Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

През hipmunk намирам едни полети които мога да резервирам през Priceline и ebookers , но цената в itamatrix и самата авиокомпания са по-високи със 100 -ина евро.

Стигам до самата резервация и цената не се променя , което означава , че сигурно първоначално ще мине .

Това възможно ли е и изобщо какво ви е мнението за priceline ( там цената е най-ниска) ?

Връзка към коментар

Ползвала съм само ebookers и то няколко пъти и всичко беше наред. При мен първия път цената на билета до Виена на сайта на Austrian беше 4 пъти по-висока от тяхната. Знам, че има значение кой точно сайт на ebookers се ползва, защото показват различни цени. Аз съм резервирала през .com

Редактирано от desislavna
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

http://Priceline.com са легенда в бизнеса. Понякога ползват непубликувани тарифи. Давай смело.

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Поне 5 пъти съм резервирал през френската версия на ebookers. Не винаги, но често предлагат най-добрите цени от френските търсачки, а и не слагат никакви (или много малки - от порядъка на 5-6€) допълнителни и скрити такси (за плащане с карта, за издаване на билет и т.н ). Доволен съм от тях и да чукам на дърво съм нямал проблеми.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ebookers са собственост на Orbitz. 

Priceline са google в туризма. Там няма чуденка :) Те са собственици на booking.com, kayak, agoda, rentalcars.com и Уилям Шатнер :)

Ползвай смело и двата, няма да те измамят, но все пак чети внимателно.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

ebookers = orbitz

priceline = booking.com

Така, да го държим по-просто с по-познати брандове тук :) Като цяло, по-сигурно резервиране онлайн трудно може да се намери :)

Karik ме изпревари :)

Редактирано от Георги
Връзка към коментар

Да така е , но ме направиха разноглед с различни цени .

Ebookers.аt вади съвсем различни цени от ebookers.com и еbookers.de . Orbitz също показва различна цена  :(  

Каyak пък дава различна цена от тази на priceline.

Aбе една с една не си приличат и всеки при това вади различни комбинации от часове на полетите.

Май докато не опитам няма да разбера. За сега цената е леко нагоре и ще опитам  утре пак дали няма да се промени в обратна посока.

Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)

И така дa си кажа след близо три часа ровене се оказа , че за набелязаните полети priceline ми даде най-добрата цена от всички дори от дъщерните му брандове и при това няма такса за резервация , която и при ebookers е само около 6 евро дв :)

Та резервацията мина на цена , дето я няма никъде и дори матрицата не искаше да я изрови при зададени точни параметри на часове и полети.

Веднага получих потвърждения и резерацията ми се появи в CheckMyTrip .

Не е някаква убийствена далавера , но е готин OJ. за първо пътуване до Южна Америка който търсех от седмици :)

Ето какво даваше матрицата и всички останали :

post-140-0-67942400-1406668284_thumb.jpg

post-140-0-05621900-1406668299_thumb.jpg

Priceline ми даде първата комбинация с по-кратък престой в Мадрид на цената на втората от скрийновете :)

Явно трябва бавно и със садистична методичност спрямо сайтовете да се рови навсякъде за да намерим това което най ни устройва.

Редактирано от stenk
  • Харесвам 6
Връзка към коментар

Не е някаква убийствена далавера , но е готин OJ. за първо пътуване до Южна Америка който търсех от седмици :)

Ооо, честито брате! :) При мен нямаше толкова чудене и маене, просто хванах първата възможност, която после за късмет се оказа и unbeatable.

Издай де, до къде, кога...? Не ни дръж така в неведение. Раздразни любопитството само, и притихна.  :P

Редактирано от wilks
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

По едно и също време с твоите постове се бях наканил на тази част от света , но това отдавна не ме изненадва.

Разликата е , че не държа чак толкова на фестивалите и умишлено търсех по-спокоен период веднага след тарапаната основно и от финансова гледна точка. Ако е без пари не бих отказал един брязилски карнавал ;)

Най-вече с оглед на безбожно скъпите полети между Аржентина и Бразилия исках OJ и ще се придвижвам по суша от Буенос Айрес към Игуасу и после южното крайбрежие на Бразилия към Рио.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Щом карнавалите не са ти приоритет, посещение на Бразилия веднага след Карнавала е идеалния период! Всичко, каквото е останало - сувенири, дрехи, и всякакви неща за спомен, са на безбожно ниски цени на тотални разпродажби А фиестата като цяло си е постоянна та, така или иначе..

Прав си за фестивалния период - цените на нощувките са по-голямо перо в целия бюджет, даже и в сравнение с презокеанските полети (поне в моя случай се оказа така  :lol: ). Но истината, че удоволствието се плаща, ми е добре позната от доста години, и бях психически подготвен :)

Ако е след като съм се върнал аз, ясно е, че ще помагам с каквато мога информация! ;)

Връзка към коментар

Ами ще е съвсем малко след теб 23.02-16.03

Предполагам за Бразилия ще отделя някъде 05.03-16.03.

Живот и здраве другото ще го умувам има много време дотогава ;)

Връзка към коментар

американските сайтове често нямат такса издаване, за разлика от европейските им събратя. За това винаги по-добре в orbitz, expedia, priceline, отколкото в ebookers, expedia (европейските варианти) и т.н. Стига да излизат полетите там де, че както си видял, често е необходима ужасна упоритост. И стига превалутирането в долари да не се окаже по-голямо дърво, от 5-6 евро такса за издаване, дори да е на читав курс :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Хмм интересно . Вчера получих веднага потвърждение от Priceline с шестцифрен код за airline conformation и номер на електронен билет . Сега като си вляза в профила в Priceline номерът на ел. билет си стои ( всъщност вече са два номера на билети , а първоначално беше един) , но срещу airline confirmation стои смущаващото Pending ? 

С шестцифрения код който получих първoначално снощи си влизам в сайта на Iberia в раздела Bookings , но там пък срещу ticket стои Pending ?

Иначе самите полети са означени всичките като confirmed.

Всичко си излиза като confirmed и в CheckMyTrip.

Aбе малко е шантаво , но не искам да се свързвам с авиокомпанията да не се усетят нещо  :)

П.С. Сайтът на Iberia e доста бъгав и постоянно дава грешка когато се опитвам да асоциирам Iberia Plus номера  на картата с резервацията , макар да го бях въвел още при купуването на полетитите  и да излиза срещу тях в потвърждението на priceline.

Когато  пък вляза в профила си в Iberia Plus ми казва , че срещу този номер няма резервации ... ееех южняшка му работа  :lol:

Връзка към коментар

Виж 24ч. след покупката дали няма да се махне пендинга.

Някои американски агенции слагат билета он-холд за 24ч, за да можеш да се възползваш от отмяна.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Oт priceline отговориха :

Dear Stanimir,

We are sorry, but we have not received a response back from Iberia 
Airlines. Rest assured your airline reservation is confirmed. If your 
status comes back as anything other than “Assigned” after 24 hours, we 
recommend that you contact the airline directly.

Свързах се с Iberia в Twitter и оттам казаха :

Hi, we've taken a look at your booking and see that its status if confirmed.

На въпроса защо срещу Ticket стои Pending не получих отговор поне засега.

Странното е , че в priceline ми излиза номер на e-ticket , а в профила ми  в Iberia срещу резервацията e означено Pending.

Самите полети наистина и там са означени като confirmed.

В CheckMyTrip трябваше ли да се показва номер на електронен билет или само шестцифрения код за потвърждение ?

Иначе и там всичко сe вижда като confirmed.

Връзка към коментар

Има го номера на билета в checkmytrip, появява се в тази секция, в която ти е името, но едва след като е издаден. За обратна проверка по номер на билет не се сещам. 

Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)

И така вече имам отговор от Iberia в Туитър макар на сайта им все така да нямам номер на e-ticket :

@Iberia en @stankosev Hello Stanimir, everything is ok with your booking. Regards.

След като няколко месеца по-рано http://airphilexpress.ph/ ме направиха див и щастлив разбрах , че най-евтиният и бърз начин за комуникация с авиокомпаниите е през социалните мрежи . Не съм писал в интересни случки , но близо месец се обяснявахме с тях през Фейсбук , защото спряха да летят от Себу до Хонконг и исках да ме премаршрутизират през Манила. Всичко беше ОК , докато не настояваха да се обадя в произволен техен офис по света и да заплатя една специфична такса , която се плаща само от филипински граждани. Десет пъти им обяснявах , че съм чужденец и не дължа такава такса , пращах сканирани копия от паспорта и пак дърво. Всеки ден попадах на различен техен служител и почвахме отначало ;) До днес нямах акаунт в Туитър , но се принудих да си направя само заради Iberia , защото на Facebook страницата си явно не отговарят макар уж да са на линия :mad:

Редактирано от stenk
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.