Прескочи до съдържание

Прeкачване в Берлин.


Препоръчани мнения

Аделина Асенова

Здравейте!
Нова съм тук, както и в полетите.  :biggrin: 
Това като цяло ще ми е втори полет: София-Берлин-Дюселдорф и обратно. След стреса, който обрах при връщането от първия, Италия - София, направо тръпки ме побиват за въпросното прeкачване. Добре, че тогава се вързах за едни българи, че щях да си остана в Малпенса. Сега няма и за кой да се вържа. Имам 50 минути. Предвид, че досега не ми се е случвало - ПАНИКА!  :O 
Ще летя с Airberlin.. нямам изкарана бордна карта, защото ми казаха, че не ми е необходима и ми пратиха само номерата (приятели ми взеха билета). Първо: ще ме глобят ли? Второ: В Берлин трябва ли да се чекирам пак? Само с ръчен багаж съм. И ако трябва да се чекирам пак: как, по дяволите, да се върна от Трансфера до чек-ин-а и въобще ще ми стигне ли времето? Някой ще ме търси ли с табелка (каква съм романтичка просто  :biggrin: )?
Не връщам никакви съвети.
Благодаря ви предварително! 

Редактирано от Аделина Асенова
Връзка към коментар

Здрасти и добре дошла.

Първо, никой няма да те глоби, отиваш на гишето в София и си получаваш бордната карта. Може и да направиш онлайн чек-ин, тук: http://www.airberlin.com/en-BG/webcheckin/index/index/

Не трябва да се чекираш пак в Берлин, при чекина трябва да получиш бордна карта и за другия полет. Трябва да видиш на таблата от кой изход тръгва полета ти до Дюселдорф и да отидеш там. Никой няма да те чака с табелка, но то обикновено е проста работа. 

Връзка към коментар

50-те минути да не те притесняват, особено като си без багаж. Ако ти се наложи да мъкнеш нещо повече от кабинен куфар, няма да навреди да поискаш да го маркират като "спешен" на нашия чекин :)

 

На Тегел нещата стават прилично бързо, и най-вероятно няма да се налага да тичаш, обляна в пот от нерви..

Имай предвид, че ако полетът ти дотам закъснее и си изпуснеш връзката по тяхна вина - с грациозна стъпка отиваш на гишето на ЕърБерлин и чакаш да те настанят в следващия възможен :)

Да не тръгнеш да търсиш тоалетни и гифт-шопове преди да стигнеш  до гейта пред самолета за Дюселдорф, че ако е по твоя вина пропускът .. ще плащаш я презаверка, я нов билет.

 

Понеже са пичове, преди да кацнеш даже ще изрецитират всички терминали и гейтове за свързващите полети на пътниците в самолета :)

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

50-те минути да не те притесняват, особено като си без багаж. Ако ти се наложи да мъкнеш нещо повече от кабинен куфар, няма да навреди да поискаш да го маркират като "спешен" на нашия чекин :)

Само да уточня, за да няма излишна паника към казаното по-горе. Ако си с чекиран багаж, няма да се налага да го пречекираш в Берлин, просто ще е добре да го маркират като спешен от София, за да си сигурна, че ще си го получиш със същият полет, с който ще пристигнеш и ти в Дюселдорф. Успех и не се притеснявай, дори и да имаш затруднения, винаги може да попиташ екипажа на Air Berlin преди кацането, за информация за изхода към следващият ти полет.

Връзка към коментар

Има една сериозна разлика между Малпенза и Тегел - едното е с немска организация, а другото - може би е било с интересен дизайн при откриването му....  :)

В Берлин можеш да очакваш организация в стила на Ддорф, за която скромното ми мнение е, че е на завидно ниво...

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Тегел дават мин.време за връзка 45 минути. 50 минути са достатъчни при добра ориентация за плана на летището и разположението на терминалите. Разбери на кой терминал кацаш и от кой излиташ и разгледай добре плана на летището.

Например В и С са в съседни сгради, свързани със стълби. Добре е да знаеш предварително, за да нямаш несигурно чувство, че може да си на грешен път, а времето ти за корекция изтича.

 

Прилагам  ти за пример една моя стара бордна карта SOF-BER-DUS - информацията за терминалите е частична.

 

Можеш предварително да питаш Berlin Air на кой терминал кацат от София или да следиш таблата на летището в дните преди полета - там ще видиш напр. гейт А5 = терминал А, гейт D70 = терминал D.

post-1693-0-76620300-1405155335_thumb.jpg

post-1693-0-79902000-1405155349_thumb.jpg

post-1693-0-86168800-1405155359.jpg

Редактирано от tonica
Връзка към коментар

Така е по-лесно: Пристигащи / Заминаващи

 

Трябва да се види 2 дни преди полета за предварителните разпределения на терминалите.

Може да трябва да се притича от С (дясно на картата) до А (ляво на картата) - 5 минути е.

Връзка към коментар
Аделина Асенова

Благодаря ви изключително много!
Предполагам, че ако трябва да сменям терминала то ще си има табели от рода на "А0-7" надясно и да вървя по тях? 
Все пак мисля да си сваля картата на телефона.  :biggrin: 
Определено ще трябва да се консултирам с линковите, дадени от macflan (благодаря, за което), защото никъде не ми пише НИТО един терминал. Дори не знам в София от кой терминал съм, но предполагам е 2. 
Много се притеснявам полета да не закъснее 15-20 минути (при по-малко закъснение пак ли се води тяхна вина?) и че трябва да се правя на Юсейн Болт при такива обстоятелства.  :sorry:

Връзка към коментар

100% излиташ от 2ри терминал в София.

А затова на кой терминал ще кацнеш в Берлин може да провериш на уеб сайта на берлинското летище. Но там излизат само за следващите 48 часа. Гледах днешните полети кацат на Терминал C, та сигурно и твоя ще е там.

Връзка към коментар

Много се притеснявам полета да не закъснее 15-20 минути (при по-малко закъснение пак ли се води тяхна вина?) и че трябва да се правя на Юсейн Болт при такива обстоятелства.  :sorry:

Общо взето, при всякакво закъснение на полета е тяхна вината :)

Дали е от Т2 или Т1 излитането, можеш да си погледнеш в страницата на нашето летище (ще те оставя сама да се пробваш, че наготово е твърде лесно :P )

Редактирано от macf1an
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.