Прескочи до съдържание

Идеи за кратки разходки от Дортмунд и Франкфурт Хан


Фил

Препоръчани мнения

Във airbnb обикновено хостовете са достатъчно гъвкави и да те изчакат до късно, ако се наложи.

Благодаря за идеята, и там ще проуча нещата. Само се чудя като локация къде ще е най-удобно, в кой град, да запазвам хотел/апартамент. Района не ми е познат, за първи път отиваме там. Още повече, че пътуването ще е януари. Знам, че гаранция за времето никой не може да даде, но каквото е ... това :)

Връзка към коментар

А с какво ще се придвижвате? Ако имате само три дни, аз бих отписала Дюселдорф От изброените градове той е най-далеч от летището в Хан. Кобленц е по средата и може би най-удачен за спане, но там не съм била и не знам как са връзките с другите градове.

Ако дадеш повече информация какво искате да видите, ще е по-лесно да дам конкретни съвети.

Връзка към коментар

Идеята е за кола под наем. Първо, че пристигаме късно-около 23.00. Второ: цената на билетите за влаковете излизат горе-долу колкото за колата (поне на първо четене така излезна). Трето: януари ще е студено и не ми се чака по гарите.

Реално ще имаме 2 дена и половина, Дюселдорф и на мен ми се вижда далече. Предполагам ще отидем до Франкфурт, Кьолн, Бон и това ще е.

Връзка към коментар

Бих препоръчал да наемете кола и да обиколите долината на Рейн в участъка между Майнц и Кобленц. Можете да направите една нощувка в Кобленц и още една в Триер. Един ден посветете на Рейн, а вторият на Мозел и долината между Кобленц и Триер. Въпреки, че януари не е най-подходящото време за подобна обиколка, лично аз не виждам никаква причина да си причинявате скучен Франкфурт, Кьолн или Бон...

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

За да не отварям нова тема ще използвам тази :)

Имаме закупени билети до Франкфурт Хан, идеята ни е да вземем кола под наем и да поразгледаме наоколо: Франкфурт, Кьолн, Кобленц, Бон. Там ще сме 3 дни

Искам да попитам къде ще е най-удобно/изгодно да запазим хотел? Ще съм ви благодарна и ако препоръчате такъв  :)

Разглеждах и няколко варианта за апартаменти (3-ма човека ще сме), но там повечето бяха с настаняване до 19ч. А полета ни е към 22.40ч.

Виждам че градовете не са на големи разстояния един от друг и с кола ще можем да се предвижваме.

Предварително благодаря!

 

Цвети, и аз ще пътувам Януари точно до Франкфурт Хан :) Само че планът ми е малко по-различен от твоя - идеята я взех от тук, впрочем. Кола под наем и директно в Colmar.

 

https://www.google.co.uk/search?q=colmar+france&espv=2&biw=1366&bih=677&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=rx9eVNfeM6yu7Aabi4CwAw&ved=0CCAQsAQ

 

Наех си къща чрез Home Away

 

http://www.homeaway.co.uk/p6429446?utm_source=SYS&utm_medium=email&utm_term=20140707&utm_content=propthumb_image_o_lprop&utm_campaign=HDFROwnerInquiry

 

И в дните там щe обиколим и разни селца наоколо, както и ще скокнем и до Базел, а на връщане - през Фрайбург.

Дано времето да е хубаво :) И дано съм ти дала някоя идея. Градовете, които ти споменаваш, не ме привличат, ама селцата около Рейн... 

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Ако ще ходите в долината на Мозел, не пропускайте и едно кукленско селце - Бернкастел Куес. Намира се между Трир и Кобленц, мисля че беше на около 50 км от Трир. Освен че е много живописно, местните винопроизводители си продават директно бялото вино. Навсякъде може да се опита и купи. Има и влакче, което обикаля чак до лозята.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Много ви благодаря за идеите, определено нещата ми се поизясниха :) Ще търсим хотел или апартамент в Кобленц, а от там вече ще обикаляме градчетата наоколо. Като гледам така Франкфурт май отпадна, вие дадохте толкова други живописни градчета :)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.