Прескочи до съдържание

Харесва ми да пътувам, но "половинката" ми не...

Препоръчани мнения

При нас е същото :)  Само че, си мисля че, Господ си знае работата, ако ни беше събрал двама обичащи пътешествията никакви пари в къщи нямаше да се свъртят. Що се отнася до самостоятелните пътувания досега не съм пътувал,но нищо чудно да пътувам. Съпругата надявам се няма да има нищо против ( както и казва де :) ) иначе в семейството се очертава още един кандидат магеланец - дъщерята. Така че нищо чудно и баща и дъщеря да тръгнем по света.

:) Със сигурност моята ситуация е същата с дъщерята...само ,че е малка още за много далече извън Европа или Турция и има все още някой непреодолими пречки на този етап.И като се замисля имаме натрупан доста "опит" в България а и като по малка в близките съседни страни...Но очаквам бъдещето с оптимизъм,не заради моите очаквания и желания а за това да и предам нещо от себе си.Ако го хареса,супер...ако ли не...поне ще знам ,че съм опитал.Да дадеш на децата си възможност да видят света и да усетят ,всичко това с помоща на най близките си хора мисля ,че е вълнуващо и истинско и остава с много силни спомени за цял живот.

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Botko, good posting!!!Браво за желанието и намерението да откриеш нов свят на детето ти!!! Ние имаме 3 деца, и освен веднъж в Малта с бебето на 2 месеца, и веднъж в Турция с каката на 1 г., никъде не сме ги взимали. Но смятам,че са малки още, като порастнат ще се наложи, важно е за тях, обогатяват се наистина.,иначе, с мъжа ми и двамата много обичаме да пътуваме, аз организирам всичко, той само плаща. Лошото на тази история е,че иска да знам в подробности откъде точно на кой кв.м. Се хваща например еди кой си рейс, в гарите къде е точно влака и когато не знам започваме да се караме. Та отстеани сме много смешни, все се караме, все аз виновна, но накрая на деня всичко е 6. За съжаление иназ без него не мога, тъй като аз организирам, но той се ориентира прекрасно навсякъде. Общо взето без него ще се изгубя на секундата. И също не обича тевтия свят, сега как ще го заведа в Азия, не знам. Общо взето извън Европа е трудно навиването. Ако той не обичаше пътуванията, не знам какво бих направила.,Хм.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Офф мислех си че само при мен е този проблем.

При всяко пътуване се караме , амааа много. Къде е завил а не е трябвало, защо не спазва ограниченията, не видял светофара, не се е подготвил :) При нас аз правя подготовката, маршрути, обекти, спане, път, GPS всичко. А да си призная много съм зле по география :wub:  .  А той знае всичко кое къде се намира, все ми прави забележка кое било на север и кое на юг, пък аз ляво и дясно бъркам.Като цяло той само чака да кажа на къде да кара  :lol:, слава богу че с карта и GPS съм страшна.

Без него обаче не съм склонна да пътувам. Не обичам да ходя никъде сама , сигурно понеже съм едно дете и сега наваксвам. Полвинката обича да пътува мноого ама наистина много, само казвам защо не отидем еди къде си и той веднага е ЗА. 

Дърпаше се за Турция, но вече сам иска да ходи там. На всякъде другаде е "за". Е налага ми се да ходя по стадиони и да гледам спортни събитя, но пък после с кеф го влача по пазарите и моловете. Компромиси.  :thankyou:

Най-вече се притеснявах от това, че тръгнем ли на път все за нещо ще се скараме, но явно не сме само ние  :no:

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Ние пък се запалихме по пътуванията след влизането на ЕС /може би защото се улесниха нещата/. От тогава наваксваме пропуските, но сме винаги семейно. Аз нямам нищо против и с приятелка да съм само, но благоверния се сърди. И не само той! Наследникът също. Поради което пътуваме тримата. Това доста оскъпява и затова още не сме напуснали Европа /Турция не я броя/, но се надявам и това скоро да стане. 

По повод караниците.... е ами то ако ги няма, все едно съм сама.

Пожелавам на всички нови и нови дестинации, с или без половинки!

Редактирано от dikrasteva
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Хората са различни и не искам да обобщавам, ама от моя опит когато пътувах с повече хора, мъжете гледат да има спокойствие и се съгласяват винаги, а жените все искат това, искат онова, не слушат като им кажеш нещо, правиш нещо за тяхно удобство, пък все си в грешка...

За децата, вече почнаха да подпитват "кога пак ще пътуваме със самолет?" И като питах какво толкова харесва на пътуването със самолет, казва "дават ядене" :blush: . Направо като че ли вкъщи не дават ядене...

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Явно аз съм от щастливките...около мен всички обичат да пътуват. :)  

Мъжът ми има какво да каже за някои дестинации, но света е голям и винаги има къде да отидем искайки го и двамата.

Децата ми също обичат да пътуват, особено по-големия, с който имаме и еднакви интереси.

Пътуването на цялото семейство е по-трудно за организация(училища, работа и т.н.) и го правим само няколко пъти в годината, затова процедирам по следия начин...редувам ги. :lol:  По-често с мъжа ми, понякога с едното дете, после с другото дете, накрая и с приятелки. :biggrin:

Досега само сама не съм пътувала, но ... никога не е късно и това да стане.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

При нас нещата стоят така...Единия го мисли ,другия го казва на глас.Това е може би единствения въпрос по който  постигаме консенсус от първия път. Обичаме и харесваме едни и същи неща.Аз организирам ,той плаща.Събирам информация и му я подавам  в готов вид (къде,как,защо  ).Последния път го попитах няма ли да запълваме запасите за зимата с дърва за камината,а той ми отговори  да не го занимавам с глупости ами да погледна за билети за някъде където по това време на годината е топло.....ииии след 2 часа вече имахме билети за Азия.Та ми се отвори работа да правя маршрут за 2 месеца. Много е хубаво да си на път с близък човек с който да споделяш емоциите си.

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Както вече бях казала в предишен мой пост половинката си я намерих на път. И аз и той много обичаме да пътуваме, но това не пречи да имаме страшно много различия помежду си, които така или иначе, предизвикват доста спорове и сръдни (поне от моя страна :lol: ).

Той е значително по-напред с пътуванията от мен, което ми пречи да посетя някои желани от мен дестинации (той вече ги е видял и не проявява интерес).  Ще кажете да отида сама. Да, ама няма пари и отпуски за всички желания, поради което трябва да се съсредоточа върху съвместните пътувания.Той проявява силен интерес към черна Африка, но не към сафаритата, а към хората там. За мен Африка на този етап като желана дестинация въобще не стои. 

Аз предпочитам да отсядам в централната част на градовете, той предпочита околностите. Аз трудно се ориентирам дори и по карта, той е като GPS (само като му покажа извадка от гугъл на разположението на хотела или мястото, дето трябва да отидем и той без проблем ме отвежда до там. 

Аз предпочитам да разбера всичко за дестинацията, която ще посетим и предварително я разучавам. Той въобще не иска да разучава нищо и даже се дразни като започна да коментирам дали да направим това или онова.

Ако мога да си го позволя препочитам по-висок клас хотели, докато за него е важно само да е чисто.

Откакто станах "магеланка" ;)  съм склонна да правя бързи и необмислени  разходи за самолетни билети, щом имат добра цена. Той категорично отказва да закупува билети, без предварително  да е обмислил, дали иска или не точно в момента дадено пътуване. Аз мога да закупя самолетен билет за след около 6-8 месеца напред, а той не желае да планира нещо толкова напред във времето (тук влияние оказва и работата му). Поради тези причини не можем да се включим в нито една промоция.

Положителното обаче е, че и двамата обичаме да обикаляме от рано сутрин до късно вечер и нямаме различия при обиколките. И двамата много обичаме да ходим по галерии и музеи, както и да изпробваме местната кухня. Като цяло никога той няма някакви специални претенции и никога не се противи да правим нещата, дето съм си намислила.

С изключение на първото ни пътуване никога след това не сме имали караници за каквото и да е.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Аз съм късметлия в това отношение.

Половинката ми предпочита определен тип пътувания - топли места, ненатоварващи, в малко по-луксозни хотели и въобще най-вече "цивилизовани" дестинации. Нищо, което да се отклонява особено от утъпканите туристически пътеки. Когато имам подобна идея проучвам нещата и после директно казвам - едикъде си ще ходим тогава и тогава. Почти никога няма възражения. От време на време само има мрънкане в стил "ама много пари ще струва", но имам стандартни трикове, които винаги вършат работа в това отношение :)

А когато искам да пътувам до по-"екзотични" места просто отивам сам (или при повечко късмет с приятел/и). Половинката винаги подхожда с разбиране и не се сърди, че отсъствам известно време.

Така и двамата сме доволни накрая, а аз успявам да огрея навсякъде, където пожелая :)

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Аз трудно се ориентирам дори и по карта, той е като GPS (само като му покажа извадка от гугъл на разположението на хотела или мястото, дето трябва да отидем и той без проблем ме отвежда до там. 

Научно е доказано, че жените са много по-зле с ориентацията от мъжете. Разбира се има и изключения, но това е масово. И тук не става въпрос за някаква полова дискриминация, а за нещо както вече казах научно доказано, та да не се засягат жените, а и да не се сдухват, че като се ориентират по-трудно са по-зле от приятеля си примерно  :)  

Написах го това, защото много жени и на мен са ми казвали: Оф много съм тъпа и не мога да се ориентирам. Та това въобще не е знак дали си тъпа, умна и т.н.  :lol:

Малко офтопик се получи, ама нали става въпрос за половинки и пътувания. Та така. 

Иначе и аз с моята се карам много често за някои неща като пътуваме. Тя иска да види едно, аз друго, но накрая винаги се стига до компромис (почти винаги от моя страна  :lol: )

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Botko, good posting!!!Браво за желанието и намерението да откриеш нов свят на детето ти!!! Ние имаме 3 деца, и освен веднъж в Малта с бебето на 2 месеца, и веднъж в Турция с каката на 1 г., никъде не сме ги взимали. Но смятам,че са малки още, като порастнат ще се наложи, важно е за тях, обогатяват се наистина.,иначе, с мъжа ми и двамата много обичаме да пътуваме, аз организирам всичко, той само плаща. Лошото на тази история е,че иска да знам в подробности откъде точно на кой кв.м. Се хваща например еди кой си рейс, в гарите къде е точно влака и когато не знам започваме да се караме. Та отстеани сме много смешни, все се караме, все аз виновна, но накрая на деня всичко е 6. За съжаление иназ без него не мога, тъй като аз организирам, но той се ориентира прекрасно навсякъде. Общо взето без него ще се изгубя на секундата. И също не обича тевтия свят, сега как ще го заведа в Азия, не знам. Общо взето извън Европа е трудно навиването. Ако той не обичаше пътуванията, не знам какво бих направила.,Хм.

Всичко е добре когато накрая завърши добре :) И всеки най добре би следвало да си познава половинката и да се допълват..сигурно перфектните стиковки са рядкост...и би било "скучно понякога" (шеувам се).А относно пътуването с деца...не е толкова просто и не е само до нашите желания а и до техните възможности и интереси.Аз съм убеден,че колкото повече са децата в едно пътуване толкова повече трябва да се съобразяваме с всяко едно и понякога пътуването може да не ни  се стори толкова запомнящо се със забележителности и места,колкото с преживявания.Но това пак са спомени! :)И то хубави спомени..

Редактирано от Botko
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Научно е доказано, че жените са много по-зле с ориентацията от мъжете. Разбира се има и изключения, но това е масово.

Ние сме от изключенията - мъжът ми е много зле с ориентацията. В същност ако се скараме за нещо, докато пътуваме, 98% е заради, това че отново сме объркали пътя. Той и с GPS се обърква, и в града където живеем не може да се ориентира, трагично е положението. Това много ме дразни... Поне да гледаше табелите, ама и това не прави. А в много случаи се оправдава че твърде късно съм му казала къде да завие примерно...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

С този "проблем" се справям, като пътувам сама. За някои хора установих, че това звучи много странно, а всъщност се оказа, че е много приятно. Откакто го правя, станах по-самостоятелна, отговорна и контактна.

Това важи за дестинациите, които изискват самолет, защото моят приятел няма никакво доверие на този вид превоз. За дестинации, където може да се стигне с автобус или кола, пътуваме заедно.

Не виждам нищо странно в това. В една връзка трябва да се правят компромиси, нормално е всеки да има различни интереси. Важното е, че прекрасно се разбираме, когато става дума за коли, състезания, предавания като Top Gear, които гледаме заедно с голямо удоволствие и т.н.

А по повод на изневерите - че то който иска да изневерява, няма защо да бие толкова път :)  То тази работа може и в БГ да се свърши, защо да си създава работа по време на почивка в чужбина ;)  И кой намира време за такива работи, когато трябва да тича по забележителности и времето все не стига :wacko:  Е, сигурно е въпрос на добро желание, знам ли...

• Харесвам 4
Връзка към коментар

А при нас не е точно така.

И двамата обичаме. Само че в момента той е обвързан с грижата по болен родител и никакви планове не можем да направим. Защото не се знае след два месеца, например, дали няма да има нужда той да си е тука. :(

Действа ми много депресиращо на моменти, но пък и той няма избор.

В Сициля мин. месец щяхме да ходим двамата, но стана така, че той не можа. И в последния момент отидох с моя приятелка, иначе изобщо нямаше да отида.

Защото не е и мн. лесно някой да се навие в последния момент - пари, отпуски и т.н.

Дано в бъдеще да няма такива пречки и да се наредят нещата.

Връзка към коментар

аз съм късметлийка с мъж, който обикновено се съгласява с всичко, което предложа :lol:  Заради това, почти винаги, избирам дестинации, които знам, че иска да види отдавна и ходя във всеки зоопарк, който ни се изпречи на пътя, въпреки че всички, вече, ми изглеждат еднакви :lol:  Ама трябва и компромиси да има :blush:

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Моята половинка все мърмори, че много пари отиват за пътувания, но като му кажа да не идва, че аз ще отида сама, никога не е съгласен. А като се върнем се хвали, разказва и показва снимки повече от мен, то се хвали още преди да сме тръгнали де, аз все си мълча, а той където седне и където стане все се кефи, че ще ходим едикъде си, или пък все разправя, като бяхме едикъде си... Но иначе мрънка за парите. За мен не е проблем да пътувам сама, ако откаже да дойде, мога и сама, или пък да се комбинирам с приятели, но той не се отказва.

Това пък при мен се отнася за жена ми.

Връзка към коментар

аз съм късметлийка с мъж, който обикновено се съгласява с всичко, което предложа :lol: Заради това, почти винаги, избирам дестинации, които знам, че иска да види отдавна и ходя във всеки зоопарк, който ни се изпречи на пътя, въпреки че всички, вече, ми изглеждат еднакви :lol: Ама трябва и компромиси да има :blush:

Аз на твое място веднага бих го навил за едно сафари ...за надъхване само му пусни снимките на Флай :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Написах го това, защото много жени и на мен са ми казвали: Оф много съм тъпа и не мога да се ориентирам.

Те жените много неща казват ей тъй само да се правят на безпомощни ;)

Съмнява ме да е научен факт. Аз за кафето и виното колко противоположни научни факти съм чел ... :)

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Те жените много неща казват ей тъй само да се правят на безпомощни ;)

Съмнява ме да е научен факт. Аз за кафето и виното колко противоположни научни факти съм чел ... :)

Напълно подкрепям, точно така е. После мъжете са готови да пътуват където и да е, само да не се загуби горкото безпомощно създание. Това си е част от стратегията за убеждаване. Извинявам се за спама, ама не можах да се въздържа.  

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Моля, моля не всички жени са безпомощни или се правят на такива. :biggrin:

Има много жени, които разхождат насам-натам мъжете си и го правят с удоволствие, без грам натякване.

Вероятно се дължи на повече свободно време или ... желание. :)

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.