Otnesen Публикувано: 20 юни, 2025 Публикувано: 20 юни, 2025 преди 2 часа, tch каза: Някой може ли да сподели опит по този въпрос? Не съм видял да мерят ръчния багаж досега. Аз самият пътувам само с такъв (раница) и досега никога не са го и заглеждали. 2
adreno Публикувано: 21 юни, 2025 Публикувано: 21 юни, 2025 преди 7 часа, tch каза: Някой може ли да сподели опит по този въпрос? Не го следят, а то няма и с какво да го следят, предвид че нямат клетки за размера (поне в София и Варна) 2
Jenbel Публикувано: 21 юни, 2025 Публикувано: 21 юни, 2025 Не го следят. Никога не ми се е случвало да му обърнат внимание какъв е или с какви размери.
Гост Публикувано: 14 юли, 2025 Публикувано: 14 юли, 2025 От няколко години имам досаден проблем с едното ухо - при кацане заглъхва и се оправя обикновено чак на другия ден. При последните ми два полета с България Еър забелязах, че този проблем изобщо го нямам и си чувам чудесно още на лентата за взимане на багаж. Не знам дали се дължи на новите А220ки или пък е някакво съвпадение, ама съм доволен.
Гост Публикувано: 14 юли, 2025 Публикувано: 14 юли, 2025 Що за човек може да се смее на здравословен проблем ...
neuromancer Публикувано: 14 юли, 2025 Публикувано: 14 юли, 2025 радва се, че се чувстваш чудесно и проблема ти е минал, що пък веднага мислиш лошо... Е, щото си от тъмната страна сигурно... 5 1
stanimir Публикувано: 14 юли, 2025 Публикувано: 14 юли, 2025 Екстра са си Bulgaria Air , жалко че не возят за по 15€. 7
Гост Публикувано: 15 юли, 2025 Публикувано: 15 юли, 2025 преди 15 часа, stanimir каза: Екстра са си Bulgaria Air , жалко че не возят за по 15€. Хората за 15 евро сигурно не само полети, но и нощувки (с коТ, естествено) и храната покриват за деня 😉
randi Публикувано: 15 юли, 2025 Публикувано: 15 юли, 2025 Преди 1 час, Брани каза: Хората за 15 евро сигурно не само полети, но и нощувки (с коТ, естествено) и храната покриват за деня 😉 Подваждаш ли кешбека? 🤔 5
Гост Публикувано: 15 юли, 2025 Публикувано: 15 юли, 2025 преди 4 часа, randi каза: Подваждаш ли кешбека? 🤔 Значи реално -15 🙂
stanimir Публикувано: 17 юли, 2025 Публикувано: 17 юли, 2025 Какви са предимствата и недостатъците от членството в алианс ? Bulgaria Air умишлено ли се дърпа или не може да изпълни определени условия ? И ако да , защо ? Какво печели като самостоятелен играч ? 2
Jorro Публикувано: 17 юли, 2025 Публикувано: 17 юли, 2025 Да почнем с какво може да допринесе Бг Еър с единствения си целогодишен вътрешен полет до Варна като връзки за други компании за трансферен трафик, минем през колко атрактивна е София за крайна дестинация с цел бизнес или туризъм и стигнем какви като цяло са целите на Тим Еър като авиокомпания, че въобще да се интересуват от членство в Алианс.... 3
stanimir Публикувано: 18 юли, 2025 Публикувано: 18 юли, 2025 Не виждам отговори , а общи приказки.Колко вътрешни полети да има на малка територия като България, освен може би един и до Бургас? Не знам и какви са целите на ТИМ и какво биха загубили. 2
Jorro Публикувано: 18 юли, 2025 Публикувано: 18 юли, 2025 Преди 1 час, stanimir каза: Не виждам отговори , а общи приказки.Колко вътрешни полети да има на малка територия като България, освен може би един и до Бургас? Не знам и какви са целите на ТИМ и какво биха загубили. Ти безнес план ли очакваш някой да изкара? Всичко ще са общи приказки. Ето chatgpt какво казва, макар и инфото за флота да не е актуално в голяма степен отговаря на въпроса ти ✈️ Краткият отговор: Bulgaria Air не е в алианс, защото е твърде малка, с ограничена мрежа, слабо международно влияние, и вероятно не изпълнява критериите за пълноправно членство. --- 🧩 Подробно обяснение: 🔹 1. Мащаб и дестинации Големите алианси (SA, ST, OW) искат партньори с: глобално или стратегическо присъствие (ключови хъбове) стабилна мрежа от дестинации капацитет за прехвърляне на пътници между членове → Bulgaria Air лети до сравнително малък брой градове, основно в Европа и Близкия изток. Това не носи сериозна добавена стойност за глобален алианс. --- 🔹 2. Флот и капацитет BG Air разполага с много малък флот – предимно Airbus A319/A320 и Embraer E190. Няма далечни маршрути (дълги полети), няма голям капацитет. → Това прави интеграцията в глобални мрежи (и код-шейр на големи полети) по-малко ефективна. --- 🔹 3. Финансови и организационни изисквания Членството в алианс изисква: стабилни финансови резултати IATA Operational Safety Audit (IOSA) съвместимост на системи (резервации, лоялност и др.) → BG Air вероятно не иска или не може да поеме разходите и изискванията за интеграция. --- 🔹 4. Алтернативи на алиансите Макар да не е в алианс, Bulgaria Air има код-шейр партньорства с някои членове на алианси, като: Air France (SkyTeam) KLM (SkyTeam) ITA Airways (SkyTeam) Qatar Airways (Oneworld) Aeroflot (беше в SkyTeam) → Това ѝ дава достъп до мрежата на алиансите без формално членство, което е по-лесно и гъвкаво за малък превозвач. --- ✅ Обобщение: Bulgaria Air не е част от авиационен алианс, защото: е твърде малка, няма стратегическо значение, няма дълги полети или голям флот, вероятно предпочита свободни партньорства, вместо тежки алианс-структури 8
ivailo_radev Публикувано: 18 юли, 2025 Публикувано: 18 юли, 2025 Ето защо ChatGPT скоро няма да стигне човек, в частност българина. Целият този ферман можеше да го обобщят с "Bulgaria Air никой не я бръсне за слива", то алианси, присъствия, хъбове... 2 1 15
stanimir Публикувано: 18 юли, 2025 Публикувано: 18 юли, 2025 43 minutes ago, ivailo_radev said: Ето защо ChatGPT скоро няма да стигне човек, в частност българина. Целият този ферман можеше да го обобщят с "Bulgaria Air никой не я бръсне за слива", то алианси, присъствия, хъбове... Сливите и са много по-добри от тия на повечето големи авиокомпании в Европа и Северна Америка 😄 1 3
Alexander Публикувано: 23 юли, 2025 Публикувано: 23 юли, 2025 Отдавна не бях летял с тях, но не помня да са сменяли често разписание преди. Сега за два месеца два пъти сменят часовете, от рано сутрин стана вечерен, а вчера стана обеден. Има още доста време, та май може пак да сменят. Важното е, да не сменят датата, че тогава става много зле, а те нямат всеки ден полети към всички европейски летища. 1
Jorro Публикувано: 23 юли, 2025 Публикувано: 23 юли, 2025 преди 43 минути , Alexander каза: Отдавна не бях летял с тях, но не помня да са сменяли често разписание преди. Сега за два месеца два пъти сменят часовете, от рано сутрин стана вечерен, а вчера стана обеден. Има още доста време, та май може пак да сменят. Важното е, да не сменят датата, че тогава става много зле, а те нямат всеки ден полети към всички европейски летища. Ами не може да се каже, че са много надеждни освен по линията София-Амстердам и може би Брюксел и Париж. Всичко друго подлежи на всякакви смени и канселации. 2
DaBo Публикувано: 23 юли, 2025 Публикувано: 23 юли, 2025 Не съм летяла с тях от доста години, но сега имаме полет до Варна рано сутринта. Гишетата за чек-ин на вътрешните полети все още ли са отделно или вече всичко е заедно? Да знам колко по-рано да сме на летището, че имаме да чекираме багаж.
Jorro Публикувано: 23 юли, 2025 Публикувано: 23 юли, 2025 преди 2 минути , DaBo каза: Не съм летяла с тях от доста години, но сега имаме полет до Варна рано сутринта. Гишетата за чек-ин на вътрешните полети все още ли са отделно или вече всичко е заедно? Да знам колко по-рано да сме на летището, че имаме да чекираме багаж. Всички са заедно и също предвиди, че гейтовете вече са горе при останалите и трябва да минете основното секюрити на багажа, а не се лети от Д1. Сутрин има големи опашки, заради 3-те други полетите до Амстердам, Париж, Рим или Цюрих. Предвиди си време за багажа и секюрити поне 2ч преди полета да си там, ако не и малко повече. 1 1
adreno Публикувано: 23 юли, 2025 Публикувано: 23 юли, 2025 преди 38 минути , DaBo каза: Леле… май ще изпращам куфарите с куриер… Чекирай се онлайн и отиди директно на дроп-офф гишето (3то). Там си на отделна опашка и се минава по-бързо, а малко хора го виждат защото се пада зад колоната. 6 2
Lyubina Публикувано: 24 юли, 2025 Публикувано: 24 юли, 2025 преди 21 часа, adreno каза: Чекирай се онлайн и отиди директно на дроп-офф гишето (3то). Там си на отделна опашка и се минава по-бързо, а малко хора го виждат защото се пада зад колоната. Изобщо няма гаранция. Аз се бях чекирала за полета до Амстердам в неделя. На гишето бях в 4,50 сутринта (полетът е в 7.00). Пускането на багажа ми отне 45 минути. Опашките бяха огромни, някакви тълпи ученици, родители.... толкова много за drop-off никога май не съм чакала. Добре че всички бързаха за други полети (малко по-рано от моя), та след това на секюрити минах сравнително бързо. 1
adreno Публикувано: 24 юли, 2025 Публикувано: 24 юли, 2025 преди 6 часа, Lyubina каза: Изобщо няма гаранция. Аз се бях чекирала за полета до Амстердам в неделя. На гишето бях в 4,50 сутринта (полетът е в 7.00). Пускането на багажа ми отне 45 минути. Опашките бяха огромни, някакви тълпи ученици, родители.... толкова много за drop-off никога май не съм чакала. Добре че всички бързаха за други полети (малко по-рано от моя), та след това на секюрити минах сравнително бързо. Възможно е - просто дроп офф гишето е малко скрито и много хора не знаят за него и се редят на основната опшка, въпреки, че са чекирани онлайн.
Anna Kalinovska Публикувано: 25 юли, 2025 Публикувано: 25 юли, 2025 Днес изпращам (сирене) за Франкфурт, като ще мина и през секюрити, и ще споделя пресни впечатления. 1
Препоръчани мнения
Публикувано от vinidj,
Мейл за закупуване на багаж и връзка с FB
Препоръчано от chandni
1 реакция
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега