Двуцветко Публикувано: 12 юни, 2014 Сподели Публикувано: 12 юни, 2014 ... Луната?! Не знаех в коя секция на форума да пиша, защото в Дестинации липсва този континент и за това го сложих в Общи приказки 3 Връзка към коментар
Костов Публикувано: 12 юни, 2014 Сподели Публикувано: 12 юни, 2014 Да ти кажа, мен освен на Луната и на Сатурн ми се ходи ( заради пръстените). Та като стана въпрос за такива пътешествия виждам от профила ти че си "бил" в Света на Диска. Да те питам - Няма ли да правиш гилдия на пътешествениците там? Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 12 юни, 2014 Сподели Публикувано: 12 юни, 2014 Не знам ама като прочетох , как Сара Брайтман вади 52 млн. долара за полет в Космоса повярвах , че от многото пари вярно имат смисъл П.С. Възхищавам се на музиката която прави , на мечтите и на възможността да ги осъществи ! 5 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 12 юни, 2014 Автор Сподели Публикувано: 12 юни, 2014 (редактирано) Не бе, сериозно Нали е пълнолуние днес и се загледах през прозореца и за първи път почуствах Луната като евентуална следваща дестинация, а не нещо недостижимо .. Пръстените на Сатурн са все още малко извън обсега ми Редактирано 12 юни, 2014 от Двуцветко 1 Връзка към коментар
Костов Публикувано: 12 юни, 2014 Сподели Публикувано: 12 юни, 2014 Знаеш ли, Двуцветко, реално едва ли ще имаме възможност да посетим Луната или Сатурн, но това не ни пречи да мечтаем да ги посетим. Защото Човек е толкова голям колкото са големи мечтите му 4 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 12 юни, 2014 Автор Сподели Публикувано: 12 юни, 2014 (редактирано) ... Защото Човек е толкова голям колкото са големи мечтите му Съгласен, ама като гледам с каква скорост се развиват нещата този век може би след 20 години ше е някакво скъпо удоволствие, а не някаква мечта. Редактирано 12 юни, 2014 от Двуцветко 2 Връзка към коментар
danimarkova Публикувано: 13 юни, 2014 Сподели Публикувано: 13 юни, 2014 И аз искам до Луната, както се казва в един филм, заради гледката към Земята Инак искам и на Марс, ако основат колония, ама няма да доживея. Връзка към коментар
Duke Публикувано: 13 юни, 2014 Сподели Публикувано: 13 юни, 2014 Като заговорихте за Луната, нека напомня прозрението на най-известния портиер в шоубизнеса, което той прави през далечната 1973 г.: "There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark..." 4 Връзка към коментар
Adinko Публикувано: 13 юни, 2014 Сподели Публикувано: 13 юни, 2014 Ходи ми се до където и било из Космоса! Искрено се надявам да доживея полети за сума, която да мога да събера! Връзка към коментар
Георги Публикувано: 13 юни, 2014 Сподели Публикувано: 13 юни, 2014 О, един от тези космически полети ми е в списъка. Сигурно не като на Сара, ми лоу кост вариантите за по 200 000 Лошото е, че не са ми в бюджета, а поне до 2030 не виждам цените да паднат, търсенето от сега е голямо, а само 2 фирми имат инвестиции в областта. Но няма лошо, до 2030 така и така имам предостатъчно неща да обиколя тук на земята 5 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 13 юни, 2014 Сподели Публикувано: 13 юни, 2014 ... Луната?! Не знам кога и дали ще можем да посетим Луната, но засега можем да я съзерцаваме и снимаме, а се оказва, че точно днес е много подходяща дата за целта 1 Връзка към коментар
Asterisk Публикувано: 13 юни, 2014 Сподели Публикувано: 13 юни, 2014 На мен ми се ходи. И разбира се от любопиство, за живеене като нашта планета няма наблизо, надалеч...кой знае 1 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 5 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2014 До Луната не ми се ходи. Но се сетих какво каза Yanni на концерта си в София - как, като погледнеш земята от космоса, не виждаш границите на държавите и всички изглеждаме ЕДНО цяло... 1 Връзка към коментар
VICTORY` Публикувано: 5 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2014 Не знам ама като прочетох , как Сара Брайтман вади 52 млн. долара за полет в Космоса повярвах , че от многото пари вярно имат смисъл П.С. Възхищавам се на музиката която прави , на мечтите и на възможността да ги осъществи ! Само за половината на тези пари такива билки ще и набера от Тибет, (или от Петрич), че ако желае цял живот може да се чувства в безтегловност, в паралелна вселена..... Иначе, да е жива и здрава, да преследва мечтите си. Лично аз все още имам прекалено много дестинации на тази планета, които не съм посетила, за да мечтая за космоса. БЕДНА ми е фантастиката за там. 5 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 5 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2014 (редактирано) За половината на 52 млн, долара сигурно лично Ево Моралес ще ми праща кока за рожденния ден Нейното си е истински Космос , тия с по 200 хил, долара си е малко измишльотина като стриптийза - зяпаш ама не може да пипаш Още повече , че с оглед последните събития не се знае дали не са си хвърлили парите на вятъра. С 200 хил. долара мисля , че бих могъл да обиколя света . Редактирано 5 ноември, 2014 от stenk 2 Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 5 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2014 (редактирано) Да не ви развалям раздумката, ама оня ден Virgin Galactic претърпяха сериозна спънка .. малко се поохладиха страстите на мераклийте Редактирано 5 ноември, 2014 от macf1an Връзка към коментар
Hayasko Публикувано: 6 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2014 Аз пък си мисля, че туристическите полети в Космоса в обозримо бъдеще и на нормални цени могат да бъдат реалност много по-бързо, отколкото си мислим. Само за справка преди около 20 години нямаше мобилни телефони, интернет и т.н. Технологиите напредват с огромни темпове, да не говорим, че всеки момент очаквам да стане ясно, че е открит алтернативен евтин източник на гориво, който ще реши в голяма степен проблема с тези полети. 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 6 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2014 Да, от една страна наистина технологиите много бурно се развиват, но това важи предимно за информационните технологии. От друга страна обаче, ракетните двигатели, например, са си почти същите като тези, с които Аполо летя до Луната. Връзка към коментар
wilks Публикувано: 6 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2014 да не говорим, че всеки момент очаквам да стане ясно, че е открит алтернативен евтин източник на гориво, който ще реши в голяма степен проблема с тези полети. А аз мисля, че отдавна е открит такъв източник. Но нарочно го крият, за да се контролират световни политически и икономически процеси. Горивото в съвременния свят е огромно по значимост и сила оръжие В чиито ръце се намират тези източници, на практика те управляват света. Примери колкото щеш. Само виж каква част от международните конфликти през последните десетилетия са избухнали заради залежи на петрол и природен газ. Същото е и с двигатели, за чиято работа не е нужно гориво от познатия в момента вид. На нивото, на което е развита технологичната мисъл в наши дни, съм убеден че такива двигатели съществуват. Но не са "удобни" за масово въвеждане, защото "големите сили" ще изгубят контрола и господстващите си позиции върху останалите 3 Връзка към коментар
Hayasko Публикувано: 6 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2014 А аз мисля, че отдавна е открит такъв източник. Но нарочно го крият, за да се контролират световни политически и икономически процеси. Горивото в съвременния свят е огромно по значимост и сила оръжие В чиито ръце се намират тези източници, на практика те управляват света. Примери колкото щеш. Само виж каква част от международните конфликти през последните десетилетия са избухнали заради залежи на петрол и природен газ. Същото е и с двигатели, за чиято работа не е нужно гориво от познатия в момента вид. На нивото, на което е развита технологичната мисъл в наши дни, съм убеден че такива двигатели съществуват. Но не са "удобни" за масово въвеждане, защото "големите сили" ще изгубят контрола и господстващите си позиции върху останалите Абсолютно същото мисля и аз, само че реших да не го пиша, за да не създавам предпоставки за отклоняване от темата 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 6 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2014 Аз пък мисля, че много се отвличате по конспирации 2 Връзка към коментар
VICTORY` Публикувано: 6 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2014 А аз мисля, че отдавна е открит такъв източник. Но нарочно го крият, за да се контролират световни политически и икономически процеси. Горивото в съвременния свят е огромно по значимост и сила оръжие В чиито ръце се намират тези източници, на практика те управляват света. Примери колкото щеш. Само виж каква част от международните конфликти през последните десетилетия са избухнали заради залежи на петрол и природен газ. Същото е и с двигатели, за чиято работа не е нужно гориво от познатия в момента вид. На нивото, на което е развита технологичната мисъл в наши дни, съм убеден че такива двигатели съществуват. Но не са "удобни" за масово въвеждане, защото "големите сили" ще изгубят контрола и господстващите си позиции върху останалите Точно сега (вместо да си пиша дипломната) чета една книга по темата. Разказва се подробно как от Н. Тесла насам един куп народ е открил далеч по-евтини и мощни енергиини източници, но... накратко информацията потъва в дън земя заради различни лобита. Ако започнем да разсъждаваме по въпроса, е по-добре да отворим нова тема. 3 Връзка към коментар
theo Публикувано: 6 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2014 ... Луната?! ....................................................... Не ми се ходи там където не мога да изпия една (+) бира в края на деня . 3 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 21 декември, 2015 Автор Сподели Публикувано: 21 декември, 2015 Една невероятна снимка на Земята изгрявайки на Луната http://lroc.sese.asu.edu/posts/895 Уникалната снимка на Земята на фона на лунния хоризонт е получена на 12 октомври 2015 с помощта на космическия апарат на НАСА "Lunar Reconnaissance Orbiter". 4 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега