяхме преди няколко години и навсякъде се оправяхме сами. Цената за целия престой беше смешна. А спахме в 4 звезден хотел в Пекин например. Цената му беше 50 и малко долара. Полета - с Тюркменистанските авиолинии от Истанбул, за 450 долара. Останалото е долу-горе ясно. Само не си мисли, че там всичко е евтино - кръчми, дрехи са по-скъпи от България например. Поне местата, които посетихме в Пекин. 3
Георги Публикувано: 9 юни, 2014 Публикувано: 9 юни, 2014 Да помоля за някакви линкове, ако има? В пътеписите няма авторски на Теди, освен Жълтата планина от друга мацка, на което тоже се изкефих. Ама искам провинция и природа, моля! С извинение към авторката на темата, но и за нея може да е интересно... Ами няма пътепис, но нейното пътуване беше по-ориентирано към природа и снимки. Има малко в другата китайска тема, връзка към която беше пусната по-рано тук: http://magelanci.com/topic/316-%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%B9/ Ще се радвам, ако Теди намери време да опише по-подробно маршрута си 1
Tedy Публикувано: 9 юни, 2014 Публикувано: 9 юни, 2014 (редактирано) Ами пак ще дам линк към темата Китай, на първа страница съм качила 8 снимки с природа. http://magelanci.com/topic/316-%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%B9/?hl=%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%B9 А това, че нямам пътеписи се дължи на мързел. Все се каня да кача поне разказите, които имам готови, ама... Маршрутът беше изцяло в Източен Китай. Полет София - Виена - Пекин. Забранения град, Великата китайска стена в Жин Шан Лин. Полет до Нанин. Село Мингши и водопад Детян навътре в провинцията, на границата с Виетнам. Влак Нанин- Гуилин. После село Тянту и оризови тераси Jinkeng. После край река Ли - първо в Яншу, после в Син Пин. Гуилин - Чанша - Джанзязе /Аватарския парк/. Fenghuang. Ханджоу, Хуаншан или Жълтата планина /какъв дъжд ни пра там, майкоуууу/. Чаените градини в Longjing. Сиан, планината Хуашан и водопад Хукоу. От Сиан поехме с нощен влак по обратния път - Пекин - Виена - София. Редактирано 9 юни, 2014 от Tedy 5
mu_ry Публикувано: 7 юли, 2014 Автор Публикувано: 7 юли, 2014 може ли да ми кажете кога според вас е най-добре да търся билети за април догодина ... може би към септември -октомври или е рано ?
stanimir Публикувано: 7 юли, 2014 Публикувано: 7 юли, 2014 Септември -октомври е добро начало . Тогава се появяват промоциите.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега