Прескочи до съдържание

Зони за пушене в/около летищата

Препоръчани мнения

Тази темичка дано не провокира дискусиии в посока извън прагматичните. Наясно съм ,че въпросът често поражда ожесточени дискусии относно нравствени и морални аспекти и малко се притеснявам да не се възприеме ,като неподходяща за форума на магеланците ( дано няма възмутени).

Та предстои ми презокеансски полет (първи), с прекачване на Хийтроу. Разбрах ,че няма зони за пушене на летището. Как стои въпроса с електронните цигари? За дългите полети биха ли помогнали дъвки, лепенки и всякакви подобни източници, задоволяващи никотиновия глад.

Връзка към коментар

Тази темичка дано не провокира дискусиии в посока извън прагматичните. Наясно съм ,че въпросът често поражда ожесточени дискусии относно нравствени и морални аспекти и малко се притеснявам да не се възприеме ,като неподходяща за форума на магеланците ( дано няма възмутени).

Та предстои ми презокеансски полет (първи), с прекачване на Хийтроу. Разбрах ,че няма зони за пушене на летището. Как стои въпроса с електронните цигари? За дългите полети биха ли помогнали дъвки, лепенки и всякакви подобни източници, задоволяващи никотиновия глад.

Ето го отговора директно от техния сайт :) http://www.heathrowairport.com/heathrow-airport-guide/services-and-facilities/smoking-areas

Накратко, пушенето не е възможно в транзитната зона, необходимо е да минеш паспортния контрол, да излезеш извън летището и да се върнеш обратно после като минеш пак през проверки по сигурността. За електронни цигари няма проблем. 

На борда на самолетите има авиокомпании, които позволяват електронни цигари, трябва да попиташ изрично дали тази, която ще ползваш е от тях. 

Иначе има много летища с пушални, искрено съм изненадан че Хийтроу не е от тях имайки предвид, че е огромен транспортен хъб. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Нямам идея как са организирани нещата на Хийтроу от гледна точка на пушачите (вече повече от девет години не пуша), но е възможно англичаните да са предприели друг ход, който беше в сила в края на 2002 година на JFK. Тогава (сега не знам как е) на това летище навсякъде беше забранено пушенето и нямаше изградени зони за пушачи, но за сметка на това на един от терминалите имаше заведение в което пушенето беше официално разрешено. На отиване не го знаехме и трябваше да излизаме от летището, за да запалим по една-две цигари преди вътрешен полет, но на връщане се забихме директно в този бар и пихме по няколко бири там. Провери на Хийтроу дали няма подобно заведение, което по някакъв начин да заобикаля общата забрана...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Много години бях страстен пушач и при дълги полети и на летища, където не се пуши ми помагаха само и единствено Табекс таблетки (не дъвките).  За Хийтроу специално не мога да ти помогна, последните два пъти като минавах от там вече не бях пушач и не съм гледал изобщо къде би могло да се пуши, преди това съм ходил през 90-те, което е прекалено отдавна за да мога да ти дам информация.

Идея си нямаш какво облекчение е да не ти се пуши при пътувания, все едно си свалила от гърба си едни 10 кг. постоянен багаж. Не мислиш за летища, полети, хотелската стая дали има балкон, дали имаш достатъчно цигари и пр.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Не съм 100% сигурен, тъй като не ме интересува, но доколкото знам в самолетите на Бритиш електронните цигари не са позволени.

Излизането извън летището може да отнеме около час, ако случите на голяма опашка за паспортен контрол, обратното е бързо, но трябва да минете секюрити минимум 40 мин преди полета, иначе ви свалят от самолета (има едни машинки, където се сканира бордната карта, ако някой служител не го направи си ги сканирайте вие, иначе се приема че няма да успеете за полета).

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Не мога да отговоря на въпросите ти, но мога да ти кажа аз какво правя на презокеанските полети - спя. Иначе пуша безобразно много, но съм издържала на такива полети. На летището в Детройт също има заведение, в което се пуши.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Няма шанс да запалиш цигара на Хийтроу . Дори и да излезеш пред терминала не можеш да пушиш навсякъде , отново трябва да намериш,  пред терминала къде точно е зоната за пушене. На мен електронните цигари ми помагат. Пушенето на електронни цигари в самолета не съм чувал да са разрешени. Бритиш и в Иберия дебело го съобщават в самолета , че са забранени . Аз един път писах на Луфтанза макар и преди може би две години също ми отговориха, че електронните цигари са забранени. Винаги далечните полети са ми били нощни и ако спят пътниците около мен съм си подръпвал от електронната цигара, дискретно  . С една дума , чувствай се като престъпник макар и с електронна цигара  и това е  :P

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Най-вероятно ще си носиш паспорта с теб на Хийтроу. Ако е така, има едни машинки само за биометрични паспорти на ЕС. Минаваш на тях без да ти се налага да се редиш на опашка за паспортен контрол. Просто си сканираш паспорта, след това една камера те снима теб и сравнява снимката с тази от чипа, вграден в корицата на паспорта. Ако всичко е ОК, една стъклена врата пред теб се отваря и вече си във Великобритания. Така беше на Лондон Лутън, нямаше опашки на тези машинки, така би трябвало да е и на Хийтроу, като се има предвид, че е доста по-голямо летище от Лутън. На излизане англичаните нямат паспортен контрол (точно като САЩ), обаче проверките по сигурността преди полет си остават и там може да изгубиш повече време.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.