Прескочи до съдържание

Новобранка-Магеланка :)

Препоръчани мнения

Здравейте, Магеланци! 

Казвам се Адриана Василкова, пътешественик, екскурзовод и блогър, автор на http://sunshine.bg и http://adventureflair.com 

Пътешествията са ми страст още от дете, а тази година успях да ги превърна в професията, за която винаги съм мечтала. :)

Щастлива съм когато пътувам, когато пиша, чета, говоря за пътувания или просто когато се сблъсквам с чужди истории от изминали пътешествия. Защото именно тези моменти ни карат да бъдем истински, променят представите ни за заобикалящия свят и за нас самите.

Радвам се да бъда част от вас и съм сигурна, че форума е мястото, където ще срещна съмишленици, с които ще се забавляваме много. Нали все пак ще си говорим за пътешествия :) :)

post-979-0-27237700-1406289437_thumb.jpg

Редактирано от Adriana
  • Харесвам 17
Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)

Добре заварила! Какво да разкажа, питай!  :P

Иначе, тъкмо се завърнах от пътуване из Балканските страни - Сърбия, Черна гора, Албания, Македония :) Хареса ми много, особено морето и бреговете на Черна гора, но от всички събрани впечатления извода е един - в България е най-добре по редица показатели - един от който е храната!   :)

Редактирано от Adriana
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)

Добре дошла!Виждам,че към нас се присъединява добре подготвен пътешественик.Надявам се,че и ти ще си ни полезна с информация и опит.

Надявам се да бъда :)

Добре дошла, от едно време си бяхме разменили линкове по блоговете :)

Добре заварили! Да, все още си стоят линкове. Голям фен съм ти, да знаеш :blush:  

Редактирано от Adriana
Връзка към коментар

- в България е най-добре по редица показатели - един от който е храната!   :)

Можем доста да поспорим за "храната" в България, освен ако нямаш предвид, че се храниш от градинката на баба.

Добре дошла!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

За добре дошла, усмивка дала, усмивка получила :) )))

sunshine.bg отдавна е във фейвъритс, но от няколко месеца весе това ми показва:

post-1495-0-20520400-1406361054_thumb.jpg

Решението не е в експлоръра, не и в рутера защото на други компютри и през телефон го отварям. Някакви проблеми с мегалан?

Същия проблем го имам и с още един сайт.

Връзка към коментар

Пробвал ли си с ipconfig /flushdns ?

Ако е за бутона reset на рутера да, пробвах ама за друго не ми достига квалификация :blush:

Морзовия код вече не е на мода, а тия IP команди не ги вдявам  много. Пусни някой жокер къде и как да задам командата! Нека е на лични да не спамим темата на съфорумката.

"точка точка точка /тире тире тире/ точка точка точка" ... --- ...

Връзка към коментар

Можем доста да поспорим за "храната" в България, освен ако нямаш предвид, че се храниш от градинката на баба.

Добре дошла!

Ммможем да поспорим да :) Никъде няма салати с размера на нашите, краставиците им са като тиквички, а сиренето им не струва. Бобът им става, но лятото малко трудно се яде горещ боб по два пъти на ден. Голям проблем имахме със супите. Във всички кръчми, които посетихме и в Сърбия, и в Черна гора постните супи са мираж, а пилешката супа беше "малки тайни" :) Малко ми е трудно, защото съм вегетарианец от доста време и братята сърби не могат да ме спечелят дори с плескавици. :) Момчетата, с които бях обаче бяха много щастливи :))))))

А колкото до градинката на баба, утре отивам да взема дядова ракийка и домати.  

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз пък имам точно обратни впечатления за храната и навсякъде където хапвахме имаше доматена супа, която може да е и студена и топла, идеално за през деня и за вечерта...

Връзка към коментар

Ммможем да поспорим да :) Никъде няма салати с размера на нашите, краставиците им са като тиквички, а сиренето им не струва. Бобът им става, но лятото малко трудно се яде горещ боб по два пъти на ден. Голям проблем имахме със супите. Във всички кръчми, които посетихме и в Сърбия, и в Черна гора постните супи са мираж, а пилешката супа беше "малки тайни" :) Малко ми е трудно, защото съм вегетарианец от доста време и братята сърби не могат да ме спечелят дори с плескавици. :) Момчетата, с които бях обаче бяха много щастливи :))))))

А колкото до градинката на баба, утре отивам да взема дядова ракийка и домати.  

Добре дошла и от мен! 

Първоначално се стреснах от мнението за храната, но сега ми звучи по-разбираемо. Салатите наистина са малки там, където сме сядали. По детски спомен и в България не ми сервираха салата все едно съм 200 кг крава до преди 10 години, но размерът на порциите расте с темповете на този на телевизорите. Не помня нашата вегетарианка как се спаси от гладна смърт в Черна гора, може би с маргарита и паста с морски дарове, но не знам ти как се отнасяш към рибите. Сигурно каймак, също и онова сирене с чушки, на което все забравям името, а и сладолед. На мен 50 % от изживяването в съседните държави ми е яденето и перспективата да не знам какво да поръчам ми се вижда кошмарна. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Във всички кръчми, които посетихме и в Сърбия, и в Черна гора постните супи са мираж, ...

Малко ми е трудно, защото съм вегетарианец от доста време 

Последното обяснение улесни изясняването на казуса. Досега не бях чел или чувал друг с подобни впечатления от кухнята в съседните държави. Особено тази в Сърбия. Но признавам, че не познавам вегетарианци.

В някой по-народни кръчми из Белград, а и повечето други градове, те гледат като народен предател, изгаврил се с националните символи на страната, ако попиташ за вегетарианско меню. В най-добрия случай само със съжаление като човек с тежък телесен недъг. Да не споменавам, че в Лесковац се запознах с един, който директно гони от кръчмата, ако не си поръчаш минимум "йедна вЕлика гурманска" 250 грама чисто прясно месо, или димльена вешалица с подобен грамаж месо. Според мен от гнева сръбски те е спасило само това, че си жена. :) Както и това, че другите с теб все пак подобаващо са оценявали прочутите месни кулинарни изкушения.

Поне един "пилечи бАтак" можеше да опиташ, все пак...  :rolleyes:

Добре дошла сред хищните чревоугодници в магеланци!   :P

също и онова сирене с чушки, на което все забравям името, 

урнебес ?   :nyam:

Редактирано от wilks
  • Харесвам 7
Връзка към коментар

За добре дошла, усмивка дала, усмивка получила :) )))

sunshine.bg отдавна е във фейвъритс, но от няколко месеца весе това ми показва:

attachicon.gifSun.jpg

Решението не е в експлоръра, не и в рутера защото на други компютри и през телефон го отварям. Някакви проблеми с мегалан?

Същия проблем го имам и с още един сайт.

Странно, не съм имала подобен проблем до сега.  

Аз пък имам точно обратни впечатления за храната и навсякъде където хапвахме имаше доматена супа, която може да е и студена и топла, идеално за през деня и за вечерта...

Звучи страхотно, но не съм имала късмета да попадна на нея :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

На мен 50 % от изживяването в съседните държави ми е яденето и перспективата да не знам какво да поръчам ми се вижда кошмарна. 

И аз съм така, но с годините сякаш съм свикнала и винаги се оправям. По-кофти е в държавите, като Сърбия, боготворящи скарата :)

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте магеленци,

Последните два дни участвах в едно състезание за пътешественици и ми трябва малко съпорт. Може да пуснете по един глас за отбора на Башар Рахал в това приложение - https://www.facebook.com/Darik.Cafe/app_1459992117594528?ref=ts Под Снимката на Башар има чекбокс, после нарискате "Продължи" и трябва да се отвори страница, където долу в дясно има бутон "Гласувай за нас" Благодаря предварително :)))

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.