Прескочи до съдържание

Хумор

Препоръчани мнения

Публикувано:

Не е лошо да преразгледам навиците си за пътуване в БДЖ и да се науча на нещо полезно 🙃 🙂

Screenshot_20251030_202136_Facebook.jpg.d9cd478adc3731fe45318eb2b1ec3745.jpg

При все че имам същата манерка, но без надписи. Колко свят е видяла... 🙃

• Харесвам 8
  • Шок 1
  • Браво 1
  • Смея се 3
Публикувано:
Стои таткото пред родилното, излиза акушерката:
- Иванов, честито! Имате момче.
Радости, всичко както си му се полага...
След малко излиза пак акушерката:
- Стоянов? Честито, имате момче!
При всяко излизане един от татковците напира с надежда да повикат него...
След третото излизане на акушерката, въпросният татко, видимо изнервен тръгва на скандал:
- Как не ви е срам, бе, госпожо? Тоя дойде след мен... пререди ме. Оня дойде след мен... и него обслужихте с предимство!
В тоя момент излиза друга акушерка и го вика по име:
- Ганев? Честито, имате момиче.
- Хайде сега пък момиче... Вие за подигравка ли ме вземате? Вие знаете ли кой съм аз? Знаете ли? Не съм случаен аз. Ще ви разхвърлям заведението само с един телефон. За тоя момче, за ония момче, а за тия без връзки - каквото остане... Няма да оставя нещата така!..
В този момент излиза пак втората акушерка и казва:
- Ганев, имате момче...
Нашият видимо ошашавен, но все още настръхнал пита:
- Е, как момче? Нали казахте момиче?
- Ами имате две. Момче и момиче.
Нашият видимо доволен от себе си казва:
- Е, така е в България. Без да вдигнеш скандал и без да имаш връзки, нищо не става!
  • Харесвам 1
  • Смея се 15
Публикувано:
преди 10 часа, Argentique каза:

При все че имам същата манерка, но без надписи. Колко свят е видяла... 🙃

Ти манерка може и да имаш, но определено ти липсва подложката "Работническо дело", че тази модерна пластмасова подложка с разделители нещо не ми се връзва в картинката...

• Смея се 4
Публикувано:
Преди 1 час, boogy83 каза:

Много високи цени, казва човекът и е прав 🤣🤣🤣

Screenshot_20251104_080721_Facebook.jpg

Това и на мен ми излиза всекидневно само да отворя фейса. И така в главата ми несъзнателно се е заложило рекламното послание, че Търкиш са с много високи цени. 😄

• Смея се 4
Публикувано:
Преди 1 час, Argentique каза:

Това и на мен ми излиза всекидневно само да отворя фейса. И така в главата ми несъзнателно се е заложило рекламното послание, че Търкиш са с много високи цени. 😄

Ако не е промоция, наистина цените са високи на Турците...... 

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:

Не знам дали да го пускам в хумор или в темата за Германия, ама "красоти" от Германия:

В Германия, ако си поръчате капучино, то то се облага със 7% ДДС, защото съдържа над 75% краве мляко, което пък се води основен хранителен продукт и е с намалена данъчна ставка.

Ако вчера сте имали тежка вечер, днес сте на работа и искате истински да ви изтряска в петите и си го поръчате с двойно еспресо, то тогава процентът краве мляко пада и кафе напитката вече не спада към основните хранителни продукти и се облага с 19%.

Е, добре де, но вие сте веган, не искате краве мляко, а соево, бадемово и т.н., взимате си нормалното капучино, над 75% е, обаче не е с краве мляко и не е основен хранителен продукт, значи пак 19%

Да спомена ли, че ако сервирате капучиното в порцеланови чаши, които после миете, то тогава заради миенето вие не предлагате продукт, а услуга, която отново се облага с 19% данък.

Ако заведението предлага места за сядане - данъкът на това капучино вътре е 19%, ако го вземете за из път или сте прави на маса тип щъркел, то данъкът е 7%. 

Както се казва: Кое не разбра?

Mehrwertsteuer-Gastronomie-orderbird.jpeg

• Харесвам 6
  • Шок 6
  • Смея се 11
  • Замислям се 5
Публикувано:

ФК “Сливен” победи с 34-0 отбора на ФК “Златните войводи” в мач от 8-ия кръг на Областна група Сливен.

573480184_18030102893755296_2716298904719441156_n.jpg

• Харесвам 1
  • Шок 3
  • Смея се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   2 магеланци

• Martin
    • master_of_germs
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.