Прескочи до съдържание

Явно не е толкова зле в България..


Препоръчани мнения

Седя си пред телевизора и прещраквам каналите, чакайки да ми дойде музата, и изведнъж - познати кадри от тропически остров ... на Сейшелите.

Спомените са ми пресни и веднага разпознах плаж, по който се шляех наскоро, ококорих очи и зазяпах MGM.

След няколко подсказки от актьорите, успях да събера достатъчно информация, и го намерих: Castaway (1986). Да не се бърка с Cast Away, с Том Хенкс, на чиято снимачна площадка във Фиджи също съм бил, по стечение на обстоятелствата :rolleyes:

Следейки с едно око обилното количество голота, прилежащо на филм за самотници на остров, мярнах, че авторът на сценария е дама със същото име като главната героиня .. явно става въпрос за истинска история, което, на фона на течащите кадри, ми се стори доста невероятно.

Оказа се точно така!

Въпросната дама се казва Люси Ървайн и има доста интересна биография: един ден отговаря на обява "търся си съпруга, с която да живея на самотен остров" .. хваща си торбите и заминава :)

Едната година на острова, намиращ се между Австралия и Папуа Нова Гвинея, описва в книга, носеща същото име като филма, издаден малко по-късно. Сюжетът е занимателен, но тежък. Не очаквайте "Синята лагуна", макар действието да се е развивало по същото време, когато е заснетa и класиката с Брук Шийлдс. Може и да са свързани..

Историята на двамата отшелници предизвикала колосален фурор през 80-те години (или поне така твърдят). След успеха на книгата и филма, авторката пише втора автобиографична книга, споделяща още пътешествия и лични драми, довели до решението и да замине. Поканена е да напише и автобиография на една двойка, която по подобен пример са се населили един от Соломоновите острови през 1947 г. Авторката заминава и прекарва дълго време там, потапяйки се в атмосферата, с оглед да пресъздаде по-добре и тази екзотична история.

 

Сега идва и причината, по която ви занимавам с това ... за тези, прочели уикипедията докрай - сред всички красиви и екзотични места на света, през 2007г. Люси Ървайн избира да прекара старините си .. в югоизточна България :lol:

 

Открих учудващо малко информация в нашата преса - единствено списание Мах и е взело интервю преди 5-6 години. За тези, на които им е интересна историята и - споделя впечатленията си от живота в татковината ни тук. Явно е модерна баба, защото има фейсбуk и туитер, в които описва забавни моменти от живота в каравана, а понастоящем в шатра/юрта, общуването си с "местните туземци", копането на градинката и отглеждането на животинки :) Написала е и продължение на предишните си книги.. явно с нашенски привкус.

 

Честно да си призная, не я разбирам, но хора всякакви :) Аз бих се оттеглил да си гледам старините точно на тропически остров..

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 13
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Прочетох част от пътеписа и- тя направо се е сблъскала с българската действителност. Домът и е изгорял и роми са и помогнали с материали. Защитава бездомни кучета. Определено чешит и интересен човек. Странно как е попаднала точно тук при нас. :) 

Връзка към коментар

..и много, много интересна житейска история има. Аз се зарових по-дълбоко в миналото и, да не казвам "много дълбоко", и още повече почна да ми убягва какво прави тук тази хахава жена :)

Но, щом и харесва, да заповяда :)

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.