Adriana Публикувано: 26 юли, 2014 Публикувано: 26 юли, 2014 Яяяя издай нещо! Не съм била там до сега. Смятам да остана сряда - неделя, като три дни ще мога да излизам вечерта, защото ще съм заета със събитието. Няма да имам кола, защото мисля да пътувам със самолет до там и няма да бъда много мобилна, ще трябва да обикалям с градския транспорт. Как стоят нещата с него. Има ли метро, автобуси до по-късно? 1
macf1an Публикувано: 26 юли, 2014 Публикувано: 26 юли, 2014 (редактирано) За транспорта някой друг да се включи, защото аз се движех с таксита вечер. През деня - пеша + откритите автобуси hop on hop off. Препоръчвам и двата маршрута (из центъра и до Пирея). Иначе, вечерно ще ти препоръчам 2 места, едното скъпичко, но с извънредно красива гледка, и едно автентично, малко известно кръчме/таверна. Става въпрос за rooftop бара The Penthouse Bar в President Hotel. Страшна красота, има и басейн Кръчмето е много близо до него - на 8 минути пеша: цък Неповторима атмосфера с музика и танци, има си етаж за млади и етаж за опитни Яденето и пиенето е на топ ниво, цените не са туристически. Ако случиш на по-разкрепостена компания (сигурен съм, че на туристическа сбирка няма да е трудно) - препоръчвам едно групово посещение на заведенията по бул. Siggrou Имат много занимателни театрални постановки Редактирано 26 юли, 2014 от macf1an 1
гост Публикувано: 27 юли, 2014 Публикувано: 27 юли, 2014 С кола в Атина е равносилно на самоубийство. Ако си за 3 дни, по-добре да жертваш пари за такси вечерно време, а през деня до Монастираки и Акропола така нареченото метро върши работа.
Duke Публикувано: 27 юли, 2014 Публикувано: 27 юли, 2014 Съчувствам ти! Няма по-отвратителен град от Атина, който аз да съм посетил в живота си. Там се ходи само за концерт (моят случай) или по работа (твоят случай). Изкачване с фуникуляра на хълма Ликавитос привечер открива красива гледка към Акропол и града. Разглеждане на Акропол, все пак няма как да минеш без това и Монастираки и с това приключва обиколката. Бъди внимателна в центъра около Омония, веднага ще разбереш защо...
гост Публикувано: 27 юли, 2014 Публикувано: 27 юли, 2014 Еее, ти пък сега не преувеличавай чак толкова! Атина става за един път, а и има много готини места, стига да си с местен, който просто да те влачи целенасочено натам, а не да се луташ като муха без глава. Ако трябва да избирам Ликавитос или Акропола, определено първото.
vladimir1974m2 Публикувано: 27 юли, 2014 Публикувано: 27 юли, 2014 Изкачване с фуникуляра на хълма Ликавитос,ха, можеш да стоиш там цял ден.Можеш например с един билет ( който ще ти е валиден за целият ден), да се качиш със зъбчатият трамвай през деня,горе има заведение-ресторантче,ама е много скъпо,да поседиш през деня, да слезеш по стъпалата после и вечерта пак да идеш, да се качиш по стъпалата ( по хълма,където минават стъпалата има много интересни тропически растения), да погледаш и през вечерта,под теб милионите светлини и накрая с едно от последните влакчета, да слезеш ( щото надолу по стъпалата е тъмно)- със същият билет ( все едно си била горе цял ден),тръгва се от от Ploutarchou street, Акропола го оставете по вечерно време,адски е горещо през деня.Метрото затваря около полунощ и отваря сутрин около 5 часа.Билет може да си вземете за целият ден.Иначе един билет важи за около 75 минути от първото активиране на машинките. 1
Lindt Публикувано: 27 юли, 2014 Публикувано: 27 юли, 2014 Аз пък бих посетила Атина отново. Основно да си подредя спомените, тъй като бях в емоционален крах и с ангина по време на разходката си в този град. Помня, че имаше страховити улички, окупирани от пакистанци и други малцинства само на 2-3 пресечки от Акропола и ни беше страх да си паркираме колите.Приятни широки булеварди, по който се разхождахме, музей, за който нямах сили. Акрополът не ми се стори толкова тежък за посещение в ранния следобед, но аз съм топлолюбива и се справям на 40 градуса. Метрото ми се видя сложно и объркващо, но аз съм способна да се загубя и в апартамент. Ползвахме го до късно, в 12 вечерта си работеше. Имаше и една улица с чудесни таверни. Хареса ми града, но аз обожавам Гърция и не мога да издържа много дълго, без да я посетя. За да не съм съвсем безполезна, помня, че преглеждайки блога на SPQR, попаднах на това и ми се видя доста адекватно и подробно описано http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/2816915/an/0/page/3
Adriana Публикувано: 28 юли, 2014 Автор Публикувано: 28 юли, 2014 Кръчмето е много близо до него - на 8 минути пеша: цък Неповторима атмосфера с музика и танци, има си етаж за млади и етаж за опитни Яденето и пиенето е на топ ниво, цените не са туристически. Това място е като за мен и ще се опитам да го намеря Благодаря за предложенията
Adriana Публикувано: 28 юли, 2014 Автор Публикувано: 28 юли, 2014 Съчувствам ти! Няма по-отвратителен град от Атина, който аз да съм посетил в живота си. Там се ходи само за концерт (моят случай) или по работа (твоят случай). Сигурна съм, че за малкото време, което ми се очертава за разходки, ще успея да намеря нещо, което да ми хареса. Иначе те разбивам и ти вярвам като казваш, че е отвратително.
Duke Публикувано: 28 юли, 2014 Публикувано: 28 юли, 2014 О, въобще не е необходимо да приемаш личното ми мнение за меродавно. Със сигурност ще намериш с какво да запълниш свободното време...
Balkanka Публикувано: 13 декември, 2014 Публикувано: 13 декември, 2014 А от Атина околвръст в обществен транспорт - не знам какво има, дали автобус или влак - какво може да се види за един ден, т.е изходната база да ти е Атина?
cck Публикувано: 13 декември, 2014 Публикувано: 13 декември, 2014 Делфи, ако не си ходила. http://www.tripadvisor.com/Travel-g189408-c132002/Delphi:Greece:How.To.Reach.Delphi.From.Athens.On.Pt.html
ivo_121212 Публикувано: 13 декември, 2014 Публикувано: 13 декември, 2014 Полезна тема, имам пътуване до Атина началото на януари за 5 дни и тъкмо се бях настроил да прегледам какво да видя...ще следя темата с интерес
mitkot Публикувано: 13 декември, 2014 Публикувано: 13 декември, 2014 В Атина има много хубав Археологически музей, който си струва ако се интересуваш от история..
Asya Assenova Публикувано: 13 декември, 2014 Публикувано: 13 декември, 2014 (редактирано) Не е толкова страшно вече около Омония, тази година бях в Атина за няколко дни и спах в хотел"Ахилеон" близо до Омония. Бяхме две жени и още първата вечер обикаляхме пеша до полунощ из града и нямахме никакви проблеми. Старата част - Плаката е много приятна. Има една трамвайна линия, която е пусната за олимпийските игри през 2004 г. и е с много приятен маршрут - тръгва близо до Президенството и се движи край морето - красиво е. На мен ми хареса града. Пак бих отишла. Ако имаш възможност, разходи се до Пелопонес и по-специално до Нафплион - първата сторица на Гърция - невероятно градче е! Иначе съм съгласна с другите мнения - Акропола особено нощем е много красив, има хубави музеи, храма на Посейдон на нос Сунион не е далеч. Редактирано 13 декември, 2014 от Asya Assenova 1
Balkanka Публикувано: 15 декември, 2014 Публикувано: 15 декември, 2014 А с какво се стига до храма на Посейдон? Изобщо какво има, съм проучила горе-долу - Делфи, Епидавър, Микена, Нафполио. Интересуват ме конкретни детайли с какъв обществен транспор, откъде се взима и горе-долу колко струва, ако някой има инфо. Нямам време за ровене из нета, работя и уикендите в момента.
Balkanka Публикувано: 29 декември, 2014 Публикувано: 29 декември, 2014 (редактирано) Върнах се от Атина. Доста неща видях, въпреки че на 25 и 26 музеите и Акропола дори бяха затворени, а на 24 работеха до обяд. До Сунио (храма на Посейдон) отидох с обществен транспорт - 6,30 евро е в едната посока. Автобусът е на регионалните линии за област Атика и се тръгва от центъра от автогара. Аз обаче го хванах на спирка Едам - намира се по крайбрежния булевард. Най ми хареса храма на Хадес (от всичките руини на открито) , понеже е най-запазен. Намира се в Старата агора и се влиза с билета от Акропола (12 евро и важи за още 5 обекта). Лошото е, че тия обекти работят до 15 часа. Редактирано 29 декември, 2014 от Balkanka 1
AlexandraKo Публикувано: 29 декември, 2014 Публикувано: 29 декември, 2014 Върнах се от Атина. Доста неща видях, въпреки че на 25 и 26 музеите и Акропола дори бяха затворени, а на 24 работеха до обяд. До Сунио (храма на Посейдон) отидох с обществен транспорт - 6,30 евро е в едната посока. Автобусът е на регионалните линии за област Атика и се тръгва от центъра от автогара. Аз обаче го хванах на спирка Едам - намира се по крайбрежния булевард. Най ми хареса храма на Хадес (от всичките руини на открито) , понеже е най-запазен. Намира се в Старата агора и се влиза с билета от Акропола (12 евро и важи за още 5 обекта). Лошото е, че тия обекти работят до 15 часа. Еее, ми нека ти остане за гледане и за другия път
Balkanka Публикувано: 30 декември, 2014 Публикувано: 30 декември, 2014 (редактирано) Е, аз много видях - Акропола и долу музеят на Акропола (вход 4 евро), направен по инициатива на Мелина Меркури. Ходих и в Археологическия музея (вход 7 евро). Там дават всичко да се снима без светкавица. Най ме впечатли маската на Агамемнон и въобще златните съкровища на Микена. В другия музей (на Аркопола) се дават за снимане само Каритидите и на 3 етаж - там е възстановен фриза на Акропола. Ходих и гледах и отвън Атинския университет, Централната им банка, Библиотеката, Политехническия университет, Икономическия университет, Олимпийския стадион (за първите модерни олимпийски игри от 1896 г.), Академията. Качих се не само на Акропола, но и на другите 2 хълма - Лекавитос и на Музите. Ходих и до Пирея да видя голямото криузно и транспортно пристанище. Ходих и на яхтеното президентско пристанище, което е в Атина вече. На 24 направих и плаж - понеже на сянка бе 20 градуса. Хора си се къпеха в морето и бе пълно с плажуващи. . Остана ми музея на византийското и христианско изкуство...но и за друг път да има. Редактирано 30 декември, 2014 от Balkanka 1
Asya Assenova Публикувано: 3 януари, 2015 Публикувано: 3 януари, 2015 (редактирано) И какво ти е впечатлението от Атина? Хареса ли ти? Редактирано 3 януари, 2015 от Asya Assenova
Balkanka Публикувано: 3 януари, 2015 Публикувано: 3 януари, 2015 Да, хареса ми! Аз по принцип така съм устроена - виждам само хубавото. Много съм позитивна и някак не мога да се разочаровам.
Asya Assenova Публикувано: 4 януари, 2015 Публикувано: 4 януари, 2015 И аз съм така! На мен винаги харесва, когато пътувам някъде. И в Атина също бих отишла отново. Чудесна е и за междинна спирка при разглеждане на Пелопонес. 1
Balkanka Публикувано: 4 януари, 2015 Публикувано: 4 януари, 2015 Това е чудесно! И аз бих отишла, но ми се иска следващия път да мога са отида до Делфи и/или Микена....Обаче ще се наложи доста да поръ(кам за вариант с обществения транспорт, защото и самите гърци не са особено наясно - допреди няколко години са пътували само с таксита и коли, отскоро са почнали, поради кризата, да ползват метро, автобуси и прочие .
sndos Публикувано: 24 октомври, 2017 Публикувано: 24 октомври, 2017 Привет, изглежда, че събуждам тази "заспала" тема с инфо за интересни места за хапване и пийване в Атина. Хостът на апартаменти в Атина го беше подготвил за нас. За съжаление поради малкото време, което бяхме там посетихме само 2-3 от местата в списъка, но те бяха много добри. Сигурен съм, че и останалите си заслужават... А пък ако някой вече си е посетил, може да сподели мнение.
Guinness Публикувано: 2 ноември, 2017 Публикувано: 2 ноември, 2017 Знам, че темата е за "няколко" дни в Атина, но аз ще споделя как прекарах 24 часа в гръцката столица. Възползвах се от лятната промоция на Райън Еър с уикенд билет - тръгване рано сутрин в събота и връщане в неделя сутрин. http://oneticketjustgo.com/24-hours-in-athens/ 8
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега