tonica Публикувано: 2 юли, 2014 Сподели Публикувано: 2 юли, 2014 http://dnes.dir.bg/news/merki-letishta-16971295?nt=4 Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 2 юли, 2014 Сподели Публикувано: 2 юли, 2014 Аз, откакто видях "мерките за сигурност" в Абу Даби, останах без всякаква надежда, че ще спрат тия простотии ... Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 2 юли, 2014 Сподели Публикувано: 2 юли, 2014 Тези държави се напълниха с вътрешни джихадисти, те се притесняват от външните. 1 Връзка към коментар
tonica Публикувано: 7 юли, 2014 Автор Сподели Публикувано: 7 юли, 2014 Моля за мнения: "...ще ограничи възможностите в самолет, излитащ за САЩ, да се качи пътник, който не може да включи електронното си устройство." "Новото правило се отнася за мобилни телефони, таблети, лаптопи и други устройства." След 10 дни летя Istanbul - New York и очаквам детайлна проверка за сигурност в Истанбул. Обикновено си нося една външна памет - 1 TB - "съмнителна" черна плочка с кабелчета и доста тежичка :-). Обаче то е само диск - никакво включване на батерия не мога да покажа на проверката. Всички електронни устройства нося винаги в ръчен багаж, за да избегна кражба, чупене, губене. А сега може би и за чекирания багаж ще се прави проверка за електронните устройства ? Моля, ако през следващите дни някой мине проверка по новите изисквания на полет за САЩ , да даде информация. Както и всяко ваше мнение, опит, съвет, линк към списък с вещи за новите проверки биха били полезна информация. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 7 юли, 2014 Сподели Публикувано: 7 юли, 2014 Ще държа под око, на мен подобна мярка ми изглежда екстремна. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 7 юли, 2014 Сподели Публикувано: 7 юли, 2014 Нищо конкретно, но намерих ей тази статия, която споменава външни дискове: http://www.theregister.co.uk/2014/07/07/usa_to_insist_on_preflight_mobe_power_probe/ Изглежда, че може да е проблем с външните дискове. Предполагам ще носиш лаптоп в теб, който трябва да демонстрираш, че работи и, ако се заядат за диска да го включиш в лаптопа и да покажеш, че наистина е диск? Оф само от писането за това нещо си представям какво малоумие ще е по проверките за сигурност вече... 1 Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 7 юли, 2014 Сподели Публикувано: 7 юли, 2014 (редактирано) ..99.9% e "фалшива тревога", обаче ако джихадягите са измислили наистина такава щуротия .. ще видим летене през крив макарон Аз не виждам пречка въпросните "нови бомби" да се напъхат и в работещ телефон/лаптоп .. Редактирано 7 юли, 2014 от macf1an Връзка към коментар
tonica Публикувано: 8 юли, 2014 Автор Сподели Публикувано: 8 юли, 2014 Нищо конкретно, но намерих ей тази статия, която споменава външни дискове: http://www.theregister.co.uk/2014/07/07/usa_to_insist_on_preflight_mobe_power_probe/ Изглежда, че може да е проблем с външните дискове. Предполагам ще носиш лаптоп в теб, който трябва да демонстрираш, че работи и, ако се заядат за диска да го включиш в лаптопа и да покажеш, че наистина е диск? Оф само от писането за това нещо си представям какво малоумие ще е по проверките за сигурност вече... Благодаря ! Мислех да нося само външен диск и таблет (там имам лаптоп на разположение), нооо.. явно ще помъкна лаптопа. Защото, при 2 часа време за смяна в IST, не ми се занимава с процеса, описан в последното ти изречение Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега