Прескочи до съдържание

Препоръчайте ми ресторант в....


Oshko

Препоръчани мнения

Преди време пуснах подобна тема за Брюксел и Люксембург, препоръчхте ми 3-4 ресторантчета, 2 от тях посетихме и останахме много доволно. За това, мисля отново да се възползвам от съветите ви.

Идеята е да сервират традиционна храна или да са интересни с нещо(както този в Брюксел, който сервира ребърца, колкото можеш да изядеш), да не са скъпи, доколкото позволява мястото, но не става дума за на самообслужване, по-скоро с традиционна обстановка/атмосфера.

Ето ги и местатa, в които предполагам, че ще вечеряме:

Постойна(Словения)

Блед(Словения)

Гарда(Италия)

Сан Марино

Флоренция(Италия)

Вернава(Италия)

Кан(Франция)

Монако

Сен Тропе, Port Grimaud(Франция)

Женева(Швейцария)

Цермат(Швейцария)

Инсбрук(Австрия)

Rieden am Forggensee(Schwangau)(Германия)

Връзка към коментар

Ако все още не си букнал нищо за Сан Марино, горещо препоръчвам Hotel Silvana. Не лошо хотелче на добро и комуникативно място (ако си с кола, но то в Сан Марино придвижването без кола извън историческия център е равно на самоубийство) със собствен безплатен паркинг. Този хотел предлага най-добрия рибен ресторант в цялата държава! Без майтап, собственикът ни обясни, че всъщност хотела е възникнал доста по-късно от ресторанта. В началото е бил само ресторант, но тъй като техни приятели от различни точки на Италия започнали често да идват, решили да направят и хотел, където да могат да отсядат...

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Във Флоренция:

 

https://plus.google.com/113137463898005416065/about?gl=bg&hl=bg

 

Не е най-зашеметяващото заведение, което човек ще помни, но всичко беше на ниво, на разумни цени, чисто, приятни сервитьори, храната бе по италиански перфектна - и месото, и пастата, и пицата бяха повече от вкусни, огромен избор от вина.

 

Имаше туристи, но имаше и много местни.

 

Избрахме го случайно, а последната вечер пак гo посетихме и отново останахме доволни.

Редактирано от но нейм
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Що се отнася до Флоренция, с чиста съвест препоръчвам вечеря в Ristorante La Piazzetta. Най-вкусната пица, която съм ял някога в Италия се приготвя именно в този ресторант. Заведението е с богата история, като кухнята е традиционна тосканска от областта "Кианти". Специалитет на този ресторант е една особена гъба, която вирее сам в този район. Препоръчвам ястие или пица именно с тази гъба. Намира се в близост и до любимия ми хотел във Флоренция, който се нарича "Together Florence Inn". Цените са умерени, още повече става дума за ристоранте, а не за тратория...

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

малко се промени едно от местата и едно го бях сбъркал, ето ги правилните:

Постойна(Словения)

Блед(Словения)

Гарда(Италия)

Сан Марино

Флоренция(Италия)

Верназа(Chique terre)(Италия)

Кан(Франция)

Монако

Сен Тропе, Port Grimaud(Франция)

Женева(Швейцария)

Цермат(Швейцария)

Инсбрук(Австрия)

Halblech(Neuschwanstein)(Германия)

Връзка към коментар

В Кан - перпендикулярно на кроазета (между rue des Serbes и rue Jean Jaurès) има пешеходна улица с доста ресторанти. Аз съм ял в le Cirque - вкусен и пресен телешки тартар, цените бяха прилични си спомням (като за Кан). http://lecirquecannes.fr

 

В Монако, тръгвайки от двореца на принца към пощата има много ресторанти и на прилични цени (20-25€/човек). Капучино или кафе в café de Paris е задължително. Отделно на самия порт (вляво, с лице към порта) ако тръгнеш да се катериш в посока казиното ще намериш супер адрес - мирамар - вечеря с гледка към яхтите супер е и пак не много скъпо.

 

http://miramar.restaurants-montecarlo.com/fr/photo

Редактирано от Kaloyan89
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Сан Марино - тратории много, но лично на мен ми допадна една, която се намира срещу Monastero di S. Chiara в самата крепост. Не помня име, но то и уличката е малка, масите са 3-4 извадени на нея, а църквата е на пет метра, не можеш да я объркаш :)

 

Препоръчаното в Монако café de Paris и според мен е задължителна спирка.

 

За Женева ще погледна за адрес дали мога да открия, но има улица с няколко магазинчета, където се предлага "домашно" направен сладолед. Заслужаваше си.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.