Прескочи до съдържание

До Валенсия и обратно

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

Както са казали умните хора, повече глави мислят по-добре от една, та... помагайте.

Спешно ми се налага ходене до Валенсия. На първо четене намирам цени около 250 евро с Уиз, с дискаунт клуба, без багаж. Идва ми някак множко за полети с нискотарифна авиокомпания, а като ми таксуват и ръчния багаж... :rolleyes:

Двама души сме, трябва да пътуваме на 21-ви или 22-ри юли и да се върнем на 25-ти или 26 юли. Ще пътуваме само с ръчен багаж. При положение, че сме от Бургас, възможните отправни точки са София, Букурещ или Истанбул, а при поносима цена, може тръгването също да е от Бургас или Варна.

Ако ще има междинно кацане, приемат се няколко часа престой, но не и преспиване. Малко нахално, а :blush:

Междувременно, почвам да ровя, но съм сигурен, че някои хора в този форум ще свършат по-бърза и по-добра работа от мен.

п.с. Аликанте също върши работа, ако цената е по-добра.

Редактирано от Petkan
Публикувано:

Ей това кефи ли те, с по 4 часа престой в Цюрих? Не съм сигурен обаче колко е далече летището от центъра и дали няма да се изяде полезното време за разходка. Освен това отиване от Истанбул, връщане в Букурещ, с транспорта от/до летищата може да оскъпи спрямо Уиз:

2014-07-14_21-31-52.png

Иначе с нискотарифните няма много по-добър вариант при моето търсене. Отиването е твърдо с Уиз до Валенсия за 75 евро.

Връщането обаче може да го разнообразите и да го направите от Барселона. Полета е късно вечер, ако отидете сутринта до града ще имате цял ден да разгледате. Полета от Барселона ще е 90 евро и стават общо 160-170, което е екстра. 

2014-07-14_21-44-12.png

Ако се постараете да не плащате за голям ръчен багаж съвсем екстра :) Естествено до Барселона ще платите още за транспорт, има и вътрешни полети, ако искаш ще ги разръчкам, но предполагам с влак ще е най-удобно, приятно и бързо. 

Публикувано:

Да добавя само , че с влак според вида му Валенсия-Барселона е около 3-4 часа , като при онлайн резервиране са възможни цени за 18-28 евро на човек.

Да добавя само , че с влак според вида му Валенсия-Барселона е около 3-4 часа , като при онлайн резервиране са възможни цени за 18-28 евро на човек.

И аз да добавя, че ако пътуваш със самолет от Валенсия до Барселона, ще трябва да сложиш времето за пътуване от и до летищата, както и време за процедурите на самите летища + 40 мин полет, накрая пак ще се получи над 3:30 часа.

Тъй като времето е твърде скоро, вероятно няма да може да се ползват най-ниските тарифи за пътуване с влак. Но същото важи и за самолетните билети.

Аз също бих предпочел влак по тази дестинация предвид разстоянието. И това, въпреки че съм фен на самолетите, и ги предпочитам като вид транспорт.

п.с. Аликанте също върши работа, ако цената е по-добра.

До Аликанте от България нищо не лети. Имаше по едно време сезонни на FB, но цените им не бяха особено атрактивни. И май вече ги няма. При това положение задължително ще има прекачване с Ryanair на общите летища с Wizz или easyJet в Италия, Белгия, Лондон, Париж, Айндховен, Хан

От Букурещ и до Валенсия, и до Аликанте за посочените дати е по-скъпо, отколкото от София. 

Но предвид високия сезон и за гастарбайтери, и за почиващи, цените накрая няма да са много по-различни.

с по 4 часа престой в Цюрих? Не съм сигурен обаче колко е далече летището от центъра и дали няма да се изяде полезното време за разходка. 

Летището на Цюрих (Клотен), е на двайсетина минути от града. Но като гледам цената е по-висока от на Уиз, която Petkan е посочил, и то директно от и до София.

Редактирано от wilks
  • Харесвам 1

Взимай си директния полет, всичко останало е загуба на нещо - време, нерви, чакане, прехвърляне, тичане, разписания и т.н.

Все пак летите до Валенсия, не до Ванкувър.

Редактирано от Sun4o
  • Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря ви момчета! Знаех, че ще се отзовете.

За връщане от Барселона не бях помислил, а и отдавна не съм ходил до там. Ще ни дойде дюшеш една разходка из този прекрасен град. Устройва ме. Така ще направя.

Stenk, може ли някакъв линк за испанските железници?

Почвам с резервациите, че няма време.

• Харесвам 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.