Прескочи до съдържание

Хумор

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 29 минути , Костов каза:

Не видях никой да спомене "Лагерните колички" Леле, какви състезания ставаха ... Колко се тръшках да ми направят, даже и делегация водих в къщи да потвърдят, че съм един от най-добрите на пистата. Най-накрая баща ми се съгласи и ми направи. За съжаление радостта ми бе кратка. След няколко състезания претърпях катастрофа и се прибрах в къщи целия в кръв с рани по колената и лактите. Баба ми, като ме видя изпадна в шок. В крайна сметка ядох бой, а количката бе натрошена за подпалки. 

Лека-полека спомените започват да изплуват и към количките добавям и играта на ръбче. Който е живял в квартал с блокове, може и да не го знае.

Добавям и джамени (за незапознатите - топчета).

Друга игра беше да играем с човечета войници, индианци, каубои. В сградата, в която живеехме тогава, имаше 2 авиоинженери от Графа и от Чешнегирово, та покрай тях нашите ги преквалифицирахме в десантчици. За целта се взимаше носна кърпичка, която играеше ролята на парашут, за четирите ѝ края се връзваха конци, които след това два по два се обединяваха в две "презрамки" на десантичка. Следваще изстрелване с прашка към небето . "Най-успешните" десантчици останаха на покрива на кооперацията завинаги.

• Харесвам 5
Публикувано:

Враца.

Рано сабалем баба вика на внуците:
- Айде, ставайте ва, напрайла съм мекици със сиренье, има и ракия!

----------------

Врачанец към сина си:
-Яла,сине, а пием по една рикия.
- Не щем!
- Нема нЕщем, я къ ти помага по математика!

----------------

Брюкселското зеле е миниатюрно, защото на балконите в Белгия няма място за бидони.

----------------

Май прекалявам с онлайн поръчките.
Вчера куриерът ми звъни на домофона и ми вика:
- Отвори, аз съм!

• Харесвам 4
  • Смея се 23
Публикувано:
преди 16 часа, Zaro каза:

Тц, от паус, известен сред децата като оризова хартия.

Това е друго вече. Аз имах предвид списанията. Иначе влизаме в полето на подобренията - паус, потапяне на върха в лепило, карфици и т.н...

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 54 минути , Fori14 каза:

Къде това?

Предполагам само, първата снимка е от магазин Мигрос в Одрин, а втората - на КПП Капитан Андреево.

• Харесвам 2
Публикувано:

- Дали може на Новогодишната трапеза да има Руска салата, при положение че сме член на НАТО.

За един приятел питам.

----------------------------

Бракът може да се счита за успешен, ако мъжът има възможност да си хване любовница, но няма желание.

-----------------------------
Двама шефове си говорят.
- Какво прави готината ти секретарка?
- Уволних я. Извъртя ми страхотен номер. Един ден влизам в кабинета, а тя ме посреща с "Имам една изненада за Вас" - и излезе. След малко се появява цялата ми дирекция на вратата, носят цветя, бонбони, коняци... Скандират "Честит рожден ден, господин Директор"...
- Е, какво лошо има в това?
- Ами аз вече се бях съблякъл...

-------------------------------

Най-краткият диалог някъде из Студентски на сутринта между съквартиранти:
- Е?
- Аха!
- Да бе?!
- А не бе!

• Харесвам 2
  • Смея се 20
Публикувано:
преди 2 часа, но нейм каза:

- Дали може на Новогодишната трапеза да има Руска салата, при положение че сме член на НАТО.

За един приятел питам.

Напълно в реда на нещата е, щото е и толкова руска 😄

Преди малко, от центъра на София:

1567985992_.png.304940a1d83afc60bd0918a0312ecfe6.png

• Харесвам 1
  • Шок 2
  • Смея се 7
Публикувано:
преди 22 часа, Zaro каза:

Напълно в реда на нещата е, щото е и толкова руска 😄

Да, вярно! Всъщност е съветска.

И съветска не е.

И френска не е.

Сигурно е македонска

🤔

1567985992_.png.304940a1d83afc60bd0918a0312ecfe6.png

wikipedia

Руска Салата

Популярна е в много страни, макар и не винаги под същото име.

В България е известна като „руска салата“, 

в Русия наричат „Оливие“ или „френска салата“,

във Франция е по-известна като  "Пиемонтска",

в Германия я познават като Италианска салата.

В този си вид руската салата е профанизирана версия на знаменитата салата на Люсиен Оливие.

В годините на глад след Октомврийската революция, повечето от основните съставки са заменени с по-достъпни и на практика днес т. нар. руска салата има твърде малко общо с първоначалната рецепта. 

Оригинална рецепта: Месо от два варени фазана, един телешки език, 100 грама черен хайвер, 200 грама маруля, 25 рака, 200 грама дребни кисели краставички, 200 грама маринована соя, 2 пресни краставици, 100 грама каперси, 5 ситно нарязани твърдо сварени яйца. Сместа от тези продукти Оливие заливал с провансалски сос, приготвен от балсамов оцет, стритите жълтъци на 2 твърдо сварени яйца и половин литър зехтин.

• Харесвам 6
  • Браво 2
Публикувано:
преди 4 минути , tonica каза:

wikipedia

Руска Салата

Популярна е в много страни, макар и не винаги под същото име.

В България е известна като „руска салата“, 

в Русия наричат „Оливие“ или „френска салата“,

във Франция е по-известна като  "Пиемонтска",

в Германия я познават като Италианска салата.

В този си вид руската салата е профанизирана версия на знаменитата салата на Люсиен Оливие.

В годините на глад след Октомврийската революция, повечето от основните съставки са заменени с по-достъпни и на практика днес т. нар. руска салата има твърде малко общо с първоначалната рецепта. 

Оригинална рецепта: Месо от два варени фазана, един телешки език, 100 грама черен хайвер, 200 грама маруля, 25 рака, 200 грама дребни кисели краставички, 200 грама маринована соя, 2 пресни краставици, 100 грама каперси, 5 ситно нарязани твърдо сварени яйца. Сместа от тези продукти Оливие заливал с провансалски сос, приготвен от балсамов оцет, стритите жълтъци на 2 твърдо сварени яйца и половин литър зехтин.

Както имаше един лаф, филмът не е шведски, а съветски.

• Смея се 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• домосед
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.