Прескочи до съдържание

Прекрояване на категориите и др.

Препоръчани мнения

Днес ще е ден за ремонт, но не на Цариградско Шосе в София, а в нашия скромен форум. Главната промяна ще дойде от разцепването на форума за практически въпроси и отговори в по-тематични подфоруми.

Ако остане време ще гледам да довърша темите, които съм започнал и висят, както и да си обновя някои поостарели. Накрая на деня ще се обнови и сървъра и дано всичко е наред. 

Като приключа ще дам повече подробности за промените, на какво се дължат и каква е идеята им, за сега просто имайте предвид, че през деня може да хвърчат малко теми насам-натам :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ето списък с промените:

1. "Практически въпроси и отговори" става на "Резервации, транспорт, практически въпроси и отговори"

Целта е заглавието да е малко по-описателно и накратко да оформи тази категория като централа на всякакви общи детайли около резервирането и организирането на пътешествието. Този форум има 5 подфорума:

- "Въздушен транспорт, авиокомпании и летищни трансфери": Това е мястото за всички въпроси по самолетни билети, прекачвания, трансфери, както и индивидуални теми за авиокомпаниите, които са преместени от форум "Транспорт"

- "Нощувки": дискусии за booking, airbnb и подобните. Сега като си има подфорум за нощувки нищо не пречи да си започнем по една тема за всеки сайт, като лека полека я попълваме с впечатления, мнения и т.н. Както имаме Wizz Air - кратки новини, тук ще имаме Airbnb - кратки новини... например. 

- "Автомобилен транспорт и коли под наем" - дискусии за пътуването с автомобил, било то с личният от България или под наем на мястото. Пак по подобие на Wizz Air - кратки новини, може да си имаме темичка за Hertz, Budget, Europcar и т.н. Само дайте още малко време. 

- "Влакове, автобуси, фериботи и круизи" - за всички останали транспортни нужди. Чудех се дали тези теми да не си отидат в съответните форуми по дестинации, защото в болшинството от случаите говорим само за вътрешен транспорт, но нека за сега стои отделно. 

- "Техника, багаж и аксесоари" - това си е стария форум, просто сега е подкатегория на този, а не е в главната структура. Не заслужава да е в главната според мен. 

2. "Новини и дискусии от света на пътешествията" става на "Лексикон на пътешествениците". Промяната е чисто козметична, просто смятам че новото име приляга далеч повече на съдържанието, с което се оформи подфорума. 

3. Форум "Транспорт" ще бъде премахнат. Всичките теми от него са разпространени в описаните по-горе подфоруми. Това според мен беше най-наложителната стъпка. На практика нямаше тема в този форум, която да не можеше да се пусне поне на още 1 друго място, получаваше се объркване и дублиране. Форума седи за сега, само в транзитния период да съдържа препратки към преместените теми. След пет дни тези препратки ще изчезнат и ще премахна форума изцяло. 

4. "Новини от magelanci.com, въпроси и препоръки" отива в дъното на структурата, под "Общи приказки" и "Авиация". Това е леко технически форум, с детайли, които не засягат пътешествията и според мен не заслужаваше челното място в структурата, което заемаше до сега. 

5. Имахме подфоруми на всички дестинации със шаблон за ревюта на хотели. Тези са премахнати и всички теми са преместени като подфорум на гореспоменатия "Нощувки". Не беше много популярна секция, нямаше смисъл да държим 5 подфорума. Искрено се надявам някой ден да стане популярна, че ми се плаче като си спомня колко време ми отне да го правя тоя шаблон. 

Осъзнавам, че промяната няма да се хареса на много от по-старите потребители, които са свикнали със старата структура. Но според мен беше неефективна и имаше нужда от промяна от доста време, за да може по-лесно да посрещнем потенциалния растеж на форума.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Сървъра беше обновен успешно, на този етап е това. Може би следващата промяна ще е след седмица, когато ще пипнем форумите по дестинации.

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.