Прескочи до съдържание

София/Пловдив - Frankfurt Hahn - моля за една ръчичка

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

Значи... Благодарение на вас взех решение къде да си празнувам Рождения ден догодина с близките си (не че не се опулиха) - Колмар. Така че сполайте! :) Дай Боже да е прилично времето... Всъщност, избрах Франкфурт като отправна дестинация заради евтините билети, иначе много нанагорно ми идва. Ай млъкни и си кажи репликите, бе! Стига се обяснява  :rolleyes:

Та...Дати на пътуване 30 януари - 2 февруари. Не могат да се сменят. Имам следната дилема за българските билети. Реших да разделя авиокомпаниие - отиване до Германия с Уиз, връщане в България с Ryan-air, защото е късно следобяд, а искам да се разходим до Фрайбург преди полетите. За отиването Уиз каца ранния следобяд, което много не ме кефи, но за съжаление нямам друга опция, а и Ryan няма полети този ден.

Кога е най-добре да купя билетите? Сега, по-късно?

Уиз понякога пуска промоции. В момента цената е 99 лева, но аз съм с Уиз клуб -> 79 лева. 

С Ryan цената е 28 евро в момента.

Дали да изчакам?

Английските билети ги реших, Ryan air. Дали е хубаво сега да ги купя на цена 25 паунда еднопосочен, дали ще станат изобщо по-евтини? Вашият опит какво показва?

И благодаря! :)

Редактирано от Гост

За билетите от UK - взимай ги, според мен по-евтини от тези няма да станат в никой случай.

За билетите от БГ - нямам представа.

Редактирано от djgeorgie
Публикувано:

Това нали го видя ?

Има го още няколко часа ..

Видях го буквално преди минути и това беше повод да питам, всъщност... хах... Явно чакам да станат 5 лева ли билетите, що ли  :blink: Отивам да видя какво  ще ми даде калкулатора. иначе разписанието си не мисля, че ще го сменят, та няма какво да чакам като кон на празни ясли за по-ранен полет. Благодаряяя!

Публикувано:

Да, ама не. Уиз клуба бил валиден, когато пътува и човека, който държи абонамента. Плюс и факта, че изведнъж от 99 лева скокна на 119 лева билета - без отстъпката от 20% имам предвид. Значи още ще се дебне. И очевидно съветът по презумпция е да се изчака... За Ryan от Пловдив и от Англия?

Да перефразирам иначе въпроса - има ли месеци, когато Уиз и Ryan правят традиционни отстъпки?

Публикувано:

Края на януари е не само нисък сезон, мъртъв сезон е направо. Почти съм сигурен, че ще има по-ниски цени за тогава. Но пък при теб и дестинацията и датите са твърдо фиксирани и нямаш никакъв буфер да маневрираш, ако цената скочи да избереш други. Уикенд цените също са по-височки, от колкото средата на седмицата. Бих препоръчал да взимаш, но скока с 20лв и липсата на дискаунт клуб малко променят нещата. Винаги може да купиш дискаунт за един от пътниците де. 

За Ryanair общо взето 2-3 месеца предварително е грубото правило, няма кой знае какви промоции при тях. Но пък 25 евро е добра цена, не съм следил много как вървят по линията Пловдив - Хан, но се съмнявам да е имало много по-ниски. 

Уиз със сигурност ще имат и други 20% намаления до тогава, но кога точно не се знае. 

Май май нищо не помогнах, но то аз почти винаги гледам да съм дипломатичен в препоръките, няма човек, колкото и да е ръчкал и колкото и да се има за пишман специалист да не се е опарвал от много хитреене :)

Жоре, напротив, информацията е полезна :) Знам за уикендите, но аз съм вързана за тях. Аз в общи линии не се тръшкам да малки разлики в билетите, но като се купува за пет човека, плюс се насложат и други разходи и почва да играе ножицата... 

Апропо, пуснах трип бг от форума като търсачка и не ми даде никакви полети. Което е странно, защото има :)

И благодаря!

Редактирано от Гост
Публикувано:

Как да не работи, изкарва си полети на Луфтханза при това на много приятни цени :) Даже, ако твоите хора държат да носят куфари, това ще е предпочитания вариант, часовете са супер като време за престой в дестинацията. 

2014-07-14_01-50-48.png

Иначе...абе де да знам. Аз май на твое място бих купил билетите на раян и да чакам тези на Уиз. Но супер логика няма, звездите ми го говорят. 

Как да не работи, изкарва си полети на Луфтханза при това на много приятни цени :) Даже, ако твоите хора държат да носят куфари, това ще е предпочитания вариант, часовете са супер като време за престой в дестинацията. 

2014-07-14_01-50-48.png

Иначе...абе де да знам. Аз май на твое място бих купил билетите на раян и да чакам тези на Уиз. Но супер логика няма, звездите ми го говорят. 

Ааааа, сега зацепих. Тази София не е онази София, тоест тук очевидно не пуска ниискотарифни полети  :) Затова ми даваше нула резултати за Хан.

Всъщност, аз попаднах на този полет по други канали, и започна голямата чуденка. :) Само че не продължи дълго... В момента в който проверих билетите от Лондон до Франкфурт и ме втресе. А да пътуваме до Хан, а оттам до другото летище, пък после на юг - мазало... А връщането на колата - пак същата галимация. Трябва да е на едно летище. А и като започнах да смятам: 110 евро не ми излезе равно на 99 лева плюс 28 евро. И проблемът е, че се натрупват много разлики.

Пффф, толкова не съм смятала никога, изобщо не ми е присъщо... хах. Ще взема пак да преслушам този полет, благодаря ти!

P.S. И аз така ще направя - букване на Райън и чакане на Уиз ;) 

Редактирано от Гост
Публикувано:

Е и до Хан излизат също, само че не купувай от там, само от сайта на Уиз, че трип слагат доста кожодерски такси :)

2014-07-14_02-10-01.png

Публикувано:

.Дати на пътуване 30 януари - 2 февруари

Сигурни ли сте че ирландците пътуват от Пловдив в този период....2 години май зимата ги спираха и ги пускаха пролетта до средата на октомври.

Публикувано:

Аз бих избрал Райънеър. Цената засега е 56 евро, по-надолу няма да падне. Имай предвид, че Хан се намира на 120 км от Франкфурт, и всъщност е по-близо до Люксембург. При всички случаи трябва да се пътува до Франкфурт, и оттам към Страсбург. Дори и да кацнете следобед, не виждам кога ще успеете да се придвижите до Страсбург.

Последният автобус от Хан до Франкфурт е в 23:45, така че можете да го хванете. Ще стигнете до Франкфурт в 1:30. Не е толкова зле, според мен.

Разписание на автобусите до Франкфурт: http://www.bohr.de/linienverkehr/buslinie-hahn-frankfurt

От Франкфурт има влак до Страсбург за 29 евро в 1 посока (пътят е 2 часа), стига да купите билети 3-4 месеца предварително.

Аз разсъждавам от гледната точкая на не-шофьор, т.е. не знам дали може да се наеме кола до Колмар. Тогава нещата може би се променят, не знам. При всички случаи бих предвидил нощувка във Франкфурт.

• Харесвам 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.