Бисер Публикувано: 15 април, 2013 Сподели Публикувано: 15 април, 2013 (редактирано) И така, видях че вчера има пусната подобна тема, но с цел да не разводнявам поста на колегата, а и аз търся нещо по-различно от плажове да попитам и аз за съвет Планирал съм тези дни една разходка до Барса и съответно нещата които ме интересувата са по скоро забележителности и красива природа около и в града. Стандартните неща като Sagrada familia, La Rambla, Plaza Catalunya и парка Guel съм ги включил в must visit списъка. Ако нещо интересно пропускам в града моля пишете. Също така, ако все пак се окаже че съм много бърз в обиколките мисля да си взема и rent-a-car и да отскоча до Callela, Blanes, Lloret de Mar и Tossa de Mar, там разбрах че и корабче има удобно което обикаля по брега и спира по пристанищата. Та това е - ако имате препоръки и/или съвети ще се радвам да споделите p.s. а аз обещавам после да донеса снимков материал и да напиша кратък пътеводител Редактирано 15 април, 2013 от Ice___Cool Връзка към коментар
Bell@ Публикувано: 15 април, 2013 Сподели Публикувано: 15 април, 2013 Към твоя списък мога да добавя Монжуик, като до там можете да се качите с кабинковия лифт, който тръгва от пристанището. Там ще разгледате олимпийските съоръжения, селцето Побле Еспаньол, както и великолепните фонтани (имат собсвено представление всеки петък и събота вечер). Друго интересно в Барса е и стадиона Камп Ноу, който ако си любител на футбола, задължително трябва да се види, мен много ме впечатли, въпреки че не съм запален фен. Освен самия стадион вътре се разглеждат и музея, съблекалните и други интересни съоръжения. Ако нямате много време, моят съвет е да си вземете от онези туристическите автобусчета, които минават през всички забележителности, всички интересни къщи на Гауди. Има два маршрута - син и червен, и можете да се качвате и слизате неограничен брой пъти. Тръгват от площад Каталуня 1 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 15 април, 2013 Сподели Публикувано: 15 април, 2013 (редактирано) Здравей и от мен, Ако си решил да обикаляш пеша (а аз мисля, че това е най-добрия начин да опознаеш и усетиш духа на един град) задължително да направиш една разходка покрай пристанището Port Vell. От плажа се вижда "рибката" пред Mapfre сградата. Не знам дали са пуснали пеещите фонтани пред двореца на Plaza Catalunya, дано да имаш късмет да ги видиш. Можеш да се разходиш до Arc de Тriomf ( http://www.worldsiteguides.com/europe/spain/barcelona/arc-de-triomf/ ), а точно зад гърба и има страхотен парк с много декоративни растения. Ако вземеш кола под наем можеш да се разходиш до Монсерат и Ситджес. И двете градчета са приятни според мен. Редактирано 15 април, 2013 от Polina 2 Връзка към коментар
Бисер Публикувано: 15 април, 2013 Автор Сподели Публикувано: 15 април, 2013 (редактирано) Montjuic също е в списъка, благодаря на Bella@. Не съм фен на футбола и стадиона едва ли ще го посетя, а и не е от моят тип забалежителности. Polina със сигурност ще има доста разходки пеш и аз смятам, че така най-добре се усеща атмосферата на града. Port Vell и Baceloneta също са ми в списъка с must visit. Arc de Triomf така като гледъм къде е на картата също ще влезе в списъка Sitgest и Montserrat ако остане време. Благодаря ви за идеите Очаквам още! Редактирано 15 април, 2013 от Ice___Cool Връзка към коментар
Миленков Публикувано: 15 април, 2013 Сподели Публикувано: 15 април, 2013 Барселона се разглежда доста лесно. Туристически hop-on, hop-off автобуси са определено най-добрия начин да разгледаш всичко за 3-4 дни. С билет от 20 евро (сега може би е по-висока) цял ден обикаляш, слизаш и се качваш колкото пъти искаш на определените спирки. Много удобен вариант. Освен гореспоменатите, препоръчвам и The Maritime Museum (един от най-приятните музеи, които съм виждал), музея за Модерно изкуство, статуята на Рой Лихтенщайн, старата Жп. Гара. Torre Agbar също много ми харесва, с подвижните си панели. И нещо задължително- поне фасадата на Palau Musica Catalana. В близост до града бих препоръчал градчето Figueres за феновете на Салвадор Дали, както и природния парк в планината Монсерат (на 40км. от Барселона). 1 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 15 април, 2013 Сподели Публикувано: 15 април, 2013 Може да не си фен на футбола, но кварталите срещу "Камп Ноу" са много интересни. Говоря за районът от другата страна на Avinguda Diagonal, където се намират "Palau Reial de Pedralbes", "Pavellons Güell" и един интересен манастир на върха на хълма. Това е скъпарската част на Барселона и кварталите са много чисти и подредени. Там някъде къща има и Стоичков. Определено си заслужава една разходка... 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 15 април, 2013 Сподели Публикувано: 15 април, 2013 (редактирано) Ако нямате много време, моят съвет е да си вземете от онези туристическите автобусчета, които минават през всички забележителности, всички интересни къщи на Гауди. Има два маршрута - син и червен, и можете да се качвате и слизате неограничен брой пъти. Тръгват от площад Каталуня Даже и зелен има - ruta verde - по крайбрежието от Авингуда Диагонал и Рамблата до Порт Олимпик. Освен ако не говориш за друга фирма, защото май не беше само една. Редактирано 15 април, 2013 от Фичо 1 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 15 април, 2013 Сподели Публикувано: 15 април, 2013 Май тук е мястото да кажа, че за мен, повтарям за мен, за да няма обидени, най-голямата набутвация във всеки град са автобусите "hop-on, hop-off". Не виждам никаква причина да плащам тези безумни цени, за да премина през маршрут, който така или иначе по време на престоя си в града ще премина или пеша, или с градски транспорт. Единствено някакъв смисъл в идеята "hop-on, hop-off" намирам при положение, че си в града само за няколко часа, вали дъжд и така или иначе ти се иска да добиеш някаква представа за мястото... 6 Връзка към коментар
Bell@ Публикувано: 15 април, 2013 Сподели Публикувано: 15 април, 2013 Даже и зелен има - ruta verde - по крайбрежието от Авингуда Диагонал и Рамблата до Порт Олимпик. Освен ако не говориш за друга фирма, защото май не беше само една. Зеленият не работеше, когато ходих преди мецес. Предполагам, че е сезонен, тъй като той обикаля около плажа. За мен пък тези автобуси имат смисъл, точно когато разстоянията са големи и няма как да ги обиколиш пеша. Спестяват и време, когато то ти е дефицит. 1 Връзка към коментар
Бисер Публикувано: 15 април, 2013 Автор Сподели Публикувано: 15 април, 2013 И аз да си призная хич, ама хич не ги харесвам тези автобустчета - предпочитам да стигм с метрото от точка до точка - по-бързичко някак става, когато са отдалечени достатъчно много, а през другото време пеш. А съм си харесал и една карта Barcelona Card която за 4 дни е 50Е и включва целият градски транспорт + безплатен вход за някои музеи и отстъпки за други. The Maritime Museum влиза в списъка - нали съм си морско чадо, няма как да го пропусна. Palau Reial de Pedralbes и Pavellons Güell ако остане време също ще се посетят Благодаря много на всички писали Очаквам още интересни неща, ако някой се сети 1 Връзка към коментар
juliof Публикувано: 15 април, 2013 Сподели Публикувано: 15 април, 2013 (редактирано) Да добавя и парка Тибидабо. Стига се със зъбчата железница на 100-ина години до горе, там е най-стария лунапарк на Барселона от началото на 20ти век. Има и разкошна гледка от върха. На мен лично ми прилошава от МЕГА туристически места, каквато е Барселона (и аз съм един от туристите де) и ми доставя удоволствие да се разхождам, там където обичат местните. Тибидабо е едно от тези места, няма много туристи и е много приятно. Редактирано 15 април, 2013 от juliof 1 Връзка към коментар
ilkosem Публикувано: 15 април, 2013 Сподели Публикувано: 15 април, 2013 И аз да си кажа: Зелена линия на Bus Turistic е сезонна, но вече работи. Цените са 24Е/ 1 ден/ възрастен (над 12 години), 14Е под 12 години ; 31Е/ 2 дни / възрастен, 18Е под 12 години. Барселона кард за мен е най - удобното нещо за туристическа обиколка на града. Транспорта ти е безплатен, някой входове на музей или с голяма отстъпка. Парка Тибидабо е уникален и трябва да се посети също и зоологическата градина. Пазара до Рамбла също не за изпускане(но внимавай за крадците). И задължително трябва да посетиш нощна Барселона. Ако си шопинг маняк El Cort Ingles до плаца Каталуня е за теб. П.П. Каталунците не обичат да им наричат столицата Барса, това е само за отбора. За града е Барселона или Барна. 1 Връзка към коментар
гост Публикувано: 15 април, 2013 Сподели Публикувано: 15 април, 2013 От всичко което сте изписали, програмата е пълна за цели 5 дни поне, без да можеш дъх да си поемеш! 2 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 15 април, 2013 Сподели Публикувано: 15 април, 2013 От всичко което сте изписали, програмата е пълна за цели 5 дни поне, без да можеш дъх да си поемеш! То ако се замисля и още има какво да напишем, само да не прехвърлим седмица с времето )) 1 Връзка към коментар
Bell@ Публикувано: 15 април, 2013 Сподели Публикувано: 15 април, 2013 (редактирано) То е хубаво и нещо да се остави за следващия път, за да имаш за какво да се върнеш пак Аз определено си оставих доста неща и ще се връщам! Редактирано 15 април, 2013 от Bell@ 1 Връзка към коментар
Бисер Публикувано: 15 април, 2013 Автор Сподели Публикувано: 15 април, 2013 Така, и парка Тибидао влиза в списъка. Нощна Барселона няма как да я пропусна също. Май наистина ще се очертае натоварена седмица Връзка към коментар
Duke Публикувано: 15 април, 2013 Сподели Публикувано: 15 април, 2013 Аз само да подскажа, че ако не сте с деца, не виждам особена причина да посещавате парка Тибидао, но това си е мое лично мнение... 3 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 15 април, 2013 Сподели Публикувано: 15 април, 2013 Така е Тибидао не си струва ако сте без деца. Спокойно пет дни са достатъчни дори за плаж 1 Връзка към коментар
Бисер Публикувано: 15 април, 2013 Автор Сподели Публикувано: 15 април, 2013 Такааа, за сега в списъка за посещения изглежда така: Sagrada familia, La Rambla, Plaza Catalunya, парка Güell, Port Vell, Baceloneta, Montjuic и Maritime Museum Ако има време: Callela, Blanes, Lloret de Mar и Tossa de Mar с rent-a-car и корабче Palau Reial de Pedralbes и Pavellons Güell в Барселона 1 Връзка към коментар
ilkosem Публикувано: 15 април, 2013 Сподели Публикувано: 15 април, 2013 Ако имате време е желателно да се посети музея на модерните технологии казва се CosmoCaixa, Museu de la Ciencia. Доста е интересен малко над парк Guell по пътя за Tibidabo. Иначе на върха Тибидабо има много хубава катедрала със статуя на Исус отгоре като в Рио. 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 15 април, 2013 Сподели Публикувано: 15 април, 2013 Ла Рамбла няма какво да я разглеждаш ... гледай на нея като мястото за ежедневна разходка денем или вечер. Също пеещите фонтани. Там мога да кибича всяка вечер ;-) 2 Връзка към коментар
Ivan Todorov Публикувано: 15 април, 2013 Сподели Публикувано: 15 април, 2013 Ла Педрера и Батио, къщи проектирали от Гауди. Аквариума, колоната на Колумб/ вътре е куха и има стълба за качване горе в статуята. 3 Връзка към коментар
jennie Публикувано: 15 април, 2013 Сподели Публикувано: 15 април, 2013 (редактирано) Качването в Колоната на Колумб е много готино преживяване (стига да не си клаустрофобик!) и гледката отгоре е хубава. Не е особено популярна забележителност и няма тълпи от туристи там, но аз лично препоръчвам. ;-) Редактирано 15 април, 2013 от jennie 2 Връзка към коментар
wilks Публикувано: 15 април, 2013 Сподели Публикувано: 15 април, 2013 Като гледам, повечето забележителности вече са ти препоръчани. Аз да дам само един практичен съвет. Още от летището си вземи карта за 10 пътувания с градски трнаспорт. Така с влака ще ти излезе около 1 евро трансфера до центъра на Барселона. А и след това ще имаш за останалите дни. Аз до сега за престой от 5 дена не съм ползвал повече от 5-6 пъти метрото. Колкото и да е бързо, удобно и приятно, метрото си е метро - тунел под земята. А както беше отбелязано, Барселона е град, който се усеща най-добре като вървиш по улиците му. Без значение дали на път от един музей до друг, или просто така, без фиксирана цел. 4 Връзка към коментар
Бисер Публикувано: 16 април, 2013 Автор Сподели Публикувано: 16 април, 2013 Напълно съм съгласен с теб stenk - ла рамбла просто е една улица по която смятам да мина, не мисля да отделям специално внимание, но все пак е една от забележителностите. Колоната на Колумб ми звучи интересно, май ще влезе в списъка - мерси Ivan Todorov и jennie. Къщите също съм планирл по пътя да мина да ги видя. wilks от летището мисля да си взема картата за която писак по-рано, само незнам дали ще има от къде, че полета ни пристига късно. Иначе до хотела си имаме безплатен шътъл Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега