Прескочи до съдържание

Пътешественически спортове


Препоръчани мнения

Пак е юли и дойде време за Тур дьо Франс. Това ме подтикна да създам тази тема. Тук не мисля да отварям дума за екстремни спортове, като сафарита и тем подобни. Думата ми е за стандартните спортове, които могат да се свържат с пътешествия. Лично аз от доста години не се вълнувам кой знае колко от спортни събития и не ги гледам така да се каже "съсредоточено", а само, за да съм в течение със случващото се. Хората се състезават за пари, а аз не виждам защо трябва да ги гледам, вместо в същото време да не се опитам да спечеля аз нещо, ако ще и само обогатяване на културата си. Заради тази егоистична гледна точка, повече спорт гледам само когато е свързан с пътувания. Например, обожавам да гледам колоездене на шосе, заради местата, откъдето се преминава и хубавите пейзажи покрай пътя, а не ме интересува толкова кой е спечелил и на кое място е. Поради същата причина ме привличат маратонските бягания - не само класическият, но и спортното ходене и биатлона. Е, аз не мога да се похваля с избяган маратон - рекордът ми е 22 км и то само веднъж, но го замествам всеки ден с по 5 км в парка :D.

 

Сега, докато работя, в единия ъгъл върви Тур дьо Франс и хвърлят от време на време по едно око. Покрай залисията си от многото работа през тази добра година, не отразих въобще Джиро-то, но нищо, догодина.

 

При вас как е положението?

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ориентиране :) 

 

На времето го практикувах, кажи речи до 8 клас. Може би един от най-приятните спортове за практикуване, но много скучен за зрители, съответно не е комерсиален. Дават ти карта на местността, дават ти контролни точки, през които да минеш, от там нататък всичко е съобразителност и търчане... на мен първата част по ми вървеше :) Влизал съм в бодливи храсталаци, от които трудно се излиза, нагазвал съм в блата без да ги разбера че са там... истории бол. И до ден днешен където и да пътувам винаги разходки из природата са ми приоритет, макар че спадам към средна категория кашкавален турист.

 

А за колоезденето е ясно, едно от малкото неща, които ще ми липсват от Холандия...

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.