Angelika Публикувано: 12 юни, 2014 Сподели Публикувано: 12 юни, 2014 за Турция като излезех сама и влезех в някой магазин, при това в Мармарис, където е супер туристическо, чак се изнервях от вниманието и нападките на магазинерите, и не защото толкова искат да ми продадат нещо, като съм с мъжа ми не правиха така, а с другите клиенти също. Може би причината да е, че съм руса и със сини очи, нещо нестандартно за техните нации, не знам. Точно, защото е туристическо. И по нашето черноморие си има така наречените *викачи* пред магазини и заведения, които флиртуват и закачат туристите за да ги предразположат за покупки. Но това е друга бира. Говорим за безопастност. Що се отнася до Израел за една от случките си бях виновна, ама да не се повтарям, че съм я разказвала. За другите неприятни емоции нямах и грам вина..просто отношение на хората. Шарен свят. В Йордания има закон според който ако жена се оплаче, че някой дори с поглед я задява има санкции и затвор даже. Ако си облечен нормално* / без къси поли и панталони, без презрамки и големи деколтета / и не въртиш очи ..... АБСОЛЮТНО НИКОЙ ... никой не си позволява да те закачи. Това важи за целия арабски свят. Да не говорим за уважението в транспортните средства. В момента в който влезе жена в метрото в Дубай и мъжете на секундата стават за да и отстъпят място. Независимо от възрастта и и цвета на очите и. И това ти прави впечатление само първите дни, после го приемаш за нещо нормално. Да, може да забележиш любопитни погледи, ама нима ние не оглеждаме все още чернокожите туристи по улиците ни?!..или японците с техните камери?!.. нормално човешко любопитство 3 Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 12 юни, 2014 Сподели Публикувано: 12 юни, 2014 То в Йордания и да въртиш очи, пак не трябва да те заговарят, ама явно и там вече не е това, което трябва. Пък чак да тръгна да се оплаквам. И все пак аз не бях сама, постоянно бях със мъжа си, това става в случаите, в които той влиза в някой магазин за минути и аз оставам отвън. Но това не е опасно, просто ми беше неприятно. Връзка към коментар
vili_gp Публикувано: 12 юни, 2014 Автор Сподели Публикувано: 12 юни, 2014 Аз съм засичал доста често нагли погледи в Турция и Индия към жените чужденки Много често съм имал усещането , че тия хора за пръв път виждат жена ... едни такива жадни погледи Такива са си Като не може с "техните" жени, опитват с чуждите Явно им харесва европейският тип 1 Връзка към коментар
vili_gp Публикувано: 12 юни, 2014 Автор Сподели Публикувано: 12 юни, 2014 Като си споделяме: нали вече искат да си подаваме отпуската за следващата година предварително.....С един приятел уж правим планове за октомври тази година заедно да отидем някъде за рождените дни, ТОЙ ми праща датите, на които може, аз пускам същите и......познайте какъв е долния номер – той си отмени датите,не можел да ги ползва....Доста долно.... Връзка към коментар
mililia Публикувано: 12 юни, 2014 Сподели Публикувано: 12 юни, 2014 Като си споделяме: нали вече искат да си подаваме отпуската за следващата година предварително.....С един приятел уж правим планове за октомври тази година заедно да отидем някъде за рождените дни, ТОЙ ми праща датите, на които може, аз пускам същите и......познайте какъв е долния номер – той си отмени датите,не можел да ги ползва....Доста долно.... Ами някой път наистина не разрешават да се ползва отпуската в периода, за който е заявена. При нас пък правим някакви графици, но след това всеки ползва отпуска, когато му е удобно, а не когато е заявил. 1 Връзка към коментар
vili_gp Публикувано: 12 юни, 2014 Автор Сподели Публикувано: 12 юни, 2014 Е, да ама той би трябвало да си знае нещата, все пак Както и да е, човека е несериозен Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 12 юни, 2014 Сподели Публикувано: 12 юни, 2014 И при нас е така, графика е ала-бала, и аз не винаги мога да изляза когато искам. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 12 юни, 2014 Сподели Публикувано: 12 юни, 2014 В Йордания има закон според който ако жена се оплаче, че някой дори с поглед я задява има санкции и затвор даже. Дълбоко се съмнявам да важи за чужденки П.С. В Турция съм виждал как закачат рускоговорящите - по дефолт ги има за к--ви. Връзка към коментар
vili_gp Публикувано: 12 юни, 2014 Автор Сподели Публикувано: 12 юни, 2014 Нямахме ли такава тема някъде вече за самостоятелното пътуване, не мога да повярвам че не сме имали, но няма лошо пак да започнем Да ти кажа, различно усещане е, което не допада на всеки. Разполагаш абсолютно със времето си и усещането за свобода е невероятно. Ако искаш да кривнеш по някоя уличка не трябва да го съгласуваш със някой, спираш да хапваш точно когато си ти гладен и ядеш точно каквото ти си предпочетеш. Да не ти разправям 5 човека каква драма имахме тия дни на плажа в Хага точно с храната като трябваше да синхронизираме предпочитания, чакане и т.н Дори хората, с които пътуваш да са ти близки е възможно да възникнат търкания. От друга страна обаче ти се иска понякога да имаш компания, а нямаш. Храненето, пиенето на кафе/чай и т.н. традиционно социални дейности е доста тягостно, а понякога искаш да споделиш нещо видяно с някой, а се оказва че няма с кой и трябва да си го тъпчеш вътре в себе си. Плюсове и минуси колкото искаш, но ако не си пътувала сама до сега препоръчвам да опиташ. Може и да не ти хареса, но със сигурност ще е ново изживяване На мен в Норвегия хич не ми хареса да съм сам, в Санкт Петербург и в Ню Йорк ми хареса. Както на 12- те Апостола ли? Аз заради такава гледка, щях да се откажа от храната 1 Връзка към коментар
vili_gp Публикувано: 12 юни, 2014 Автор Сподели Публикувано: 12 юни, 2014 Здравей Аз пътувам основно сама, по две основни причини: Не съм обвързана и никой приятел не ми се навива на акълите (порaди ред причини, включително финансови) Много, много предимства - повечето вече изброени. Нямам проблеми с пиенето на кафе сама. Когато искам да изразя силна емоция, използвам социалните мрежи. И аз не бих отишла навсякъде сама, както и съм се научила да планирам изключително детайлно - за да нямам неприятни изненади. Нямам нищо против съвместното пътуване, но бих била силно внимателна в избора си. Аз изповядвам принципа По добре сама, отколкото зле придружена. При мен работи перфектно Поздрави. Не знам дали ако сме обвързани, ще решим проблема Аз имам приятелки, които уж обичат да пътуват, обаче си висят вкъщи с приятелите си и никъде не ходят, но и бият отбой ако дам идеи - едва ли не кака ще тръгнат без него Ами, то не може 2 благини наведнъж :lol: Връзка към коментар
Гост Публикувано: 12 юни, 2014 Сподели Публикувано: 12 юни, 2014 Не знам дали ако сме обвързани, ще решим проблема Аз имам приятелки, които уж обичат да пътуват, обаче си висят вкъщи с приятелите си и никъде не ходят, но и бият отбой ако дам идеи - едва ли не кака ще тръгнат без него Ами, то не може 2 благини наведнъж :lol: Хаха, ако лекуваме последицата, а не причината, със сигурност няма да го решим Споменах това като причина, защото е причина. Аз съм човек, който се съобразява много с останалите и ще ми е лек проблем да търча нагоре-надолу както сега, ако не съм свободна. Но да не обикалям, защото трябва да обикалям сама - няма да стане. Да чакаш Годо е чудесна театрална постановка и философия в каданс, но за реалния живот предпочитам живота Бе всичко идва отвътре. Връзка към коментар
vili_gp Публикувано: 12 юни, 2014 Автор Сподели Публикувано: 12 юни, 2014 И при нас е така, графика е ала-бала, и аз не винаги мога да изляза когато искам. Съгласна съм, обаче той го предлага този начин и аз казах ОК, действаме и само аз се оказах сериозна....., а той беше толкова категоричен, че това са датите, все едно вече са одобрени Иначе и аз не знам при мен как ще се получи, разбира са, никой не знае но поне няма аз да прецакам някой Връзка към коментар
vili_gp Публикувано: 12 юни, 2014 Автор Сподели Публикувано: 12 юни, 2014 Хаха, ако лекуваме последицата, а не причината, със сигурност няма да го решим Споменах това като причина, защото е причина. Аз съм човек, който се съобразява много с останалите и ще ми е лек проблем да търча нагоре-надолу както сега, ако не съм свободна. Но да не обикалям, защото трябва да обикалям сама - няма да стане. Да чакаш Годо е чудесна театрална постановка и философия в каданс, но за реалния живот предпочитам живота Бе всичко идва отвътре. Сигурно и за вас ще е познато, за мен със сигурност е, но хората не разбират как така ще пътувам сама..., ами аз ако чакам някой няма да видя нищо повече от пътя от нас до работа и обратно. Едва ли не съм луда, а аз съм социален човек, не съм саможивляк, който бяга от хората И не умирам от удоволствие, че трябва да съм сама със себе си, но какво да се прави " и сам воинът е воин" 1 Връзка към коментар
petia_a_z Публикувано: 12 юни, 2014 Сподели Публикувано: 12 юни, 2014 За мен решението да пътуваш сам/а ни помага да си отговорим на един простичък въпрос "Пътуването страст ли ни е и или не ?" ако можеш след отказа на този и онзи за пътуване, да си плюеш в пазвата и да си кажеш - "мечка страх, мен не страх" (говоря за първото самостоятелно пътуване) и да тръгнеш нанякъде, накъдето са ти видели очите и те е задърпало сърцето...ми страст си е А такива пътувания са и пътувания не само нанякъде, а и към себе си човек се опознава по -добре - виждаш какво ти харесва, усешаш си ритъмът на пътуване и тн. А иначе, тъй като не съм от най-комуникативните, проблемът с комуникацията и споделянето съм го решила като съм си купила едно апаратче и правя снимки Фотоапаратът винаги показва една различна гледна точка от това, което виждаш (в случая - всеки луд с номера си ), а за сядането на кафета и т.н сам ....гледай хората които минават...със сигурност ще видиш толкова чудати същества, че свят ще ти се завие :) Тъй или иначе мила Vili_dr - пробвай!! поне ще разбереш дали да пътуваш сама ти харесва или не ...няма как да си отговориш иначе на този въпрос 12 Връзка към коментар
vili_gp Публикувано: 12 юни, 2014 Автор Сподели Публикувано: 12 юни, 2014 Дълбоко се съмнявам да важи за чужденки П.С. В Турция съм виждал как закачат рускоговорящите - по дефолт ги има за к--ви. Да, по -скоро за чужненките не важи, едва ли не са си го търсили, иди после доказвай кой какво.. Аз в Турция съм виждала направо турци с рускини, и не ги изпускат от поглед дори, а те момичетата като манекенки, а може и да са Абе ако не си тръгнал/а с цел задявки зад граница и не ти стиска, си е неприятно някой да те "тормози" Връзка към коментар
vili_gp Публикувано: 12 юни, 2014 Автор Сподели Публикувано: 12 юни, 2014 За мен решението да пътуваш сам/а ни помага да си отговорим на един простичък въпрос "Пътуването страст ли ни е и или не ?" ако можеш след отказа на този и онзи за пътуване, да си плюеш в пазвата и да си кажеш - "мечка страх, мен не страх" (говоря за първото самостоятелно пътуване) и да тръгнеш нанякъде, накъдето са ти видели очите и те е задърпало сърцето...ми страст си е А такива пътувания са и пътувания не само нанякъде, а и към себе си човек се опознава по -добре - виждаш какво ти харесва, усешаш си ритъмът на пътуване и тн. А иначе, тъй като не съм от най-комуникативните, проблемът с комуникацията и споделянето съм го решила като съм си купила едно апаратче и правя снимки Фотоапаратът винаги показва една различна гледна точка от това, което виждаш (в случая - всеки луд с номера си ), а за сядането на кафета и т.н сам ....гледай хората които минават...със сигурност ще видиш толкова чудати същества, че свят ще ти се завие :) Тъй или иначе мила Vili_dr - пробвай!! поне ще разбереш дали да пътуваш сама ти харесва или не ...няма как да си отговориш иначе на този въпрос Ще, ще Наистина ми е страст и няма да се съобразявам с никой, освен със себе си : А апарата е задължителен, но моята лудост е, че и статив си взех, в случай, че няма кой да ме снима Сигурна съм, че си достатъчно комуникативна, но не всеки ще го оцени (личен опит), а и с тези социални мрежи, всеки си "говори" с някой чрез компютъра Много ми е чудно как ще реагираме ако имаше как (то може и да има) хората ,които сме в този форум да се видим на живо, какво ли ще правим и за какво ще си говорим 2 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 12 юни, 2014 Сподели Публикувано: 12 юни, 2014 Ами хората от този форум се виждаме, говорим си за всичко и се чувстваме чудесно. Можеш да провериш дали ще ти хареса още тази събота от 6.30 ч. в пицария Джепето на ул. Гурко. 2 Връзка към коментар
Костов Публикувано: 12 юни, 2014 Сподели Публикувано: 12 юни, 2014 Тъй като съпругата не е обзета от пътешественическа страст, за разлика от мен ( един луд в къщи стига ) в последно време започвам да се замислям за самостоятелни пътешествия. За сега един Лондон ми се е завъртял в главата но ще видим. 1 Връзка към коментар
petia_a_z Публикувано: 12 юни, 2014 Сподели Публикувано: 12 юни, 2014 Много ми е чудно как ще реагираме ако имаше как (то може и да има) хората ,които сме в този форум да се видим на живо, какво ли ще правим и за какво ще си говорим vili_gp...много бързичко мечтите ти стават реалност :)...както се казва "ела и виж" виждам, че и mililia ти е казала- в събота (14.6) от 6.30 в Джепето Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 12 юни, 2014 Сподели Публикувано: 12 юни, 2014 Абе различно си е , некой път ти се иска да си беше сам , друг път ти се иска да не беше сам Лично при мен зависи и от дестинацията. Предполагам идеалния вариант е да нанериш човек с много близък стил на пътуване ама поне аз досега не съм успял . Ако е за чиста мързелива почивка нямам проблем. 3 Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 13 юни, 2014 Сподели Публикувано: 13 юни, 2014 Аз успях, жалко само, че ни е трудно да нагласим време и дестинации, иначе толкова да си приличаме в начина и условията при които пътуваме. 1 Връзка към коментар
petia_a_z Публикувано: 13 юни, 2014 Сподели Публикувано: 13 юни, 2014 Аз успях, жалко само, че ни е трудно да нагласим време и дестинации, иначе толкова да си приличаме в начина и условията при които пътуваме. както се казва "светът е съвършен, защото е недовършен" - няма да е сладко ако всичко и през цялото време е ок 1 Връзка към коментар
Биксбит Публикувано: 13 юни, 2014 Сподели Публикувано: 13 юни, 2014 както се казва "светът е съвършен, защото е недовършен" - няма да е сладко ако всичко и през цялото време е ок Бих перифразирал: няма да е сладко ако пътуваме все по един и същи начин. Еднообразието е един от най-големите ни врагове. Индивидуалистите никак не обичаме да бъдем водени и това предполага да сме сами или все с някой/и над който/които доминираме. Става макло като да пътувам до едно и също място с различни хора или с едни и същи хора до различни места. Ключът е в баланса. Нейде из темите "Рояк" бе споменала тази фраза, която за мен е шифърът за страхотни изживявания. За това пътувам сам, пътувам с организирани групи, пътувам със самоорганизирани групи, пътувам семейно т.е. пътувам различно. Предстои ми дори пътуване - баща с 8 годишна дъщеря. 6 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 13 юни, 2014 Сподели Публикувано: 13 юни, 2014 Важното е да се пътува. Къде, как, с кого - това са подробности. (Не знам кой го казва, може би аз). 10 Връзка към коментар
mu_ry Публикувано: 13 юни, 2014 Сподели Публикувано: 13 юни, 2014 Ние с мъжа ми пътуваме само двамата, хич не искам да си правя уговорки и в последния момента да се развалят или да разчитам на някой друг За една Нова година ходихме на гости с приятели, голяма мъка беше. Всеки иска да разглежда различни неща, ние вече бяхме ходили там и искахме просто да си се мотаем Ама хем да сме заедно, хем да разглеждаме различни неща, няма как да стане , затова - сами Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега