ECC Публикувано: 7 юли, 2014 Публикувано: 7 юли, 2014 От 6-ти септември ще бъдем за седмица в Аргаси,Закинтос.Моля ходилите за идеи за обекти за разглеждане,разходки с лодки,плажове и др.Ще бъдем четирима с лек автомобил.Имам идея за един ден да отидем и до Кефалония.
macf1an Публикувано: 8 юли, 2014 Публикувано: 8 юли, 2014 Четирима човека не е много, иначе бих препоръчал да наемете ветроходка и да ви разкарат около едната половина на острова, за един ден. Ако намерите с кого да се комбинирате ще е на по-поносима цена. Поради спецификата му, най-красивите места са достъпни само по вода. Иначе вътре е предимно бурени и храсти, но има приятни гледки. Планината в редата има доста панорамни места за снимки. За плажа с кораба (Навагио) няма нужда да споменавам, той е задължителен, но освен ако не сте извънредно мотивирани - може да минете само със снимките отгоре. С кола е голямо разкарване, по едни вити планински пътеки, за да се стигне до "пристанището", от което тръгва водното такси. За самия плаж ще замълча, защото съм го видял както малко други хора (бяхме сами на него), и едва ли ще имате същото изживяване. Обикновено е пренаселен. Това, че сте с кола е голямо предимство: т.като сте в южната част - може да обиколите двата ръкава, където има доста красиви плажове и панорами. Островчетата в залива са малко прехвалени, но ако успеете да си намерите шкипер - ще мине задължително през тях. На север са предимно малки селца и няколко рибарски градчета с приятни плажове и ресторанти. За Кефалония един ден не стига, като сметнете пътя до ферибота и т.н. Ако може да си организирате едно преспиване там - ще успеете да го разгледате по-качествено. 1
lesy Публикувано: 8 юли, 2014 Публикувано: 8 юли, 2014 А за колко човека е ветроходната лодка? Ние сме от 05.09 и сме 9 човека /6 възрастни + 3-ма тинейджъри/ и мисля, че ще се навием.
macf1an Публикувано: 8 юли, 2014 Публикувано: 8 юли, 2014 (редактирано) Доколкото се сещам, приемлива цена след пазарлъци и отстъпки, извън сезона, беше 100 евро на човек за 11 човека. Конкретната лодка беше за 13. Edit: Задължително гледайте платноходката да има помощна лодка. Редактирано 8 юли, 2014 от macf1an
lesy Публикувано: 8 юли, 2014 Публикувано: 8 юли, 2014 (редактирано) Скъпо ще ни е. Ще видим на място. Това си е наем на яхта за ден. Редактирано 8 юли, 2014 от lesy
bay_kolio Публикувано: 11 август, 2014 Публикувано: 11 август, 2014 От 6-ти септември ще бъдем за седмица в Аргаси,Закинтос.Моля ходилите за идеи за обекти за разглеждане,разходки с лодки,плажове и др.Ще бъдем четирима с лек автомобил.Имам идея за един ден да отидем и до Кефалония. Ние ще ходим на 7ми или на 8 ми за седмица. Нямам резервация, още се чудя дали изобщо е нужна. Но сме се насочили към юга - Василикос , май по - тихо го казват. Ще ходим с кола за сега трима. Като гледам може да спретнем една магеланска срещичка там. Че да се организираме за лодка, чувал съм че под наем е по-евтино. Интересните места за лодка са по западното крайбрежие. Ако искате да обменим координати и идеи за прекарването там. Ние сме били на Левкада и Кефалоня. Тогава щяхме и до Закинтос да идем, но го забраниха оня нелелагалния руски ферибот между островите. За Кефалония един ден не стига, като сметнете пътя до ферибота и т.н. Ако може да си организирате едно преспиване там - ще успеете да го разгледате по-качествено. Напълно подкрепям островът е голям и спасение там има за всички. Различните му посоки са сякаш различни острови, севера, югът, западната и източната страна нямат нищо общо. За там е нужно дни да има едно отиване за ден не стига. Хайде Закинтос фенове до скоро
macf1an Публикувано: 11 август, 2014 Публикувано: 11 август, 2014 Ако сте пропуснали новините от преди две седмици - районът около Аргаси пострада сериозно от голям пожар. Да си знаете А за лодка под наем - без лицензиран шкипер няма да ви дадат.
bay_kolio Публикувано: 11 август, 2014 Публикувано: 11 август, 2014 Благодаря, прочетох някъде че имало нещо като обиколка на острова за около 25 евро с някакво корабче. Спира за снимки и цамбуркане. В Ситония даваха лодка под наем.
гост Публикувано: 11 август, 2014 Публикувано: 11 август, 2014 Ако сте пропуснали новините от преди две седмици - районът около Аргаси пострада сериозно от голям пожар. Да си знаете Така гърците усвояват нови територии! 1
macf1an Публикувано: 11 август, 2014 Публикувано: 11 август, 2014 (редактирано) Благодаря, прочетох някъде че имало нещо като обиколка на острова за около 25 евро с някакво корабче. Спира за снимки и цамбуркане. В Ситония даваха лодка под наем. Честно да ти кажа, и да го видя, няма да повярвам Островът е голям. Обиколката му по вода е над 100 км (току що го измерих на картата) За един ден с "корабче" не го виждам как ще стане - или трябва да е с лодка с двигател и поне 15км/ч (за да имате време да спирате), което хич не се връзва с 25 Евро за цял ден, или трябва да е с ветроходка, ама тогава времето няма да стигне.. Не съм страшен разбирач от мореплаване, ама ние за един ден едвам половината устров успяхме да видим по вода, за доста повече пари (чети горе). Евентуално ако се присламчите към почти разпродаден тур ... може би. Ние също питахме само за лодка - казаха "вадете мореплавателския лиценз или вадете парите за наш шкипер". Редактирано 11 август, 2014 от macf1an
bay_kolio Публикувано: 11 август, 2014 Публикувано: 11 август, 2014 Ами чета от всякъде. Това е блогът на Данчо Колев - http://dancho.net/index.php/tag/zakintos/ На следващият ден бях планирал круиз с кораб около острова.През 2011 год. само една фирма правеше пълен тур около острова с по-голям кораб, събиращ над 100 туристи.Потеглихме в 10 часа от пристанището и се прибрахме малко след 18 часа – струваше по 25 евро на човек. Разгледахме всички забележителности по крайбрежието на острова, като имаше 3 стопа за плуване, първият беше на известния плаж Навагио-около час и нещо, а другите два малко по кратки. 1
macf1an Публикувано: 11 август, 2014 Публикувано: 11 август, 2014 С над 100 туристи на "кораб" сметката по-се връзва, да. Нямаше такива работи миналата година покрай Великде
ECC Публикувано: 18 август, 2014 Автор Публикувано: 18 август, 2014 Последната ни нощувка в Аргаси е четвъртък вечер 11 септември.Правим план за една нощувка по път-някъде около Нео Пори.Ще имаме време за една нощувка на Кефалония.Можем да хванем фери преди обед и до обяд да сме на Кефалония до другия ден по обед. Някакви идеи за спане и какво може да се види за 24 часа?
vladimir1974m2 Публикувано: 18 август, 2014 Публикувано: 18 август, 2014 www.patepis.com/?p=43718 Останете един следобед на Лагана, за плаж и една вечер за нощувка, много готин хотел-( с Д му беше името)- точно между двете дискотеки -Rescue и другата до нея.).На младежите ще им хареса.Разходете се до крепостта и замъка над Закинтос-главният град, уникална гледка над целият залив.минете от пристанището на Закинтос надясно и по главният път,който след края на хоризонта надясно ( образно казано), започва да се вие из вътрешността. 1
bay_kolio Публикувано: 29 август, 2014 Публикувано: 29 август, 2014 Последната ни нощувка в Аргаси е четвъртък вечер 11 септември.Правим план за една нощувка по път-някъде около Нео Пори.Ще имаме време за една нощувка на Кефалония.Можем да хванем фери преди обед и до обяд да сме на Кефалония до другия ден по обед. Някакви идеи за спане и какво може да се види за 24 часа? Надявам се да се видим на място и да го обсъдим на по мастицка. Трябва да си сигурен че това корито от AGIOS NIKOLAOS – SKOINARI до PESSADA (KEFALONIA) се движи по това време, защото аз така преди две години увиснах/в един момент властите го спряха без обяснение/. Имай едно наум. А там където акостира ферито е южният край на Кефалоня и е общо взето най - хубавия, оживен, селца, плажове и пр. Посока плажа Авитос е хубаво, ние сме отсядали в Сворната /до летището/ - малко по - на запад но това е мястото на пешеходно разстояние са хубави местности и плажчета. За един ден ако ви се пътува и има време може да се направи разходка по западната част на острова до плажа Миртос - гордостта на острова и оттам да се отиде в Сами където е подводното езеро и малко по на юг до Порос за ферибот към Килини. А ако същите фериботи работят то би трябвало да има и връзка от Кефалоня до Лефкада FISKARDO (KEFALONIA) - VASSILIKI (LEFKADA) и така може да се направи префод през Лефкада, оттам има връзка по мост към континента и да се приберете оттам. Поздрави 1
ECC Публикувано: 29 август, 2014 Автор Публикувано: 29 август, 2014 Надявам се да се видим на място и да го обсъдим на по мастицка. Трябва да си сигурен че това корито от AGIOS NIKOLAOS – SKOINARI до PESSADA (KEFALONIA) се движи по това време, защото аз така преди две години увиснах/в един момент властите го спряха без обяснение/. Имай едно наум. А там където акостира ферито е южният край на Кефалоня и е общо взето най - хубавия, оживен, селца, плажове и пр. Посока плажа Авитос е хубаво, ние сме отсядали в Сворната /до летището/ - малко по - на запад но това е мястото на пешеходно разстояние са хубави местности и плажчета. За един ден ако ви се пътува и има време може да се направи разходка по западната част на острова до плажа Миртос - гордостта на острова и оттам да се отиде в Сами където е подводното езеро и малко по на юг до Порос за ферибот към Килини. А ако същите фериботи работят то би трябвало да има и връзка от Кефалоня до Лефкада FISKARDO (KEFALONIA) - VASSILIKI (LEFKADA) и така може да се направи префод през Лефкада, оттам има връзка по мост към континента и да се приберете оттам. Поздрави Е,ида увиснем ще увиснем в Закинтос-лошо няма. А за узото съм твърдо "да".Даже,ако си намерил някакъв кораб за обиколка на Закинтос може да го съчетаем.
bay_kolio Публикувано: 29 август, 2014 Публикувано: 29 август, 2014 Намерил съм уж - http://www.greeka.com/ionian/zakynthos/island/zakynthos-tours/z2-cruise-around-the-island/ пролетта наши приятели са го ползвали. Има и http://www.potamitisbros.gr/en_boat.trips.php Абе те атракциите няма да ни убягнат, даже ще ни ги тикат в ръцете.
ECC Публикувано: 29 август, 2014 Автор Публикувано: 29 август, 2014 http://my-tours.gr/ Аз гледах и тези.
lesy Публикувано: 29 август, 2014 Публикувано: 29 август, 2014 Да се включа и аз. Ние сме там от 05.09. - 6 възрастни и 3 деца. Смятам на място да купуваме екскурзията, вероятно целодневната и отделно 1 или 2 дни да наемем лодки. Миналата година на Лефкада ни направиха отстъпка за 9 човека. Затова на място ще избираме. Ако имахме значки "Магеланец" да закачим на банския, че да се познаем...
bay_kolio Публикувано: 29 август, 2014 Публикувано: 29 август, 2014 Да се включа и аз. Ние сме там от 05.09. - 6 възрастни и 3 деца. Смятам на място да купуваме екскурзията, вероятно целодневната и отделно 1 или 2 дни да наемем лодки. Миналата година на Лефкада ни направиха отстъпка за 9 човека. Затова на място ще избираме. Ако имахме значки "Магеланец" да закачим на банския, че да се познаем... Имам "значка" - ключодържател Ние сме на Василикос - Вила Катерини, Чакалов е на Аргаси. Утре събота ще бъдем и на бирката живот и здраве. Ако искаш остави координати Поздрави
lesy Публикувано: 30 август, 2014 Публикувано: 30 август, 2014 Не съм в София днес за сбирката,както повечето пъти. Ние сме до Кери, в южната част. Но ако нещо се разберете, пишете ми на лично съообщение. Ако не е много далеч, може да намина. А иначе сме в екип 6 възрастни с 3ма тийнове. А за довечера, наздраве. Аз отивам да закривам сезона на палатките по нашето море.
ECC Публикувано: 9 септември, 2014 Автор Публикувано: 9 септември, 2014 Не знам дали не трябва да отворя нова тема,но ми е интересно кой как се прехранва на почивка в Гърция. Досега сме били един път за седмица на Тасос и един път в Нео Пори.Доста пъти по за няколко дена на различни места плюс един круиз по островите.Винаги сме яли и ест.пили по таверните,но този път на Закинтос ме разбиха тотално.Не говоря за цени,даже мисля,че са паднали.Има на доста места фрапе по 1-1,20 евро,безалкохолни 1,20 евро и т.н. Става на дума за обслужването и качеството храната,които до сега са ме удивявали.След няколко "греди",снощи бяхме на магеланска среща с Bai_Kolio в едно кръчме в Порто Рома.Собственикът обяви,че узото е безплатно.След като си поръчахме второ узо (никой не знаещ) колко грама,той уточни,че е безплатно само първото.Дотук нищо необичайно,но в крайна сметка се оказа,че ценара на една гръцка салата е седем евро.На другите места,където няма безплатно узо е 4,50-5,00 евро.Е,въпрос на математика!?!Не можах и да вечерям с поръчаното суфлаки,защото жаравата изведнъж изгаснала и "Sorry". Та тази вечер Emil Chakalov приготви ципура (купена от Lidl) на барбекю на двора на хотела или не знам как да го нарека студиа под наем. Между дръгото в Lidl беше пълно с всякакви чужденци,които явно се самоизхранват. Гърция ми харесва и особено климата и морето и ще продължим да идваме,но ми е интересно как го правите и вие.
lesy Публикувано: 14 септември, 2014 Публикувано: 14 септември, 2014 (редактирано) Върнах се от Закинтос снощи и ще споделя моите впечатления. Отседнахме до Keri Lake. Това е малко пристанище с няколко таверни, плаж и лодки под наем. От там тръгва и водно такси до отсрещния остров Маратониси. Това се оказа предимство. По принцип търсим диви плажове, с възможност за шнорхелинг. Повечето плажове на Закинтос в източната част са тип градски плаж. Като минахме през Банана бийч, Агиос Николас /съседния, не на север/, Аликес и Геракас. Заслужава си единствено последният. Живописен е и там снасят яйцата си костенурките Карета-карета. Това са плитки пясъчни плажове. За семейства с малки деца. Съответно пренаселени и по-замърсени. Ако ще се ходи на острова за да се стои на тези плажове, няма смисъл. Има доста такива по-близо до България. Пристанището на Кери е в южната част на острова. Изходен пункт за пещерите Кери и за отсрещния остров Маратониси. Могат да се наемат лодки от 2-3 места, вкл. от едната българка, която държи магазин със съпруга си грък. Наемите са 60 евро за 4 местна, 90 - за 6 местна, + бензина. Обиколката за ден излиза около 90 евро за 4-ма при пълен капацитет. Пещерите са много красиви. Но е дълбоко. Дори до едната котвата не стигна дъното. До едната пещера имаше толкова много риби, че имах чувството, че съм в аквариум. Живописно е. От там с лодката се отправихме към остров Маратониси. Частен остров, но с възможност да се посещава и то пясъчния плаж. Там също гнездят костенурките. Видях във водата част от яйце. В сравнение с остров Скорпио до Лефкада, тук дъното беше чисто. Има доста камъни и скали до които да прекараш времето под водата. Сините пещери. Намират се в северната част на острова. Тръгват лодки от пристанището Агиос Николас. На всеки 30 мин има лодка. Само до пещерите за 1 час - 8 евро на човек, до пещерите и до Залива на корабокрушенците - 2.30 часа - 15 евро. Малките лодки минават през скалните тунели и се приближават доста до пещерите. В тях се влиза отново с плуване. Наричат се сини, защото влизаш в пещера, където е много тъмно, дори на входа не виждаш къде влизаш и вътре водата е наситено синя. Влизаш, плувайки естествено. Заливът на корабокрушенците /Навагио/. Достъпен само по море. Естетвено включен във всички туристически обиколки. Много красив, но много претъпкан. И съответно замърсен малко. Задължително според мен да се види. Обиколките с кораб около острова - целодневни - 20-25 евро. Включват изброените места, но се спира задължително само на Навагио и другите две спирки са различни. Нашето спря в морето до Сините пещери и до Кери пещерите, но доста навътре и за кратко, и не е каквото да отидеш отделно. Плажът Ксигия. Отдолу извира вода със сероводород / поне това пише на табелите /. Интересното е, че горният слой на водата е много студен, направо леден, а отдолу е доста топло, на места камъните по дъното са даже горещи. Много интересно и живописно място. Може да се отиде с плуване до съседното заливче. Много е малък плажът и е за кратко посещение от интерес. Може да се комбинира с по-северния Макрис Гиалос. Каменен плаж с шезлонги, прозрачна вода и скали. Плажът Лимнионас. Намира се на западната страна. Има хубав път, малко след Лаганас. Няма пясък, има платформи и шезлонги. Най-добър за шнорхелинг и най-живописният каменен плаж. Това е залив, където водата, погледната отгоре има всички нюанси на синьото и зеленото. Дълбоко е, естествено. Има две пещери. От малката явно извира сладка студена вода, защото водата беше на слоеве, неразтворени един в друг. Съответно може да се разнообрази и да се отиде и до съседното заливче с плуване. Може да се скача от скалите. Рокса. Това е миниатюрно заливче до Лимнионас. Има директен асфалтов път. Там има дървен трамплин за скачане с височина около 4 метра. Децата се накефиха тук. И на двете места има таверни и шезлонги. Това е. Аз съм доволна, т.к. имаше интересни места. Не е типичният гръцки оствор, комерсиален е, обаче за шнорхелинг и обиколки с лодки е много добър. Един път отидохме до Лаганас - лудница и един път до Закинтос. Закинтос е с приятен център. Хапнахме там, но порциите бяха малки. Ние се хранихме в Кери и бяхме много доволни. Последната вечер заваля и собственикът предложи да ни откара до вилите. Пари не взе. Дори втората вечер имахме отстъпка в заведението. Разделихме се много сърдечно. Относно цените. При това пътуване бяхме по път в Каламбака и Парга. Навсякъде бяха като Закинтос. На Лефкада е малко по-евтино в таверните, но не мисля, че е кой знае каква разликата. Впечатленията си ги споделям бързо, защото ще забравя някои подробности. Доволна съм от апартаментите, в които бяхме. Като съотношение цена /качество беше супер. Нови, чисти, дърво и камък, с хубав изглед към залива Лаганас. Ако някой догодина се е насочил и търси това, което описах, може да ми пише на лични. А и за рибата. Прясна риба се продава на пристанището в Закинтос, северно от спирката на фериботите сутрин. Там спират рибарските корабчета. Ние си взехме паламуд и карас. Много вкусни. Редактирано 14 септември, 2014 от lesy 2
Еmilia Публикувано: 14 септември, 2014 Публикувано: 14 септември, 2014 Между дръгото в Lidl беше пълно с всякакви чужденци,които явно се самоизхранват. Гърция ми харесва и особено климата и морето и ще продължим да идваме,но ми е интересно как го правите и вие. Ние сме от самоизхранващите се. Ходим на таверна два-три пъти от 10-тина дни почивка, но категоричино не всеки ден. Откакто в Ставрос ни сервираха салата (уж гръцка) с чушки от миналогодишната туршия, а калмарите бяха 4-5 кръгчета - останалото пържени картофи, внимаваме и къде ходим. А самоизхранването има много предимства - знаеш точно какво ядеш, кога е приготвено и дали може да се развали, освен това ядеш когато ти се яде, а не когато са отворени кръчмите. Финансовата страна не я коментирам, защото може да излезе и по-скъпо, зависи от човека. 2
Lindt Публикувано: 14 септември, 2014 Публикувано: 14 септември, 2014 (редактирано) Не знам дали не трябва да отворя нова тема,но ми е интересно кой как се прехранва на почивка в Гърция. Досега сме били един път за седмица на Тасос и един път в Нео Пори.Доста пъти по за няколко дена на различни места плюс един круиз по островите.Винаги сме яли и ест.пили по таверните,но този път на Закинтос ме разбиха тотално.Не говоря за цени,даже мисля,че са паднали.Има на доста места фрапе по 1-1,20 евро,безалкохолни 1,20 евро и т.н. Става на дума за обслужването и качеството храната,които до сега са ме удивявали.След няколко "греди",снощи бяхме на магеланска среща с Bai_Kolio в едно кръчме в Порто Рома.Собственикът обяви,че узото е безплатно.След като си поръчахме второ узо (никой не знаещ) колко грама,той уточни,че е безплатно само първото.Дотук нищо необичайно,но в крайна сметка се оказа,че ценара на една гръцка салата е седем евро.На другите места,където няма безплатно узо е 4,50-5,00 евро.Е,въпрос на математика!?!Не можах и да вечерям с поръчаното суфлаки,защото жаравата изведнъж изгаснала и "Sorry". Та тази вечер Emil Chakalov приготви ципура (купена от Lidl) на барбекю на двора на хотела или не знам как да го нарека студиа под наем. Между дръгото в Lidl беше пълно с всякакви чужденци,които явно се самоизхранват. Гърция ми харесва и особено климата и морето и ще продължим да идваме,но ми е интересно как го правите и вие. Мисля, че no name ще е от голяма помощ за таверните по островите. Аз посещавам Гърция от много години и съм пробвала всеки вариант за изхранване, с изключение на правене на сандвичи. Все пак гръцката кухня за мен е най-вкусната на света и не мога с лека ръка да се откажа от храненето там. Обикновено ходя за 2-5 дни и това предопределя по-близки дистанции като Халкидики. Тази година за първи път посетих и Кавала, и Аспровалта, там таверните не ми се сториха страхотна идея.За първи път видях и надпис в менюто, че готвят с олио. За Тасос мнението ми е същото. Бях за кратко, но за два дни дори вкусно сувлаки не намерих. Ако отида пак бих си наела студио с барбекю и купувала риба, но не от големите вериги, а от рибните магазини или пазари. Зеленчуци по същия начин. По-скъпи ще бъдат, но и по-добри. Една готова салата като хтипити или тарама допълват картинката и имаме вкусна вечеря с 30 мин усилия. В Крит първоначално 8човека -гърци, полугърци или обвързани с гърци, бяхме много стреснати от храната в заведенията. Например морските дарове, сервирани върху картофи и поляти с кетчуп.На третия ден се научихме какво да ядем и как да ги избираме. Предполагам, че всички острови с международно летище са подобни. За Лефкада обаче съм любопитна какво ще е положението, ще разбера след дни. На Халкидики рядко съм попадала на лоша кръчма. Когато пътуването е кратко или бюджетно мога да преживявам на скара и гироси. Иначе предпочитам да се храня в заведение. Поради липса на гръцка баба, на която да ходя на гости последните три години и да хапвам сготвена храна, напоследък съм страшно раздвоена морски дарове или телешко, мусака, папуцаки и тн. да си поръчам. Та ако не ви се готви и не ви вдъхва доверие морската храна и заведенията, винаги може да изядете едно кокинисто, стифадо или мусака за 7-10 евро и шансът за недоволство ще е намален до минимум.Поне ние така правим. Та за да си се вместя в бюджета, обикновено гледам едното ми ядене да е някаква скара/ гирос/мусака, а вечер в таверна октоподи, калмари, миди, лакерда, такива неща. Прясна риба, почистена и минимално овкусена, мога да си изпека и сама и да се чувствам сякаш усилията ми са стрували 50 евро. Редактирано 14 септември, 2014 от Lindt 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега