Прескочи до съдържание

Мюнхен - предложение за няколко часа

vili_gp

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте,

Може ли да ми дадете идеи за прекарване на няколко часа в Мюнхен (не повече от 8-10 ч.). От това как да стигна от летището го града (и обратно) до преминабане през най-интересните места/ забележителности в града? :)

Публикувано:

Мюнхен е от най-лесните градове за разглеждане по време на дълъг престой на летище. Ама я кажи пак по кое време на годината ти беше полета, че май зимата няма да е много гот да се размотаваш по паркове. Deutsche Museum винаги е опция, ако е лошо времето и ако си падаш по техничарски неща :)

Имаме едно подобно питане на твоето, там има малко детайли: http://magelanci.com/topic/1449-%D0%BC%D1%8E%D0%BD%D1%85%D0%B5%D0%BD/

• Харесвам 1
Публикувано:

Мюнхен е от най-лесните градове за разглеждане по време на дълъг престой на летище. Ама я кажи пак по кое време на годината ти беше полета, че май зимата няма да е много гот да се размотаваш по паркове. Deutsche Museum винаги е опция, ако е лошо времето и ако си падаш по техничарски неща :)

Имаме едно подобно питане на твоето, там има малко детайли: http://magelanci.com/topic/1449-%D0%BC%D1%8E%D0%BD%D1%85%D0%B5%D0%BD/

Конкретно 13 октомври  :) т.е по никое време  :lol:

Публикувано: (редактирано)

Дай малко информация кое ти е интересно: сгради-архитектура, дворци-галерии, техника, филми-съвременно изкуство, култови спортни места, хора-бирарии-магазини-паркове  ... Тогава ще препоръчам тематично.

Ето нещо най-общо:

Гледане:

1. В центъра на пешеходно разстояние – поне отвън като архитектура:

Marienplatz und Rathaus

Das Münchener Hofbräuhaus (Придворната пивоварна)

Операта, Театъра, Дворците

Също пешеходно разстояние, но с влизане: Deutsches Museum  (музей на науката техниката) www.deutsches-museum.de

2. С градски транспорт – повече време и прекачвания:

• BMW Museum за съжаление точно пон. е почивния ден - твоята дата 13.10. е пон. но има втори шанс:
  • BMW Welt im Münchener Olympiapark www.bmw-welt.com - без почивен ден
  • Bavaria Filmstadt

40-50 мин с градски транспорт

Транспорт:

Освен обичайната справка в Google, конкретният винаги актуален мюнхенски сайт за градския транспорт е  www.mvv-muenchen.de – лесен за работа, с ясни и точни указания за разписания, прекачвания.

8-10 часа ще ти стигнат, ако предварително си направиш маршрута да се движиш последователно, да няма напред-назад.

Редактирано от tonica
  • Харесвам 1
Публикувано:

Дай малко информация кое ти е интересно: сгради-архитектура, дворци-галерии, техника, филми-съвременно изкуство, култови спортни места, хора-бирарии-магазини-паркове  ... Тогава ще препоръчам тематично.

Ето нещо най-общо:

Гледане:

1. В центъра на пешеходно разстояние – поне отвън като архитектура:

Marienplatz und Rathaus

Das Münchener Hofbräuhaus (Придворната пивоварна)

Операта, Театъра, Дворците

Също пешеходно разстояние, но с влизане: Deutsches Museum  (музей на науката техниката) www.deutsches-museum.de

2. С градски транспорт – повече време и прекачвания:

• BMW Museum за съжаление точно пон. е почивния ден - твоята дата 13.10. е пон. но има втори шанс:
  • BMW Welt im Münchener Olympiapark www.bmw-welt.com - без почивен ден
  • Bavaria Filmstadt

40-50 мин с градски транспорт

Транспорт:

Освен обичайната справка в Google, конкретният винаги актуален мюнхенски сайт за градския транспорт е  www.mvv-muenchen.de – лесен за работа, с ясни и точни указания за разписания, прекачвания.

8-10 часа ще ти стигнат, ако предварително си направиш маршрута да се движиш последователно, да няма напред-назад.

Да кажем сгради,архитектура, дворци, катедрали и паркове звучи чудесно, може е някой местен специалитет да опитам :)

Публикувано:

В центъра, на пешеходната улица, има много атмосферен и приятен ресторант. Мисля, че се казваше "Аугустинер". Типично кухня, много вкусно и огромни порции.

• Харесвам 1
Публикувано:

В центъра, на пешеходната улица, има много атмосферен и приятен ресторант. Мисля, че се казваше "Аугустинер". Типично кухня, много вкусно и огромни порции.

Сличайно тази улиза да се казва Neuhauser? Може ли да ми кажеш как да стигна от летището до центъра на града и дали забележителностите са близо до гарата?

Публикувано:

Мюнхен е едно от най-удобните летища за достъп от центъра на града. Има спирка на метрото (S-Bahn), т.е. яхваш железния кон и си в центъра. Дано не излъжа, но си мисля, че не отнемаше повече от 30-40 минути. Ето карта на метрото: 

http://www.mvv-muenchen.de/fileadmin/media/Dateien/plaene_en/pdf/netz_2012_en.pdf

Горе леко вдясно виждаш спирката на летището, до там вървят синята и жълтата линия - S1 и S8. И двете стигат до центъра (Hauptbahnhof е централна гара), не съм сигурен коя е по-бърза, но мисля че е сравнимо. 

• Харесвам 1
Публикувано:

vili_gp, добре ти е обяснил Георги как да стигнеш, че чувството ми за ориентация никак го няма. Ресторанта е на главната пешеходна улица - Марианплац и Карлсплац: от голямата порта, през която се влиза за центъра, вървиш все направо и е от лявата страна. Мисля, че се казваше Аугустинер - няма начин да го пропуснете, има голяма табела с монах, залата е много голяма и украсена с дивечови рога и подобни, до нея има и по-малка зала основно за биропиене и по-прости неща. Когато в началото сервитьорът ви донесе прецели, питайте дали е включено в цената, защото в мюнхенските кръчми, често ги продават за своя сметка. Между другото, сега се сетих, че на главната близо до музея на играчките има и много шик сладкарница.       

• Харесвам 1
Публикувано:

Един малко глупав въпрос....Как разбирам, че съм стигнала на централната гара, има ли звукова индикация, че съм на Hauptbahnhof? Каква е цената на билета за U1/U8 и изгодно ли е да си взема някаква карта от рода на PASS – Munich Pass например и да ползвам отстъпки?

Публикувано:

Един малко глупав въпрос....Как разбирам, че съм стигнала на централната гара, има ли звукова индикация, че съм на Hauptbahnhof? Каква е цената на билета за U1/U8 и изгодно ли е да си взема някаква карта от рода на PASS – Munich Pass например и да ползвам отстъпки?

В Германия си, може да си сигурна че всяка спирка ще е упомената на дисплеите във вагончетата, мисля че и звукова има :)

Ей това ти е общо взето избора, неограничен билет за всякакъв транспорт в рамките на един ден: http://www.mvv-muenchen.de/en/tickets-fares/tickets/day-tickets/airport-city-day-ticket/index.html

Ако купуваш отделни билети няма да излезне по-евтино, защото летището е четвърта зона. Разгледай сайта, ако имаш нужда от още информация.

За паса само ти може да си направиш сметката, но генералния извод е, че пасовете са добра идея само ако обикаляш много платени атракции и препускаш между музеи. При положение, че си само няколко часа подозирам, че паса няма да ти спести пари, а напротив. 

• Харесвам 1
Публикувано:

В Германия си, може да си сигурна че всяка спирка ще е упомената на дисплеите във вагончетата, мисля че и звукова има :)

Ей това ти е общо взето избора, неограничен билет за всякакъв транспорт в рамките на един ден: http://www.mvv-muenchen.de/en/tickets-fares/tickets/day-tickets/airport-city-day-ticket/index.html

Ако купуваш отделни билети няма да излезне по-евтино, защото летището е четвърта зона. Разгледай сайта, ако имаш нужда от още информация.

За паса само ти може да си направиш сметката, но генералния извод е, че пасовете са добра идея само ако обикаляш много платени атракции и препускаш между музеи. При положение, че си само няколко часа подозирам, че паса няма да ти спести пари, а напротив. 

Слава богу, че е на английски, че немския ми е ......никакъв, ама ми просветна, след твоята помощ :) включително с картата на влакчето :)

• Харесвам 1
Публикувано:

Няма нужда да се слиза на гарата (hauptbahnhof), там няма нищо за гледане, а и изходите на метрото са доста объркващи, може да се изгуби много време в лутане. Същите линии ходят и до Karlsplatz, и до Marienplatz.

• Харесвам 2
  • 3 месеца по-късно ...
  • 1 година по-късно ...
Публикувано:

Да взема да питам и аз, че все още съм в чуденка - имам престой вдругиден на летище Мюнхен 5.50 часа. Дали има смисъл да ходя до града, или не? Притесняват ме най-вече проверките навръщане, да не би да е бавно ... че не ми се виси толкова време на летището, колкото и да е приятно. Някой правил ли е подобни еквилибристики? Ако до града е 30-40 мин. наистина, ето ги час и половина отишли, после час и половина по-рано за обратно и остават два часа и половина, дали може ей така една малка разходчица да се направи? :)

Публикувано:

Това летище е един голям хамбар, а скоростта на работа на проверяващите е отчайващо ниска,.
Пътува се около 55 мин. до града.

Публикувано:

Хм, аз не съм с точно такива впечатления от летището, но може би зависи от това, дали е със star alliance или не. Но все пак последният ми сблъсък там е от преди повече от две години... Иначе опашките за чекиране може да са длъжки (и отсечките за вървене до гейта), ако има повече полети накуп, но ако нямате багажи за гишетата, става бързо, случвало ми се е обаче и такъв спек, че трябваше да дръпна един луфтханзец да му кажа, че явно ще си изпусна полета, при което реакцията беше мигновена, изстреляха ме (ни) директно през някакви странични врати, ни проверки, ни нищо, за багажа дойде бусче, метнаха го и директно на самолетчето. Та, мисълта ми е, че дори да се позакъснее малко, има надежда ;-) Друг е въпросът дали за тези свободни 2 часа си струва разкарването и повече от 20 евро билет на човек до центъра и обратно. Ако не си била там, може би да, за един бърз тегел между Мариенплац и Карлсплац :-) даже с включване на Одеонсплац.

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря ви! Щом се пътува близо час в посока, няма смисъл. Иначе,нямаме багажи за чекиране, нито друго,просто прекачваме. Пхуу,един път да реша да се възползвам от престой и греда. Здраве да е. Не сме били в Мюнхен и щеше да е весело.

Публикувано:

С S1 се пътува 50 минути, с S8 38 минути по разписание. Все пак има и известно губене на време докато намерите автоматите или гишето за билети, а и чакане за влакче (не повече от 5мин). Ако сте поне двама, има дневна карта за група, която струва 23,20. Но си е малко 'тясно' прозорчето ви...

• Харесвам 1
Публикувано:

Един конкретен въпрос за дневната карта. Прочетох, че се валидира, но не ми стана ясно дали се валидира при всяко пътуване или първата валидация е достатъчна?

• Харесвам 1

Валидира се само веднъж, на първо влизане, на същите автоматчета, на които подпечатваш и нормалните билетчета (на всеки вход за метрото), горе преди стълбите, не долу на перона (на някои спирки са при самите релси, но обикновено на външни такива)

Редактирано от searus
  • Харесвам 3
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Здравейте!

Предстои ми пътуване до Германия, с база Мюнхен. Ще бъдем 3-ма възрастни и разбирам, че е най-изгодно да ползваме Байерн тикет извън града. Та:
1. Може ли от летище Мемминген да купим Байерн тикет за 3 различни дни или трябва непосредствено преди пътуването?
2. Важи ли Байерн тикет за автобус между Фюсен и Гармиш Партенкирхен?
3. Важи ли за влак Мюнхен-Нюрнберг? Ако не, как ще е най-изгодно да прескочим до Нюрнберг? Казват, че си струва?
Моля, ако има запознати да споделят  bouquet.gif

Публикувано:

Аз също имам скоро престой 9 часа в Мюнхен и след много чудене, се реших да се спра на 2-3 места за разглеждане. Взимам Airport - City - Ticket - Group - за 23,20 евро. С него до Marienplatz, пеша разходка до Karlsplatz, оттам Tram 17 до Nimphenburg Palace, разглеждане, след него после пеша до спирка на Tram 12 на Romanplatz, с трама до Infanteriestrasse, после пеша до Olympiapark, разглеждане на BMW Welt и BMW Museum и после обратно към летището. По интернет е лесно, надявам се и на живо всичко да върви по план.

• Харесвам 1

Здравейте!

Предстои ми пътуване до Германия, с база Мюнхен. Ще бъдем 3-ма възрастни и разбирам, че е най-изгодно да ползваме Байерн тикет извън града. Та:

1. Може ли от летище Мемминген да купим Байерн тикет за 3 различни дни или трябва непосредствено преди пътуването?

3. Важи ли за влак Мюнхен-Нюрнберг? Ако не, как ще е най-изгодно да прескочим до Нюрнберг? Казват, че си струва?

Моля, ако има запознати да споделят  bouquet.gif

По т. 1 - БТ можеш да купиш от всеки автомат за билети на територията на Бавария. При закупуването му трябва да зададеш колко персони ще се возят. Единичен билет е 23 евра, след което за всеки следващ до петия човек ти скача с по 5 евра. От Понеделник до Петък ти важи от 9 сутринта до 3 през нощта на следващия ден, а Събота, Неделя както и официалните празници в Бавария от 00 до 3 на следващия ден (т.е. печелиш 9 допълнителни часа). Когато и да си го купиш, той си тече от час до час, така че при условие че е за неограничен брой пътувания в дадения времеви интервал, в твой интерес е да го оползотвориш максимално. 

По т. 2 - Не, поради причината че ДойчеБан не поддържа автобуси (или поне аз не знам за такива) по тази отсечка. Обикновено тези маршрути са свързани от Майнфернбус.

По т. 3 - Да, абсолютно. Внимавайте да не се качите на ICE-тата обаче, понеже за тях не важи. Т.е. устройват ви IRE, RE, RB, Alex най-вече, без бундесекспресите. 

Редактирано от Plovdivian
  • Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте!

Здравейте,

прочетох, че Байерн тикет покрива регионалните автобусни линии RVO, SEV. цък 

Лично не съм ползвала автобус RVO 9606, но същият се движи между Fuessen - G-P с уточнението, че Байерн тикет не важи за градската мрежа на G-P. 

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.