slujitel Публикувано: 1 юли, 2014 Публикувано: 1 юли, 2014 Не видях тема за Мексико и реших да отворя. Тъй като ще посетя тази държава, реших, че малко помощ ще ми дойде добре. Първия въпрос, който ми възникна е за метробусите в Мексико сити. Това, което намерих като информация е, че за тях трябват карти, които се зареждат. Някой знае ли от къде трябва да си купим тези карти на летището и после къде можем да ги зареждаме в града? Ще отседнем в центъра, на 500м. от Зокало, така, че там някъде би трябвало да има къде да се зареждат.
ECC Публикувано: 1 юли, 2014 Публикувано: 1 юли, 2014 Дъщеря ми живя пет месеца в Мексико сити.Утре вечер като се чуя с нея ще я попитам.
ECC Публикувано: 2 юли, 2014 Публикувано: 2 юли, 2014 www.metrobus.df.gob.mx Сайтът е на испански,но с google transletor няма проблеми. Картата се купува от автомат от всички метро станции.Струва 16песо,като в тази цена влиза първото пътуване.Едно пътуване струва 6песо.Цената е за влизане в системата.Оттам може да пътуваш колкото си искаш.Излезеш и влезеш наново-плащаш пак.Същата карта може да се ползва и в метрото.Цената на метрото е 2 песо.От терминал 1 и терминал 2 на летището до станция Сан лазаро се заплаща 30песо. Много важно за метробуса!В първата част на метробуса се возят само жени.Ако има мъж с вас-задължително в задната част.Това не е по религиозни причини,а заради похотливостта на мексиканците. Ако имаш допълнителни въпроси съм насреща.Имай в предвид,че Мексико не е безопасна дестинация.Аз бях пет месеца постоянно на тръни.
slujitel Публикувано: 2 юли, 2014 Автор Публикувано: 2 юли, 2014 www.metrobus.df.gob.mx Сайтът е на испански,но с google transletor няма проблеми. Картата се купува от автомат от всички метро станции.Струва 16песо,като в тази цена влиза първото пътуване.Едно пътуване струва 6песо.Цената е за влизане в системата.Оттам може да пътуваш колкото си искаш.Излезеш и влезеш наново-плащаш пак.Същата карта може да се ползва и в метрото.Цената на метрото е 2 песо.От терминал 1 и терминал 2 на летището до станция Сан лазаро се заплаща 30песо. Много важно за метробуса!В първата част на метробуса се возят само жени.Ако има мъж с вас-задължително в задната част.Това не е по религиозни причини,а заради похотливостта на мексиканците. Ако имаш допълнителни въпроси съм насреща.Имай в предвид,че Мексико не е безопасна дестинация.Аз бях пет месеца постоянно на тръни. Благодаря, много изчерпателен отговор. Във връзка с безопасността, попитай я моля те, безопасно ли е да се движим с метрото, няма да ходим в гетата, от Зокало до автогарата да хванем автобус до Теотиуакан и до храма девата от Гуадалупе. Другия вариант е с платена екскурзия от хотела, но някак това не ми е по вкуса, ако не е много опасно, предпочитам първия вариант.
ECC Публикувано: 2 юли, 2014 Публикувано: 2 юли, 2014 Напълно безопасен транспорт няма.Да се избягват късните часове,мобилен апарат от десет лева,лаптопите в България,минимално пари в брой.Просто те спират на улицата или на площада и с насочено срещу теб оръжие ти вземат всичко.Слава богу на дъщеря ми не се случи,но на едното момче от семейството,в което живя се е случвало два пъти.Просто трябва малко повече предпазливост.Всъщност полицията започва да се активизира-има полицаи около спирките и големите магазини. Дъщеря ми също е ползвала главно Метробуса.Такситата не са за препоръчване,защото не знаеш на какъв шофьор ще попаднеш. 2
nomad Публикувано: 3 юли, 2014 Публикувано: 3 юли, 2014 (редактирано) За мен Мексико е безопасно. Естествено всяко правило си има изключения. Бях почти месец там, от които, около седмица в град Мексико. Нито за момент не съм се чувствал застрашен, нито съм срещал по време на пътуването си из страната, други чужденци обект на престъпления. Има конфликти в някои щати, но те са между картелите и не са насочени срещу чужди туристи, още повече, че самите босове на организираната престъпност, перат част от парите спечелени от трафик, като ги инвестират в хотели и други туристически обекти и нямат интерес да плашат туристите. В град Мексико бях отседнал в хотел Tuxpan намиращ на ул. Republica de Colombia 11 , което е в непосредствена близост до централния площад. Цената за стая беше 140 песос(11 долара), с изключение на петък и събота, когато беше 200 песос, заради извънредния наплив от гости на хотела. Качеството на хотела е добро предвид цената, чисти стаи, денонощмо има топла вода, кабелна телевизия. Автобусния транспорт между градовете е скъп, поне спрямо Гватемала. Но има и изключения, главно за автобусите тръгващи от столицата за Чиапас(любимия ми щат от тези, които посетих), има една забутана автогара на ул. Emiliano Zapata 107, тази улица е продължение на ул. Moneda, която е в непосредствена близост до централния площад. На тази автогара билетите до Сан Кристобал де Лас Касас(12 часа път) са по 250-300 песос(30-35лв), което е 1/3 от цената на същия билет, но купен за автобус тръгващ от някоя от големите автогари. Редактирано 3 юли, 2014 от nomad 3
slujitel Публикувано: 3 юли, 2014 Автор Публикувано: 3 юли, 2014 Благодаря, ние ще бъдем 3 дни в Мексико сити. Единия ден е за Теотиуакан, мисля с автобус. Втория е за града със хоп он-хоп оф и третия до катедралата Девата от Гуадалупе и каквото е останало от града. После с полет до Канкун и там 5-6 дена. Чичен итца, Тулум, Коба, Хел - Ха (това последното не съм сигурна, че го произнасям правилно), Плая дел Кармен и колкото време остане за плаж. Много се чудя как да се придвижим от летището, не ми се хваща лицензирано такси. Аз резервирах хотел точно до Зокало, на 500м. 4-те нощувки за 138$, но е с безплатна анулация, така, че ще разгледам и твоя. От хотела ме посъветваха за метробуса, в метрото било много тъпкано и с куфарите било забранено. Обаче не ми харесва идеята аз да съм отпред, а мъжа ми отзад, предпочитам да сме заедно. Ти как ще ме посъветваш да пътувам от летището и из града? В Канкун мисля с маршрутките, ако знаеш евтин и безопасен начин, ще съм благодарна.
nomad Публикувано: 3 юли, 2014 Публикувано: 3 юли, 2014 (редактирано) Повечето време в град Мексико, прекарах в централната част, обхваща сравнително голям периметър, но за мен беше приятна за вървене, затова се придвижвах пеша. До летището отидох с такси, което ми извикаха на рецепцията на хотела, цената по спомен беше около 200 песос. Не съм ползвал метро, по принцип, мразя този вид транспорт и ако имам избор го избягвам. Не съм бил в Канкун и Плая дел Кармен, щатите които посетих са Чиапас(хареса ми особено много), Синалоа и Чиуауа, последните два са център на картела Синалоа, който е смятан от ЦРУ за най-мощната престъпна организация в световен мащаб. На мен ми се сториха супер безопасни. Редактирано 3 юли, 2014 от nomad
ECC Публикувано: 3 юли, 2014 Публикувано: 3 юли, 2014 Благодаря, ние ще бъдем 3 дни в Мексико сити. Единия ден е за Теотиуакан, мисля с автобус. Втория е за града със хоп он-хоп оф и третия до катедралата Девата от Гуадалупе и каквото е останало от града. После с полет до Канкун и там 5-6 дена. Чичен итца, Тулум, Коба, Хел - Ха (това последното не съм сигурна, че го произнасям правилно), Плая дел Кармен и колкото време остане за плаж. Много се чудя как да се придвижим от летището, не ми се хваща лицензирано такси. Аз резервирах хотел точно до Зокало, на 500м. 4-те нощувки за 138$, но е с безплатна анулация, така, че ще разгледам и твоя. От хотела ме посъветваха за метробуса, в метрото било много тъпкано и с куфарите било забранено. Обаче не ми харесва идеята аз да съм отпред, а мъжа ми отзад, предпочитам да сме заедно. Ти как ще ме посъветваш да пътувам от летището и из града? В Канкун мисля с маршрутките, ако знаеш евтин и безопасен начин, ще съм благодарна. Не си ме разбрала.Няма проблем да се возиш с мъжа си отзад в Метробуса,просто не можете да се качите двамата отпред,където е само за жени.
slujitel Публикувано: 3 юли, 2014 Автор Публикувано: 3 юли, 2014 Не си ме разбрала.Няма проблем да се возиш с мъжа си отзад в Метробуса,просто не можете да се качите двамата отпред,където е само за жени. Ааа, ясно, наистина не съм те разбрала, е, това оправя нещата, нали няма да ме нападнат похотливи мексиканци?
stanimir Публикувано: 3 юли, 2014 Публикувано: 3 юли, 2014 Ааа, ясно, наистина не съм те разбрала, е, това оправя нещата, нали няма да ме нападнат похотливи мексиканци? E , aко попаднете на обратни сигурно може да нападнат и мъжа ти , не бъди егоист 1
Sun4o Публикувано: 6 юли, 2014 Публикувано: 6 юли, 2014 Ааа, ясно, наистина не съм те разбрала, е, това оправя нещата, нали няма да ме нападнат похотливи мексиканци? На мен ми прозвуча като пожелание това изречение...Дано имаш чувство за хумор, не искам да намеквам нещо. 1
slujitel Публикувано: 7 юли, 2014 Автор Публикувано: 7 юли, 2014 На мен ми прозвуча като пожелание това изречение... Дано имаш чувство за хумор, не искам да намеквам нещо. Имам, разбира се 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега