coolsomemury Публикувано: 29 юни, 2014 Публикувано: 29 юни, 2014 (редактирано) На 9.07 на нашето семейство предстои полет до САЩ.И тъй като това е първи полет през океана за всички ни ще радвам и ще съм благодарен на всяка една препоръка и съвет Редактирано 29 юни, 2014 от coolsomemury
macf1an Публикувано: 29 юни, 2014 Публикувано: 29 юни, 2014 Ако искаш конкретни съвети - напиши информация за маршрута и авиокомпаниите Ако искаш принципни .. сподели дал имаш притеснения и неясноти. Иначе - полет като полет..малко по-дълъг и подрусва отвреме-навреме Ако ви е за пръв път - ще се сблъскате с jet-lag, който може да варира от незабележим до непоносим.. 1
kali Публикувано: 29 юни, 2014 Публикувано: 29 юни, 2014 За мен няма много разлики с непрезокеански полет Освен повечкото време, ти връчват два формуляра за попълване, единият е митнически (дали не внасяш някакви растения примерно, и колко пари носиш, не помня много точно), а другият с информация къде точно отиваш. Ето тук има информация за тях: http://bulgarian.bulgaria.usembassy.gov/travel_customs2.html 1
gerido Публикувано: 29 юни, 2014 Публикувано: 29 юни, 2014 Служителите на посолството явно са възприели Чудомировския език при писането на официални инструкции за "тям подобни продукти"
akair Публикувано: 29 юни, 2014 Публикувано: 29 юни, 2014 За мен няма много разлики с непрезокеански полет Освен повечкото време, ти връчват два формуляра за попълване, единият е митнически (дали не внасяш някакви растения примерно, и колко пари носиш, не помня много точно), а другият с информация къде точно отиваш. Ето тук има информация за тях: http://bulgarian.bulgaria.usembassy.gov/travel_customs2.html Формулярът вече е само един - син (6059В) - за митниците. Другият (I-94) вече е електронен - пътникът нищо не попълва, не получава талон в паспорта си, а може да си разпечати копие на I-94 от уебсайта на агенцията. Граничният полицай взема данните за престоя от синия формуляр - http://www.cbp.gov/travel/us-citizens/sample-declaration-form 2
tonica Публикувано: 29 юни, 2014 Публикувано: 29 юни, 2014 Ако искаш конкретни съвети - напиши информация за маршрута и авиокомпаниите Ако искаш принципни .. сподели дал имаш притеснения и неясноти. Присъединявам се към горното мнение. На кое летище сменяте в Европа, сменяте ли още веднъж в US, с бебе/деца ли пътувате. Какво Ви интересува - трансферите, багажа, документите (напр. декларациите, които се попълват в самолета са различни за зелени карти и туристически визи), гранични формалности ... питайте за всичко, но конкретно, ще отговорим
kanalinka Публикувано: 1 юли, 2014 Публикувано: 1 юли, 2014 Мога да споделя мнение за моите полети (минавала съм през Лондон) На българското летище си е айляк, проверяващите са бързи, изкарваш си лаптопа, махаш колана и минаваш, но и да пиука нещо, никой не го грее. Добре е да се чекирате онлайн (24 часа преди полета) т.е. ако полета ви е в 14:20 на 15 юли, след 14:20 на 14 юли ще може да се чекирате със семейството и да си изберете места един до друг. Повечето големи авиокомпании предлагат тази възможност, разгледай сайта. При пристигане на дадена столица в Европа за да смените самолета, още излизайки от самолета ще ви пренасочат на къде да вървите за прикачващи полети, ако има нещо проблем с питане се стигало до Цариград. Е, въпреки, че някои от служителите са доста неинформирани, но както и да е. На голямото летище в европейската столица ще е малко по-дълго чакането по опашки, но не е нищо фрапиращо. Следва големия полет и едно предупреждение от мен - нямате право да излизате от летището и няма къде да се пуши! Поне на Хийтрой беше така и за да изляза да запаля трябваше да се чекирам отново влизайки в летището и щях да си изпусна полета и съответно си стоях 18 часа в абстиненция :D но това е бях кахър. В големия самолет се предлагат най-различни забавления за да мине времето бързо, като филми, игри и т.н. а филмите са доста нови в самолета има такива, които ги дават там и в същото време тъкмо са излязли по кината в България, което е добре спестяваш си 12 лева за кино :D При пристигане в САЩ се пригответе за културния шок, за големите опашки и като цяло за големите неща. Защото в САЩ всичко е гооолямо! Успех и приятно пътуване
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега