Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
15 hours ago, Hakkâri Spor said:

Нов code share на България еър

https://www.air.bg/bg/novini/bylgariya-eyr-sklyuchi-nov-spa-dogovor-s-air-india

image.png.792e0c69d4754bea221872c483da5246.png

Преди малко погледнах коментарите под новината във ФБ страницата на авиокомпанията и  ...Боже, колко мъка има по този свят, боже !

• Харесвам 1
Публикувано:

През юни националният авиопревозвач „България Еър“ сключи SPA договор с индийската авиокомпания Air India. Партньорството между двете авиокомпании бе обявено на Световната среща на върха по въздушен транспорт (WATS) на IATA, която се проведе от 1 до 3 юни 2025 г. в Ню Делхи, Индия.

Благодарение на новото SPA споразумение пътниците от България могат да закупят само един билет за цялото пътуване между София, европейско трансферно летище и редица известни градове в Индия, като се възползват от по-атрактивни цени в сравнение с отделен билет за всеки от превозвачите.

Новото споразумение на авиокомпанията осигурява лесен и удобен достъп на пътешествениците до популярни индийски дестинации като Делхи и Мумбай.

• Харесвам 5
Публикувано:
1 hour ago, Doctor Who said:

През юни националният авиопревозвач „България Еър“ сключи SPA договор с индийската авиокомпания Air India. Партньорството между двете авиокомпании бе обявено на Световната среща на върха по въздушен транспорт (WATS) на IATA, която се проведе от 1 до 3 юни 2025 г. в Ню Делхи, Индия.

Благодарение на новото SPA споразумение пътниците от България могат да закупят само един билет за цялото пътуване между София, европейско трансферно летище и редица известни градове в Индия, като се възползват от по-атрактивни цени в сравнение с отделен билет за всеки от превозвачите.

Новото споразумение на авиокомпанията осигурява лесен и удобен достъп на пътешествениците до популярни индийски дестинации като Делхи и Мумбай.

Май още не са налични за резервации.

• Харесвам 1
Публикувано:

Мога ли с моя карта да купя билет за друг пътуващ, без аз да пътувам?

Дали биха направили някакъв проблем при полета?

• Смея се 1
Публикувано:
преди 6 минути , Mary каза:

За България Еър не знам,но редовно купувам полети за други хора на други авиокомпании,без да съм в резервацията.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 минути , crazyhorse каза:

За България Еър не знам,но редовно купувам полети за други хора на други авиокомпании,без да съм в резервацията.

Конкретно за България Еър ме интересува.

Все пак внимавай с покупка на билети за други хора при традиционни авиокомпании. Знам за проверки при Търкиш и катарците. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 43 минути , Mary каза:

Никой никога не ми е проверявал с каква карта е купуван билета, а купувам постоянно на много хора и никой не ми е казал са подобна проверка.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 14 минути , Jorro каза:

Никой никога не ми е проверявал с каква карта е купуван билета, а купувам постоянно на много хора и никой не ми е казал са подобна проверка.

Внимавай с арабите. Техните АК проверяват.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 час, Mary каза:

През джеткостовете на два пъти съм купувала билет за БГ Еър за друг без аз да пътувам и не е имало проблем.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, Mary каза:

Конкретно за България Еър ме интересува.

Все пак внимавай с покупка на билети за други хора при традиционни авиокомпании. Знам за проверки при Търкиш и катарците. 

Никакъв проблем. Мъжа ми пътува всеки месец с тях и билетите са му купени през моя карта всичките. Включително и полет вчера с връщане днес

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

IndiGo проверяват картата с която са купени билетите. Това от личен опит и си го пише при резервирането. Други досега не са проверявали.

• Харесвам 4
Публикувано:

Аз съм купувал неколкократно билети за баща ми с България еър и до сега никой не се е интересувал с каква карта са платени като е летял.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 12 часа, Дани Магелани каза:

Аз говоря за Бгеър въпреки, че и с други не съм имал проблем, но за екзотичните компании си имам едно на ум.

• Харесвам 3
Публикувано:

Гледам много наши самолети летят по другите Европейски градове без да тръгват от/до Б-я. 

Явно нямат доста авиокомпании самолети и използват нашите, за да си превозват пътници. 

image.png.e3bc07a4988db067c63ed822dd3dc993.png

И още много други отсечки хванах с нашите самолети.

https://www.flightradar24.com/data/aircraft/lz-plo

https://www.flightradar24.com/data/aircraft/lz-sof

• Харесвам 3
Публикувано:

Колко стриктно спазват правилата за ръчния багаж? Очертава се малкият ръчен багаж, с който ще се пътува да е с размер 40х3020см, а не какъвто е лимитът от 40х30х15см.

Публикувано:
На 14.06.2025 г. в 14:23, Дани Магелани каза:

Проверявали са те ?

Някой от форума ще изкаже ли личен опит ?

Доколкото зная , това се прави в много единични случаи евентуално за верификация и демотивиране на картови и акаунт измами , по-типични за районите на изток от нас.

преди 23 часа, MayaS каза:

IndiGo проверяват картата с която са купени билетите. Това от личен опит и си го пише при резервирането. Други досега не са проверявали.

Как точно я проверяват? Да разбирам ли , че си купила билет на твое име с твоя карта , системата им ти е отказала онлайн чекин и на гише са ти искали картата преди да ти издадат бординг пас ? Вътрешен полет в Индия или на кодшеъра с Търкиш до Истанбул ?

При резервирането  по спомени мисля, че изискването е формулирано с “may “ , което не предопределя задължение , но нищо чудно при някое а/к да е изписано като изискване .

Публикувано:

От Qatar са ме проверявали преди десетина години. Междувременно си бях сменил кредитната карта и правих верификация на новата в тогавашния им софийския офис и минах с нея на чекиране. После съм купувал през агенция и не съм се вълнувал от тия неща.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 27 минути , stanislavpp каза:

Проверявали са те ?

Доколкото зная , това се прави в много единични случаи евентуално за верификация и демотивиране на картови и акаунт измами , по-типични за районите на изток от нас.

Как точно я проверяват? Да разбирам ли , че си купила билет на твое име с твоя карта , системата им ти е отказала онлайн чекин и на гише са ти искали картата преди да ти издадат бординг пас ? Вътрешен полет в Индия или на кодшеъра с Търкиш до Истанбул ?

При резервирането  по спомени мисля, че изискването е формулирано с “may “ , което не предопределя задължение , но нищо чудно при някое а/к да е изписано като изискване .

Йорданците бяха поставили условие, че при чекиране трябва да се покаже и КК, с която е купен билета. Не са ми я искали на летището в Истанбул, но имах готовност. И за други АК съм го чувала.

Предполагам поставят такива изисквания, за да се застраховат от злоупотреби с чужда КК, с които няма да се справят при оспорване на покупката на билета.

• Харесвам 2
Публикувано:

Действително RJ изискват КК при чек ин :

If your credit card has expired since payment was made, you have a new credit card, or you do not have the original credit card used for payment, you will not be able to use the check-in kiosks or check-in desks. In this instance, please go to the ticket desk, where an agent will be able to validate your booking for check- in according to procedure.

Ако на ваш приятел / близък приятел се случи да отиде на чекин за билет, закупен с ваша карта , а тя не е при него , не настъпва Армагедон/ край на пътуването , но ще му трябват само някои данни от нея  ( CVV, expiration date и последните й четири цифри ) .

Естествено , индикация за подобна верификация невъзможност за онлайн чекин . 
  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 4 часа, stanislavpp каза:

Проверявали са те ?

Физически на гише и тогава получаваш бордна карта. Да за вътрешен полет става въпрос.

Публикувано:
На 14.06.2025 г. в 20:22, Mary каза:

Много са отговорили вече. Аз само да дам моите 5лв (скоро 2,56€) по темата- от България еър съм купила поне 50 билета с моя карта и нито един не е бил за мен. 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.