ElenaS Публикувано: 19 юни, 2014 Публикувано: 19 юни, 2014 Здравейте, От всичко прегледано в сайта, мисля че не дублирам темата Решението за кратко пътешествие (тридневно) до Загреб бе взето скорострелно! Знам какво искам да видя, но моля за съвет примерно къде да се отседне (2 човека сме), къде да се хапне и някои тънкости известни само на пътешествениците посетили Загреб. Благодарности!
Duke Публикувано: 19 юни, 2014 Публикувано: 19 юни, 2014 Аз винаги отсядам в този хотел, който е на чудесно комуникативно място и разполага с подземен паркинг, което е важно условие ако пътувате с кола. Загреб е прекрасен град, който не изисква специална подготовка и спокойно може да бъде разгледан за ден-два. Всичко в централната част е на пешеходно разстояние, а кръчмите са съсредоточени на пешеходната улица Tkalciceva. Разходка в "горния град" естествено е задължителна, както е задължителна и неограничената употреба на Карловачко точено... 3
Георги Публикувано: 19 юни, 2014 Публикувано: 19 юни, 2014 Само лека техническа забележка, ако си с полетите на dalmatian. Гледайте хотелите да не са предплатени, защото полетите им още са малко несигурни и май не са утвърдили графика на 100%. Потвърждавам казаното от Duke за улицата, буквално бяха наредени кръчмичка до кръчмичка. Наши познати живеещи там бяха седнали в едно заведение, сега го гледам на google street view, че беше Mali Medo, но нямаше места за нас, но казаха че като цяло кухнята е добра там. Та нищо конкретно не казвам, но може да следвате златното правило - там където има хора вероятно храната е хубава Нашият хотел беше по-далечко (относително) от центъра, на половин час пеша или няколко спирки с трамвай: http://www.booking.com/hotel/hr/villa-antunovac.html?aid=368032 Чисти стаи, сравнително малки...абе добро място, ако търсите нещо по-бюджетно и само за спане. Много близо има закусвалня, а от другата страна на улицата цяла пивоварна с прилежащ ресторант, който бяхме чели, че е популярен в Загреб. За съжаление бяхме само за една вечер в града и не ни остана време да го посетим. 2
Еmilia Публикувано: 19 юни, 2014 Публикувано: 19 юни, 2014 Препоръчвам зоопарка, има и технически музей. На централния площад има магазин на Краш (KRAS) - тяхната шоколадова фабрика, не бива да се изпуска. Сладоледът им е хубав също. Понякога в банките искат документ за самоличност при обмяна на валута. 1
Spqr Публикувано: 19 юни, 2014 Публикувано: 19 юни, 2014 Според мен за Загреб един ден е максимумът. Ако пътуването е с кола, може да се посетят Плитвички езера, но с пътя някъде към цял ден отива. 2
alienad Публикувано: 19 юни, 2014 Публикувано: 19 юни, 2014 Загреб е много красив град. Ние бяхме отседнали в хотел Ilica ул. Ilica 102. Намира се на около 15 мин пеш от центъра на най-дългата улица. Има и паркинг за коли. Приятно е хотелчето и отношението към българите е много добро. 1
Румяна Публикувано: 19 юни, 2014 Публикувано: 19 юни, 2014 В близост до Загреб е гр. Самобор, ще имате време да го посетите ако сте с кола. Опитате "крем шнита" самоборска или загребска. От заведенията и аз препоръчвам "Мали Медо" - има хубава наливна бира. Много забавен ми се видя музея на " прекъснатите връзки" или "скинати свези" - нещо такова, писма и предмети на двойки прекъснали връзките си. 2
Mamas Публикувано: 19 юни, 2014 Публикувано: 19 юни, 2014 Ние миналата година бяхме тук http://www.booking.com/hotel/hr/bed-amp-breakfast-studio-kairos.bg.html?aid=368032&sid=82f86d2a4a04cef827d2f8b8fc7aa63b;dcid=2 и сме очаровани. Всяка стая е различна, много оригинално и уютно. Закуската е от домашни и екологични неща (сладка, кисело мляко и др.), на много добро място, държат го млади и много приветливи хора. 1
ElenaS Публикувано: 19 юни, 2014 Автор Публикувано: 19 юни, 2014 Благодаря за отговорите . В голяма помощ са ми определено! Само да добавя за спането - трябва ми такова в което само да легна да спя,да е чисто и за по-малко от 500лв за двама за 3 нощувки! Ако има такова! Някой да е резервирал от AirBnb за Загреб? Отзиви?
Георги Публикувано: 19 юни, 2014 Публикувано: 19 юни, 2014 Благодаря за отговорите . В голяма помощ са ми определено! Само да добавя за спането - трябва ми такова в което само да легна да спя,да е чисто и за по-малко от 500лв за двама за 3 нощувки! Ако има такова! Някой да е резервирал от AirBnb за Загреб? Отзиви? За 80 евро на ден двойната стая преспокойно ще се намери място, даже може и да е в центъра (извинявай, но всичко в главата го обръщам в евро да преценя колко е скъпо), това което аз писах и е на 30 мин от центъра беше от рода на 40 евро двойната стая, не съм проверил предложенията на другите, но със сигурност може да влезеш в бюджета. А пък ако минеш на airbnb може и нещо луксозно да се намери даже, ето един пример за 60-ина евро на вечер, много бързо търсене, в идеалния център, с добри ревюта: https://www.airbnb.com/rooms/2038366 Но ще оставя и някой от личен опит да си каже 1
Hollywood Публикувано: 23 юни, 2014 Публикувано: 23 юни, 2014 Само лека техническа забележка, ако си с полетите на dalmatian. Гледайте хотелите да не са предплатени, защото полетите им още са малко несигурни и май не са утвърдили графика на 100%. Интернет страницата им не работи, както и тази във Фейсбук. Взеха парата и да ги няма.......
Nikolay Ivanov Публикувано: 28 юни, 2014 Публикувано: 28 юни, 2014 Жалко, това беше добра възможност за пътуване не само към Загреб, но и към Словения: http://www.dnevnik.bg/biznes/turizam/2014/06/25/2331136_niskotarifnata_dalmatian_spria_poletite_predi_da_gi_e/Евтините полети по линията София-Загреб и обратно, които трябваше да започнат в първите дни на юли, няма да се състоят. Причината за това е, че нискотарифната авиокомпания "Далматиан", която от години се подготвя да излезе на авиопазара изненадващо обяви, че прекратява продажбата на билети.В съобщение на сайта й с дата 24 юни се казва, че тъй като един от инвеститорите й се е оттеглил от проекта, в момента е невъзможно той да се осъществи."С голямо съжаление Dalmatian реши да прекрати продажбата на билети заради напускането на един от нашите инвеститори. Това ни лиши от възможността да предложим на клиентите си качествени услуги и компанията да започне да изпълнява полети. За съжаление не очакваме този въпрос да се разреши в скоро време", се посочва в съобщението. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега