Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте!Предстои ми пътуване в Коста Рика.Някой има ли опит в пътуване до тази дестинация?Интересува ме какво може да се види,посети там.Ще разполагаме с кола за придвижване.Възможно ли е посещение на Колумбия?

Публикувано: (редактирано)

Здравейте!Предстои ми пътуване в Коста Рика.Някой има ли опит в пътуване до тази дестинация?Интересува ме какво може да се види,посети там.Ще разполагаме с кола за придвижване.Възможно ли е посещение на Колумбия?

Едва ли мога да съм ти особено полезен, ходил съм няколко пъти в Коста Рика, но винаги е било на круизи и не съм си организирал престоя сам, а въм вземал екскурзии от круизните компании. Изключително красива природа, интересното е, че въпреки тропическото резположение, климата е много приятен заради надморската височина (без да смятаме крайбрежията, разбира се). Много зелено, нещо като вечна пролет. За мен Коста Рика е предимно еко туризъм - експедиции в джунглите. Има страхотни птици, както и крокодили. Спомням си една въжена линия точно над джунглата в парка

Braulio Carrillo. Има и няколко много красиви вулкана. Сан Хосе е приятен град с много красив оперен театър (най-старият в централна Америка). Върти ми се в главата и една изцяло метална църква в Гресиа, недалеч от Сан Хосе.

Можеш да гледаш и морски костенурки в  националният парк Тортугуеро.

За Колумбия не знам как можеш да отидеш, трябва да минеш през Панама и мисля, че това не е лесна задача. Нямам и идея дали има евтини полети м-у двете страни.

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 3
Публикувано:

Аз мислех, че става въпрос с полет, доколкото съм чела по суша не може да се мина през Панамско - Колумбийската граница. 

Публикувано:

Благодаря  за информацията!Някъде поподнах на информация за едни съвършенно обли камъни,за които не се знае как са попаднали в Коста Рика,но ги смятат за забележителност поради голямото им тегло-около 30т.За Колумбия няма визи,но не знаех,че границата се минава само по въздух.

• 1 година по-късно ...
Публикувано:

Благодаря  за информацията!Някъде поподнах на информация за едни съвършенно обли камъни,за които не се знае как са попаднали в Коста Рика,но ги смятат за забележителност поради голямото им тегло-около 30т.За Колумбия няма визи,но не знаех,че границата се минава само по въздух.

Гледам, че са минали почти 2 години от тогава, може би вече си била и научила одавна, но да кажем и за другите магеланци - понеже съм адски любопитен и се ровя нон-стоп в такива странни неща от света - тези обли камъни, за които говориш, или петросферите от Коста Рика, са изключително интересен Предколумбов феномен на една култура - Дикуис - и сега са в списъка на Юнеско. Няма нищо мистично и извънземно в тях, но малко се знае. За пръв път ги откриват едва в 1930 г. докато разчистват банановите плантации. Попадат на стотици такива. Много от тях са над 2 метра в диаметър и тежат по 15-20 тона. За 30 не съм чувал, но е възможно и такава да са изкопали. Направени са от габро - магмена скала. Идеално обли, полирани с пясък до съвършенство. Предполага се, че са ограждали владенията на водачите на племената. А откриват сфери и до погребални площадки после. Но до там. За повече само се гадае. За какво точно са били, какво е влагано в тях, защо са в различни размери, с каква вяра са свързани... Текат разкопки и до ден днешен на един огромен обект "Ферма 6" и излизат все повече и повече петросфери. С най-различни размери. И това ражда голям мистицизъм у местните. В Сан Хосе дори има музей, посветен на тях. Висят навсякъде - пред университета, пред музея, по улиците, по плантациите, по градинките. Едва ли не символ на Коста Рика са. Човек би си казал - голям Предколумбов боулинг е паднал:

Photo by: Anita Gould on Flickr, February 8, 2011  https://www.flickr.com/photos/anitagould/5580574761

post-3680-0-06062800-1460730626_thumb.jpg

• Харесвам 9
Публикувано:

Бай Добри, къде точно се намират тези камъни? Нещо през телефона не ги откривам, може би не търся за правилното нещо.

Точно днес летя към Коста Рика и все още имам няколко бели петна в програмата.

• Харесвам 1
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравей Георги! Дъщеря ми ще пътува към Коста Рика и Перу след два месеца,та въпроса ми  е - имаше ли задължителни ваксини ,които да са ти изисквали в Коста Рика? Благодаря!

Георги Матеев
Публикувано:

Здравей Георги! Дъщеря ми ще пътува към Коста Рика и Перу след два месеца,та въпроса ми  е - имаше ли задължителни ваксини ,които да са ти изисквали в Коста Рика? Благодаря!

Не, нищо задължително нямаше.

• Харесвам 1
  • 3 месеца по-късно ...
Публикувано:

Здравейте! 

Бих искала да попитам как мога да организирам екскурзии до забележителностите в Коста Рика, ако се установим в столицата.

Дали някой е ползвал агенция или онлайн е резервирал екскурзии до резервати и вулкани?

Благодаря предварително!

Публикувано: (редактирано)

bonboneva, има местни туристически агенции, с които можете да организирате различни турове. 

Много зависи какво искате да видите, но като цяло Коста Рика е силно туристически ориентирана.

Ние бяхме в Коста Рика с английска генция, която ползваше местни такива. 

Редактирано от Isa

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.