Прескочи до съдържание

Полет с прекачване в Рим


e_krivuleva

Препоръчани мнения

Пътувам с ученици и имаме смяна на полет в Рим,което налага 10 часов престой през нощта.Полетите са с ALITALIA. Дали авиокомпанията поема ангажимент за престоя или трябва сами да си осигурим хотел и моля за информация за такъв на FCO.

 

Връзка към коментар

Сами се оправяте, малко останаха авиокомпаниите с хотели при нощни прекачвания и Alitalia не е от тях. 

 

Колкото до хотел на летището, намирам само един, ето този Хилтън: http://www.booking.com/hotel/it/hilton-rome-airport.en-gb.html?aid=368032

 

Цената е около 130 евро на двойна стая минимум. Само допускам, че вероятно не е приемливо. Има много хотелчета в съседното градче Фиумичино, някой предлагат транспорт, други не, но за препоръка ще е необходима малко повече информация. Колко ви е голяма групата, в кои точно часове е престоя... Иначе там цената пада до 60 евро двойната стая.

Връзка към коментар

С тези часове на пристигане и излитане, аз задължително бих прекарала вечерта в Рим. Според мен прегледайте хотелите в града. Италианците са майстори на нощното осветление и това ще бъде страхотна възможност за вас да разгледате нощен Рим.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Като цяло Ostia се препоръчва като приятно градче за нощен престой, не съм бил лично, дано някой препоръча нещо от личен опит. 

 

Ето например ей това има супер ревюта, около 75 евро за двойна стая, някой от гостите казват, че ги посрещат и изпращат до летището безплатно: http://www.booking.com/hotel/it/bed-and-breakfast-letterario.en-gb.html?aid=368032

 

Иначе за по-подробно търсене, понеже не знам точните дати, а цените варират, ето списък с хотели в Остиа: http://www.booking.com/city/it/ostia-antica.html?aid=368032

И във Фиумичино: http://www.booking.com/city/it/fiumicino.html?aid=368032

 

Нещо в тия градчета ако си харесате и така. 

 

Местя темата в подфорум Италия...

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

С тези часове на пристигане и излитане, аз задължително бих прекарала вечерта в Рим. Според мен прегледайте хотелите в града. Италианците са майстори на нощното осветление и това ще бъде страхотна възможност за вас да разгледате нощен Рим.

 

Вярно си е, то докато се помоташ да чакаш шътъли и автобуси от градски транспорт и горе-долу ще се изяде евентуално спестеното време спрямо пътуване до Рим. 

Връзка към коментар

Аз бих постъпил по един от трите начина:

 

1. Влизам в букинг. ком, въвеждам си дати, на местонахождение пиша "Fiumicino", уговарям се със собственика на хотела да ми направи с буса на хотела трансфер летище - хотел край Фиумичино - летище. Гледам, че има разумни места с добри цени.

 

2. Прочитам http://www.adr.it/web/aeroporti-di-roma-en-/pax-fco-fiumicino , правя си трасфер до Рим, настанявам дечурлигата в хотел и излизаме на кратка разходка из града, будя ги много рано и отпрашваме към летището. Добър хотел, на добри цени, на добро място, до метро: http://magelanci.com/topic/1195-%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%8F-%D1%80%D0%B8%D0%BC-%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%B4

 

3. Прочитам http://www.adr.it/web/aeroporti-di-roma-en-/pax-fco-fiumicino , влизам в "Остели дела джовенту" (http://aighostels.it/en/ostelli/lazio/roma#.U70-oUBhPtQ), много разпространена организация за детски и младежки хостели и децата посещават Рим.

 

От гледище на човек, работил в областта на детски и младежки туризъм и водил групи в Италия, и поради малкото време в Рим, препоръчвам първия начин. Ако ръководителят на групата няма много опит, винаги и на първо място трябва да изхожда от тяхната сигурност.

 

 

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Както е казал Георги, www.booking.com - това е истината - сортирайте по цена, по разстояние, докато изберете. Естествено, с увеличаване на разстоянието цената намалява (на 2-3 км цената става 60-70 ). Има и съвсем нискобюджетни с двуетажни легла или с общи спални/бани на етажа. Почни всички предлагат shuttle летище-хотел-летище - колко струва той, трябва да се пита. Ако са 4 човека (2 двойни стаи), значи транспортът ще е една кола - няма да е непосилна сума. Смятайте го по 2, защото ще го ползвате 2 пъти.

Връзка към коментар

Като допълнение на http://booking.com бих препоръчал да минете оттук: http://magelanci.com/rezervacii/hoteli/

Това е търсачка в http://hotelscombines.com и сравнява между десетки портали като booking. И този сайт има функция за търсене на "младежки" стаи, но не знаем възрастта на децата... :)

Редактирано от macf1an
Връзка към коментар

Аз не бих се осмелил да водя ученици на каквато и да е нощна разходка из Рим. Дори и да са най-примерните, не се знае на кого какво може да му щукне. Най-сигурно е: отивате директно в хотела, никакво излизане до другия ден сутринта, и оттам- на летището. 

 

В крайна сметка, Рим си е Рим, винаги можем да го разгледаме, но ако някой младеж/девойка се загуби... Тогава цялото пътуване ще се провали. А и за 60-90 минути не виждам какво може да се разгледа, на учениците само ще им стане кофти, че са за малко.

 

 

Предпочитам твърдо вариант 1 на maialearrostro. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.