Palio Публикувано: 11 юли, 2014 Сподели Публикувано: 11 юли, 2014 (редактирано) Здравейте на всички! Току-що, в период на пиянско затъмнение си закупих от трип.бг един билет. Полетът е с турски аероплан по маршрут София - Цариград - Сеул и обратно. Тъй като ми е за пръв път да се оправям с подобни процедури /летенето съм го практикувал, но с тези работи се оправяха други/, да попитам какво се следва от тук нататък: 1. На разпечатката, която си направих, има код на резервацията от шест букви. За какво е и къде трябва да се въведе? 2. В графата "Уеб чек ин" има "Заминаване - референция за настаняване - код от шест символа" - за какво е и къде трябва да се въведе? 3. В графата Уеб чек ин" има "Връщане - референция за настаняване - същият код от шест символа" - за какво е и къде трябва да се въведе? 4. Предполагам, че след като се валидират тези кодове във въпросното някъде, ще си получа точно мястото, на което ще се помещава организмът ми в херметизираните метални тръби на хвърчилата. Това кога и откъде мога да го разбера, защото в резервацията нищо не е упоменато по въпроса? 5. При прекачването у комшиите /далече ли е, аго, Цариград?/ ще трябва ли да се прави допълнително чекиране нейде, или направо се запътвам и влизам гордо в аероплана за жълтите страни? 6. При обратния полет какви са процедурите - предполагам, че същите, ама да питам все пак. Благодаря предварително за отговорите и ви уверявам, че ще следват още подобни въпроси. Знам, че е писано някъде из форума, обаче нямам време да го преглеждам основно - ползвам служебен интернет, а в къщи подобни екстри не присъстват /колкото и да ви е странно/. А определено е по-добре да питам, за да няма в Истанбул "Вай, Аллах, комшу, бююк сакатлък, ефенди! Сеул аеропландъ ха бакалъм, комшу ага йок..." Редактирано 11 юли, 2014 от Palio Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 11 юли, 2014 Сподели Публикувано: 11 юли, 2014 На всичките тези места, където се споменава код от 6 символа можеш да сложиш този, който си получил като си купил билета (от разпечатката). Примерно уеб чекин и избор на място, или промяна на датите. Това ти е идентификатора в системата и служи да намерят електронния ти билет. Но по принцип нищо не си длъжен да правиш, може просто да се появиш на гишето с паспорт и без кода, ще се оправят. Връзка към коментар
Palio Публикувано: 11 юли, 2014 Автор Сподели Публикувано: 11 юли, 2014 Благодаря за отговора! Да разбирам, че няма нужда аз да си правя чек-ина през уеб. Демек отивам на гишето на Те Хе Йе в SOF два часа преди полета, давам им разпечатаната днес страница от сайта на трип.бг и те се оправят, така ли? И същата процедура правя, като си затръгвам на Инчеонското летище? Питам, защото кодовете са два различни - кодът по т. 1 от първия ми пост /код на резервацията/ и кодовете от т. 2 и 3 на първия ми пост - "Заминаване/връщане - референция за настаняване". Та ако се наложи, кой код за какво би се ползвал? Междувременно поизчетох аерохрониките, но понеже съм Тома Неверни, продължавам да пълня форумното пространство с въпросите си - зер да не тръгне влака с килимчето, че да търча по Пещенската гара като бай ти Ганя... Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 11 юли, 2014 Сподели Публикувано: 11 юли, 2014 (редактирано) Кодът от резервацията (PNR) можеш да въведеш тук и да си поръчаш специално ястие, примерно. Също така, с него можеш да поискаш резервиране на конкретни места отсега (силно препоръчвам място до прозореца, за да видиш цяла Азия под себе си), ако агенцията и авиокомпанията го позволява. Питай ги! Вторите два кода са специално за онлайн чекин в страницата на Турските Авиолинии : https://www4.thy.com/onlinecheckin/start.tk?lang=en . Ще имаш достъп 24 часа преди полета. Разгледай опциите в секцията "online services" горе вляво на главната им страница. Mожеш да получиш различна информация за билетите си оттам. Също така, ако те интересува по-подробна информация за полетите, билетите, багажите, пробвай да въведеш резервационния код и фамилното си име в някоя от тези странички:Проверка на електронни билети . Ако не стане, пробвай с този за онлайн чекирането. Понеже летиш общо 4 полета с турците, задължително си кредитирай пролетените мили чрез регистрация тук: След регистрацията, прочети как да изкараш още 1000 допълнителни мили тук (можеш да ползваш този номер на турска лична карта 12590326514, а след като запазиш промените, изтрии го и запази пак) Сумарно, след като се върнеш, ще имаш мили за полет до Европа. Ако в следващите години планираш още дълги разстояния - ще ти кажа съвсем друга схема за милите Редактирано 11 юли, 2014 от macf1an 3 Връзка към коментар
Sun4o Публикувано: 11 юли, 2014 Сподели Публикувано: 11 юли, 2014 Ако наистина си зелка в тия работи, изобщо не се мъчи. Взимай си паспорта и разпечатка на билета и си чакай като всички останали. От миналата година на Ататюрк въведоха втори контрол - събличане-обличане за транзитно преминаващите, така че и в двете посоки те чака допълнително чакане с опашка. Ако ти е кратък престоя, бегай бързо, щом кацне самолета или леко разсейващо мини по-отпред, все едно, че за първи път влизаш в летище. Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 11 юли, 2014 Сподели Публикувано: 11 юли, 2014 След регистрацията, прочети как да изкараш още 1000 допълнителни мили тук (можеш да ползваш този номер на турска лична карта 12590326514, а след като запазиш промените, изтрии го и запази пак) Сумарно, след като се върнеш, ще имаш мили за полет до Европа. Ако в следващите години планираш още дълги разстояния - ще ти кажа съвсем друга схема за милите Извинявам се за оф-топика, този номер с допълнителните 1000 мили дали би станал и за мен и за жена ми (и за двамата) с този номер на турска лична карта? Имаме купени билети до Дар ес Салаам с Turkish, имаме и Miles & Smiles регистрации при тях. По принцип ползваме тази а/к за полети извън Европа, би ли споделил другата схема за милите, примерно в темата за Turkish Airlines или където сметнеш за най-удачно. Благодаря предварително! Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 11 юли, 2014 Сподели Публикувано: 11 юли, 2014 (редактирано) Номерът на картата става за мъже, жени и анадолци Ако вече данните са вписани - променяте ги на нещо временно, запазвате, получавате си 1000-та мили, връщате старите Това, което споменах като друга опция за @Palio, е да се регистрира в http://en.aegeanair.com/ и да подаде този номер в резервацията си. (Което ме подсеща, че изпуснах да му напиша - "След като се регистрираш и получиш номер на членска карта, трябва да го въведеш по време на онлайн-чекина или да го пратиш на http://trip.bg да ти го въведат в резервацията.") Полетите София-(Истанбул)-Инчон и обратно ще му дадат към 11000 мили. Ако направи още 9000 мили с Турците или друг член на Star Alliance, в рамките на 1 година след този полет, ще получи златен статус за всички членове на алианца. Предимствата няма смисъл да ги изброявам.. струват си определено! Иначе, прецени дали няма да ти е изгодно ако направиш нови акаунти за Турците, където да си сложите милите от тези полети, заедно с по 7500+1000 бонус ... В последствие може да си трансферирате милите към старите акаунти за 1 евроцент на миля, но няма да се броят за статусни мили. Глупости говоря. Забравих за това, точка 17. Може да си слеете акаунтите безплатно. Това представлява ли интерес? Редактирано 11 юли, 2014 от macf1an 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 11 юли, 2014 Сподели Публикувано: 11 юли, 2014 Palio, постовете на macf1an ако те объркат да знаеш, че нищо не трябва да правиш, както каза Sun4o. Отиваш на гишето на софийското и на корейското летище, даваш паспорта и всичко е ОК. Т.е. нищо от посочените неща не е задължително. Само че по този начин ще те сложат вероятно на неудобна седалка, големите самолети имат средна колона от седалки и при разположение 2-4-2 е много по-добре да седиш в някоя от двойките, от колкото в четворката. За това е добре да следваш съветите на macf1an и да се сдобиеш място до прозорец или пътека (ако по неведоми пътища предпочиташ пътеките!), като задължително избегнеш средните места в четворката Това за милите също е ценно, при втори дълъг полет в рамките на година може да получиш доста интересни бонуси (достоп до бизнес салони преди излитане, където има бира и е безплатна ), макар и от сега едва ли да планираш такъв, като цяло не ти струва пари, а е само малко допълнително усилие. Питай смело, ако срещнеш засечка по пътя. Тук гледаме да се възползваме максимално от всеки аспект, за това сме се събрали 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега