stanislavpp Публикувано: 6 март Публикувано: 6 март преди 20 часа, Lucas каза: По линията Бургас София примерно утре има 41 пътници. Вие преценете много ли са малко ли са! И то в 16.30ч Тази линия е нужна с поне един полет на ден! Явно е губеща или най-малко печеливша .Приходите само от билети едва ли покриват оперативните разходи, ако няма карго, корпоративни договори или трето. Към сравненията бих добавил инфото, че в най-големият авиопазар (САЩ) няма а/к която да не е на загуба от много години , ако се вземат предвид единствено приходите от самолетни билети 5
Duke Публикувано: 6 март Публикувано: 6 март преди 6 минути , stanislavpp каза: Към сравненията бих добавил инфото, че в най-големият авиопазар (САЩ) няма а/к която да не е на загуба от много години , ако се вземат предвид единствено приходите от самолетни билети Това е много интересно. Излиза, че говорим за услуга с по-висока себестойност от реалните приходи, които носи на своя изпълнител. При това положение ако авиокомпанията няма страничен източник на приходи (реклама, спонсорство, държавна дотация и т.н.) никога няма да излезе на печалба. Нямам идея как е в САЩ, но принципно в Европа и в частност в България, законодателството не позволява развиване на търговска дейност без печалба... 1
дядо Пепи Публикувано: 6 март Публикувано: 6 март преди 2 часа, Lyubina каза: Няма ли по-малки самолети? Има (ше). ATR-72. Вършеше идеална работа за толкова пътници, за такива дестинации. Летял съм с такова самолетче ( като пътник) и до Виена. Но чорбаджиите решиха, че не става за тях и ги махнаха. TAROM редовно летят до София с такъв. Гърците също. Пък не им е паднала китката. Но варненското трибуквие реши друго. 7
feel_the_rush Публикувано: 6 март Публикувано: 6 март Като онзи виц - Как мога да стана милионер? Като си милиардер, но си купиш авиокомпания 🙂 Самолетният превоз без карго не мисля, че би могъл да се самоиздържа. За сметка на това, каргото без пъртици даже би било по-добре. Единствено Саудия е изключение, защото вози поклонници към Мекка нон стоп. Груповият им пазар е над 40%, което е нечувано за авиокомпании. 2
frequent_flyer Публикувано: 6 март Публикувано: 6 март преди 23 часа, Lucas каза: По линията Бургас София примерно утре има 41 пътници. Вие преценете много ли са малко ли са! И то в 16.30ч Тази линия е нужна с поне един полет на ден! От моя скромен опит относно отсечката Бургас - София миналата година през август - пълен A220, като грубо поне 20-30% бяха чужденци. Това лято отново планирам 1-2 ходения до Бургас и ако не мога да разчитам на автомобил, бих летял пак с БГ еър, въпреки традиционните рискове, свързани с вечерните им полети и закъсненията, особено лятото.
stanislavpp Публикувано: 6 март Публикувано: 6 март преди 2 часа, Duke каза: Това е много интересно. Излиза, че говорим за услуга с по-висока себестойност от реалните приходи, които носи на своя изпълнител. При това положение ако авиокомпанията няма страничен източник на приходи (реклама, спонсорство, държавна дотация и т.н.) никога няма да излезе на печалба. Нямам идея как е в САЩ, но принципно в Европа и в частност в България, законодателството не позволява развиване на търговска дейност без печалба... Големите а/к са на печалба , но не от билети . Специално в САЩ страдат от високите разходи труд, както и от свирепата конкуренция между големите а/к. Печалбата им е от три пера :от банките издатели на брандирани кредитни карти + лоялни програми + карго. Например, Спирит е въпрос на дни да отидат в небитието - за 2024год въпреки, че имат приходи от 4.9 милиарди $ , отчитат загуба от 1.1 милиарда $. С последните вдигания на заплати на стюардеси и пилоти в рамките на 30-60% , не вярвам тенденцията изобщо да се обърне , тоест а/к никога няма да имат възможност за реализиране на печалба от самолетни билети, колкото и цинично да звучи. 2 1
Lucas Публикувано: 6 март Публикувано: 6 март Току що летях към София от Бургас с последния самолет.Имаше 49 души. Ами не е чак толкова малко предвид часа 16.30ч Ако го направят в по нормален час ще има интерес! 3 1
yavorfly Публикувано: 10 март Публикувано: 10 март Аз смятам че търсенето е нищожно, това е основната причина. Практиката в България показва че авиациата се развива само от Уизеър и Райънеър в България . Тези два лоукоста оправдаха втори терминал на летище София , и научиха масовката от населението тук да ползва въздушен транспорт и да обикаля европа за смешни пари. Относно каргото между София и Варна/Бургас , реално няма карго, няма търсене на такава услуга . Работил съм на летище Варна и 95% от каргото са ковчези с мъртавци заедно с куфарите в пътнически самолети. 5
yordanov Публикувано: 14 март Публикувано: 14 март България Еър повишава цените за чекиран багаж (ако тарифата не включва такъв) от 1 април 2025. За справка, към този момент първи чекиран багаж за вътрешни дестинации е 15 евро, а за международни варира между 20 и 30 евро в зависимост от дестинацията. Рязко вдигане на цените. Табличката по-долу е от сайта им. 2 4 1 1
Дани Магелани Публикувано: 14 март Публикувано: 14 март За вътрешните е лесно. Един ден преди полета си пускаш багажа до адрес по Спиди. Проблем са международните полети, но ние свикнахме да ни товарят с цени. Едва ли ще ни откажат от пътуване! 2
ven62 Публикувано: 14 март Публикувано: 14 март Онзи ден се набутах с 40 лв. Ако си купиш два билета един по един се оказа по евтино с 20 лв. на билет, отколкото ако ги купуваш на една резервация. Имайто го предвид. --- Доста се колебах да пиша или да не пиша. Така де. Няма само аз да съм прецакания. 6 8
iMari Публикувано: 14 март Публикувано: 14 март преди 19 минути , ven62 каза: Ако си купиш два билета един по един се оказа по евтино с 20 лв. на билет, отколкото ако ги купуваш на една резервация. Имайто го предвид. --- Доста се колебах да пиша или да не пиша. Така де. Няма само аз да съм прецакания. Пак ще те изненадам (явно такава ми е съдбата 😝 ), това го знаем от много време и неведнъж е коментирано в тази тема. Един от парадоксите на БГ Еър. 😵💫 Ако знаех, че ще купуваш билети, с радост бих те предупредила. 😎 2 1
ven62 Публикувано: 14 март Публикувано: 14 март Преди 1 час, iMari каза: Пак ще те изненадам (явно такава ми е съдбата 😝 ), това го знаем от много време и неведнъж е коментирано в тази тема. Един от парадоксите на БГ Еър. 😵💫 Ако знаех, че ще купуваш билети, с радост бих те предупредила. 😎 Сега съм още по-нещастен.😢 1
yordanov Публикувано: 14 март Публикувано: 14 март преди 24 минути , ven62 каза: Сега съм още по-нещастен.😢 Дано не те направя по-нещастен, ама виж кой е реагирал с еможито с бирите на този мой пост от 2023 😁 3 1 4
ven62 Публикувано: 14 март Публикувано: 14 март преди 51 минути , yordanov каза: Дано не те направя по-нещастен, ама виж кой е реагирал с еможито с бирите на този мой пост от 2023 😁 А-а-а, моля, моля. Това го знам и проверявам. Но се касае за два еднопосочни билета или един двупосочен. А тук прецакването ми е за двама пътника с билети купени общо, а не поотделно. 2 1
Doctor Who Публикувано: 14 март Публикувано: 14 март преди 1 час, ven62 каза: Сега съм още по-нещастен.😢 Ако те успокоява - и аз съм се набутвал по същия начин за два билета /, но пък двата бяха за общо 37 лева през Оподо и ме досрамя да се оплача/. 🙂 3 6
aleksandrina Публикувано: 25 март Публикувано: 25 март Нещо странно (поне за мен), което досега не ми се е случвало- наложи се приятелка да лети спешно (на 26 март отиване и връщане) до Варна. При избор на двупосочен билет, няма опция с ръчен багаж- само с чекиран 23 кг. При избор еднопосочно и в двете посоки има опция за ръчен багаж и съответно по- ниска цена. Обикновено при не ниско ТА двупосочният билет е по- изгоден, сигурно и щеше да е, ако има опция само ръчен багаж. Но защо не я предлага? Ето нагледно: Спойлер
Дани Магелани Публикувано: 25 март Публикувано: 25 март преди 23 минути , aleksandrina каза: Нещо странно (поне за мен), което досега не ми се е случвало- наложи се приятелка да лети спешно (на 26 март отиване и връщане) до Варна. При избор на двупосочен билет, няма опция с ръчен багаж- само с чекиран 23 кг. При избор еднопосочно и в двете посоки има опция за ръчен багаж и съответно по- ниска цена. Обикновено при не ниско ТА двупосочният билет е по- изгоден, сигурно и щеше да е, ако има опция само ръчен багаж. Но защо не я предлага? Ето нагледно: Скрий Виждам, че са два различни типа билети. Двупасочният е Икономи SAVER. Вероятно са изчерпени от най-ниския клас HAND BAG и предлагат само тези. А защо ги има като еднопосочни, нямам представа.
Victoria Публикувано: 25 март Публикувано: 25 март Не е много ясно, но и горе писаха, че два еднопосочни понякога излизат по-евтино от двупосочен при Bulgaria Air (макар че тук очевидно и условията са различни). 3
aleksandrina Публикувано: 25 март Публикувано: 25 март преди 49 минути , Дани Магелани каза: Виждам, че са два различни типа билети. Двупасочният е Икономи SAVER. Вероятно са изчерпени от най-ниския клас HAND BAG и предлагат само тези. А защо ги има като еднопосочни, нямам представа. Именно- по отделно ги има, заедно ги няма. 🙂 Купихме от еднопосочните де. Но е странно. преди 34 минути , Victoria каза: Не е много ясно, но и горе писаха, че два еднопосочни понякога излизат по-евтино от двупосочен при Bulgaria Air (макар че тук очевидно и условията са различни). По отделно излизат по- изгодно, ако минем през някой от онези сайтове. 🙂 Но тук случаят е друг- има билети, няма билети. 😉 2
Duke Публикувано: 29 март Публикувано: 29 март Десетина години не бях летял с националния превозвач. Покрай новите А220 си бях наумил да осъществя поне един полет с такъв самолет. Днес летях на А220-100 и съм очарован от машината. Много приятен салон с достатъчно място за краката между редовете, чудесни и много удобни седалки с регулириуеми подглавници, вградени два типа USB изхода за зареждане на електронни устройства в облегалката на предната седалка, както и много интересна стойка за телефон/таблет. Полетът беше изпълнен точно по разписание. Екипажът беше много любезен - приятни девойки, рядко срещан кетъринг по време на европейски полет включващ бутилка вода при бординг, топъл сандвич, безалкохолни, шоколадче и кафе по време на полета. Въобще съм много приятно изненадан и ако не беше този неудобен час за връщане от AMS бих летял много по-често с тях... 20 1 1
maia_sg Публикувано: Събота в 09:58 Публикувано: Събота в 09:58 Предварително се извинявам, ако грешката е в моя компютър, но не мога да намеря директния полет от Варна до Франкфурт. Презентират го, че стартира от 17 Април, но не го намирам в сайта им. Имам и едно допълнително питане. Досега не съм си купувала билет ма Бг еър с опция за смяна на полет. Ако се наложи, изцяло в сайта ли се случва промяната или трябва да им пиша имейл (както при добавяне на багаж), да ми пращат линк за доплащане и тн? 1
adreno Публикувано: Неделя в 20:56 Публикувано: Неделя в 20:56 Варна-Франкфурт е от юни От април е Варна-Париж. Иначе да, полет може да се смени и онлайн, ако тарифата го позволява. Багаж също може да се добавя изцяло онлайн, не е нужно да им се пише. 1 1
maia_sg Публикувано: вчера в 09:50 Публикувано: вчера в 09:50 @adreno, много благодаря за отговора! Сега пак проверих и във ФБ на 12ти Март са публикували "Възползвай се от директната връзка на Варна с финансовото сърце на Германия – Франкфурт! ✈️ От 17 април България Еър подновява редовните си полети между Варна и Франкфурт..." 1
Препоръчани мнения
Публикувано от vinidj,
Мейл за закупуване на багаж и връзка с FB
Препоръчано от chandni
1 реакция
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега