Прескочи до съдържание

Барселона/Малмьо

Препоръчани мнения

В момента съм пред дилема дали да избера южен град(Барселона) или северен град(Малмьо/Копенхаген). Аз съм за северния, но другите 3-ма клонят към Барселона. Ще бъда благодарен, ако ударите едно рамо за новобранец в търсенето на билети. Досега винаги някой друг от групата е взимал билетите, но този път аз съм организатора :)

Става въпрос за Октомври и то след 10 Октомври. За максимум 4 нощувки. Разрових се и видях, че има полети на Уизеър и до Барселона, и до Малмьо, които са директни и не се налага да вися по цял ден на междинно летище.

Примерни дати цъкнах за Барселона:

Отиване

сряда
15 окт
18:15 → 20:20   99,99 lv WIZZ Discount Club119,99 lv

Връщане

неделя
19 окт
20:55 → 00:50 154,99 lv WIZZ Discount Club174,99 lv

А през http://airixo.com намирам и по-тънки като цена, но с прикачване в Милано(Бергамо) и висене доста време на летището. Някой, ако му хрумва по-добра идея нека бъде така добър да я сподели. :)

А и като гледам по-добре ще дойде цената като си направя WIZZ Discount Club.

Редактирано от Zelen Burgas
Връзка към коментар

Няколко елементарни въпроса, а именно: 
Как точно се ограничи избора между именно тези две точки? 
Какво ти е приоритет на теб (а и на спътниците) - храна/забележителности/атмосфера на съответното място? 
Аз лично никога не бих дал 250 лева за директен до дадена европейска дестинация, и то за лоукост полет. Току гледам в airixo 13-16 ти е 95 евра, при това имаш над 12 часа в Бергамо, което си е бонус. Фуникуляра и Чита Алта са си маст-сее, поне според мен. Ако ти се занимава, имаш бол време дори за самия Милано, но отново според моето скромно мнение (с което не искам да затормозявам) 30-40 евра за раунд бус билет, плюс 2+ часа в пътни от и до града не си заслужават. 
Помисли си, Бергамо + Барселона си е опция, при това стотина лева под директната Барселона. 

Връзка към коментар

Кажи и дали и колко куфара искате да имате, това ще наклони много везните в определена посока :)

И да, ако сте с Уиз и сте четирима със сигурност някой от вас (този който купува билетите, в случая ти) трябва да вземе Discount Club.

Връзка към коментар

Няма нещо конкретно, което да ме кара да отида/ем в някой от тези градове. Обикновено след като прочета тук във форума добър отзив за някъде или пътепис на някой, харесва ми и започвам да си правя планове как да се добера и аз. :) За съжаление винаги трябва да се съобразявам със свободното време, отпуските, финанси и т.н.

За Малмьо и Копенхаген бях чел тук и се порових из темите за тези два града. Близко разстояние са, посещаване на две държави, в които не съм бил. Горе долу си калкулирах разходите и започнах да търся билети. За Барселона - там ми е малко повече мъгла. Със сигурност не съм от хората, които ще обикалят от музей в музей. Плаж, мач, заведения и дълго обикаляне по улиците. Така го виждам аз.

Иначе по въпроса на Георги - с два основни куфари, където ще сме групирани по двойки.

Примерно в Бергамо, ако трябва да се прикачвам и искам да разгледам града как стои въпроса с шкафчета за куфарите. Все пак няма да е удобно да ги мъкнем с нас. За Милано бих отделил няколко дни, но не и 3-4 часа. :)

Връзка към коментар

Градски, мисля че Малмьо вече не е привлекателна дестинация по това време на годината, освен ако не обожаваш зимата и искаш да и се насладиш по-отрано.

За Барселона - не знам кога си гледал цените, но в сайта на Уизеър, за датите, които споменаваш, в момента те са съответно 79,99 лв. за отиване и 119,99 лв. за връщане. И все пак и аз като Plovdivian съм на мнение да вкарате и Бергамо като междинна спирка за разглеждане, защото градчето наистина си заслужава вниманието, още повече, че четири дни за Барселона са множко, ако стоите само в града и не сте почитатели на музеи и забележителности.

п.с. Относно багажа - ако сте само мъже, не мислиш ли, че по един малък салонен багаж ще ви е достатъчен? Защо да плащате за чекиран багаж, който едва ли ще използвате?

Редактирано от Petkan
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Може би си прав. :) Снощи като цъкнах на цена за един човек, с малък салонен + основен + адм.такса и ми изкарва цена 392 лв. Започнах да се замислям и за варианта с прикачване в Бергамо.

За Малмьо - зимата ми е любим сезон. Винаги съм искал да живея на север. Знаеш, че в Бургас зима направо си нямаме. :)

Пс: Ами точно там е проблема - с жените си сме. :) А и точно те искат на по-топлото. Знаеш как е :))

Връзка към коментар

Ми, прави са жените!

Може ли изобщо да става сравнение между Малмьо (не съм ходила, а и едва ли ще отида) и Барселона?

Барса е идеалният град за шляене без посока.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Барса е идеалният град за шляене без посока.

Мхм, така си е, вече 5 поредни години го правя това упражнение с шляенето без посока из улиците на Барселона, и още не ми е омръзнало  :lol: Тази година пак.

*Само една малка лека забележчица - "Барса" е световно известният местен отбор, съкратено на Барселона е прието да се казва "Бар'на", и даже и то се използва рядко. Никой местен не нарича града си с името на отбора, и дори го смятат за грубо неуважение към града и жителите му.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Според мен комбинацията с цял ден Бергамо на отиване е перфектна. Пробвах го два пъти тази година, Бергамо е идеален град за вместване мимоходом, в който да се връщаш постоянно за кратко. Това обаче ще оскъпи билетите средно с 50 евро за всички, колкото е цената на двата куфара. Има къде да се оставят на летището в Бергамо, струва 4 евро на куфар:

Left luggage office

Simbolo deposito bagagliThe service is managed by the company Autostradale and it is situated at the arrival area.

Passengers will be asked to produce an identification document.

The rate is the following: 4,00 Euro per day per piece of luggage.

Phone: +39 035 322915

Според мен си заслужава да дадете по 15-20 евро на човек за мини разходка в Бергамо. Внимавайте само с килограмите на куфара, че при Уиз са 32, при Раян май почват от 15. 

Нещо такова е моето предложение за отиване:

W7 + FR	Sofia (SOF)	Barcelona (BCN)	1 BGY	Thu, 16 Oct	06:10	00:10*	19 h 00	36.98	EUR
   Wizz Xclusive	   Sofia (SOF)	   Milan (Bergamo) (BGY)		Thu, 16 Oct	06:10	07:15	2 h 05	9.99	EUR
   Ryanair	   Milan (Bergamo) (BGY)	   Barcelona (BCN)		Thu, 16 Oct	22:35	00:10*	1 h 35	26.99	EUR

За връщане директния на Wizz на 19 октомври, който е 60 евро. 

Крайната цена за транспорта ще е нещо от сорта на:

София - Бергамо: 4х10 = 40 евро

Бергамо - Барселона: 4х27 = 108 евро (п.с., тук смятам, че има потенциал цената да падне, разгледай как са цените на Ryanair примерно в средата на септември)

Барселона - София: 4х60 = 240 евро

Wizz Discount Club: 30 евро

Куфари: 6х25 = 150 евро (средна цена на куфар на отсечка слагам 25 евро, може и да са по-евтини)

Като теглим чертата: 568/4 = 142 евро на човек. 

Ако решите, че Бергамо не си заслужава времето/разходите, то може да погледнеш и билетите на България Ер до Барселона. Има за по 80-90 евро еднопосочен, което при определени обстоятелства може да решите, че ви е по-удобен като часове и дати и т.н.

Връзка към коментар

Според мен комбинацията с цял ден Бергамо на отиване е перфектна. Пробвах го два пъти тази година, Бергамо е идеален град за вместване мимоходом, в който да се връщаш постоянно за кратко. Това обаче ще оскъпи билетите средно с 50 евро за всички, колкото е цената на двата куфара. Има къде да се оставят на летището в Бергамо, струва 4 евро на куфар:

Left luggage office

Simbolo deposito bagagliThe service is managed by the company Autostradale and it is situated at the arrival area.

Според мен си заслужава да дадете по 15-20 евро на човек за мини разходка в Бергамо. Внимавайте само с килограмите на куфара, че при Уиз са 32, при Раян май почват от 15. 

Нещо такова е моето предложение за отиване:

W7 + FR	Sofia (SOF)	Barcelona (BCN)	1 BGY	Thu, 16 Oct	06:10	00:10*	19 h 00	36.98	EUR
   Wizz Xclusive	   Sofia (SOF)	   Milan (Bergamo) (BGY)		Thu, 16 Oct	06:10	07:15	2 h 05	9.99	EUR
   Ryanair	   Milan (Bergamo) (BGY)	   Barcelona (BCN)		Thu, 16 Oct	22:35	00:10*	1 h 35	26.99	EUR

За връщане директния на Wizz на 19 октомври, който е 60 евро. 

Крайната цена за транспорта ще е нещо от сорта на:

София - Бергамо: 4х10 = 40 евро

Бергамо - Барселона: 4х27 = 108 евро (п.с., тук смятам, че има потенциал цената да падне, разгледай как са цените на Ryanair примерно в средата на септември)

Барселона - София: 4х60 = 240 евро

Wizz Discount Club: 30 евро

Куфари: 6х25 = 150 евро (средна цена на куфар на отсечка слагам 25 евро, може и да са по-евтини)

Като теглим чертата: 568/4 = 142 евро на човек. 

Ако решите, че Бергамо не си заслужава времето/разходите, то може да погледнеш и билетите на България Ер до Барселона. Има за по 80-90 евро еднопосочен, което при определени обстоятелства може да решите, че ви е по-удобен като часове и дати и т.н.

Нe си задал на търсачка да търси цени за четирима, а за един.

При четирима нещата са следните:

София (‏SOF) → Милано Бергамо(‏BGY)W6 4351  16.10.2014 г. 06:10 ч. - 07:15 ч.4 Възрастен 119,96 lv

Milan (Bergamo) → Barcelona El Prat T2 Thu, 16 Oct 2014 08:35 - 10:05    4 Adult, 131.96 EUR

Барселона Ел Прат (‏BCN) → София(‏SOF)W6 4406 19.10.2014 г. 20:55 ч.-00:50 ч.4 Възрастен 319,96 €

Всичко това без багаж, но с Уиз членство 30 :lol:

Zelen Burgas

избери си национален превозвач до Барса-България Ер, може и с прекачване-Алиталия/Ер Франс. Калдъръмите на Бергамо ги остави за друг път. :biggrin:

Редактирано от Hollywood
Връзка към коментар

... Има къде да се оставят на летището в Бергамо, струва 4 евро на куфар:

Left luggage office

Има и още едно багажно - до гарата. То е на самообслужване, като багажът може да се остави и да се вземе по всяко време на денонощието (за оставянето не съм много сигурен, че е по всяко време). Ползвахме го миналия месец - по-големите клетки са по 4 евро, а по-малките по 3. В голямата клетка се побират спокойно 1 голям салонен и две раници. Удобно е, когато си пристигнал със самолет, а отпътуваш от града примерно с влак от гарата, какъвто беше нашият случай. Ето и клипче с насоки как да бъде открито мястото.

тук

Връзка към коментар

Нe си задал на търсачка да търси цени за четирима, а за един.

При четирима нещата са следните:

По всякакъв начин трябва да се избягва резервацията на повече от 2 места на билет. Гарантирано скачане на тарифите!

Наскоро го дискутирахме във връзка с една резервация възрастни + деца, но не мога да го намеря.

Редактирано от macf1an
Връзка към коментар

По всякакъв начин трябва да се избягва резервацията на повече от 2 места на билет. Гарантирано скачане на тарифите!

Ами не е точно така ;) , зависи - понякога и три(четири, пет) места могат да се купят на един билет като цената на човек да е колкото и ако купуваш билет само с едно място.  Освен това, ако само един от пътниците има дискаунт клуб (както често се случва), цената на човек за повече от един билет пак нараства, така че пак има различни комбинации - просто се правят наколко проби, докато се установи кой вариант е най-изгоден. ;)

Редактирано от Фичо
Връзка към коментар

Наскоро го дискутирахме във връзка с една резервация възрастни + деца, но не мога да го намеря.

При положение, че един притежава Уиз клуб, как ще ги разделиш на две резервации или този с членството ще пътува два пъти?! :lol:   Ако търси нещо тук, пробвай през Google. Мен също ме обърква вградената търсачка.

Редактирано от Hollywood
Връзка към коментар

Уизеър, заради членството си, е по-сложен. Две членства понякога са по-евтини, отколкото разликата в цената.

Връзка към коментар

Лек off: между другото вградената търсачка на сайта наистина е шит. Спомням си перфектно че някой беше захванал тема за Гуча, е счупих се да търся по какви ли не думи, и резултат никакъв. 

Връзка към коментар

Лек off: между другото вградената търсачка на сайта наистина е шит. Спомням си перфектно че някой беше захванал тема за Гуча, е счупих се да търся по какви ли не думи, и резултат никакъв. 

Ето я

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Относно това, че цената скача за повече хора...възможно е, препоръчвам ZelenBurgas да прегледа околните дати, всичките бяха на подобни цени, сигурно ще може да хване някоя, която да работи за четирима човека и да му върши работа :)

По повод търсачката ще напиша малко тук: http://magelanci.com/topic/1942-%D0%BD%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%8A%D0%BA%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B2%D1%8A%D0%B2-%D1%84%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B0/

Връзка към коментар

Благодаря за съветите на всички. По-късно днес или утре ще видя и други дати.

http://prikachi.com/images/129/7521129K.png

При този вариант ме устройва късния полет от Барселона. Тази цена ми я дава без дискаунт клуб, т.е. вадя 100 лв.общо и идва 1178 лв.(295 лв.на човек). Може би компромисния вариант е с 1 куфар за основен багаж. Така ги сметнах.

Връзка към коментар

Разгледай възможностите http://www.skyscanner.net/transport/flights/sof/bcn/141016/141019/airfares-from-sofia-to-barcelona-in-october-2014.html?rtn=1

Нискотарифните не си струват, ако ще носиш куфар, и най-вече с прекачването става цифромания. :)

Редактирано от Hollywood
Връзка към коментар

За да излезне сметката с различните цени и с Уиз ето каква е схемата.

Ако имаш 1 евтин и 3 скъпи билета, купуваш евтиния билет индивидуално и трите скъпи + членство за Discount club за един от тройката. 

Ако имаш 2 евтини и 2 скъпи, купуваш по един Discount Club и за двата.

Ако имаш 3 евтини и един скъп, купуваш Discount Club за някой от първата тройка и така :)

Това при положение, че купуваш двупосочен с Уиз :) С тях куфара е 32кг, така че според мен съвсем спокойно може да се съберете четирима в един куфар. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

О, използването на вградени търсачки във форуми най-често е кауза пердута.

Аз отдавана съм приел принципа да търся с гугъл, като просто добавям името на форума, това е най-сигурният начин ;)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

С форумните търсачки е така е така , а по ирония най-популярният БГ IT форум има една от най-ужасните търсачки по-лоша от тази на БГ-Мама. Затова тук не търся чудеса :)

Връзка към коментар

.общо и идва 1178 лв.(295 лв.на човек).

Ние летяхме за 600 лв четирима, при това в сезона, така че това трябва да ти е целта.

Редактирано от но нейм
Връзка към коментар

*Само една малка лека забележчица - "Барса" е световно известният местен отбор, съкратено на Барселона е прието да се казва "Бар'на", и даже и то се използва рядко. Никой местен не нарича града си с името на отбора, и дори го смятат за грубо неуважение към града и жителите му.

Благодаря ти!!! Таман започвах вече да пиша, но ти се ме изпреварил!

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.