Прескочи до съдържание

Края на март-началото на април: Моля за идея - къде?

Препоръчани мнения

Тъй... Тази година я опуках, започвам да се зареждам за догодина. Наркотик, ще ме прощавате  B)

Фиксирала съм дати: 27 март - 11 април. Събирам прилична ваканция около Великден и наистина се чудя накъде.

Исках Африка - не съм ходила. Много дъждовен период. Препоръчват тогава само Южна Африка отчасти. Четох и тук, много. Ама файда :)

Исках Перу и Боливия - казват, че времето не било особено подходящо отново. 

По Нова Година ще се мотая около Индонезия, та махнах тази дестинация.

Моля за вдъхновение! Пардон, вдъхновение се намира даже в излишък  :rolleyes:  Но ще съм благодарна на наистина хубави идеи. Благодаря!

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Япония със сакурата е чудесно като период, но гледам била си. Разгледай другите източноазиатски държави - Виетнам и Лаос, например? За градски туризъм или природа?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Щом искаш Африка,ето едно предложение от мен:Намибия-цена на билетите около 1350 лв София-Доха-Йоханесбург-Виндхук.

Страхотна страна,която от скоро почнах да изучавам с надеждата през 2015 година евентуално да я посетя.А и ще посетиш и Южна Африка. ;)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Япония със сакурата е чудесно като период, но гледам била си. Разгледай другите източноазиатски държави - Виетнам и Лаос, например? За градски туризъм или природа?

Да, Япония за малко я видях. По работа, ама пак бива... Лаос и Камбоджа твърдо са в програмата някога, но защото по Нова година съм в Индонезия и исках да сменя континента. Макар че те не са баш на един континент, но ме разбра де... хах... Много се зазяпах към Перу и Боливия, но не знам... Иначе твърдо природа! Благодаря :)

Щом искаш Африка,ето едно предложение от мен:Намибия-цена на билетите около 1350 лв София-Доха-Йоханесбург-Виндхук.

Страхотна страна,която от скоро почнах да изучавам с надеждата през 2015 година евентуално да я посетя.А и ще посетиш и Южна Африка. ;)

Летя от Лондон, за добро или лошо :) Но билетите са такива каквито са. Не мога да им влияя. Освен да ги купувам по-рано :) Намибия определено е опция! Като казах Южна Африка, имах предвид и нея. Но много противоречиви мнения за времето. Много ми се ходи и на сафари - днес изчетох една камара мнения тук, не мога се намажа на малкия ви пръст по скитане... :) Благодаря!

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Перу и Боливия не мисля, че са зле по това време. Дъждовния период е, но май към края... Пък и на мен дъжда никога не ми е пречил. Тъкмо ще са ти зелени снимките.

Между другото тук съвсем се обърка кога е дъждовния период, направо си беше суша тая година.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ами от Лондон за Африка и Западното полукълбо имаш много по-добри възможности от нас в България  :)
Прегледай темите за търсене на самолетни билети  ;)

Бе като гледам, хич не ви пречи да обикаляте като алтави навсякъде - в пъти повече от всичките българи накуп в Лондон  :rolleyes: (аз съм леко изключение...)

Билетите не са проблем - освен стойността им... хах, но ще се радвам на хубаво време, а това е някакво такова едно преходно време...  Обаче две седмици са цифра. Бе не е като един месец, ама айде да не лакомеем хептен. Та ми трябва малко ръка. Благодаря :)

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Перу и Боливия не мисля, че са зле по това време. Дъждовния период е, но май към края... Пък и на мен дъжда никога не ми е пречил. Тъкмо ще са ти зелени снимките.

Между другото тук съвсем се обърка кога е дъждовния период, направо си беше суша тая година.

Ахааааа... Писах на един местен водач - той по планините скита, но ще знае със сигурност. Надявам се. Ще гледам да го цаня за водач, ама да видим. Съвсем се изкелеших и аз :) Благодаря за насърчението! Иначе не съм казала, че ми пречи чаааак толкова. Помня бях в Тайланд в дъждовния период. По работа, не на почивка. Ми кефих се. много..  :rolleyes: Въпросът е да не е студено и да няма снегове по пътищата. Да не е неприятно, ако ме разбираш. Благодаря!

P.S. Off-topic: Ти наистина ли си в Бразилия? :) Ако да, ще се тръшна някога за съвет. Искам да гледам Новогодишните фойерверки на Копакапана. Детски радост, бенгалски огън... хаха... Но за това е хептен рано, просто емоционално споменах.

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Март - април е още топлото там. С уговорката, че на високото през нощта си е студено винаги. Сняг няма да има, освен ако не катериш върхове по 5-6000м, ама там и пътища няма.

В Бразилия съм да. Съвети не съм отказвал досега  :)  А нова година на Копакабана и аз не съм карал, три пъти имах резервации, обаче жената все на работа по това време...

Връзка към коментар

Март - април е още топлото там. С уговорката, че на високото през нощта си е студено винаги. Сняг няма да има, освен ако не катериш върхове по 5-6000м, ама там и пътища няма.

В Бразилия съм да. Съвети не съм отказвал досега  :)  А нова година на Копакабана и аз не съм карал, три пъти имах резервации, обаче жената все на работа по това време...

Хъх, и за плажа ли трябва резервация?  :blush: Благодаря ти. Значи някога ще пиша и питам, но много време до тогава, само живи и здрави.

Не, няма да катеря върхове. Извън форма съм, а и не отивам за тази цел. Звучи добре. Под сняг имах предвид пътищата в планината - то там планина до планина, ама сакън не туристически пътечки :) Значи започвам определено да "консидервам" тази посока, да видим местния шаман какво ще каже :) Пак благодаря.

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Офтопик, ама покрай последния пост се сетих

Една Нова година закарах жената в болницата (на работа) към 19ч, имахме уговорка да отида там около полунощ в случай че празнуват (ако няма много работа), обаче мнооого валеше и ме домързя да излизам пак. На сутринта отивам да я взема, по улицата по която винаги минавам минал потоп, 5см кал навсякъде, няколко коли ги вадеха с кран от реката... Иначе вече си грееше слънце и си беше прекрасен ден за туризъм например.

Връзка към коментар

За плажа не, хотел (на Копакабана).

Без резервация за хотел не можеш да отидеш и да купонясваш на плажа? Нямах аз такова намерение. 

Въй...

P.S. Добре че сама си спамя темата, да не ми се карат :)

Връзка към коментар

Не бе, можеш, ама вече сме на възраст, не може цяла нощ на плажа... Пък и мислех да съм с жената, няма да мине номера, освен ако не я убедя някак че е много романтично :-)

Връзка към коментар

Не бе, можеш, ама вече сме на възраст, не може цяла нощ на плажа... Пък и мислех да съм с жената, няма да мине номера, освен ако не я убедя някак че е много романтично :-)

Хаххаа, това ми хареса. Не се сетих определено ;) А в морето не може ли? Или на друго място? Или викаш, не може да се чака? Хахахахаа... 

Оф, плажът ясно. Но перуанският местен шаман каза - тц. От месец май нататък. И съм пак в девета глуха с идеите... 

Връзка към коментар

За Перу времето вероятно ще е ок стига да не нацелиш моя късмет - големи наводнения и Мачу Пикчу затвореноо. Та това е риска. Проблем с наводненията нямах, те бяха много преди моето отиване, но поразиите бяха  големи и разрушенията не бяха отстранени. Иначе ще е топло, април е края на дъждовния сезон.

Връзка към коментар

За Перу времето вероятно ще е ок стига да не нацелиш моя късмет - големи наводнения и Мачу Пикчу затвореноо. Та това е риска. Проблем с наводненията нямах, те бяха много преди моето отиване, но поразиите бяха  големи и разрушенията не бяха отстранени. Иначе ще е топло, април е края на дъждовния сезон.

Ааааауууу, ти уби всичко детско в мен. Не ми стиска да го поема този риск. Тцъ, тцъ, тцъ! :angry:

Няма да е сега, Теди. Щом човек местен - той е планински гид и приятел на приятели - каза Не, месец май нататък, директно се отказах. Планинските гидове са точни пичове. Жалко, но няма да го бъде Перу

Ама къде да идааааааааа... Баси вселенската драма! хаха Пак ще местя поглед към Африка, ама там е пак мазало. Благодаря на включилите се!

Връзка към коментар

Според сериозния и много уважам от мен френски Guide du Routard Април е хубаво времето в страните от Централна и Латинска Америка, Карибите, Африка (освен Източна - дъждове), както и южна Европа и Океания. 

Избягвайте Източна Африка и Амазония. Започва да става много горещо в Индия, Тайланд и Виетнам. 

Април е подходящ за: 

1) Плаж и слънце в: 
Африка: РЮА, Кабо Верде, Кот д'Ивоар, Гамбия, Сенегал, Сейшели
Близък Изток: Дубай, Израел (на Червено море), Йемен
Азия: Бруней, Индия, Малайзия (Източен бряг), Малдиви, Филипини, Шри Ланка
Океания: Нова Каледония, Френска Полинезия
Америка: Кариби и Антили, Аржентина (северната част), Белиз, Бразилия, Колумбия, Коста Рика, Куба, Флорида, Гватемала. Гваделупа, Мартиника, Мексико, Перу, Доминиканска република, Венецуела

Избягвайте Кения, Танзания, Нова Зеландия

2) Природа, Походи и посещения

Близък Изток: Дубай, Израел, Йордания
Африка: Алжир, РЮА, Мадагаскар, Намибия, Сенегал, Тунис
Азия: Северен и Централен Китай, Южна Корея, Индия (Калкута), Япония, Филипини, Шри Ланка, Виетнам
Океания: Нова Каледония, Нова Зеландия (Северна част) 
Америка: Антили, Северна Аржентина, Белиз, Боливия, Бразилия (освен Амазония), Чили (централна и северна част), Коста Рика, Куба, САЩ – Тексас, Аризона, Флорида, Луизиана, Гваделупа, Гватемала, Мартиника, Мексико, Парагвай, Доминиканска република

Избягвайте – Кения, Буркина, Мали; Мианмар, Камбоджа, Виетнам, Лаос, Сингапур, Тайланд; Амазония (Бразилия и Перу), Еквадор (Кито).

Ето и оригиналното текстче, на френски език.
http://www.routard.com/guide_dossier/id_dp/74/num_page/8.htm

Редактирано от Kaloyan89
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Отиди в Куба, много е хубаво и периода е подходящ.

Слагам го в списъка. Благодаря :) Искаше ми се повече природа, ако ме разбираш. Макар че може да говоря глупости, не познавам региона хич... 

Връзка към коментар

Според сериозния и много уважам от мен френски Guide du Routard Април е хубаво времето в страните от Централна и Латинска Америка, Карибите, Африка (освен Източна - дъждове), както и южна Европа и Океания. 

Избягвайте Източна Африка и Амазония. Започва да става много горещо в Индия, Тайланд и Виетнам. 

Април е подходящ за: 

1) Плаж и слънце в: 

Африка: РЮА, Кабо Верде, Кот д'Ивоар, Гамбия, Сенегал, Сейшели

Близък Изток: Дубай, Израел (на Червено море), Йемен

Азия: Бруней, Индия, Малайзия (Източен бряг), Малдиви, Филипини, Шри Ланка

Океания: Нова Каледония, Френска Полинезия

Америка: Кариби и Антили, Аржентина (северната част), Белиз, Бразилия, Колумбия, Коста Рика, Куба, Флорида, Гватемала. Гваделупа, Мартиника, Мексико, Перу, Доминиканска република, Венецуела

Избягвайте Кения, Танзания, Нова Зеландия

2) Природа, Походи и посещения

Близък Изток: Дубай, Израел, Йордания

Африка: Алжир, РЮА, Мадагаскар, Намибия, Сенегал, Тунис

Азия: Северен и Централен Китай, Южна Корея, Индия (Калкута), Япония, Филипини, Шри Ланка, Виетнам

Океания: Нова Каледония, Нова Зеландия (Северна част) 

Америка: Антили, Северна Аржентина, Белиз, Боливия, Бразилия (освен Амазония), Чили (централна и северна част), Коста Рика, Куба, САЩ – Тексас, Аризона, Флорида, Луизиана, Гваделупа, Гватемала, Мартиника, Мексико, Парагвай, Доминиканска република

Избягвайте – Кения, Буркина, Мали; Мианмар, Камбоджа, Виетнам, Лаос, Сингапур, Тайланд; Амазония (Бразилия и Перу), Еквадор (Кито).

Ето и оригиналното текстче, на френски език.

http://www.routard.com/guide_dossier/id_dp/74/num_page/8.htm

Ама много благодаря наистина. Френч грам не отбирам :) Това дава доста ясна картинка... Сполай!

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Кво се чудиш, я вземи я изръшкай тая Френска Полинезия за 2 седмици колкото успееш, поне ше ти държи влага минимум 6 месеца напред. :)

В краен случай може едно Мексико - сенотетата, Ривиера Мая, Тулум...не е баш природа, но пак има + културен туризъм.

Не съм ходил, но имам планове за ходене там горе долу по твоето време, даже малко по-рано за Карнавала, но не догодина, щото вече ми е заета за тогава. Мисля, че периода е ОК. Със сигурност няма да има снегове ;)

Childish може да се включи, да каже как беше примерно в Гватемала тази година. Всъщност може да прочетеш темата й, и да се ориентираш.

Успех! Аз го нямам твоя проблем с търсене на посока за пътуване. Имам предостатъчно намислени в запас, но времето е постоянно в недостиг...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Усмихна ме много много :) Няма проблем с посоките, проблем имам с максимализма си ;)

Иначе казано, иска ми се да взема максималното като хубост на дадено местенце и да не страдам от неприятни емоции като лошо - от сезона, не от момента - време или някоя моя недомислица от лошо планиране. Освен това няма друго нещо на този свят, което да сваля моментално напрежението ми - от работа или каквото и да е - дори от мисълта за пътуване само.Благодаря ти!

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Кво се чудиш, я вземи я изръшкай тая Френска Полинезия за 2 седмици колкото успееш, поне ше ти държи влага минимум 6 месеца напред. :)

Какви мухи ми пъхаш в мозъка... Аз пък така се противя.  :rolleyes:  Разпърха ми се фантазията. Сега отворих да погледна за самолети. Мисля, че този остров много точно отговаря на приказката На г*за на географията... :) Eдна много скъпа част на географията :) Много благодаря!

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Мисля, че имаш голям избор. Трябва само да решиш какво ти се гледа, дали плажове или планини, а защо не и животни. И според това да си избереш и дестинация. Другият вариант е да чакаш промоции и каквото изскочи. Всяка държава предлага интересна природа, трябва само да почетеш и да откриеш най-красивите места. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.