Прескочи до съдържание

о.Самотраки, Гърция

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

Все планираме да отскочим до о.Самотраки в Гърция и все го отлагаме, но му дойде времето май.

В този смисъл би ни било доста полезно да споделите кой каквото знае - разписание на фериботи (доста ми е трудно да се ориентирам в гръцките сайтове за ферита), места за посещение, кръчмета, кой район е най-добър за отсядане), плажове, какво да се види и т.н.

Редактирано от Sun4o
Публикувано:

Едни приятели ходят всяка година там.Информацията ми е от тях.

Фериботи-www.saos.gr

За посещение няма много места.Задължително Античния град-Градът на боговете.

Най-хубав плаж-Пахиа Амос-на около 15км. от Камариотица.

Най-добри кръчми-в Камариотица.

По целия остров пекат кози в кръчмите.В едно село в планината Профис Илиас ги въртят и на шиш.

Ако имаш нещо конкретно питай.

• Харесвам 1
Публикувано:

Сайтът е супер, мерси.

А този плаж е май единствения пясъчен, доколкото чета оттук-оттам. Другите били ситни камъчета, но в никакъв случай неприятни.

Много чиста вода, плажове и много риба имало. Ярешкото било невероятно.

Водели го малко гейски остров, та затова и доста световни знаменитости с такива наклонности имали скътани имоти в труднодостъпната му източна част.

Има термални извори и доста вода в острова, което го отличава от всички останали...

Публикувано:

Това е така.От разказите на моите познати заключих,че ще ми е скучно една седмица там.Ние обичаме да обикаляме и между другото да отидем за час-два на плаж.Предполагам ще сте скола,та да знаете ,че и асфалтираните пътища не са най-много.

Приятно изкарване.Ние ще сме през септември на Закинтос.

• Харесвам 1
Публикувано:

Сайтът е супер, мерси.

А този плаж е май единствения пясъчен, доколкото чета оттук-оттам. Другите били ситни камъчета, но в никакъв случай неприятни.

А на някои чакълестите плажове ни харесват повече.  :)

• Харесвам 1
Публикувано:

Това е така.От разказите на моите познати заключих,че ще ми е скучно една седмица там.Ние обичаме да обикаляме и между другото да отидем за час-два на плаж.Предполагам ще сте скола,та да знаете ,че и асфалтираните пътища не са най-много.

Приятно изкарване.Ние ще сме през септември на Закинтос.

Може и ние да сме там по това време. Отдавна замислям един маршрут Лефкада-Закинтос, точно за началото на септември, ама коя година ще е, не знам  :) .

Иначе за превоза - няма да сме с кола, с по-голямо МПС ще е, с прикачен мотопед към него ;)

Публикувано:

Няколко съвета от мен:

Вземете си обувки за гръцки плаж - онези думените на дупчици! Спасявали са ми краката много пъти! Иначе постоянно ми се схваща стъпалото а с обувките нищо не се усеща.

Второ пригответе се да е по-скъпично на островите понеже им доставят всички хранителни продукти с кораб и им се оскъпява значителното стоката. Има много голяма влажност и за това е толкова задушно по островите. Избягвайте плажа между 1 и 5 много е опасно.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.