Фил Публикувано: 18 септември, 2025 Автор Публикувано: 18 септември, 2025 преди 1 час, Zaro каза: Значи винаги съм уважавал коректността в такива ситуации Човек ще вземе да си помисли, че често попадаш в такива ситуации ... 3
Zaro Публикувано: 18 септември, 2025 Публикувано: 18 септември, 2025 преди 19 минути , Фил каза: Човек ще вземе да си помисли, че често попадаш в такива ситуации ... Тая работа е малко като на разузнавачите - станат ли известни, значи са се провалили. 1 4
Duke Публикувано: 18 септември, 2025 Публикувано: 18 септември, 2025 От друга страна, кой каза, че разходката с лодка по нидерландските канали е загуба на време... 2 10
Gisp Публикувано: 18 септември, 2025 Публикувано: 18 септември, 2025 4 minutes ago, Duke said: От друга страна, кой каза, че разходката с лодка по нидерландските канали е загуба на време... С къси гащи е. Даже не може да й се направи диагностика на мотора - дали има теч на масло. 1 6
Zaro Публикувано: 18 септември, 2025 Публикувано: 18 септември, 2025 преди 2 часа, Gisp каза: С къси гащи е. Даже не може да й се направи диагностика на мотора - дали има теч на масло. Налягането на гумите се вижда с просто око. 1 4
Иван Попов Публикувано: 18 септември, 2025 Публикувано: 18 септември, 2025 На 16.09.2025 г. в 13:41, Martin каза: Иначе това за ТУ е истина..... 😇 Това често се случва да пише по вратите 😃 1
Костов Публикувано: 18 септември, 2025 Публикувано: 18 септември, 2025 Стар дядо лежи на смъртен одър. Около него са се събрали родата и "чакат"... По едно време бабата казва: - Дайте да му дадем да си пийне малко прясно мляко преди да умре... - Какво мляко! - казал синът - по-добре да му дадем малко ракийка да си глътне човекът! Настава суматоха - едни търчат за мляко, други дирят ракия и накрая в суматохата сипват и млякото, и ракията в една чаша. Дават на дядото, той отпива, ококорва се и казва: - Ей, тая овца да не сте я заколили! 17
Martin Публикувано: 19 септември, 2025 Публикувано: 19 септември, 2025 В хранителните стоки: - Колбаса позеленя! - Пиши го Дубайски... 1 1 13
Topfly Публикувано: 20 септември, 2025 Публикувано: 20 септември, 2025 - Защо британците са най-добрите мореплаватели в света? - Виж им времето, храната и жените... 4 14
Гост Публикувано: 20 септември, 2025 Публикувано: 20 септември, 2025 Само ще оставя това тук … Няма да тагвам никого ..
chandni Публикувано: 20 септември, 2025 Публикувано: 20 септември, 2025 преди 9 часа, traveler каза: Аз имам татуирана върху ръката мисъл на Лао Дзъ:千里之行,始於足下. И той е бил много прав ... 😄 3 4
stanimir Публикувано: 20 септември, 2025 Публикувано: 20 септември, 2025 19 minutes ago, chandni said: Аз имам татуирана върху ръката мисъл на Лао Дзъ:千里之行,始於足下. И той е бил много прав ... 😄 Хубава мисъл, която всеки е чувал. Както съм загрял с Google Translate твоето е много лесно.Те виждат по същия начин латинските надписи , ама що да търсим чак при китайците.Западняците почти също толкова "успешно" разчитат кирилицата с изключение на няколкото ни общи букви. 2
Gisp Публикувано: 20 септември, 2025 Публикувано: 20 септември, 2025 1 hour ago, chandni said: 千里之行,始於足下 В превод: Който ме чете, да умрè.
Гост Публикувано: 21 септември, 2025 Публикувано: 21 септември, 2025 преди 8 часа, stanimir каза: Хубава мисъл, която всеки е чувал. Както съм загрял с Google Translate твоето е много лесно.Те виждат по същия начин латинските надписи , ама що да търсим чак при китайците.Западняците почти също толкова "успешно" разчитат кирилицата с изключение на няколкото ни общи букви. То по-смешната е тоталната им незаинтересованост да посхванат поне малко кирилски букви или езици на фона на нашето ударно учене на техните.
Zaro Публикувано: 21 септември, 2025 Публикувано: 21 септември, 2025 преди 3 часа, Брани каза: То по-смешната е тоталната им незаинтересованост да посхванат поне малко кирилски букви или езици на фона на нашето ударно учене на техните. Ами за масовия човек е вярно (в Долно Уйно всички го шпрехат английския), но в професионалните среди съвсем не е така. Идея си нямаш какви хора какво ниво на владеене на български могат да имат, просто защото искат. Език се учи преди всичко когато е обединяваща среда за общуване. Затова в Индия официален език е английски, щото разликата между хинди и някой друг местен език е по-голяма отколкото между хинди и български. Местните нямат друга езикова пресечна точка. Същото е и в Африка. А за нивото на владеене на български език от някои посланици, в сравнение с някои други посланици с пагон няма да отваряме дума 🙃. Та светът се е развил така, че едни езици отварят повече врати от други. Някак си е естествено, ако всички те разбират, да нямаш стимул да учиш. Някои народи не учат пък от други съображения, къде вродена тъпота, къде друго. 4
stanimir Публикувано: 21 септември, 2025 Публикувано: 21 септември, 2025 Остави ученето на език , говорим за елементарно разпознаване на буквите.Дори в Долно Уйно всеки познава латинските. 3
Rall Публикувано: 21 септември, 2025 Публикувано: 21 септември, 2025 преди 2 часа, stanimir каза: Остави ученето на език , говорим за елементарно разпознаване на буквите.Дори в Долно Уйно всеки познава латинските. Така е, НО освен латинските какви други познава?
Гост Публикувано: 21 септември, 2025 Публикувано: 21 септември, 2025 преди 3 часа, Zaro каза: Ами за масовия човек е вярно (в Долно Уйно всички го шпрехат английския), но в професионалните среди съвсем не е така. Идея си нямаш какви хора какво ниво на владеене на български могат да имат, просто защото искат. Език се учи преди всичко когато е обединяваща среда за общуване. Затова в Индия официален език е английски, щото разликата между хинди и някой друг местен език е по-голяма отколкото между хинди и български. Местните нямат друга езикова пресечна точка. Същото е и в Африка. А за нивото на владеене на български език от някои посланици, в сравнение с някои други посланици с пагон няма да отваряме дума 🙃. Та светът се е развил така, че едни езици отварят повече врати от други. Някак си е естествено, ако всички те разбират, да нямаш стимул да учиш. Някои народи не учат пък от други съображения, къде вродена тъпота, къде друго. Аз точно за желанието говоря. Работя в компания, която има офиси в повечето големи европейски държави. Английският език е официален вътрешен и никой не ни кара да учим други чужди, ама аз от чисто любопитство и интерес към чуждата култура го правя. Съответно от другата страна съм видял точно един човек да прояви интерес към българския и към кирилските букви. Далеч съм от мисълта да им навирам "Булгар, булгар" под носа, ама това високомерие е малко смешнично ... 🙂
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега