Прескочи до съдържание

Австрия, Унгария, Чехия и Словакия


Нели

Препоръчани мнения

Здравейте! :)

 

Планирам пътуване към Будапеща в началото на септември за 5 нощувки.

 

Прочетох пътеписа на Сирена и мисля, че ще е супер ако споделите още забележителности, заведения и какво трябва да се види и пробва.

 

Близостта на Виена, Братислава и Прага е изкушаваща - някой минавал ли е по този маршрут? Дали са необходими нощувки във всеки един град или могат да се комбинират? Има доста мнения, че е по-добре пътуването с влак, а не с автобус :huh: 

 

Накратко - ще съм благодарна за всякакви съвети, мнения и коментари за Австрия, Унгария, Чехия и Словакия. :blush:

 

п.п. Много ми се иска и да посетим зоологическата градина, но не знам коя от двете си заслужава повече...

Връзка към коментар

Зоологическата градина в Шьонбрун, Виена е доста добра за цената си (особено след скорошното ми посещение на аквариума във Валенсия и цените там) Има комбибилети. Ако отидете при отваряне на двореца за 1 ден можете да разгледате двореца, градините + платените оранжерии, Глориет, зоологическата градина и музея на каляските на изхода. Вярно, че в 17 часа ще сте умрели, ама ще си почивате в България :-)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

От летището във Виена има редовни автобуси до Братислава и пътуването беше около 40 мин., доколкото си спомням. За Братислава мисля, че и един ден ще стигне, но за Виена и Прага трябват повече дни. Всеки от градовете си има собствено очарование. Цените на нощувките са най-високи в Австрия.

Връзка към коментар

Будапеща е страхотен град. Ето това е един пътепис, който написах преди (вече доста) време... http://magelanci.com/topic/273-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%B5%D0%BF%D0%B8%D1%81-citybreak-%D0%B2-%D0%B1%D1%83%D0%B4%D0%B0%D0%BF%D0%B5%D1%89%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82%D1%82%D0%B0/ - с всички допълнителни коментари....

 

Има и 2-ра версия - Георги нещо реорганизира пътеписите, но той може да ти каже къде е точно.... :)

Връзка към коментар

От Будапеща до Прага ще ви трябва един ден път, плюс още най-малко два, за да разгледате спокойно града. Освен това по пътя може да се посетят Братислава и Бърно. За Виена също са необходими най-малко 2 дни и пак пътят от Будапеща е доста, при това скучен - само магистрала. От Будапеща може да се отиде до Братислава и да се разгледа и да се върнете в рамките на същия ден. До Виена може да отидете и да се върнете в рамките на деня, но за разглеждане не съм сигурен дали ще ви остане време. Има много забележителности.

Редактирано от NikolaiRG
Връзка към коментар

Ако времето вие ограничено до 5 дни считам за неразумно посещение на повече от 2 столици или големи градове с ранга на изброените. Най -разумното е Будапеща и околните градчета,в краен случай Виена като добавка.Разбира се, това е лично мнение.

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Братислава /автогара/-Виена/летище/ автобусите са на 30 мин., пътува се около час - цена 7.70 евро.

Братислава - Прага, с автобус около 4 часа, цена около 11 евро.

За Будапеща за съжаление нищо не мога да кажа, все още не съм я посетила.

За Братислава един ден е достатъчен, за Виена и Прага са необходими поне по три дни за да можете да поразгледате.

Последното пътуване ми беше Прага и Братислава, така че за там мога да дам по-подробна информация, ако Ви е необходима. Прага определено си заслужава и като забележителности, и като цени - страхотен град. Влезе ми в класацията за второ посещение след време :) .

За зоологическата градина - била съм в тази във Виена и в Прага - определено Зоологическата градина в Шьонбрун, Виена печели по точки.

Връзка към коментар

За по-малко от 2 нощувки на място няма смисъл да се спира. Пет нощувки за тези 4 града не знам доколко ще са достатъчни. Иначе можете да обиколите физически, но дотолкова, че да изпаднете в положението на мой познат, който на Карловия мост се наслаждавал колко голяма река е Дунав - до такава степен се бяха омотали кое къде е. 

От четирите града само в Братислава не съм бил. 

За зоологическите - виенската е най-хубава, на второ място е тази в Будапеща. Пражката е много голяма и отегчителна. 

 

Нощувките не са необходими. Задължителни са. 

Моят фаворит е Будапеща, с леко предимство пред Прага, и чак след това Виена. 

Връзка към коментар

Точно тези градове сме планирали да посетим през юли, от тях съм била само в Прага и толкова ми хареса, че настоях да добавим града за посещение отново. Според мен също 5 нощувки за всичко е малко. Ние имаме по 4 нощувки във Виена и Будапеща и 3 в Прага. Тъй че мисля, най-разумно би било да посетите само Будапеща и Виена. :)

Относно транспорта, пътуването с влак може би е по-удобно, но аз досега винаги съм ползвала рейсове (за Германия,Полша и Чехия), тъй като са доста по-евтини обикновено, а като комфорт напълно ме устройват (удобни седалки,климатик, WC, Wi-Fi), тъй че ако решите да пътувате с автобус - няма от какво да се притеснявате.

Не съм посещавала зоологическите градини, не ми харесва да гледам затворени животни, но доколкото съм чувала тази във Виена си заслужава най-много. :)

Връзка към коментар

Будапеща и Прага са много красиви градове и много неща може да се видят, а и да се похапне вкусно. Непременно опитайте Шопрон Галушки в Жербо /намира се в центъра, на ул Ваци/--любимата сладкарница /и сладкиш/ на императрица Сиси. Ресторантът Гюндел, до увеселителния парк, е известен с палачинките си /течният шоколад не е толкова сладък/. Ако имате време, вижте баня Шчечени и спато на хотел Гелерт. Прага ми харесва много повече от Будапеща. Не пропускайте еврейския квартал--много интересни сгради и ресторантчето на Швейк със страхотно джоланче. Музеят на модерното изкуство е много интересен. Манастирът Страхов с библиотеката не са за пропускане. Приятно прекарване! 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ще повторя писалите преди мен, но ще кажа, че 5 дни за всички градове са малко, ако искате да ги разгледате. :)

Ако  искате само да минете през тях, ще стане. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.