Ilian359 Публикувано: 8 август, 2019 Сподели Публикувано: 8 август, 2019 За гърците под 40 минути не е закъснение. Не само в авиацията, по принцип са скарани с точността. 4 Връзка към коментар
akair Публикувано: 8 август, 2019 Сподели Публикувано: 8 август, 2019 9 hours ago, makler said: Малко извън темата, но с оглед на проблемите със закъснения това които имаха "България ер". От емайла, който получих вчера излиза, че Aegean са имали подобни проблеми. Забележете как те го решават. Този емайл е още една причина за мен те да са най-добрата АК с която съм летял. Не съм сигурен, че съседите трупат закъснения, защото един от самолетите им е даден под наем в Италия, други 2-3 въртят чартъри, 1 е без двигател, ... Написването на мейл и поднасянето на извинения всъщност изисква най-много - know-how 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 9 август, 2019 Сподели Публикувано: 9 август, 2019 Моят поглед върху 737-300 ветераните на Bul Air: Последните две седмици имах полети с два от тези самолети. Варна - София сутрешен полет с LZ-BVU (на снимките долу). Напълно приличен класически 737 в доста добро (видимо) състояние. Даже са му сложили и wingtips. Закъснение от около 20 минути, което почти не се брои. Най-добрите в индустрията прозорци за снимане от самолета. На връщане (онзи ден) летях с LZ-BOT (Ботко). Този самолет вече беше сериозно похабен отвътре, плаче си за реновация или за скрап. Полета в 20:00 ч. беше навреме. 4 2 Връзка към коментар
aleksandrina Публикувано: 9 август, 2019 Сподели Публикувано: 9 август, 2019 1 hour ago, FlyTraveler said: На връщане (онзи ден) летях с LZ-BOT (Ботко). Този самолет вече беше сериозно похабен отвътре, плаче си за реновация или за скрап. Полета в 20:00 ч. беше навреме. Със същия се върна колежката от Варна. :) Казвам ѝ- ще летиш с любимия на магеланци БОТ-ко. :) 4 Връзка към коментар
rdd Публикувано: 9 август, 2019 Сподели Публикувано: 9 август, 2019 Да повдигна темата по отношение на един отменен полет преди няколко страници. София-Варна на 30.06.2019 г. Водихме около две страници дискусия. Имаше предположение от магеланците, които участваха в дискусията, че полета би се извършил от два самолета в този ден. Те си пътуваха по маршрутите през целия ден с натрупани закъснения, като съответно полет София-Варна беше анулиран. Написахме жалба-отговор още няма. Но след като препрочитам Регламента час по час, виждам текст, който аз разбирам по следния начин: "Безпокойството и неудобството на пътниците, причинени от отмяна на полети, следва също да се намали. Това следва да се постигне, като се убедят превозвачите да информират пътниците за отменени полети преди времето на отлитане по разписание и, освен това, да им предложат разумно премаршрутиране, така че пътниците да могат да уредят нещата по друг начин. Ако не успеят да направят това, въздушните превозвачи следва да компенсират пътниците, освен когато отмяната става в извънредни обстоятелства, които са могли да бъдат избегнати при вземане на всякакви разумни мерки." А по-надолу в Регламента е дадено определение на "Извънредни обстоятелства се смята, че съществуват, когато въздействието на решение за управление на въздушния трафик във връзка с определен самолет в определен ден води до голямо закъснение, закъснение продължаващо до другия ден, или отмяна на един или повече полети с този самолет, въпреки че са взети необходимите мерки от съответния въздушен превозвач за избягване на закъснения или отменени полети." От което следва, примерно, че въздействието на управлението на въздушния трафик е довело до голямо закъснение и неизбежната отмяна. И по тази точка, никога и на никой няма да изплатят нищо. Остава пътниците да изследват дали са взети разумните мерки за да не се стига до закъснение и/или отмяна. Това изречение нещо не е ясно, може и в превода да е причината. Правилно ли съм разбрала? Връзка към коментар
tch Публикувано: 9 август, 2019 Сподели Публикувано: 9 август, 2019 преди 2 минути , rdd каза: Правилно ли съм разбрала? Не, твърде много сте се задълбала. Извънредни мерки като цяло са: технически повреди, които са извън обхвана на авиокомпанията (удар от птица или светкавица), лошо време, стачка на служители( но не тези на авиокомпанията) или ако управлението на въздушния трафик не разреши полета да излети (военен конфликт, опасно запрашаване от вулкан, невъзможност да обслужат сигурно полета) 7 Връзка към коментар
akair Публикувано: 9 август, 2019 Сподели Публикувано: 9 август, 2019 Отделно, ако а/к се оправдае с ограничения, наложени от службите за управление на въздушния трафик, а/к трябва да може да го докаже пред съответните органи - NEB, като за начало 😉 2 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 9 август, 2019 Сподели Публикувано: 9 август, 2019 преди 26 минути , rdd каза: От което следва, примерно, че въздействието на управлението на въздушния трафик е довело до голямо закъснение и неизбежната отмяна. И по тази точка, никога и на никой няма да изплатят нищо. Понякога е възможно закъснението да е резултат от ограничения от контрола на въздушния трафик, и не се дължи обезщетение. Това е частен случай и авиокомпанията трябва да докаже, че е било така. 2 Връзка към коментар
rdd Публикувано: 9 август, 2019 Сподели Публикувано: 9 август, 2019 От горните включвания става ясно - ще има компенсации някой ден. Връзка към коментар
iMari Публикувано: 20 август, 2019 Сподели Публикувано: 20 август, 2019 Може ли някой да ме ориентира във flightradar.Полета е София-Бургас днес от 16:10 с номер FB983.Пише,че ще се изпълнява с Airbus A319.Гледам,че имат два такива във флотилията си LZ-FBA и LZ-FBB .Как да разбера,кой точно ще изпълнява въпростният полет и въобще да следя как се движи?Или трябва да изчакам,за да се появи в сайта тази информация? 1 Връзка към коментар
Мирослав Василев Публикувано: 20 август, 2019 Сподели Публикувано: 20 август, 2019 преди 12 минути , Мари Николова каза: Може ли някой да ме ориентира във flightradar.Полета е София-Бургас днес от 16:10 с номер FB983.Пише,че ще се изпълнява с Airbus A319.Гледам,че имат два такива във флотилията си LZ-FBA и LZ-FBB .Как да разбера,кой точно ще изпълнява въпростният полет и въобще да следя как се движи?Или трябва да изчакам,за да се появи в сайта тази информация? Според мен ще бъде LZ-FBB, защото LZ-FBA ще изпълни полет Мадрид - София и ще кацне 16:25 и няма как да е за вашия полет. 3 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 20 август, 2019 Сподели Публикувано: 20 август, 2019 преди 3 минути , elateq каза: Според мен ще бъде LZ-FBB, защото LZ-FBA ще изпълни полет Мадрид - София и ще кацне 16:25 и няма как да е за вашия полет. Да,май е така.А на flightradar ли виждаш тази информация или следиш сайта на летище София? За LZ-FBB за днес ми дава само до тук.Има ли начин да видя всички ротации до края на деня предварително? Връзка към коментар
Мирослав Василев Публикувано: 20 август, 2019 Сподели Публикувано: 20 август, 2019 преди 1 минута , Мари Николова каза: Да,май е така.А на flightradar ли виждаш тази информация или следиш сайта на летище София? За LZ-FBB за днес ми дава само до тук.Има ли начин да видя всички ротации до края на деня предварително? Мисля, че не можеш, аз просто видях че единия самолет се връща по-късно и няма как да изпълни вашия полет, та заради това. 1 1 Връзка към коментар
akair Публикувано: 22 август, 2019 Сподели Публикувано: 22 август, 2019 On 8/20/2019 at 2:37 AM, Мари Николова said: Има ли начин да видя всички ротации до края на деня предварително? Има - ако ФБ са ги заложили предварително в Амадеус... Фр24 дава заложените полети и за следващия ден - напр за самолетите на Луфти се виждат до първата ротация утре. За Делта се вижда повече - до края на деня утре. 5 Връзка към коментар
СтоянС Публикувано: 23 август, 2019 Сподели Публикувано: 23 август, 2019 Полети до най-екзотичните места на планетата вече и от България с удобни връзки през Франкфурт 1 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 23 август, 2019 Сподели Публикувано: 23 август, 2019 Много ще съм благодарна ако някоя добра душа ми каже правилно ли разчитам информацията.Полета Бургас-София в 18:30 дават,че ще излети в 19:15.Но предишният полет Бургас София има малко под 3ч. закъснение 18:10, вместо 15:30.Предвид часовете предполагам,че няма начин една и съща машина да изпълнява и двата полета.. Или бъркам? Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 23 август, 2019 Сподели Публикувано: 23 август, 2019 Ако вземем предвид, че бъдещите закъснения не са окончателни, и вместо 45 Мин спокойно може да стане 2:45, всичко е възможно 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 23 август, 2019 Сподели Публикувано: 23 август, 2019 Така се,за едни 15мин става въпрос:) Аз летя с този в 19:10 и се чудя да го пускам ли в Колибра или да чакам 3+часа. Връзка към коментар
tch Публикувано: 23 август, 2019 Сподели Публикувано: 23 август, 2019 преди 5 минути , Мари Николова каза: Така се,за едни 15мин става въпрос:) Аз летя с този в 19:10 и се чудя да го пускам ли в Колибра или да чакам 3+часа. При положение, че съотношението на обезщетението е 1:10. По-добре да се рискува Връзка към коментар
iMari Публикувано: 23 август, 2019 Сподели Публикувано: 23 август, 2019 Въпросът е,че не виждам коя друга машина ще изпълни нашият полет.За да ни вземе от Бургас,полета идва от София.На сайта на SOF този полет София Бургас от 17:05 пише,че закъснява и ще лети в 18:20.Само че не виждам от къде закъснява, защото всички предишни полети на FB са навреме...освен вече споменатия с голямото закъснение от 2:45мин. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 23 август, 2019 Сподели Публикувано: 23 август, 2019 Те доста авангардни решения са прилагали преди, като нищо ще откажат единия полет и ще качат всички на другия, или ще отклонят полет от другаде да мине през Бургас да вземе пътниците... 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 23 август, 2019 Сподели Публикувано: 23 август, 2019 Така като гледам, с тая Colibra се е отворило поле за един своебразен авиохазарт. 2 3 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 23 август, 2019 Сподели Публикувано: 23 август, 2019 преди 45 минути , neuromancer каза: Те доста авангардни решения са прилагали преди, като нищо ще откажат единия полет и ще качат всички на другия, или ще отклонят полет от другаде да мине през Бургас да вземе пътниците... Да, самолета,който излетя със закъснение от Бургас,не е този, който ще ни прибере към София.Изпратиха друг. преди 20 минути , Фичо каза: Така като гледам, с тая Colibra се е отворило поле за един своебразен авиохазарт. Май наистина е по-добре да оставяме всичко на късмета,а не да се опитваме да го режисираме 🙂 1 Връзка към коментар
rdd Публикувано: 23 август, 2019 Сподели Публикувано: 23 август, 2019 преди 9 часа, СтоянС каза: Полети до най-екзотичните места на планетата вече и от България с удобни връзки през Франкфурт Това съобщение на фона на всичките им закъснения и отменяне на полети, дали са сигурни? Може ли да се разчита? Партньорите им ще имат ли търпение? 2 Връзка към коментар
Гост Гост 23*6 Публикувано: 23 август, 2019 Сподели Публикувано: 23 август, 2019 49 minutes ago, rdd said: Това съобщение на фона на всичките им закъснения и отменяне на полети, дали са сигурни? Може ли да се разчита? Партньорите им ще имат ли търпение? Това съобщение означава, че полетите ще се издават на един билет и ... все някога ще стигнеш дестинацията 😉 , което е по-добре от това да летиш с тях на отделен билет и да пиеш успокоителни дали ще си късметлия 🙂 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Публикувано от vinidj,
Мейл за закупуване на багаж и връзка с FB
Препоръчано от chandni
1 реакция
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега