Прескочи до съдържание

Хумор

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 час, Zaro каза:

Значи винаги съм уважавал коректността в такива ситуации

Човек ще вземе да си помисли, че често попадаш в такива ситуации ... :grin:

• Смея се 3
Публикувано:
преди 19 минути , Фил каза:

Човек ще вземе да си помисли, че често попадаш в такива ситуации ... :grin:

Тая работа е малко като на разузнавачите - станат ли известни, значи са се провалили. 

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:
4 minutes ago, Duke said:

От друга страна, кой каза, че разходката с лодка по нидерландските канали е загуба на време...

547480633_1114756634104075_7807172647652030117_n.jpg.3b7b9381a26958fdb6fef539ffa9ae1e.jpg

С къси гащи е. Даже не може да й се направи диагностика на мотора - дали има теч на масло.

• Харесвам 1
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 2 часа, Gisp каза:

С къси гащи е. Даже не може да й се направи диагностика на мотора - дали има теч на масло.

Налягането на гумите се вижда с просто око.

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:
На 16.09.2025 г. в 13:41, Martin каза:

image.png.cd856623f95fe07ede8f497ad7a9045a.png

image.png.915a136faa24192fbbd9151f9d1fc4b9.png

Иначе това за ТУ е истина..... 😇

Това често се случва да пише по вратите 😃

• Браво 1
Публикувано:

Стар дядо лежи на смъртен одър. Около него са се събрали родата и "чакат"... По едно време бабата казва:

- Дайте да му дадем да си пийне малко прясно мляко преди да умре...

- Какво мляко! - казал синът - по-добре да му дадем малко ракийка да си глътне човекът!

Настава суматоха - едни търчат за мляко, други дирят ракия и накрая в суматохата сипват и млякото, и ракията в една чаша.

Дават на дядото, той отпива, ококорва се и казва:

- Ей, тая овца да не сте я заколили!

• Смея се 17
Публикувано:
преди 9 часа, traveler каза:

Може да бъде изображение с текст, който гласи 'и owe eAHa mbApa mиcbл Ha BeлиKиR CyH A3b: 如果你点击翻译, 你必须给我发送裸 照..… KoлKo e 6ил npaB!!!'

Аз имам татуирана върху ръката мисъл на Лао Дзъ:千里之行,始於足下. И той е бил много прав ... 😄

• Харесвам 3
  • Смея се 4
Публикувано:
19 minutes ago, chandni said:

Аз имам татуирана върху ръката мисъл на Лао Дзъ:千里之行,始於足下. И той е бил много прав ... 😄

Хубава мисъл, която всеки е чувал. Както съм загрял с Google Translate твоето е много лесно.Те виждат по същия начин латинските надписи , ама що да търсим чак при китайците.Западняците почти също толкова "успешно" разчитат кирилицата с изключение на няколкото ни общи букви.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 8 часа, stanimir каза:

Хубава мисъл, която всеки е чувал. Както съм загрял с Google Translate твоето е много лесно.Те виждат по същия начин латинските надписи , ама що да търсим чак при китайците.Западняците почти също толкова "успешно" разчитат кирилицата с изключение на няколкото ни общи букви.

То по-смешната е тоталната им незаинтересованост да посхванат поне малко кирилски букви или езици на фона на нашето ударно учене на техните.

Публикувано:
преди 3 часа, Брани каза:

То по-смешната е тоталната им незаинтересованост да посхванат поне малко кирилски букви или езици на фона на нашето ударно учене на техните.

Ами за масовия човек е вярно (в Долно Уйно всички го шпрехат английския), но в професионалните среди съвсем не е така. Идея си нямаш какви хора какво ниво на владеене на български могат да имат, просто защото искат.

Език се учи преди всичко когато е обединяваща среда за общуване. Затова в Индия официален език е английски, щото разликата между хинди и някой друг местен език е по-голяма отколкото между хинди и български. Местните нямат друга езикова пресечна точка. Същото е и в Африка.

А за нивото на владеене на български език от някои посланици, в сравнение с някои други посланици с пагон няма да отваряме дума 🙃.

Та светът се е развил така, че едни езици отварят повече врати от други. Някак си е естествено, ако всички те разбират, да нямаш стимул да учиш. Някои народи не учат пък от други съображения, къде вродена тъпота, къде друго.

• Харесвам 4
Публикувано:

Остави ученето на език , говорим за елементарно разпознаване на буквите.Дори в Долно Уйно всеки познава латинските.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 часа, stanimir каза:

Остави ученето на език , говорим за елементарно разпознаване на буквите.Дори в Долно Уйно всеки познава латинските.

Така е, НО освен латинските какви други познава? 

Публикувано:
преди 3 часа, Zaro каза:

Ами за масовия човек е вярно (в Долно Уйно всички го шпрехат английския), но в професионалните среди съвсем не е така. Идея си нямаш какви хора какво ниво на владеене на български могат да имат, просто защото искат.

Език се учи преди всичко когато е обединяваща среда за общуване. Затова в Индия официален език е английски, щото разликата между хинди и някой друг местен език е по-голяма отколкото между хинди и български. Местните нямат друга езикова пресечна точка. Същото е и в Африка.

А за нивото на владеене на български език от някои посланици, в сравнение с някои други посланици с пагон няма да отваряме дума 🙃.

Та светът се е развил така, че едни езици отварят повече врати от други. Някак си е естествено, ако всички те разбират, да нямаш стимул да учиш. Някои народи не учат пък от други съображения, къде вродена тъпота, къде друго.

Аз точно за желанието говоря. Работя в компания, която има офиси в повечето големи европейски държави. Английският език е официален вътрешен и никой не ни кара да учим други чужди, ама аз от чисто любопитство и интерес към чуждата култура го правя. Съответно от другата страна съм видял точно един човек да прояви интерес към българския и към кирилските букви. Далеч съм от мисълта да им навирам "Булгар, булгар" под носа, ама това високомерие е малко смешнично ... 🙂

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• pikkAname
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.