Прескочи до съдържание

Хумор

Препоръчани мнения

Публикувано:

преди 51 минути , Фил каза:

Поздрави на оркестъра от ген. Иван Колев. :wink:

Кой е тоя генерал Колев и какво е направил?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Фил каза:

Поздрави на оркестъра от ген. Иван Колев. :wink:

Има два исторически въпроса по повод тоя парад, които макар леко да бягат от темата, са много важни.

1. Защо Джугашвили не приема парада 1946 г.?

2. Защо 9 май започва да се празнува едва по времето на Брежнев?

Публикувано:
преди 49 минути , Zaro каза:

Има два исторически въпроса по повод тоя парад, които макар леко да бягат от темата, са много важни.

1. Защо Джугашвили не приема парада 1946 г.?

2. Защо 9 май започва да се празнува едва по времето на Брежнев?

по първа точка не успях да намеря нищо но втора точка не е вярна 

На 22 юни 1945 година в официалната съветска преса излиза заповед на Върховния главнокомандващ Й. В. Сталин с № 370:

В чест на победата над Германия във Втората световна война насрочвам на 24 юни 1945 година в Москва на Червения площад военен парад на Действащата армия, Военноморския флот и Московския гарнизон – парад на победата.

В парада да вземат участие: представителен полк на фронта, представителен полк на Наркома на отбраната, представителен полк на Военноморския флот, военните академии, военните училища и войската на Московския гарнизон.

Парада на победата да приеме моят заместник маршалът на Съветския съюз Жуков.

За командващ парада на победата назначавам маршала на Съветския съюз Рокосовски.

Общото ръководство по организацията на парада възлагам на командващия войските на Московския военен окръг и началник на Московския гарнизон генерал-полковник Артьомов.

Върховен главнокомандващ,

маршал на Съветския съюз

Йосиф Сталин

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 минути , Hesoss каза:

по първа точка не успях да намеря нищо но втора точка не е вярна 

На 22 юни 1945 година в официалната съветска преса излиза заповед на Върховния главнокомандващ Й. В. Сталин с № 370:

В чест на победата над Германия във Втората световна война насрочвам на 24 юни 1945 година в Москва на Червения площад военен парад на Действащата армия, Военноморския флот и Московския гарнизон – парад на победата.

В парада да вземат участие: представителен полк на фронта, представителен полк на Наркома на отбраната, представителен полк на Военноморския флот, военните академии, военните училища и войската на Московския гарнизон.

Парада на победата да приеме моят заместник маршалът на Съветския съюз Жуков.

За командващ парада на победата назначавам маршала на Съветския съюз Рокосовски.

Общото ръководство по организацията на парада възлагам на командващия войските на Московския военен окръг и началник на Московския гарнизон генерал-полковник Артьомов.

Върховен главнокомандващ,

маршал на Съветския съюз

Йосиф Сталин

Кое по-точно не е вярно, освен че съм писал 1946, вместо 1945? По-скоро не обърнал внимание, че след 1945 г. до времето на Брежнев паради няма.

Между 1945 г. и Брежнев няма да намериш нищо. За сметка на това, цитираното от теб показва, че Джугашвили не приема парада, а праща Жуков. Защо?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 минути , Zaro каза:

Кое по-точно не е вярно, освен че съм писал 1946, вместо 1945? По-скоро не обърнал внимание, че след 1945 г. до времето на Брежнев паради няма.

Между 1945 г. и Брежнев няма да намериш нищо. За сметка на това, цитираното от теб показва, че Джугашвили не приема парада, а праща Жуков. Защо?

По време на Съветския съюз тези паради се провеждат само четири пъти: през 1945-а, 1965-а, 1985-а, и 1990 година. След парада от 1995 г. е решено, че събитието не бива да бъде ограничавано само с юбилейни дати.

относно Сталин защо не е приел парада има две тези: официална и неофициална. Официалната е, че Сталин е трябвало да язди на кон на парада, но по време на репетицията той пада от коня, наранява гърба си и се отказва от тази идея. Маршал Георгий Жуков обаче, който е умел ездач,  за да се спази традицията на парада, заема неговото място.

не официалната е, че Сталин не се смята за победител поради факта, че е искал да превземе цяла Европа.

• Харесвам 5
  • Шок 1
  • Смея се 1
Публикувано:
LinkedIn е Tinder наобратно.
Красиви момичета пишат на начетени момчета и те не им отговарят. Karma is a bitch? 😄
  • Харесвам 3
  • Смея се 14
Публикувано:
преди 3 минути , T.E.Lawrence каза:
LinkedIn е Tinder наобратно.
Красиви момичета пишат на начетени момчета и те не им отговарят. Karma is a bitch?

Понеже нямам опит с първото, а второто  нищо не ми говори, съвсем лаишки да попитам-защо не им отговарят? :rolleyes:

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 2 минути , bobole4e каза:

Понеже нямам опит с първото, а второто  нищо не ми говори, съвсем лаишки да попитам-защо не им отговарят? :rolleyes:

Tinder нищо не ти говори? Един ден ще влезеш в Рая през парадния вход и ще има специално място за теб. 😄

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 11
Публикувано:
преди 22 минути , T.E.Lawrence каза:

Tinder нищо не ти говори? Един ден ще влезеш в Рая през парадния вход и ще има специално място за теб. 😄

Добре де - тез, които нещо бегло сме чували за Tinder, в пъкъла ли ще горим? :unsure: :sad:

• Смея се 7
Публикувано:
преди 26 минути , T.E.Lawrence каза:

Сега го браузнах това Tinder ... 

Само след 5 минути си изтрих history-то на браузера. Дано съм си запазил шансовете за рая.

• Харесвам 1
  • Смея се 13
Дани Магелани
Публикувано:
преди 1 час, ven62 каза:

Сега го браузнах това Tinder ... 

Само след 5 минути си изтрих history-то на браузера. Дано съм си запазил шансовете за рая.

Вече ми стана любопитно. И аз явно съм от тези за Рая, не съм го чувала този сайт.

Да разпитвам ли или е компроментиращо знание?

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 21 минути , Дани Магелани каза:

Вече ми стана любопитно. И аз явно съм от тези за Рая, не съм го чувала този сайт.

Да разпитвам ли или е компроментиращо знание?

Нали знаете, че в рая са онези с белите крилца (уточнение - не са ангелчета)

• Харесвам 3
Публикувано:

Oбява за запознанства във вестник "Втора младост", "Трета възраст" или не знам си кой от тях: "60-годишна вдовица, здрава, чувствена, запазена, материално подсигурена, търси мъж на 75-80 години да изживеят заедно остатъка от живота си, може и от село да е. Звънете от-до, телефон еди-кой си."
Коментар на баба ми: "Ма за какво ти е 85-годишен ма, ти си още млада, той вече се напикава... Тц-тц-тц... овца!"

• Харесвам 2
  • Смея се 13

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• ven62
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.