Прескочи до съдържание

Дупница-Цигов Чарк и Цигов Чарк-Златоград


Zara

Препоръчани мнения

Моля за съвет кой е по-добрият път между Дупница и Цигов Чарк: през Самоков или през Разлог и същият въпрос за Цигов Чарк-Златоград: през яз.Доспат, през яз. Въча или чак през Пловдив и Асеновград? За втората отсечка предпочитаме покрай язовирите, но нямаме представа добър ли е пътя и кой да изберем.

 

Връзка към коментар

Информацията ми е от по-миналата година, ако има някаква промяна трябва да е в добра посока, доста ги изремонтираха пътищата в Родопите и не са такъв апокалипсис както преди време. 

 

Дупница - Цигов Чарк през Самоков, пътя е средно качество, след Костенец до Септември има доста дупки, но като цяло е по-прав и не е труден за шофиране.

 

Може да се отклоните на Сестримо в посока Белмекен. И язовира е красив, пътя също, а и може да пиете едно кафе със спортистите, които със сигурност се подготвят за новия сезон в момента там :) После Юндола, Велинград и към Цигов Чарк. Това ще добави още половин час на маршрута, но до колкото разбирам целта не ви е бързане :)

 

През Разлог е също добър пътя, мисля че даже в момента е по-добър от този през Самоков, пак си има планински участъци, ще видите много от малките селца на българомохамеданите накацали по хълмчетата. Кога беше сезона на боровинките, малините и дивите ягоди, бе хора? Ако е сезона ще можеш да си купиш от край пътя :)

 

За Цигов Чарк - Златоград със сигурност през язовирите. Ходихме до Триград миналата година и нямаше проблеми. Отсечката към Доспат, която беше като лунен пейзаж сега е оправена. Не мога да ти кажа след Триград как е, ние от там се върнахме през Девин. Според мен го направи като кръгче, на отиване през язовирите, а на връщане през Пловдив и Асеновград и така. Доспат и Триград са чудни местенца и със сигурност не ги пропускай. 

Връзка към коментар

Миналата година минахме през Батак-Доспат,пътя беше съвсем нов, много приятно се пътува.Горещо го препоръчвам.Вчера се върнахме от Девин,но минахме през Пампорово,Чепеларе,има участъци в ремонт/асвалтират ги/,но са малки и не пречат на движението. Сестра ми мина вчера през яз. Въча и каза че пътя не е много добър,в доста участъци имало паднали камъни ,които не са почистени.В Девин препоръчвам комплекс "Исмена" Очаровани сме.

Връзка към коментар

Георги, Sara Информацията ще ми е от полза, благодаря ви!

 

По-миналото лято минахме през Гоце Делчев за Доспат, Девин, Смолян, Ардино и Кърджали, та този участък ни е познат. Иска ми се навсякъде да е като отсечката от Е79 до Гоце Делчев(тогава), но това са много смели мечти, за съжаление.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.