Прескочи до съдържание

Sofia-New York юли-август

Препоръчани мнения

Търся BG - New York, нямам фиксирани дати, периодът е приблизително следния:

Отиване от София края на юли 19-20-.... до 27.юли все е ОК.

Връщане от New York 15-16-...до 23.авг - също е ОК.

Желан период на престой в NY около 21-23 дни по възможност повечето дни да са в август.

За сега намирам 650 € с Turkish Airlines

- отлична цена

- тръгване 17.7. - прекалено рано ми е

- прибиране 12.или 14.8. - получава се много дълъг период - конфликт с отпуската ми.

Благодаря за всякакви практични идеи, насоки, предложения.

Редактирано от tonica
Връзка към коментар

Определено това е най-добрата цена и то най-добрата с разлика. Сигурно си видял/а, че алтернативите са с 300 евро отгоре, това обикновено означава, че цената ти е супер. Този билет може да го намериш за 607 евро в http://airfasttickets.de , относително нов сайт, на който се радваме, ти си решаваш дали ти се резервира там. 

Ако датите са неприемливи за съжаление скачаме поне 200 евро отгоре, и то само за да отложиш тръгването с ден-два. След 20 юли цените просто излитат към 950-1000 евро. 

Връзка към коментар

Благодаря за отговора. Гледам го този сайт, гледам и гръцкия му вариант. За съжаление при заявка за покупка цената става от 607 на 777 е.

post-1693-0-22452800-1402903601.jpg

:-) Вечната дилема между добра цена и удобен период.

Връзка към коментар

Дам, такава е дилемата :)

Цената на билета иначе е 676 евро без такса издаване. В сайта на Turkish слагат 10 евро отгоре:

2014-06-16_13-56-47.png

Може да се купи горе-долу на тази цена от orbitz, но в долари, тук

обръщането на валутата от банката ти може да изяде спестяванията:

2014-06-16_13-57-38.png

В trip.bg има малка отстъпка, но там не хваща полета на 20, а само на 19...

2014-06-16_13-58-20.png

Ако го намираш някъде за 650 си е май най-доброто, на което може да се разчита...

Връзка към коментар

Георги, благодаря ти за подробната справка. Днес го купих – примирих се с периода в полза на цената.

17.7. SOF-IST-JFK

12.8. JFK-IST-VAR - от тук идва малко по-ниската цена - обратния полет е до Варна (предполагам по-малки летищни такси).

Мен Варна ме устройва (живея в Бургас)

Споделям информация за други, които планират варианти по линията VAR-->IST-->прекачване към следваща дестинация.

Виждам, че има споделени мнения по тази нова линия.

Ако модераторът прецени, нека я премести в подходяща тема за свързани полети.

Turkish Airlines (web) ми формираха билет VAR-IST-JFK с 1:15 ч време за смяна в Истанбул (официалното мин.време е 1 час).

Притесняваше ме това време за връка и ги питах на живо по телефона, достатъчно ли е на практика, предвид

- допълнителната проверка за US – често опашките са дълги

- самолетите от Варна кацат на стоянка, не на ръкав, т.е. няма шанс стюардесата да съдейства да излезете първи от самолета – и първите чакат в автобуса, докато се напълни и тръгне към сградата.

Успокоиха ме, увериха ме  и т.н.

Една седмица наблюдавах таблата на летището излитане-кацане VAR--IST.

ЗАКЪСНЯВАТ ! Напр. на 13.6. излетяха от VAR с 2 ч закъснение.

Ако имате кратък connecting time, след полет VAR-IST, не рискувайте - закъсняват.

---------------------------

Винаги наблюдавам предварително таблата на помощните полети – тези които ме завеждат до главния.

Личният ми опит е, че това е полезна реална информация.

Преди време имах купен полет

SOF-LHR – BGair

LHR-JFK – Virgin

Наблюдавам си таблата за пристигащи на LHR, за да знам, дали/с колко закъснява полетът на BGair.

И един ден – о-паа, изобщо го няма. Гледам, търся – намирам го планиран 6-7 часа по-късно.

Справка в сайта – ново разписание, полетът е изместен по-късно.

Телефонирам в  Bgair – о, да..., разписанието е променено,  о, да, наистина губите връзката.
Добре, ама аз летя след 5-6 дни, имате ми мейла, телефона, защо не ме уведомите, че изобщо не правя връзка ?

Ами...ще Ви сменим билета с по-късна връзка LHR-JFK  и ми пращат @ нов билет.

Радвам се, че намират решение, уведомявам посрещачите в NY да планират друго време, отварям плана на седалките и ново изумление -  няма нито едно свободно място (пътуваме двама).

Пак телефонирам в Bgair – как ми издавате билет за двама в препълнен самолет ?

О, да..., наистина няма места. Ще го преиздадем за бизнес класа – разликата е за наша сметка (е, доста разправии бяха).

Голямо глезене е бизнес класата на Virgin J - препоръчвам я.

Но щеше да е голям стрес, ако бяхме научили за промененото разписание непосредствено преди излитане.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Относно късото време за прекачване и закъсненията - ако сте на един билет за прекачването отговаря компанията. т.е. те ще ви сменят часа/ датата и евентуално ще ви осигурят хотел в Истанбул за тяхна сметка. Остава неудобството да закъснеете в Ню Йорк и да правите резервации, които може да се променят.

Връзка към коментар

Да, така е, компанията си поема билета и хотела, но за моя сметка е

- загубеното време

- пренастройването на ангажиментите на хората, които ме чакат там

- разминаването с куфарите

- дискомфорта да си само с ръчен багаж (нали никой не носи в ръчен багаж тоалетни принадлежности, пижама etc.)

Предпочитам пътуването ми да протича по моя план, поне доколкото е възможно да се предвидят критични връзки. 

Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.