kali Публикувано: 1 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2016 Имам абсолютно същата комбинация. В сайта на КЛМ си избрах места за втория полет (пътувам чак през май, още ми е рано за чек ин). На връщане съм с Делта до Рим и отново Бг еър до София, където пък в сайта на Делта си избрах места в самолета до Рим. Връзка към коментар
lisska99 Публикувано: 1 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2016 Имам абсолютно същата комбинация. В сайта на КЛМ си избрах места за втория полет (пътувам чак през май, още ми е рано за чек ин). На връщане съм с Делта до Рим и отново Бг еър до София, където пък в сайта на Делта си избрах места в самолета до Рим. В случая, който описвам пише изрично, че не може да се направи онлайн чек ин което направо си е лудост все пак живеем в 21 век и е странно да не може да се направи онлайн чекин и избор на места. Полета е дълъг и някак е странно да не можеш да си избереш място като нормалните 24 - 30 - 48 часа преди полета, а трябва на летището, когато естествено няма да има местата, които са ти според предпочитанията .... И ми беше интересно дали някой е имал подобен случай и как е действал Връзка към коментар
kali Публикувано: 1 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2016 Ето тук едни изключения, ако страната Х е в списъка, може това да е: Can I check in online?For most flights, you can check in at KLM.com from 30 hours to 1 hour before departure. Exceptions check-in times: To and from the United States: from 24 hours to 1 hour before departure To Mumbai: from 8 hours up to 1 and a half hours before departure From Ethiopia, Kenya or Sudan: from 30 hours up to 1 and a half hours prior to departure. Alitalia flights: from 24 hours before departure China Southern Airlines flights: from 23,5 hours before departure Връзка към коментар
bat.galin Публикувано: 1 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2016 ...все пак живеем в 21 век и е странно да не може да се направи онлайн чекин... Без да измествам темета : Това със сигурност не е единствената компания и не е единствената дестинация, за която он-лайн чекин услугата не се поддържа, помня дори, че бях писал следното: за полет Виена - Рим с Алиталия няма он-лайн чекин, отиваш на летището и така... 1 Връзка към коментар
lisska99 Публикувано: 1 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2016 Ето тук едни изключения, ако страната Х е в списъка, може това да е: Can I check in online?For most flights, you can check in at KLM.com from 30 hours to 1 hour before departure. Exceptions check-in times: To and from the United States: from 24 hours to 1 hour before departure To Mumbai: from 8 hours up to 1 and a half hours before departure From Ethiopia, Kenya or Sudan: from 30 hours up to 1 and a half hours prior to departure. Alitalia flights: from 24 hours before departure China Southern Airlines flights: from 23,5 hours before departure Благодаря ти, kali! Има подобна информация и за КЛМ и за страната, за която става на въпрос няма посочени специфични изключения, т.е важи общото правило за онлайн чекин 30 часа преди полета. Без да измествам темета : Това със сигурност не е единствената компания и не е единствената дестинация, за която он-лайн чекин услугата не се поддържа, помня дори, че бях писал следното: за полет Виена - Рим с Алиталия няма он-лайн чекин, отиваш на летището и така... Напълно съм съгласна с теб, bat.galin, че не за всички полети има онлайн чек ин, НО като говорим за междуконтинентален полет нещата някакси придобиват по-друг смисъл, защото все пак полета е над 10 часа, хората пътуват в група и при липсата на онлайн чекин е възможно да възникнат проблеми, като например невъзможнност за настаняване близо един до друг ... както и да е. Благодаря и на двамата! Връзка към коментар
bat.galin Публикувано: 1 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2016 Според мен, ако вече не си го сторила, пиши на АК и запитай дали трябва да разбираш,че онлайн чекин услугата в този случай е валидна според обшите им правила - 30 часа преди полета.Ако не друго - поне ще потвърдят, че поддържат услугата он-лайн чекин в случаи като този, а ако пък не - поискай да кажат какво точно очакват от теб. 1 Връзка към коментар
lisska99 Публикувано: 1 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2016 Според мен, ако вече не си го сторила, пиши на АК и запитай дали трябва да разбираш,че онлайн чекин услугата в този случай е валидна според обшите им правила - 30 часа преди полета. Ако не друго - поне ще потвърдят, че поддържат услугата он-лайн чекин в случаи като този, а ако пък не - поискай да кажат какво точно очакват от теб. Благодаря ти! Вече е говорено с Еър Франс - техния телефон е посочен като контакт на сайта на КЛМ за България и от там са казали, че не би трябвало да има проблем с онлайн чекин-а, ако има обаче ще последва ново обаждане до тях. Връзка към коментар
Ilian359 Публикувано: 2 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 2 февруари, 2016 Според шефа на компанията, БГ Ер се готви не за 1, а за поне 2 "по-големи" самолета, каквото и да значи това. Ето го обръщението към клиентите от последния брой на бордното списание (https://www.air.bg/content/magazine/pdf/859515725.pdf) Сигурно са имали предвид MD-82 2 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 2 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 2 февруари, 2016 Сигурно имат предвид новите А321 с повече места, като на Уиз. Надали ще е нещо широкофюзелажно. Връзка към коментар
Sju Публикувано: 9 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 9 февруари, 2016 Имате ли наблюдение дали чартърите се славят с чести закъснения? Колебая се дали да комбинирам в един ден чартър+ друг полет с 3.5 ч между тях. Връзка към коментар
Hollywood Публикувано: 9 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 9 февруари, 2016 Имате ли наблюдение дали чартърите се славят с чести закъснения? Колебая се дали да комбинирам в един ден чартър+ друг полет с 3.5 ч между тях. Зависи дали машината изпълнява и полети по разписание в тоз ден. 1 Връзка към коментар
logist13 Публикувано: 9 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 9 февруари, 2016 (редактирано) Имате ли наблюдение дали чартърите се славят с чести закъснения? Колебая се дали да комбинирам в един ден чартър+ друг полет с 3.5 ч между тях. 1. Сезон на полета - ако е лято при претъпканата програма, без резерви, един проблем и закъсненията на n-полети после са с часове; зимата е доста по-спокойно, пролет и есен са преходни 2. Кога е полета - ранен полет е по-надежден, ако е имало нещо могат да го оправят през ноща; за следобеден и вечерен полет шанса нещо да се обърка расте... 3. 3.5ч. какво конкретно значат - следващия полет на същото летище ли е или ще се ходи до друго, кое е летището и т.н. Редактирано 9 февруари, 2016 от logist13 2 Връзка към коментар
Sju Публикувано: 9 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 9 февруари, 2016 До Барселона, началото на май, следобеден полет. Каца в 17.05, а другия полет е от друг терминал на същото летище в 21 и нещо. Връзка към коментар
Duke Публикувано: 10 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2016 Да споделя инфо, което може да послужи. Довеждащият полет до Мадрид за последното ни пътуване се изпълняваше от България Ер. Тъй като умишлено билетите бяха закупени от Iberia, резервационния код и номерата на билетите не излизаха в сайта на България Ер. Това доведе до ситуация свързана с невъзможност за чекиране на уебсайта и избор на места, а аз много мразя да не мога предварително да избера "прозорец" и "пътека" при положение, че става дума за полет на самолет с конфигурация от три седалки. В сайта на Iberia естествено резервацията излизаше, но без право на избор на места. Водих телефонни разговори с колцентъра на България Ер, но оттам ми обясниха, че няма как да влязат в схемата и автоматично да ми заложат желаните места и ще се наложи чекин на летището. Щото съм упорит и не се предавам, все пак 24 ч. преди полетът до Мадрид опитах през уебсайта да се чекирам и в крайна сметка успях с номера на електронния билет. Така си избрах място до "прозорец" и място до "пътека", а средното както обикновено се случва остана празно. На връщане на гишето в Мадрид обясних, че летим от Панама, подадох картите на Iberia и испанската служителка с намигване ми даде места на авариен изход. Така 319-ката ми се видя като бизнес класа. За протокола: и двата полета на България Ер бяха абсолютно на време и този път няма да има безплатни билети, а ето Брус Спрингстийн ще бъде в Лисабон и така се надявах на закъснение, така се надявах... 4 Връзка към коментар
randi Публикувано: 18 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 18 февруари, 2016 Местят полетите до Малага, Барселона и Палма на Т1 от края на март. Връзка към коментар
Hollywood Публикувано: 18 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 18 февруари, 2016 (редактирано) Местят полетите до Малага, Барселона и Палма на Т1 от края на март. Пестят и от салон в бизнес класа. Редактирано 18 февруари, 2016 от Hollywood Връзка към коментар
Hollywood Публикувано: 26 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2016 (редактирано) Златната кокошка с екстра. Онлайн check-in вече и от Брюксел! 26.02.2016 Специално за удобството на нашите пътници вече предлагаме услугата онлайн check-in и от Брюксел. Можете да се чекирате онлайн и от летище София, Варна, Бургас, Лондон (Heathrow и Gatwick), Цюрих, Милано, Париж и Берлин, Амстердам и Виена. Online check-in е бърз и лесен начин да се регистрирате за полет и да запазите Вашето място в самолета, като използвате само компютър и интернет. Регистрирайте се за Вашия полет от офиса или дома, в удобно за Вас време, избягвайки чакане на опашките за чекиране на летището. Разпечатайте бордната си карта и бъдете на летището най-късно 40 мин. преди полета. !(Ако пътувате без багаж) Редактирано 26 февруари, 2016 от Hollywood Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 26 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2016 Имате ли наблюдение дали чартърите се славят с чести закъснения? Колебая се дали да комбинирам в един ден чартър+ друг полет с 3.5 ч между тях. Скоро имах прекачване в Барселона между два различни терминала и 4 часа разлика. Мислех си, че ще имам много време, но се оказа, че не е така. Разстоянието между терминалите е огромно и се пътува с един безплатен шатъл, а опашките за чекиране на багажа и секюритито са километрични. Ако си с чекиран багаж, цялата процедура може да ти отнеме и 1,5-2 часа. Ако си само с ръчен багаж, може и да е малко по бързо. 1 Връзка към коментар
Sju Публикувано: 26 февруари, 2016 Сподели Публикувано: 26 февруари, 2016 (редактирано) С ръчен сме, оказа се, че кацаме и излитаме от един и същи терминал. Така че единствено се моля Бг Еър да са по график :-) А, да, и дано терминалите си останат непроменени... Редактирано 26 февруари, 2016 от Сю_ Връзка към коментар
Hollywood Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 Moже да има и неразбрали. Важна информация за полетите на България Ер до Испания и Португалия 17.03.2016 От 29.03.2016г. редовните международни полети на България Ер до Испания – Палма де Майорка, Аликанте, Малага , Барселона и Португалия – Лисабон ще се изпълняват от Терминал 1 на летище София. 2 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 Moже да има и неразбрали. Олеле, тук подозирам, че ще е страшно... дано се обаждат изрично на пътниците да ги предупредят. Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 От 29.03.2016г. редовните международни полети на България Ер до Испания – Палма де Майорка, Аликанте, Малага , Барселона и Португалия – Лисабон ще се изпълняват от Терминал 1 на летище София. Полезно инфо. А логиката по принцип не беше ли повече полети да се преместват на Т2? Какво налага ползването на и без това доста заетия Т1? Връзка към коментар
Георги Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 Полезно инфо. А логиката по принцип не беше ли повече полети да се преместват на Т2? Какво налага ползването на и без това доста заетия Т1? Вероятно цената... Може да е изискване и на тур операторите, които предполагам са закупили голяма част от самолета и искат да свалят цената за тях също. 1 Връзка към коментар
bat.galin Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 Пасажерите определено ще имат нужда и от силна вяра, за да се състоят полетите... 4 Връзка към коментар
Hollywood Публикувано: 17 март, 2016 Сподели Публикувано: 17 март, 2016 (редактирано) T1 e много по компактен - удобен. Дано заработят 4-те ленти по проверката, заедно със 6-те изхода по едно време. Колко много може да поеме този терминал, но на хартия е изчепан, че даже и тераса има. Редактирано 17 март, 2016 от Hollywood 5 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Публикувано от vinidj,
Мейл за закупуване на багаж и връзка с FB
Препоръчано от chandni
1 реакция
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега