Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Този път искам да похваля националния превозвач.В петък летях София-Франкфурт с Ембрайер 190,снощи обратно с Еърбъс А319.И двата самолета бяха сравнително нови,широки седалки,което за мен е много важно,добро обслужване.В петък излетяхме с един час закъснение,но в крайна сметка пристигнахме с половин час закъснение,което е ОК.

• Харесвам 3
Публикувано:

Този път искам да похваля националния превозвач.В петък летях София-Франкфурт с Ембрайер 190,снощи обратно с Еърбъс А319.И двата самолета бяха сравнително нови,широки седалки,което за мен е много важно,добро обслужване.В петък излетяхме с един час закъснение,но в крайна сметка пристигнахме с половин час закъснение,което е ОК.

Недей така, със сигурност поради кофти разположение на редовете в Ембрайера не си успял да видиш нищо от прозореца... :P

• Харесвам 1
Публикувано:

Не съм много вещ в самолетите,но поне аз с по-широк и удобен самолет на БГ еър не съм пътувал.Това ми беше втори полет с Емрбайер на БГ еър и миналия месец два полета с Ембрайери на ЛОТ-еднакво големи седалки,разстояние между редовете и пр.Не е същото с А320-при БГ еър колената ми са в предната седалка,ползвам масичката на жена ми,защото моята ми обляга в корема и не може да падне до долу.Същият модел самолет на Луфтханса-нищо общо.

Публикувано:

И аз летях наскоро с Ембраер 190 на България еър и останах много доволен. Седалките са широки и удобни, мястото за краката също, а прозорците по никакъв начин не ми се сториха несъответстващи на местата.

Летял съм с Ембраери на Луфтханза и ЛОТ и мога да кажа, че със сигурност тези на FB не им отстъпват (без да съм фен на авиокомпанията).

• 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Моля за помощ. Току що се чекирах онлайн от сайта на България Ер за полет до Париж. Опитвам се да се чекна и за обратния полет, но при въвеждане на Booking reservation number /в сайта на Ер Франс го изписват Booking Reference и не знам дали не се крие в това проблема :blink: / ми изписва Web Check-in Unavailable. Педположенията ми защо не се получват нещата се свеждат до:

- все още е рано да се чекирам за обратния полет;

- обратния полет се оперира от Ер Франс, а за полети, които не са оперирани от авиокомпания България Ер тази онлайн услуга не е достъпна;

- нещо друго;

Помагайте, че няма време :(

Публикувано:

Чекина е възможен само 24 часа преди полета, т.е. вероятно е рано. Освен това не може, ако полета се изпълнява от друга компания. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Ако ви изпадне промоция от Брюксел към София за март свиркайте . Надеждите да правят отсъпка от златната си кокошка са минимални ама знае ли човек ... в рамките на до 100 евро one way  им ги лепя на колесника и се качвам без да се замислям , че хич не ми се бъхти по тъмна доба до Шарлероа   :lol:

Публикувано: (редактирано)

Още мастилото на екрана не е изстинало и ето какво виждат невярващите ми очи :

Топ цена за еднопосочни билети от Брюксел до София

Цена за еднопосочен билет: € 59
Цена за двупосочен билет: € 159

Не пропускайте топ цената за полети от Брюксел до София:

• еднопосочен билет от Брюксел до София - от 59 евро

Период на продажба: от 25 юли до 22 август 2014 г.

Период на пътуване: от 06 август до 30 септември 2014 г.

* В цената е включен 1 брой ръчен - до 10кг. и 1 брой чекиран - до 23кг. багаж.

* Можете да резервирате безплатно желаното от вас място в самолета чрез обаждане в  Центъра за обслужване на клиенти на България Ер, телефон 02/40 20 400 за билети закупени online или чрез вашия травел агент.

* Цените са крайни с включени такси. В зависимост от издателя на билета може да се добави такса за издаването му.

* Услугата online check in е достъпна 24 часа преди полет в посоката от София.

* Местата са ограничени.

Редактирано от stenk
  • Харесвам 2
Публикувано:

И аз търся, двупосочен обаче, също за март. Това, което го виждат очите ти и моите го видяха на имейла преди няколко дни, обаче е много в последната минута. Не ми се рискува май да чакам толкова, мисля най-много до ноември и ако не излезе нещо да купувам.

Публикувано:

Да купиш с кого ? На БГ Ер цените ми се струват баснословни , а ме притеснява ранният полет на Wizz.

Хич не ми се прекачва и с още един полет...  

Иска ми се да летя от Zavantem.

Около 310 лв е двупосочния Брюксел - София - Брюксел. Ако си вдигнеш лимита на 150 евро, просто няма да използваш обратния полет. Ако не го вдигнеш... чакаш евентуална промоция или търсиш друг вариант.

Засега толкова, но ми се струва нереално всички дни на март да са с еднаква цена. А и тия 650 лв еднопосочен... луда работа. Според мен промяна в цените тепърва предстои

Редактирано от Надя

Да купиш с кого ? На БГ Ер цените ми се струват баснословни , а ме притеснява ранният полет на Wizz.

Хич не ми се прекачва и с още един полет...  

Иска ми се да летя от Zavantem.

С Бг еър, те са ми идеалния вариант, вечерта пристигам в 7 и излитам сутринта в 6, а на връщане пристигам към обяд и вечерта излитам за София. Нямам смяна на летища, нощувки и др. Първата нощ само, но ние като отидем до града да видим нощен Брюксел и да се върнем и ще стане 4 часа за чекиране. Скъпи, не скъпи, с WIZZ пък хич не става. 310 лв. двупосочен в този случай не е много зле според мен, но ще изчакам до ноември, макар, че едва ли ще икономисам повече от 10 лв.

Редактирано от slujitel
Публикувано:

Mда , но на мен ми трябва еднопосочен и с Wizz + чекиран багаж  + трансфера до Шарлероа ми е всичко180 лева.

С останалите 130 мога да си платя нощувката в Брюксел  :)

На отиване пак съм с Wizz , но си оставям цели два дни (  събота и неделя) толеранс за мотаене из Барселона , та дори да се прецака нещо да се добера някак дотам па било и с полет на солена цена в последния момент  :mad:

Редактирано от stenk
Публикувано:

Ти пък, направо ме разби, аз не знам, ако се прецака... 2 дена са ми твърде много, не ми се плащат толкова нощувки, даже хич не ми се стои в Брюксел, била съм и не ми е цел за излишни разходи. Обаче ще помисля, определено ще направя застраховка за отмяна на полет, а ако се обърка може и да не тръгна, ще помисля.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

София-Прага-София за 165€ между 01.10.14 и 31.03.2015

Не знаех , че почват директни полети до Прага :)

Аха то било Прага-София-Прага.

https://www.air.bg/en/promotions/pytuvaite-ot-1-vi-oktomvri-ot-praga-do-sofiia-i-obratno-na-atraktivni-ceni

• Харесвам 1

Старите черупки се връщат поетапно! :biggrin:  Дори бяха с изключен транспондер, но над Габрово  го включиха   :rofl:

FB975  142 LZ-HBZ

Редактирано от Hollywood
  • Харесвам 2
Публикувано:

Да, във форума на спотърите се обсъждаше активно, че някое от БАЕ-тата го гласят за изкарване от пенсия, явно е факт.

А за продажбата, хич няма да е лесна на тия самолети, ще си ги караме до пълна пенсия :)

Някой знае ли за вътрешни (не международни) полети на Bulgaria Air колко време преди полета затварят чек ин?

Моя много близка приятелка се оплака, че отишла на летище Варна в 08:10 за техен полет за София, излитащ в 08:55 (т. е. 45 минути преди полета) и и казали, че вече и били продали билета на друг. Това при условие, че има връзка в София за Германия и всичко е издадено на един билет.

Тя е постъпила доста глупаво, като отказала да се разправя и дала 500 лева (!!!) за такси до София, където успяла да си хване другият полет.  Преди това и бях казал, че аз не летя с БГ еър ако имам връзка в София същият ден, но кой да слуша.

Чудя се дали тя си е виновна или са я извозили, та някой ако знае регламента относно колко преди върешен (не международен) полет се затваря чек ин, моля да пише. Предполагам, че може да се оплаче и да си иска пари някакви обратно, ако не е в нея вината.

Редактирано от FlyTraveler

Извозили са я, 100%

На варненското е 35 минути преди полета (никъде не го пише) се едно вътрешен, външен. Жалба до дупка, колкото е възможно по-скоро - има записи от камерите. Пари за таксито надали ще може да си вземе обратно без съд, но поне да и върнат парите за вътрешната отсечка - пък после българия ер и летището да се оправят взаимно. Не, че не е от единия джоб - в другия.

Да си види някъде по документите за полета - резервация, билет дали има час за чек-ин, ако не е посочен се приема, че е 45 минути преди полета. Съответно ако наистина са 45+ минутите попада в регламента на ЕС в частта за недопускане на борда и може да иска обещетение 250 евро. - пак видът на полета няма значение.

Или на чек-ина са се направили на тежки (дори и при затворен чек-ин може да се отвори отново и да се чекира човека след разрешение - все пак самолета излита, когато му разрешат от летището, а не когато авиокомпанията иска) или в бг ер са продали билета на висока цена и овърбук (дали var-sof, дали втория). Или просто ги е мързяло да и товарят куфара - ако е носела.

Въпреки, че щом е летяла все пак е имало място, и не са и отказали качване (което е трябвало да направят при изпусната първа отсечка на билета) предполагам проблема не е бил в бг ер. 

Онлайн чек-ин му е майката. Докато не затворят гейта не си го изпуснал.  :lol:

Редактирано от adreno
  • Харесвам 2

Това за овърбукинг е малко странно при положение , че са я качили на полета от София за Германия.

Струва ми се безумно да продадат ня някого само Варна-София ама пък варианти най-различни.

П.С. Такситата при такива дълги курсове таксуват целият път в едната посока + 50 % за връщането , та 500 лева е нормална цена макар сигурно шофьора да не е повярвал на късмета си :)

Редактирано от stenk
Публикувано:

А как въобще е успяла да се качи на полета до Германия? Ако не се е качила във Варна би трябвало билета да бъде анулиран на секундата, има нещо много, много съмнително в целия случай. За да успее да лети от София би трябвало да и издадат изцяло нов билет. 

Информация за чекирането от техния сайт: Напомняме любезно на Всички клиенти на България Ер, че полетите се затварят 40 минути преди излитане.

Мъча се да видя дали има някъде другаде, където да го пише този срок, но стандартно за повечето традиционни авиокомпании срока е точно 40 минути, без значение от дестинацията. 
  • Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.