Прескочи до съдържание

Гърция - лятна почивка

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

Здравейте,

Бих искал да попитам за съвети и предложения относно лятна почивка в Гърция. Разгледах темите, но предпочетох да пусна отделна, тъй като в съществуващите теми имат доста разнопосочни дестинации в Гърция. И така, идеята за локация е да бъде до около 600-650 км от София и може би южно от Солун (няколко пъти съм бил в Халкидики и Тасос, затова предпочитам нещо ново). Разгледах района Тесали (Thessaly) и май би могло да се намери нещо по крайбрежието между Катерини и Волос. Няколко думи за това как си го представям - малък арт хотел или студио на брега на самия плаж, като съответно не е единична къща/хотел в нищото, далеч от населено място. Т.е. бих искал да е на пешеходно разстояние от (или направо в) близкото градче/село с магазинчета, ресторанти и др. Миналата година бях в Тасос и там имаше подобни хотелчета/къщи за гости около Skala Rachoniou - бяха разположени буквално на 10-20 метра от брега, така, че вечер може да се наслаждаваш на морето от балкона на стаята или градината с чаша узо/бира в ръка. Търся зеленина и спокойствие, бих желал да избегна местата около големи хотели с групови туристи. Паркинг за автомобил, wi-fi, хладилник в стаята и климатик са също част от изискванията. Ами май това е :)

П.С. Локацията в района на Тесали е само на идейно ниво, ако има някакво интересно предложение за друго място също би могло да бъде посетено.  :)

Поздрави

Редактирано от Alenn
Публикувано:

На юг от Катерини-Нео пори-близо до Платамонас.Нощувал съм два пъти на път към Атина.Миналата година останахме два дена.Много хубав плаж-широка плажна ивица,морето е плитко до кръста на 100метра навътре.Спахме в хотел Evilion Sea and sun-определено не си струва парите-около 75-80евро на двойна стая.Двете вечери бяхме в едно кръчме на една мадама от Перник-Антония.Заведението се казва La plage-много добра кухня,като в повечето места в Гърция.Питахме я за по-добри апартаменти,но поне тя не знаеше.

Иначе ние сме си запазили апартамент в Закинтос от 06.09.-5 вечери за 225евро.Разстоянието от София е около 800км.

• Харесвам 2
Публикувано:

Подкрепям Емил, Неа Пори е много добро. А също така Кефалония в южната си част, но малко по-далеч идва. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Понеже една от идеите ти е за крайбрежието на Волос - аз се върнах вчера от Пилио (или Пелион,  както се среща в ангоезичната литература и сайтове). Бяхме разделили нощувките на две - четири в Афисос и 4 в Агиос Йоанис. Афисос е по западното крайбрежие, в Пагасейския залив, на двадесетина километра от Волос. Има два плажа - единият е организиран, с бийч барове и доста каменист, до другия се стига по едни стълбички надолу, неорганизиран, горе долу пясъчен, трябва да си носите чадър. Водата е кристална, вълни няма. Но става доста бързо дълбоко. Самият Афисос е със каменни къщи, амфитеатрално разположен, по протежението на брега има няколко кафета, 2-3 пекарни, един -два супера, много таверни. Банкомат няма в селото. Има доста къщи за гости на крайбрежната улица. Наблизо са Милиес и Визица, които са в планината, също с традиционни каменни къщи и калдъръмени улици. Има едно старовремско влакче, което пътува от Ано Лехони до Милиес. Ходихме и до Агиос Лаврентиос, който също е в планината и последният уикенд на юни имаше празник на черешата. Не беше лошо, гръцка музика, танцуваха с традициони носии, раздаваха череши и сладко от череши. За съжаление почнаха да танцуват доста късно вечерта, а ние трябваше да се прибираме. Близо до Волос са Макриница и Портаря също традиционни и живописни села в планината, мислехме да идем, но мързелът надделя  и не ходихме до тях.  По надолу е островът Трикери, също селцето Милина. Въобще, ако на човек му се обикаля - има къде.

Агиос Йоанис е на източното крайбрежие, там понякога, когато духа мелтеми има големи вълни, но ние бяхме късметлии и морето беше гладко като тепсия, с изключение на деня в който си тръгнахме. През нощта се беше разразила буря и вълните бяха наистина огромни, но ние така или иначе не предвиждахме плаж този ден. Агиос Йоанис е на педесетина км от Волос, но разстоянието се взема за 2-3 часа. Пътят е планински, с много завой, страшни гледни и доста екстеремен. На Агиос Йоанис има три плажа - Агиос Йоанис, Плака и Папа Неро. Всички са пясъчно-чакълесто-каменисти, с кристална тюркоазена вода, също бързо става дълбоко, и трите са организирани, може да се носят чадъри или да се използват тези на кафета/ таверните.  Наблизо е също Дамухари, където са снимани сцени от филма Мамма миа. Селото пак е амфитеатрално, разпънато по крайбрежната ивица, има много таверни, 3 супера, 2-3 магазина за сувенири, палачинки и тем подобни, две пекарни, банкомат също няма. Бяхме в едно малко хотелче, на брега на морето. Наблизо в планината са селата Цагарада и Загора.

На мен лично по островите наблизо (Скопелос, Скиатос) повече ми харесва, плажовете не са някакъв връх, но като цяло не е лошо, много е зелено и мисля, че е близо до това, което търсиш.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.